Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
the_stick

#50201 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by the_stick »

Na svom fb nalogu, nacelnik Mandic najavljuje ‘digitalizaciju i transformaciju’ opcine. Clanak na stranici opcine, a na koji se nacelnik referira, izmedju ostalog kaze:
Putem ovog pilot projekta naši sugrađani će na obrascima, koje će moći pronaći na web stranici Općine Centar, imati mogućnost da upute svoj zahtjev na mail adresu općinskih službi. Nažalost zbog nepostojanja određenih zakona sve obrasce će morati odštampati, potpisati i u tom obliku, skenirane ili uslikane njihovim mobilnim telefonima, proslijediti nadležnoj općinskoj službi na rješavanje.
Glasao sam za Mandica, dobar je lik, ali jbt... u 2021. godini koristenje maila prodavati pod digitalizaciju?!?!

Naravno, nije Mandic kriv sto u 2021. godini sluzbenici pocinju koristiti email za posao, tu svi ‘aferimi’ idu prethodnicima... ali daj nam nemoj prodavati muda pod bubrege... i da, post je propracen lavinom poruka podrske sadrzaja ‘napokon’ i ‘bravo’... hm... ocito nam ipak moze prodavati muda pod bubrege...
Škobo Habu

#50202 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

Zanimljivo je kako NS politički uticaj raste da se u javnosti pokazuje sve više anomalije unutar stranke.

Ne postoji jasan politički koncept, već gomila pojedinaca koja, opsjednuta samom idejom da ako posjeduju vlastiti stav ili mišljenje, neovisno od stavova same stranke, smatraju kako je to vrhunac modernih politički praksi. Dosta zbunjujući princip kada je stranačka politika u pitanju. Možda su Forto, Čudićka, Kojović, Čavar, Baralija ili Zulfikarpašićka navikli na takav unutrašnji razvoj i koncept, no ono, što kao rajnji rezultat dobire do uha i mozga birača, samo je čista konfuzija.

Čitajući intervjuu sa Amrom Zulfikarpašić, stekao sam dojam da ni ona sama nije bila dio odluke o Marićki, ali je, i pored toga što sama tvrdi kako je predložena od strane uskog stranačkog rukovodstva, najbolje moguće riješenje? Ono što je još paradoksalnije - ne zna ni čiji je prijedlog bila?
Ne poznaje je lično, ali misli da je idealna? Pobogu, na osnovu čega?
S obzirom na to da Marić nije uopće članica Naše stranke, zna li se čiji je ona izbor za dogradonačelnicu bila?

Kao što biva sa svim bitnim informacijama ja ne znam tačno čiji je ona prijedlog i ko je ostale kandidate prezentirao. Tome nisam blizu jer bitne informacije ostaju u uskom krugu vrha Naše stranke. No, sigurno je da je predložio neko ko je smatrao da funkcija dogradonačelnika Sarajeva ne mora biti fikus u gradskoj upravi, da je dogradonačelnici ne moraju vršiti na način na koji su to činili Skakini dogradonačelnici Milan Trivić i Ivica Šarić, čije mandate pamtimo jedino po podnijetim zahtjevima za otpremnine nakon okočanja funkcija. Ivana Marić jeste idealna kandidatkinja koja se ne bi zadovoljila samo protokolarnom funkcijom, već bi je iskoristila i za dokazivanje mnogih indicija o golemom kriminalu još nekoliko dana aktuelne gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom Skakom. Ivanu Marić ne znam lično, ali bih bila ponosna da sam je ja predložila. No, unatoč tome, osjećam veliki stid zbog načina na koji se vrh Naše stranke distancirao od vlastitog prijedloga, kukavički okrećući glavu od javne golgote kroz koju je prošla Ivana Marić zbog kandidature, koju nije sama tražila, već se radilo o izboru Naše stranke.
Dalje, za Anju Margetić, kandidata NS-a, kaže sljedeće:
Kada je u pitanju Anja Margetić, koju je jučer Kantonalni odbor Naše stranke izabrao za ovu poziciju, kazali ste da je već obavljala mandate tokom vlasti nacionalnih stranaka. Da li će ova odluka biti skakanje u vlastiti trbuh, s obzirom na orijentiranost Naše stranke? Je li Anja zaista izbor Kojovića, kako se piše u medijima?

Već sam vam rekla da ne znam čiji je to prijedlog. Ali, poznavajući metode kojima se služi vrh stranke, nemam nikakve sumnje da je čitava bruka Naše stranke povodom kandidature Ivane Marić njihova režija. Ono zbog čega sam tužna jeste uvjerenje koje dijelim sa mnogim dokazanim članovima, simpatizerima i glasačina Naše stranke da je ovim vrh Naše stranke prostiturao ideju, vrijednosti i principe djelovanja u koje mnogi još uvijek vjeruju.
Koji paradoks? Znači, jedini grijeh Margetićke jeste što je bila na funkciji u vrijeme vlasti nacionalih stranaka, i kao takva je potrošena za kandidata zamjenika gradonačelnika Sarajeva - po, priznaćete, veoma mizernom rezonu profesorice Zulfikarpašić!?

U suštine, veća je krivica Margetićke zbog toga što je obnašala funkcije u vrijeme vladavine SDA, pored svih navedenih refernci, nego li Marićkin intelektualni proliv po društvenim mrežama?

Ako čitaju ovi iz NS ovu temu, a sigurno da imaju botove zadužene za to, onda bi bilo dobro da razmisle malo o tome da li smatraju vlastite birače ovcama ili savjesne pojedince ravne sebi, jer ovakvi istupi samo prikazuju nivo političke odgovornosti koju demonstrira NS, a ona je ispod svakog respekta prema vlastitim biračima.

Gospodo, ne mislimo mi Nomadima, niti Prometejima, već vlastitom glavom.
Hank Paldum

#50203 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

NS nema botove, samo simpatizere što su godine potrošili po forumima gdje je 90% njihovih komentara veuano za branjenje stranke.
Naravno nisu ni botovi jer priznaju da pišu u ime stranke pa valjda zato nisu jer su odmah priznali.
Ista logika kao u Paušal Forte gdje se identično piše kako ne treba pisati da je kriv jer je odmah priznao. Ista škola
putokaz1

#50204 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Hank Paldum wrote: 20/03/2021 23:15 NS nema botove, samo simpatizere što su godine potrošili po forumima gdje je 90% njihovih komentara veuano za branjenje stranke.
Naravno nisu ni botovi jer priznaju da pišu u ime stranke pa valjda zato nisu jer su odmah priznali.
Ista logika kao u Paušal Forte gdje se identično piše kako ne treba pisati da je kriv jer je odmah priznao. Ista škola
Mozda sam bio simptatizer ali braniti koaliciju s SDA koja se na TK malo drugačije zove nemogu braniti
Prihvatam koaliciju s NIP al s PDA NE
Bili smo ja i Selim jedno nekad sad smo dva ratzličita svijeta
Vidjet ćemo Da li će na TK NS preći prag :?:
kluz franjo

#50205 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

the_stick wrote: 20/03/2021 21:15 Na svom fb nalogu, nacelnik Mandic najavljuje ‘digitalizaciju i transformaciju’ opcine. Clanak na stranici opcine, a na koji se nacelnik referira, izmedju ostalog kaze:
Putem ovog pilot projekta naši sugrađani će na obrascima, koje će moći pronaći na web stranici Općine Centar, imati mogućnost da upute svoj zahtjev na mail adresu općinskih službi. Nažalost zbog nepostojanja određenih zakona sve obrasce će morati odštampati, potpisati i u tom obliku, skenirane ili uslikane njihovim mobilnim telefonima, proslijediti nadležnoj općinskoj službi na rješavanje.
Glasao sam za Mandica, dobar je lik, ali jbt... u 2021. godini koristenje maila prodavati pod digitalizaciju?!?!

Naravno, nije Mandic kriv sto u 2021. godini sluzbenici pocinju koristiti email za posao, tu svi ‘aferimi’ idu prethodnicima... ali daj nam nemoj prodavati muda pod bubrege... i da, post je propracen lavinom poruka podrske sadrzaja ‘napokon’ i ‘bravo’... hm... ocito nam ipak moze prodavati muda pod bubrege...
Ja nisam shvatio da se Mandić u saopštenju hvali digitalizacijom opštine, čak suprotno...
Zbog pogoršane epidemiološke situacije načelnik Općine Centar Srđan Mandić je pokrenuo inicijativu za elektronsko pružanje usluga prema građanima općine Centar.
...
Na ovaj način želimo smanjiti broj dolazaka naših sugrađana u zgradu Općine kako bismo prije svega sačuvali njihovo zdravlje.
Ali OK...
Kao što se vidi iz reakcija, nekome je pozitivno to što više ne mora lično podnositi neke formulare i zahtjeve u opštinske službe (posebno u ovo vrijeme), a nekome je to bezveze i "prodavanje muda pod bubrege".
Hank Paldum

#50206 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

Kojović kandiduje Ivanu, osobu poznatu po onakvim izjavama o bošnjačkom narodu, javlja se pripadnica tog istog naroda(nevažno je kako se ona izjašnjava već kome stvarno pripada) i staje u njenu odbranu i okrivljuje neke prljave kampanje i montiranja iako niko nije editovao videa i izjave nego samo postavio taj video. Kako je lijepo što se međusobno napadaju
DRAMA U NAŠOJ STRANCI
Amra Zulfikarpašić stala u odbranu Ivane Marić: Principi su važniji od Predraga Kojovića i Sabine Ćudić!

Nakon informacija o tome da bi politička analitičarka Ivana Marić mogla biti dogradonačelnica Sarajeva, pojavio se video zapis, koji je rezultirao tako da se ipak od takve ideje Naša stranka (NS) udalji. Međutim, Vi ste nedavno, opisujući cjelokupnu situaciju kazali “popuštamo neprijateljima, a rješavamo se prijatelja”. Pretpostavljam da ste pod neprijateljima mislili na SDA. Zašto Naša stranka popušta SDA?

Ja ne mogu govoriti u ime cijele stranke, isključivo govorim u svoje i u ime brojnih članova, glasača i prijatelja stranke. Šokirana sam da je stranka čiji sam član popustila pritiscima prljave kampanje koju je pokrenula SDA, a koju su njeni botovi pretvorili u blato kroz koje provlače izvanrednu kandidatkinju za dogradonačelnicu Sarajeva Ivanu Marić. Ne znam zašto je Naša stranka popustila onima koji su od naše države i društva napravili najjadniju zajednicu u Evropi, mrežu porodično-stranačkih latifundija u kojima vladaju nepotizam, nekompetentnost, kriminal i korupcija. Ovakve odluke čelnika Naše stranke, onih koji očito odlučuju mimo statutarnih procedura, nanose veliku štetu i stranci i povjerenju njenih članova i glasača da je u Bosni i Hercegovini moguće imati i partiju koja se drži svojih proklamovanih principa.
Ima na de.po cijeli intervju

Znači nije kriva osoba zbog nacionalističkih izjava nego onaj ko je na to ukazao. Svaka vijest koja ide na štetu Njihove Stranke, pogotovo ako se međusobno ugrožavaju, je lijepa vijest
Nema ništa ljepše nego čitati kako se svađaju i štete sami sebi.
Nemaju u Njihovoj Stranci ni godina ni strukturu ni nostalgični faktor niti harizmatične osobe da bi preživjeli ono šta je SDP preživjeo prije 10 godina.
the_stick

#50207 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by the_stick »

kluz franjo wrote: 21/03/2021 10:53
the_stick wrote: 20/03/2021 21:15 Na svom fb nalogu, nacelnik Mandic najavljuje ‘digitalizaciju i transformaciju’ opcine. Clanak na stranici opcine, a na koji se nacelnik referira, izmedju ostalog kaze:

Ja nisam shvatio da se Mandić u saopštenju hvali digitalizacijom opštine, čak suprotno...
Zbog pogoršane epidemiološke situacije načelnik Općine Centar Srđan Mandić je pokrenuo inicijativu za elektronsko pružanje usluga prema građanima općine Centar.
...
Na ovaj način želimo smanjiti broj dolazaka naših sugrađana u zgradu Općine kako bismo prije svega sačuvali njihovo zdravlje.
Ali OK...
Kao što se vidi iz reakcija, nekome je pozitivno to što više ne mora lično podnositi neke formulare i zahtjeve u opštinske službe (posebno u ovo vrijeme), a nekome je to bezveze i "prodavanje muda pod bubrege".
Image

Ako zelis da razumijes sta pisem, razumjet ces. ako ne zelis, sta ti mogu. niko nije rekao da je elektronsko podnosenje zahtjeva ‘bezveze’ niti da je ‘prodavanje muda pod bubrege’. to je nesto sto je odavno u normalnom svijetu trebalo postojati i bez korone. kao sto rekoh, Mandic je novi i svakako nije kriv za nerad prethodnika. ono za sta sam rekao da je prodavanje ‘muda pod bubrege’ je predstavljanje ovoga kao ‘digitalizaciju i transformaciju’. vidi sliku iznad, screen shot njegovog fb statusa...

Kao sto rekoh, Mandic mi je skroz ok lik za kojeg sam glasao... to ne znaci da ne treba biti podlozan kritici. Ako je tebi to problem, zapitaj se koliko si drugaciji od prosjecnog sda glasaca kojem je sve ok dok god dolazi od njihovih. Posto treba crtati, opet da ponovim, kritika se ni na koji nacin ne odnosni na uvodjenje novog nacina rada nego iskljucivo na prodavanje toga pod nesto sto nije.
foxlife

#50208 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by foxlife »

A jesi li ti procitao slucajno da pise digutalizaciju i transformaciju odredjenih procesa? Ili samo digitalizaciju i transformaciju?
Škobo Habu

#50209 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

the_stick wrote: 21/03/2021 11:57
Kao sto rekoh, Mandic mi je skroz ok lik za kojeg sam glasao... to ne znaci da ne treba biti podlozan kritici. Ako je tebi to problem, zapitaj se koliko si drugaciji od prosjecnog sda glasaca kojem je sve ok dok god dolazi od njihovih. Posto treba crtati, opet da ponovim, kritika se ni na koji nacin ne odnosni na uvodjenje novog nacina rada nego iskljucivo na prodavanje toga pod nesto sto nije.
Svako ko se drzne kazati nešto protiv određenih politički poteza NS-a, etiketira se kao peta kolona ili botovi SDA.
Smješna strategija, ne bota, već ideologa NS-a.

Takve treba raskrinkati do koštane srži, jer ne samo što podcijenjuju nečiju inteligenciju i pravo na kritiku, već nameću jedan autokratski diskurs kada je u pitanju sama javnost. Nameću jednomlje umotano u celofan borbe za funkcionalno demokratsko društvo.

Takvoj vrsti ideologa da je stalo do istine prvo bi raskrinkali vlast uspostavljena u TK.

Zato su klasični licemjeri.

Brane po Sarajevu Marićku, a kad se po Tuzli Žarku šaralo auto porukom da je četnik, mudro su šutili.
foxlife

#50210 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by foxlife »

Ma nije problem kritikovati ns problem je i ovi sto nesto ocekuju od ns kontaju da se sve moze preko noci promijeniti
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#50211 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

Znaci tebi nisu problem oni koji to do sad nisu uveli, jer ocito na njih se ne 9svrces, vec je problem onaj koji to u 2021. uvodi? Valjda je mandic kriv stp to nije 2001 uveo, iako nije bio tu nikako...
Predavanje zahtjeva putem maila tebi nije digitalizacija u odnosu na stojanje u redu da bi predao isti zahtjev?
Stp se mene tice, to je ogroman napredak, i pikazatelj da da je napredak moguc kada dpdje normalan covjek da se time bavi.
Do 2021.godine sda-ovcima to nije palo na pamet da uvedu, i to govori koliko su zaostali i koliko ih briga za napredak i za gradjane.
Samo ovako banalan potez objasnjava svu razliku iz sda i ns.

Je li tebi ovo nije napredak?
kluz franjo

#50212 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

the_stick wrote: 21/03/2021 11:57 Image

Ako zelis da razumijes sta pisem, razumjet ces... ako ne zelis, sta ti mogu... niko nije rekao da je elektronsko podnosenje zahtjeva ‘bezveze’ niti da je ‘prodavanje muda pod bubrege’... to je nesto sto je odavno u normalnom svijetu trebalo postojati i bez korone... ono za sta sam rekao da je prodavanje ‘muda pod bubrege’ je predstavljanje ovoga kao ‘digitalizaciju i transformaciju’...
Ja vidim da piše:
Prvi koraci, početak, krenemo sa projektom, itd...
A ti vidiš da piše da Mandić predstavlja ovo kao digitalizaciju i transformaciju.

Helem... svako ima pravo na svoje interpretacije i mišljenje, pa i na slobodan odabir koja će "muda sam sebi prodavati pod bubrege".
kluz franjo

#50213 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Kritika bazirana na činjenicama i argumentima je uvijek poželjna, dok laži, podmetanja i pljuvačine same sebe isključuju iz normalne diskusije u civilizovanim demokratskim društvima. Uostalom kao i "liječenje" ličnih kompleksa.

Posebno forumske zahirage imaju mjesto koje zaslužuju. U pećinama i feudima sopstvenog uma.
drug_profi

#50214 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Pa covjek jasno na samom početku kaze da je to pocetak procesa transformacije i digitalizacije.
Nije uopste problem u napisanom vec u interpretaciji citatelja, koja je u ovom slučaju pogresna, namjerno ili iz prirodnih razloga, to ne znam.
Škobo Habu

#50215 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

foxlife wrote: 21/03/2021 13:48 Ma nije problem kritikovati ns problem je i ovi sto nesto ocekuju od ns kontaju da se sve moze preko noci promijeniti
Nije da ne može - već se neće ništa promjeniti - to je već evidentno.
Škobo Habu

#50216 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

foxlife wrote: 21/03/2021 13:48 Ma nije problem kritikovati ns problem je i ovi sto nesto ocekuju od ns kontaju da se sve moze preko noci promijeniti
Legitimno je posve imati očekivanja, legitimno je biti nezadovoljan, legitmno je primjetiti da vlast ne radi ili radi ono što je obećala.

U tom kontekstu treba imati razumjevanja za ono čime je nezadovoljan običan puk od stranačke propagande iz suprotnog tabora.

Nema iskrenih namjera kod dežurnih ideologa NS čim oni na sav glas brane Ivanu Marić, a šutili su k'o zadnje pičke kada se Vujoviću pisalo po škodi da je četnik, samo zato što je promjenio strančki tabor?

Kao da Nikšićeva krezuba stoka nije vična vrijeđati na nacionalnoj i religioznoj osnovi.
Last edited by Škobo Habu on 21/03/2021 17:56, edited 2 times in total.
foxlife

#50217 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by foxlife »

Škobo Habu wrote: 21/03/2021 16:23
Legitimno je posve imati očekivanja, legitimno je biti nezadovoljan, legitmno je primjetiti da vlast ne radi ili radi ono što je obećala.

U tom kontekstu treba imati razumjevanja za ono čime je nezadovoljan običan puk od stranačke propagande iz suprotnog tabora.

Nema iskrenih namjera kod dežurni ideologa NS čim oni na sav glas brane Ivanu Marić, a šutili su k'o zadnje pičke kada se Vujoviću pisalo po škodi da je četnik, samo zato što je promjenio strančki tabor?

Kao da Nikšićeva krezuba stoka nije vična vrijeđati na nacionalnoj i religioznoj osnovi.
Nije sporno da ima vjerujem i takvih
A takvih ce uvijek biti na bilo kojoj strani
Ja sam clan ns samo zato sto konkretno rade neke stvari ne zato sto su idealni
Kad medju njima u stranci imas svakakvih tipa enisa onda ne treba da iznenadjuje da medju simpatizerima i glasacima ima istih i slicnih i da to rade iz sebi poznatih razloga
the_stick

#50218 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by the_stick »

izvrsni direktor wrote: 21/03/2021 13:57

Znaci tebi nisu problem oni koji to do sad nisu uveli, jer ocito na njih se ne 9svrces, vec je problem onaj koji to u 2021. uvodi? Valjda je mandic kriv stp to nije 2001 uveo, iako nije bio tu nikako...
Predavanje zahtjeva putem maila tebi nije digitalizacija u odnosu na stojanje u redu da bi predao isti zahtjev?
Stp se mene tice, to je ogroman napredak, i pikazatelj da da je napredak moguc kada dpdje normalan covjek da se time bavi.
Do 2021.godine sda-ovcima to nije palo na pamet da uvedu, i to govori koliko su zaostali i koliko ih briga za napredak i za gradjane.
Samo ovako banalan potez objasnjava svu razliku iz sda i ns.

Je li tebi ovo nije napredak?
Jesam rekao da nije napredak? Zar nisam rekao da je do prethodnika? Jedini je problem koristenje emaila nazivati digitalizacijom.

Ne znam zasto spominjes sda? Kritika ns-u je automatski podrska sda? Gluho bilo. Sda nas je i dovela u ovo blato u kojem se nalazimo zato sto je medju sljedbenicima bilo zabranjeno da ih kritikuju. Da ns ne bi postao sda, potrebno ih je konstantno korigovati i izmedju ostalog ‘call them on their bullshit’. A ovo je bullshit. Izvini, ali jeste. Digitalizacija danas znaci nesto drugo. Znaci da sistemi rade posao sluzbenika. Slati zahtjev mailom sluzbeniku na obradu jeste napredak, ali nije digitalizacija. Samo je promjena medija kojim saljes zahtjev sluzbeniku na obradu (mailom umjesto fizicki).
Last edited by the_stick on 21/03/2021 18:11, edited 1 time in total.
the_stick

#50219 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by the_stick »

drug_profi wrote: 21/03/2021 15:31 Pa covjek jasno na samom početku kaze da je to pocetak procesa transformacije i digitalizacije.
Nije uopste problem u napisanom vec u interpretaciji citatelja, koja je u ovom slučaju pogresna, namjerno ili iz prirodnih razloga, to ne znam.
Koristenje emaila nije pocetak digitalizacije. Citav svijet, koji vise od 20 godina koristi email, prica o digitalizaciji, automatizaciji i transformaciji. Pod tim se misli na digitalizaciju i automatizaciju procesa, sto podrazumijeva da gradjani neke jednostavne stvari, kao npr vadjenje odredjenih dokumenata, zavrsavaju elektronski bez da se sluzbenici uopste ne ukljucuju u proces. Isprintati zahtjev, popuniti ga i potpisati i onda skeniranoh poslati sluzbeniku na obradu - nije digitalizacija, niti pocetak iste.

Koristenje maila u odnosu na to da moras doci u opcinu je svakako napredak, nema sumnje. Nazivati to pocetkom digitalizacije je jednostavno netacno. Mozda je preuvelicavanje, mozda neznanje. A mozda je i prodavanje muda pod bubrege.
the_stick

#50220 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by the_stick »

kluz franjo wrote: 21/03/2021 14:30
the_stick wrote: 21/03/2021 11:57 Image

Ako zelis da razumijes sta pisem, razumjet ces... ako ne zelis, sta ti mogu... niko nije rekao da je elektronsko podnosenje zahtjeva ‘bezveze’ niti da je ‘prodavanje muda pod bubrege’... to je nesto sto je odavno u normalnom svijetu trebalo postojati i bez korone... ono za sta sam rekao da je prodavanje ‘muda pod bubrege’ je predstavljanje ovoga kao ‘digitalizaciju i transformaciju’...
Ja vidim da piše:
A ti vidiš da piše da Mandić predstavlja ovo kao digitalizaciju i transformaciju.

Helem... svako ima pravo na svoje interpretacije i mišljenje, pa i na slobodan odabir koja će "muda sam sebi prodavati pod bubrege".
Ja ne znam sta ti citas?
Predajom zahtjeva elektronskim putem sada ćete moći brže i bezbjednije ostvariti svoja prava
Pandemija nas je samo ubrzala da krenemo sa projektom koji smo najavili, a to je transformacija i digitalizacija određenih važnih procesa, sve sa ciljem efikasnijeg i kvalitetnijeg pružanja usluga.
Putem ovog pilot projekta naši sugrađani će na obrascima, koje će moći pronaći na web stranici Opštine Centar, imati mogućnost da upute svoj zahtjev na mail adresu opštinskih službi. Ovo je pocetak i novina, tako da je moguće da bude nekih grešaka, ali smo odlučni da ovaj posao dovedemo da kraja. Računamo na vaše razumijevanje, pomoć i sugestije. Idemo dalje🖐️
Kaze da elektronskim putem mozemo predati zahtjev. Pa kaze da nas je pandemija natjerala da brze pocnemo sa digitalizacijom i transformacijom. I onda nastavlja opisivati sta ovaj pilot projekat znaci za gradjane.

Ako to nije nazivanje ovog projekta digitalizacijom, onda stvarno ne znam. Bice da ja ne znam s razumijevanjem procitati paragraf i slijed poruka u istom.
Škobo Habu

#50221 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

foxlife wrote: 21/03/2021 16:36
Nije sporno da ima vjerujem i takvih
A takvih ce uvijek biti na bilo kojoj strani
Ja sam clan ns samo zato sto konkretno rade neke stvari ne zato sto su idealni
Kad medju njima u stranci imas svakakvih tipa enisa onda ne treba da iznenadjuje da medju simpatizerima i glasacima ima istih i slicnih i da to rade iz sebi poznatih razloga
Šta je to konkretno?

Viriti iz guzice Jasminu Imamoviću i Kukiću u Tuzli, a u Mostaru furati priču kako ne želiš izdati vlastite birače nepriklanjući se niti jednom taboru?

Je l' to konkretno?
drug_profi

#50222 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

the_stick wrote: 21/03/2021 17:49
drug_profi wrote: 21/03/2021 15:31 Pa covjek jasno na samom početku kaze da je to pocetak procesa transformacije i digitalizacije.
Koristenje emaila nije pocetak digitalizacije. Citav svijet, koji vise od 20 godina koristi email, prica o digitalizaciji, automatizaciji i transformaciji. Pod tim se misli na digitalizaciju i automatizaciju procesa, sto podrazumijeva da gradjani neke jednostavne stvari, kao npr vadjenje odredjenih dokumenata, zavrsavaju elektronski bez da se sluzbenici uopste ne ukljucuju u proces. Isprintati zahtjev, popuniti ga i potpisati i onda skeniranoh poslati sluzbeniku na obradu - nije digitalizacija, niti pocetak iste.

Koristenje maila u odnosu na to da moras doci u opcinu je svakako napredak, nema sumnje. Nazivati to pocetkom digitalizacije je jednostavno netacno. Mozda je preuvelicavanje, mozda neznanje. A mozda je i prodavanje muda pod bubrege.
Kako rekoh, intepretacija vijesti otkriva motive.
Promaklo ti je da je rekao da radi zakonskih mogucnosti jos nije moguce zavrsiti sve online bez papira i potpisa.
Rijec je sto jos uvijek nemamo zakon o el. potpisu koji bi nam dao mogucnosti da koristimo blagodati modernih vremena.

A ti nemoj vise glasati za NS posto ocigledno prodaju muda pod bubrege.
the_stick

#50223 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by the_stick »

drug_profi wrote: 21/03/2021 18:26
the_stick wrote: 21/03/2021 17:49

Kako rekoh, intepretacija vijesti otkriva motive.
Promaklo ti je da je rekao da radi zakonskih mogucnosti jos nije moguce zavrsiti sve online bez papira i potpisa.
Rijec je sto jos uvijek nemamo zakon o el. potpisu koji bi nam dao mogucnosti da koristimo blagodati modernih vremena.

A ti nemoj vise glasati za NS posto ocigledno prodaju muda pod bubrege.
To je isto kad bbi banka prica da ima islamsko bankarstvo, a onda poslije objasnjavaju da zbog zakonskih ogranicenja ne mogu imati islamsko bankarstvo.

Nije meni nista promaklo. Znam tacno ste je digitalizacija i koje su zakonske prepreke za istu u BiH. Ponavljam, koristenje maila nije digitalizacija. Jednostavno. Zar je nemoguce biti simpatizer ns, a istovremeno ih kritikovati. Zasto moram imati bilo kakve skrivene motive ako zelim da se stvari zovu pravim imenom?

Po cemu mislis da se razlikujes od sda glasaca ako ti je nedopustivo i maliciozno da se ‘tvoji’ kritikuju? Pri cemu kritika nije na racun onoga sto se uradilo, nego na racun nacina na koji se to prezentuje. Sta je tebi tacno sporno u ovome sto ja pisem? Je li ti vjerujes da ce nacelnik Mandic, kojeg i sam cijenim, odraditi mandat bez greske? Zar ne bi trebali aktivno korigovati one koje podrzavamo, kako dugorocno ne bi izgubili kompas?

Kontas da ni sda nije uvijek bila ovakva kakva je danas? Kontas da su iz godine u godinu sve gori i gori? Uzrok svega je sljepilo njihovih glasaca koji ce svako njihovo sranje opravdati sa ‘a vidi kako oni tamo’. Je li stvarno vjerujes da je ns nepogresiva? Je li zelis njihove greske pravdati greskama onih drugih?

Nije Mandic ovdje nista posebno zgrijesio. Igra se politike. Predstavlja stvari onakvim kakve nisu. Meni to nije ok. Tebi ako jeste, ok...
drug_profi

#50224 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Kritikujes nesto sto u stvari ljudima olaksava zivot i hvatas se za jednu rijec koju izvlacis iz konteksta, i ocekujes od mene da prihvatim da si dobronamjeran?

Sta mislis koliko ti je ljudi povjerovalo?
kluz franjo

#50225 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

the_stick wrote: 21/03/2021 17:56
kluz franjo wrote: 21/03/2021 14:30 Ja vidim da piše:

Ja ne znam sta ti citas?
Predajom zahtjeva elektronskim putem sada ćete moći brže i bezbjednije ostvariti svoja prava
Pandemija nas je samo ubrzala da krenemo sa projektom koji smo najavili, a to je transformacija i digitalizacija određenih važnih procesa, sve sa ciljem efikasnijeg i kvalitetnijeg pružanja usluga.
Putem ovog pilot projekta naši sugrađani će na obrascima, koje će moći pronaći na web stranici Opštine Centar, imati mogućnost da upute svoj zahtjev na mail adresu opštinskih službi. Ovo je pocetak i novina, tako da je moguće da bude nekih grešaka, ali smo odlučni da ovaj posao dovedemo da kraja. Računamo na vaše razumijevanje, pomoć i sugestije. Idemo dalje🖐️
Kaze da elektronskim putem mozemo predati zahtjev. Pa kaze da nas je pandemija natjerala da brze pocnemo sa digitalizacijom i transformacijom. I onda nastavlja opisivati sta ovaj pilot projekat znaci za gradjane.

Ako to nije nazivanje ovog projekta digitalizacijom, onda stvarno ne znam. Bice da ja ne znam s razumijevanjem procitati paragraf i slijed poruka u istom.
Moguće.
Ja mislim da je ipak opšte poznato da terminologija "početak, pilot projekat, prvi koraci u procesu" jasno signaliziraju da se ne može raditi o nekoj gotovoj cijelini.
Ili možda i može, kako vidimo... Nije ovo ni prvi, a ni posljednji primjer u kojem se kod NS nešto vidi čega nema.
Ali kao što rekoh... To je stvar interpretacije, a ne činjenica.

Bilo kako bilo, pozdravljam generalnu namjeru pokretanja procesa u pravcu transformacije i digitalizacije rada lokalne uprave - o čemu ću svoju ocjenu uspješnosti dati na kraju mandata načelnika (ako ostane na ovome ocjena će svakako u ovom segmentu biti izraženo negativna).
Posebno pozdravljam konkretnu mjeru da se elektronskim putem mogu dostavljati neki zahtjevi i formulari. Posebno u ovo vrijeme.
Locked