RUSIJA

Post Reply
MorningStar

#10926 Re: RUSIJA

Post by MorningStar »

salik79 wrote: 21/03/2021 14:51
MorningStar wrote: 21/03/2021 14:43
salik79 wrote: 21/03/2021 14:40

Zelja za Islamskom Revolucijom, koja je, na tvoju zalost, uspjela.
Jasta sve me oko prepona boli kad pomislim na taj uspjeh islamske revolucije u iranu :D

Offcourse zelja za islamskom revolucijom a ne lose ekonomsko stanje i korupcija koja je otvorila plodno tlo za nemire i nasilnu smjenu vlasti.

Pusti danas referendum oko pitanja zabrana pa vidi sta ce biti - al bez da basiji bockaju neistomisljenike :lol:
Imas redovne ankete, koje provode ovi iz tebi dragih zemalja, pa citaj...
https://cissm.umd.edu/research-impact/p ... ion-report
Gdje ti vidis tu misljenje o vlasti ? ?

Inace interesantno u zemlji meda i mlijeka :lol:
State of the Economy
The majority’s negative expectations about the economy appear to have bottomed out. Sixtyeight percent say it is “getting worse,” but this is down four points from October 2020. A majority (53%) calls the economic situation “very bad” -- no more than four months ago. While 52% say their family’s economic conditions have worsened in the last year, exactly as many said this in October 2019. Half report their family’s consumption of red meat has decreased; the other half say it is unchanged. Only one in fifty households report buying foreign currency or gold coins, about a third of those who said so in 2019.
salik79

#10927 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

MorningStar wrote: 21/03/2021 14:48
salik79 wrote: 21/03/2021 14:44
MorningStar wrote: 21/03/2021 14:41

Jel tako dozivas i u halki ? HALOOO

7.muslimanska u Armiji BiH i komandant joj emir - multikulti :lol:

Kako su to dozvolili komunisti da tako nekomunisti postanu imucni da 4 godine placaju meso u ratu bundama :lol:
Gluhe ne mozes dozvati... Znas li ti znacenje "MUSLIMANSKA"?! Emir kod muslimana je sta?!

Dozvolili komunisti jer nisu imali takvih strucnjaka na izvolite... Nisu bili ograniceni kao ti.
Znaci vojska jedne multietnicke demokratske zemlje ima "muslimansku" jedinicu sa emirom na celu - zvanic o :lol: znas kome jos emiri komanduju jedinicama ? -isilu.

Naravno nisu imali strucnjaka pa morali nekomunistima vrlim muslimanima da placaju masno. :lol:
Da, to ti je u americi normala... Samo pogledaj Trumpove sesije ;-) Emiri su bili puno prije Isila i slicnih teroriatickih organizacija.

Naravno, cega nemas toga ces i platiti. Inace, u taj vakat, s tim obrazovanjem, su mogli bilo gdje otici traziti selameta. Bez ikakvih problema.

Jos jednom da te podsjetim - svi su bili pripadnici NOBa, osim vec pomenute nane.
MorningStar

#10928 Re: RUSIJA

Post by MorningStar »

salik79 wrote: 21/03/2021 14:57
salik79 wrote: 21/03/2021 14:44

Gluhe ne mozes dozvati... Znas li ti znacenje "MUSLIMANSKA"?! Emir kod muslimana je sta?!

Dozvolili komunisti jer nisu imali takvih strucnjaka na izvolite... Nisu bili ograniceni kao ti.
Znaci vojska jedne multietnicke demokratske zemlje ima "muslimansku" jedinicu sa emirom na celu - zvanic o :lol: znas kome jos emiri komanduju jedinicama ? -isilu.

Naravno nisu imali strucnjaka pa morali nekomunistima vrlim muslimanima da placaju masno. :lol:
Da, to ti je u americi normala... Samo pogledaj Trumpove sesije ;-) Emiri su bili puno prije Isila i slicnih teroriatickih organizacija.

Naravno, cega nemas toga ces i platiti. Inace, u taj vakat, s tim obrazovanjem, su mogli bilo gdje otici traziti selameta. Bez ikakvih problema.

Jos jednom da te podsjetim - svi su bili pripadnici NOBa, osim vec pomenute nane.
Sta je normala u americi sta pricas ? 2nd Catholic infantry brigade jel ? :lol:

Jasta nego sta - dje su se obrazovali u kraljevini jugoslaviji ,SHS ili KuK monarhiji ? :lol:

Morali muslimanomrzci da placaju muslimane i daju im dobre pozicije :lol:
HarTar

#10929 Re: RUSIJA

Post by HarTar »

:lol: :lol: :lol:
zilog

#10930 Re: RUSIJA

Post by zilog »

salik79 wrote: 21/03/2021 14:52
zilog wrote: 21/03/2021 14:46
salik79 wrote: 21/03/2021 14:34

Otkud ti znas koliko sam ja godina imao?! Koliko si ti godina imao? Bez obzira na godine, svaki dvanaestogodisnjak je znao ko ima, a ko nema oruzje u EX Yu. Zasto Britaniju izostavljas iz tog protivljenja? Na ciji prijedlog je izglasan embargo?! Kada je Amerika bila za ukidanje embarga, '92, '93?!

Nisam zlonamjeran, nego je to suplja, koju samo ti ovdje provlacis... Valjda zlonamjerno.
Pricu o embargu mozemo nastaviti na temi po tvom izboru. Ovdje je off topic.

Samo jedno pitanje: Jesu li se Yu generali konsultovali sa Rusima oko plana "RAM"?
Ne znam. Imas li kakav dokaz za nekakvo konsultovanje? Kao kada bih te pitao da li je Milosevic bio americki covjek....
Ovako, jesu li Kadijevic i Adzic, u martu 1991., u tajnosti, putovali u Moskvu?
MorningStar

#10931 Re: RUSIJA

Post by MorningStar »

HarTar wrote: 21/03/2021 15:03 :lol: :lol: :lol:
Dobar priznajem :lol:
salik79

#10932 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

MorningStar wrote: 21/03/2021 14:55
salik79 wrote: 21/03/2021 14:51
MorningStar wrote: 21/03/2021 14:43
Jasta sve me oko prepona boli kad pomislim na taj uspjeh islamske revolucije u iranu :D

Offcourse zelja za islamskom revolucijom a ne lose ekonomsko stanje i korupcija koja je otvorila plodno tlo za nemire i nasilnu smjenu vlasti.

Pusti danas referendum oko pitanja zabrana pa vidi sta ce biti - al bez da basiji bockaju neistomisljenike :lol:
Imas redovne ankete, koje provode ovi iz tebi dragih zemalja, pa citaj...
https://cissm.umd.edu/research-impact/p ... ion-report
Gdje ti vidis tu misljenje o vlasti ? ?

Inace interesantno u zemlji meda i mlijeka :lol:
State of the Economy
The majority’s negative expectations about the economy appear to have bottomed out. Sixtyeight percent say it is “getting worse,” but this is down four points from October 2020. A majority (53%) calls the economic situation “very bad” -- no more than four months ago. While 52% say their family’s economic conditions have worsened in the last year, exactly as many said this in October 2019. Half report their family’s consumption of red meat has decreased; the other half say it is unchanged. Only one in fifty households report buying foreign currency or gold coins, about a third of those who said so in 2019.
Da pogledas cijelu anketu vidio bi...

Pokusaj zamisliti jednu Njemacku, evo od sutra, nakon samo godinu dana ovakvih sankcija koje Iran ima u manjoj ili vecoj mjeri punih 42 godine.
MorningStar

#10933 Re: RUSIJA

Post by MorningStar »

De pokazi ne vidim.

Kakve sankcije sta kud , zar nisi pricao da americke sanckije ne djeluju , da iran ionako sve sam prozivodi i ta spika :lol:
zilog

#10934 Re: RUSIJA

Post by zilog »

Prestanite vise sa off topic-om!!!
HarTar

#10935 Re: RUSIJA

Post by HarTar »

MorningStar wrote: 21/03/2021 15:04
HarTar wrote: 21/03/2021 15:03 :lol: :lol: :lol:
Dobar priznajem :lol:
Putko je za ovoga institucija :lol:
salik79

#10936 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

MorningStar wrote: 21/03/2021 15:01
salik79 wrote: 21/03/2021 14:57

Sta je normala u americi sta pricas ? 2nd Catholic infantry brigade jel ? :lol:

Jasta nego sta - dje su se obrazovali u kraljevini jugoslaviji ,SHS ili KuK monarhiji ? :lol:

Morali muslimanomrzci da placaju muslimane i daju im dobre pozicije :lol:
Kao sto rekoh, samo ukucaj Trumpa i njegove vjerske sesije u Uvalnom uredu, samo ti ce se kazati.

Dio u Osmanskom carstvu, dio u KuK monarhiji, dio u Kraljevini, dio u FNRJ, dio u SFRJ.

Placali su i profesore nekomuniste, kako u Zagrebu, tako i u Beogradu i Ljubljani. Nisu komunisti bili tvog mentalnog sklopa.
Last edited by salik79 on 21/03/2021 15:15, edited 1 time in total.
salik79

#10937 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

MorningStar wrote: 21/03/2021 15:07 De pokazi ne vidim.

Kakve sankcije sta kud , zar nisi pricao da americke sanckije ne djeluju , da iran ionako sve sam prozivodi i ta spika :lol:
Ne pokazivao. Skini sebi cijelu anketu i protabiri.

Cuj kakve? Amerika svojom bahatoscu namece i ostalim zemljama svoju volju, posebno kroz bankarski sistem (SWIFT/IBAN) nemogucnost suradnje sa ostalim zemljama. Jos hednom, Njemacka nema sta ne proizvodi, pa de joj samo godinu dana uvedi ovakvu vrstu sankcija, da vidimo sta bi se desilo...
salik79

#10938 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

zilog wrote: 21/03/2021 15:03
zilog wrote: 21/03/2021 14:46

Pricu o embargu mozemo nastaviti na temi po tvom izboru. Ovdje je off topic.

Samo jedno pitanje: Jesu li se Yu generali konsultovali sa Rusima oko plana "RAM"?
Ne znam. Imas li kakav dokaz za nekakvo konsultovanje? Kao kada bih te pitao da li je Milosevic bio americki covjek....
Ne znam. Dokaz?! Je li Milosevic se sasrajao sa glavnim bankarima u americi? Je li bio sa Rockefellerom&co?
MorningStar

#10939 Re: RUSIJA

Post by MorningStar »

salik79 wrote: 21/03/2021 15:13

Cuj kakve? Amerika svojom bahatoscu namece i ostalim zemljama svoju volju, posebno kroz bankarski sistem (SWIFT/IBAN) nemogucnost suradnje sa ostalim zemljama. Jos hednom, Njemacka nema sta ne proizvodi, pa de joj samo godinu dana uvedi ovakvu vrstu sankcija, da vidimo sta bi se desilo...
Cuj pa daju izbor ili sa nama ili da iranom sta hos imaju pravo.Cuj IBAN to su rotschildi ovi oni to iran ne smije koristiti.

Propade ti spika sankcija haha pihihi ma nemo'gu pero odbit. Sad kuknjava da su onim da su ovim :lol:
salik79

#10940 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

MorningStar wrote: 21/03/2021 15:15

Cuj pa daju izbor ili sa nama ili da iranom sta hos imaju pravo.Cuj IBAN to su rotschildi ovi oni to iran ne smije koristiti.

Propade ti spika sankcija haha pihihi ma nemo'gu pero odbit. Sad kuknjava da su onim da su ovim :lol:
Pa, lijepo su to nametnuli kao jedini moguci nacin inostranog placanja...

Nema kuknjave, Iran iz svega je uvijek izlazio samo snazniji i samodostatniji. Ono sto danas proizvode u vakat americke demokracije nisu mogli ni sanjati, a kamoli zamisliti.
Bloo
Globalna šefica

#10941 Re: RUSIJA

Post by Bloo »

salik79 wrote: 21/03/2021 15:18
MorningStar wrote: 21/03/2021 15:15

Pa, lijepo su to nametnuli kao jedini moguci nacin inostranog placanja...

Nema kuknjave, Iran iz svega je uvijek izlazio samo snazniji i samodostatniji. Ono sto danas proizvode u vakat americke demokracije nisu mogli ni sanjati, a kamoli zamisliti.
Vas dvojica - ili pricajte o TEMI ili se preselite na teorije zavjere/Iran itd...
General War

#10942 Re: RUSIJA

Post by General War »

Point. wrote: 21/03/2021 12:23
General War wrote: 20/03/2021 22:19
Hemel wrote: 20/03/2021 21:36 Sta nam Rusija moze ponuditi da bi bili na njhovoj strani?
Suplju?
A sta nam je zapad dao? A i sta nam nudi? Moze Eu ali :
-Morate promjeniti ustav koji smo vam ga Mi dali :-)
-Razjebite svoje firme, pa neka omladina kod nas radi
-Evo vam krediti od kojih ce elita samo imat koristi.
- Vakcine ce te dobiti kad se mi komplet pelcujemo.
Pitanje je sta Rusija moze ponuditi, pusti sad zapad, Rusija.
Eto...da ponude ukidanje entiiteta, ili neke ekonomske investicije par milijardi...ili bilo sta sto nama treba..bil ti pristao? Nevezano sto zivis vani...ali onako iskreno...ja mislim da ces reci, jok.
zilog

#10943 Re: RUSIJA

Post by zilog »

salik79 wrote: 21/03/2021 15:14

Ne znam. Dokaz?! Je li Milosevic se sasrajao sa glavnim bankarima u americi? Je li bio sa Rockefellerom&co?
Jesu li se Kadijevic, Mira Markovic, itd. sklonili u Ameriku, ili Rusiju?
kox

#10944 Re: RUSIJA

Post by kox »

zlajaBHF wrote: 21/03/2021 14:51
jeza u ledja wrote: 20/03/2021 21:18
_BataZiv_0809 wrote: 20/03/2021 20:58 @jeza u ledja ja sam govorio o forumskim "rusofilima", to su sve dobri momci za koje smijem garantovati da im je BiH na prvom mjestu. Simpatije prema Rusima (ili Amerikancima) ne moraju i nisu nuzno determinisani politickim razlozima.

Najveci dio mojih simpatija je @dale cooper vrlo korektno opisao, a ja bih dodao da pored njihove istorije volim i postujem njihovu kulturnu bastinu, ali da i kao Slaven i panslavista imam naklonost i simpatije prema njima, kao i prema svim slavenskim narodima (da se ne upecas slucajno na neku genetsku teoriju, slicne simpatije gajim i prema mediteranskim narodima).

Bilo je Bosne i Bosanaca i Rusije i Rusa i prije Putina i prije Natoa i bice ih i ubuduce. :bih:
I ja govorim o tim ljudima. Mozda ne nuzno o onima koji prvo padaju na pamet.

Da nacrtam - neki od njih su na ovom forumu da ciljano sire propagandu ruskih obavjestajnih sluzbi.

Neki drugi pak nesvjesno to rade jer kupe informacije sa sajtova kojima je direktan cilj sirenja alternativne slike o Rusiji. (i ne samo Rusiji). Al dobro, shvatam, to onda mozemo reci i za bilo koga, ukljucujuci i mene. :D No izmedju eventualnih privatnih interese koji stoje iza raznoraznih medija koje citamo iz direktnih ciljanih i strukturiranih izvora sa jednog te istog cilja ruskih obavjestajnih sluzbi, iskljucivo u interesu promovisanja interesa ruskog rezima, psotoji itekakva razlika, za sve one koji znaju citati.

Hocu reci da je takva vrsta sirenja dezinformacija postala toliko prevelantna i da je toliko duboko prodrila na najnize u raznim dijelovima svijeta, da je prisutna svugdje, jer je put od direktive najvisih instanci do end consumera (nas) brz, direktan, efektivan i nadasve jeftin. Mnogi ljudi jos uvijek nisu svjesni toga.
Stoga me uopste ne cudi da su prisutni i ovdje, sve pod krinkom obicnog forumasa koji palamudi kao i svi mi ostali. Necu jednostavno da citam nekog bota koji je tu samo da stanca vijesti iz dana u dan ko u kakvom distopijskom filmu. I onda ko robot iz posta u post izbjegava da kaze bilo sta kriticno, i tako godinama. Mislim ako hocu tako nesto registrovacu se na fejsbuk. :D
Stvarno mislis da na formumima, kao sto je ovaj, djeluju ruske obavjestajne sluzbe?
Pitam jer nikad nisam razmisljao da se tako nesto radi.

istina je da je na ovom forumu mnogo proruskih forumasa, i da ovo uopste nije slika BH drustva.

Inace, sto se tice Rusije, u pravu si da je KIna definitivno broj jedan prijetnja za SAD, samo bi da dodam da ne mozes gledati samo ekonomiju i vojnu silu kao faktore. Rusija nema ekonomiju da se natjece sa Amerikom, ali Rusi imaju veliki uticaj u zemljama SSSR-A (srednja Azija) i dan danas.....imaju i u istocnoj evropi. Taj uticaj ne treba zanemariti.
Jeste slika BH društva , nije bosnjackog dijela. Pa čitava RS teži tome da bude ruska gubernija ili nekakva Transnjistrija, i vjerovatno bi i bili da smo koju hiljadu kilometara bliži Rusiji. Ovako je to daleko iznad ruskih mogućnosti, ono što mogu je da przne i prave nered, blokiraju rezolucije o genocidu, slikaju se sa Dodikom po Lukavici, prijete i sl. To su i globalno ruske mogućnosti, da mjestimicno prave probleme. Nikada oni više neće biti stvarni takmac Americi ali vrlo dobro vode asimetricnu borbu, obzirom na svoju limitiranost.
salik79

#10945 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

zilog wrote: 21/03/2021 15:25
salik79 wrote: 21/03/2021 15:14

Jesu li se Kadijevic, Mira Markovic, itd. sklonili u Ameriku, ili Rusiju?
Kakve to veze ima gdje su se sklonili?

Ono, zelis nesto, kao, natuknuti da to ima veze sa tvojom tvrdnjom?! Kako, onda, objasnjavas da je Rusija medju prvim drzavama koja nam je priznala nezavisnost? Kako se to uklapa u te "tajne sastanke"?
General War

#10946 Re: RUSIJA

Post by General War »

jeza u ledja wrote: 21/03/2021 14:13
General War wrote: 21/03/2021 08:13
Tako je, ali mi nismo krivi kao drzava, jer sve instrumente da budemo normalni su drzali Eu i ameri...a to sto oni imaju sebi preca posla niucemu ih ne oslobadja odgovornosti...gore suge od nas su primili i nahranili...rusiji su Oni dopustili da se mjesa ovdje a ne mi.

A mi nismo nista imali u rukama jel? I Srbija i Hrvbatska se isto nisu pitali ni za sta?

Imao si 2006, 2007-e,sansu da nesto napravis, sve u svojim rukama, ali je Haris rekao historijsko ne. :oops: A ovdje mnogi forumasi masovno svrsavali na to.
Koliko da je Haris fula...nije sveto pismo...evo nema Harisa 15 godina. Jucer bio Trump danas Bajden...nama isto.
Sto su djeca sasava, roditelji su krivi...tako i ovdje, moras birat Bakira, ili milog preCednika kada ga ovi tolerisu, a iz vasione se vide manjkavosti naseg sistema...ziv bio koji ce lopov sam sebe prijaviti da je lopov?
Isto i za srbiju i hrvatsku...ako niko nije znao koliko su upleteni u stvari BiH, oni ih tapsu po ledjima i poslije sudskih presuda? Ovi u EU i NATO, nema dana da nam zabiju nesto iza ledja...spali na srbiju da nam donira vakcine, nejebu genocid ni 1 % Zasto? Zasto tolerisu?
A vidi sta kaze Biden za putina i za mjesanje samo mjesanje u izbore...da ce mu hebat mamu.
I sad, da mu hebe mamu preko mene...a sve zna.
zilog

#10947 Re: RUSIJA

Post by zilog »

salik79 wrote: 21/03/2021 15:31
zilog wrote: 21/03/2021 15:25 Jesu li se Kadijevic, Mira Markovic, itd. sklonili u Ameriku, ili Rusiju?

Ono, zelis nesto, kao, natuknuti da to ima veze sa tvojom tvrdnjom?! Kako, onda, objasnjavas da je Rusija medju prvim drzavama koja nam je priznala nezavisnost? Kako se to uklapa u te "tajne sastanke"?
Ima veze. Sklonili su se tamo gdje su unaprijed trazili podrsku za ono sto je slijedilo. Mislis li da su, nakon svega, samo mogli banuti na Seremetjevo?

Rusija je priznala i sve sovjetske repoblike, kao nezavisne i cjelovite drzave. Poslije im to nije smetalo da ih cerupaju kako im se svidjelo. Samo priznanje nezavisnosti poslije dodje kao odlican alibi, kada procure tajni sastanci. Najbolji primjer si Ti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10948 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Nisu dobili podrsku od Rusa za vojni udar.
zilog

#10949 Re: RUSIJA

Post by zilog »

_BataZiv_0809 wrote: 21/03/2021 16:01 Nisu dobili podrsku od Rusa za vojni udar.
Mozda, kada su pokusali "legalnim" putem 12. marta. Ne mozemo znati.
Ono sto sigurno znamo je da su, tada u Moskvi ugovorene posiljke oruzja, redovno dolazile i nakon UNSCR 713.
salik79

#10950 Re: RUSIJA

Post by salik79 »

zilog wrote: 21/03/2021 15:55
salik79 wrote: 21/03/2021 15:31
zilog wrote: 21/03/2021 15:25 Jesu li se Kadijevic, Mira Markovic, itd. sklonili u Ameriku, ili Rusiju?

Ima veze. Sklonili su se tamo gdje su unaprijed trazili podrsku za ono sto je slijedilo. Mislis li da su, nakon svega, samo mogli banuti na Seremetjevo?

Rusija je priznala i sve sovjetske repoblike, kao nezavisne i cjelovite drzave. Poslije im to nije smetalo da ih cerupaju kako im se svidjelo. Samo priznanje nezavisnosti poslije dodje kao odlican alibi, kada procure tajni sastanci. Najbolji primjer si Ti.
Imas li ti ikakav argument, ili samo tvoju rekla-kazala tvrdnju?! Ono, iskonstruisao si nesto sto nicim ne mozes potkrijepiti... Zasto se, onda, ratni zlocinci ne sklonise u Rusiju. Mladic, Karadzic i ostala haska bratija?

Za sta alibi?
Post Reply