Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
noviforumas
#4026 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nema vise na kafu u PC, zesci lockdown nego u KS:
https://www.klix.ba/vijesti/u-republici ... /210321040
https://www.klix.ba/vijesti/u-republici ... /210321040
-
akcija007
#4027 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
@noviforumas da. Tako je. Kod njih je krovni krizni stab donio odluku a ne kao kod nas da spusta na kantone . Mogli su i oni po opstinama/gradovima da urade ali nisu .
Bas cekam reakciju Federalnog kriznog staba na ovu situaciju hoce li oni reagovati i naloziti Federaciji na ovo zatvaranje. Trenutno kafici samo u KS ne rade od Federacije
Bas cekam reakciju Federalnog kriznog staba na ovu situaciju hoce li oni reagovati i naloziti Federaciji na ovo zatvaranje. Trenutno kafici samo u KS ne rade od Federacije
- Osim_13
#4028 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Očekujete od Fadila da se igra države?
- dječak sa šibicama
#4029 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ocekivano za RS.
Sto se tice imuniteta krda, ne vjerujem da je to moguce, stalno se pojave novi sojevi i sad prakticno ko je odbolovao proslo ljeto ili jesen, nije imun na novi britanski ili brazilski soj.
Samo vakcina.
Sto se tice onih sto se kao paze a zaraze se, zaraziti se lako mozes se ti cuvati napolju a u kuci imas recimo jos 3 clana porodice, neko ce donijeti virus a neces bas po kuci sa maskom hodati. Onda puno njih misle da se paze, a ne paze se, masa posebno starijih nose masku ispod nosa i slicno. Stanu ispred granapa da se ispricaju, skinu masku sunce toplo im pa se opuste, milion je nacina.
Sto se tice imuniteta krda, ne vjerujem da je to moguce, stalno se pojave novi sojevi i sad prakticno ko je odbolovao proslo ljeto ili jesen, nije imun na novi britanski ili brazilski soj.
Samo vakcina.
Sto se tice onih sto se kao paze a zaraze se, zaraziti se lako mozes se ti cuvati napolju a u kuci imas recimo jos 3 clana porodice, neko ce donijeti virus a neces bas po kuci sa maskom hodati. Onda puno njih misle da se paze, a ne paze se, masa posebno starijih nose masku ispod nosa i slicno. Stanu ispred granapa da se ispricaju, skinu masku sunce toplo im pa se opuste, milion je nacina.
-
BadBoy
#4030 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Već je Splinter objašnjavao da ovaj novi soj pokazuje veći afinitet prema djeci. I moje lično, anegdotalno iskustvo je da znam masu porodica u kojima su roditelji bili pozitivni u prošlom valu, a u ovom valu su djeca pozitivna...laik1981 wrote: ↑21/03/2021 13:31Dobio sam informaciju od jedne medicinske sestre koja radi na pedijatriji na Kosevu da sad ima dosta i djece sa razvijenim simptomima i upalama pluca, dok do ovog perioda to nije bio slucaj. Ista ta sestra mi je prije nekih mjesec dana rekla da nisu imali hospitalizacija djece zbog upala pluca izazvanih covidom. Imali su pozitivne djece koja su lezala zbog svojih primarnih oboljenja, ali im covid nije pravio probleme. Dosta te djece je negativno na testu, a imaju razvijene simptome. Nisam bas zapazio da su u evropi bili izrazeni problemi kod djece u toj mjeri..splinter wrote: ↑21/03/2021 13:17Teško. Mislim da nije to razlog. Otprilike sam i najavio ovakav scenarij prije par mjeseci ali iskreno očekivao sam manju smrtnost.
Prijatelj mi radi u jednom pogrebnom društvu i kaže mi da je to užas šta se sad dešava. Mi nemamo ni pojma kako je to u praksi.
Mislim da je puklo na relaciji veliki broj negativnih testova usljed prisustva mutacija - kasno upućivanje na hospitalizaciju - nedostatak bolničkih kapaciteta i veliki broj bolesnog medicinskog osoblja
Nije više u pitanju samo B 1..1.7 soj već ovdje isto kao da imamo cijeli koktel genetskih modifikacija na malom prostoru.
Dobra stvar je što izgleda da imunitet djeluje jer niko od roditelja što znam da su prebolovali a sad im djeca pozitivna, nisu i sami pozitivni ponovo.
- zubi
#4031 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ovodječak sa šibicama wrote: ↑21/03/2021 14:35 Sto se tice onih sto se kao paze a zaraze se, zaraziti se lako mozes se ti cuvati napolju a u kuci imas recimo jos 3 clana porodice, neko ce donijeti virus a neces bas po kuci sa maskom hodati. Onda puno njih misle da se paze, a ne paze se, masa posebno starijih nose masku ispod nosa i slicno. Stanu ispred granapa da se ispricaju, skinu masku sunce toplo im pa se opuste, milion je nacina.
- JohnnyS
#4032 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
dječak sa šibicama wrote: ↑21/03/2021 14:35 Ocekivano za RS.
Samo vakcina.
Vakcine su razvijane na wuhanskom soju, ništa ne jamči da su i one učinkovite protiv svih sojeva. Dapače, uvijek će postojati soj otporan na vakcine, to je prirodna selekcija virusa, jedan od temelja zakona evolucije.
-
laik1981
#4033 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ma objasnio je i to, a i ovo sa masom negativnih testova, ali eto meni je malo cudno da se to sad potrefi. A cudno mi je i da nema gripe, a vakat joj je. Nako ja, laickiBadBoy wrote: ↑21/03/2021 14:37Već je Splinter objašnjavao da ovaj novi soj pokazuje veći afinitet prema djeci. I moje lično, anegdotalno iskustvo je da znam masu porodica u kojima su roditelji bili pozitivni u prošlom valu, a u ovom valu su djeca pozitivna...laik1981 wrote: ↑21/03/2021 13:31Dobio sam informaciju od jedne medicinske sestre koja radi na pedijatriji na Kosevu da sad ima dosta i djece sa razvijenim simptomima i upalama pluca, dok do ovog perioda to nije bio slucaj. Ista ta sestra mi je prije nekih mjesec dana rekla da nisu imali hospitalizacija djece zbog upala pluca izazvanih covidom. Imali su pozitivne djece koja su lezala zbog svojih primarnih oboljenja, ali im covid nije pravio probleme. Dosta te djece je negativno na testu, a imaju razvijene simptome. Nisam bas zapazio da su u evropi bili izrazeni problemi kod djece u toj mjeri..splinter wrote: ↑21/03/2021 13:17
Teško. Mislim da nije to razlog. Otprilike sam i najavio ovakav scenarij prije par mjeseci ali iskreno očekivao sam manju smrtnost.
Prijatelj mi radi u jednom pogrebnom društvu i kaže mi da je to užas šta se sad dešava. Mi nemamo ni pojma kako je to u praksi.
Mislim da je puklo na relaciji veliki broj negativnih testova usljed prisustva mutacija - kasno upućivanje na hospitalizaciju - nedostatak bolničkih kapaciteta i veliki broj bolesnog medicinskog osoblja
Nije više u pitanju samo B 1..1.7 soj već ovdje isto kao da imamo cijeli koktel genetskih modifikacija na malom prostoru.
Dobra stvar je što izgleda da imunitet djeluje jer niko od roditelja što znam da su prebolovali a sad im djeca pozitivna, nisu i sami pozitivni ponovo.
- CikCikCikPogodi
-
BadBoy
#4035 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
I ja mislim da većina ljudi misli da se pazi a u stvarnosti se ne pazidječak sa šibicama wrote: ↑21/03/2021 14:35 Ocekivano za RS.
Samo vakcina.
-
komercionala
#4036 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Evo fadil kaze mjere djeluju. Fadil je pravi premier bravo lijepe vijesti
- Mate_Miso_Kovac
#4037 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Jel ima papirnatu potvrdu za to?komercionala wrote: ↑21/03/2021 15:03 Evo fadil kaze mjere djeluju. Fadil je pravi premier bravo lijepe vijesti
-
tukizahou
#4038 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
cuj,jel to dobio izvjestaj za narednih 5 dana u naprijed pa zna situaciju?komercionala wrote: ↑21/03/2021 15:03 Evo fadil kaze mjere djeluju. Fadil je pravi premier bravo lijepe vijesti
-
mahalik
#4039 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa ne treba vam Novalic eno Vranić kaže da je situacija pod kontrolom
- insaneinthebrain
#4040 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
sta bi mi bez naseg faketa. pomrlo bi pola federacije bez respiratora, vakcina i mjera koje nam je fake obezbjedio. jedan je fake. otvarajte svekomercionala wrote: ↑21/03/2021 15:03 Evo fadil kaze mjere djeluju. Fadil je pravi premier bravo lijepe vijesti
- Osim_13
- zubi
- avenija
#4043 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Voljeli ga ili mrzili kao ja i vecina zenicana gdje je proglasen personom non grata, novalic je ovim potezom da svaka regija upravlja svojim kantonom uradio pravu stvar. Jedino KS moze podnijeti ovo mini zatvaranje.
Zamisli lock u USK ZDK TK SBK svi zajedno imaju manje brojke nego KS sam, to bi bila epska greska.
Zatvoris Sanski most gdje ima 1 slucaj u zadnjih 15 dana..Ili Buzim 1 umrli u mjesec dana..Tesanj, Gracanica...
Treba nekada i pohvaliti Novalica sto ne znaci da ne treba na robiju zbog raspiratora.
Zamisli lock u USK ZDK TK SBK svi zajedno imaju manje brojke nego KS sam, to bi bila epska greska.
Zatvoris Sanski most gdje ima 1 slucaj u zadnjih 15 dana..Ili Buzim 1 umrli u mjesec dana..Tesanj, Gracanica...
Treba nekada i pohvaliti Novalica sto ne znaci da ne treba na robiju zbog raspiratora.
-
mahalik
#4044 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
A šta je nego to kada Forto kaže mi smo Bergamo a Vranić kaže nismo i ubjedjuje javnost da se u OBS ne odbijaju pacijenti a po FB građani pišu da se sa kapije vraćaju pacijenti
-
emmir1
#4045 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Danas najviše umrlih u Sarajevu od početka pandemije
Fadil hladno kaže situacija se popravlja
Fadil hladno kaže situacija se popravlja
-
mahalik
-
akcija007
#4047 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja isto ne znam kako se situacija popravlja ili je u stagnaciji. Kada brojevi sve govore. Masakr.
U ratu od snajpera nije ovoliko dnevno ginulo kao sada
U ratu od snajpera nije ovoliko dnevno ginulo kao sada
-
meridiyan
#4048 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sutra krivične prijave državnom Tužilaštvu protiv političara zbog nenabavke vakcina
https://www.6yka.com/novosti/buka-sazna ... UCdehJU5NI
https://www.6yka.com/novosti/buka-sazna ... UCdehJU5NI
-
emmir1
#4049 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Svakako ima materijala za tužiteljstvo.
Posebno Sebija koja ne dozvoljava stranim stručnjacima da udju i kliniku i pomognu svojim iskustvom.
Zašto imamo najveću smrtnost u Evropi?
Možda nije htjela da se vide Fadilovi respiratori koji se moraju gasiti svakih sat vremena
Posebno Sebija koja ne dozvoljava stranim stručnjacima da udju i kliniku i pomognu svojim iskustvom.
Zašto imamo najveću smrtnost u Evropi?
Možda nije htjela da se vide Fadilovi respiratori koji se moraju gasiti svakih sat vremena
-
hali gali halid
#4050 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Je li ovo ukupni broj umrlih ili samo umrli od korone?