na zalost, prema mom iskustvu, a i iskustvu mnogih, tek ulazis u kriticni period koji pocinje 7. danom od pojave prvih simptoma. Moze da se desi nista, ali moze ti se i vratiti temperatura i krenuti upala pluca... doktori to pokrivaju antibioticma (u mom slucaju, pio sam sumamed 9 komada i pancef 10 komada) . Mislim da sve opet zavisi od genetike, godina starosti i imuniteta .Daft Haruki wrote: ↑20/03/2021 21:07 Zaglavio sam u stranoj zemlji u izolaciji . Cetvrti dan od prvih simptoma. Pocetak dva dana temperatura i glavobolja i lagani suhi kasalj. Druga dva dana skoro da nemam temp tj sasvim mala i naravno sto me brine kasalj alli kontroliran tj normalan .
Postavio bi par pitanja pa da mui neko odgovori ako moze.
Dali smjem raditi vjezbe disanja u ovom stadiju.Ja sam nasao neki link i pokusao sam i normalno disem punim plucima Ja potpuno disem i imam kontrolu nad kasljem.Kasalj je malo puniji sada kao da nije suhi.
Dali da se brinem za upalu pluca jer da bi otisao na pregled moram d zovem hitnu da me provoza. Rekli su mi ako ti bude bas lose da zovem.
Dali se moze prepoznati na vrijeme komplikacije sa plucima.
Kada da ocekujem prestanak inflamacije pluca i kaslja ako nebudem imao abd nikakvih komplikacija tj kako to sve da sam prepoznam u izolaciji.
Unaprjed hvala.
Za vjezbe, ja sam ih radio stalno, i to dizanje ispravljenih ruku. Pocetni poloza - ruke uz tijelo, pa podizanje iznad glave uz udisanje punim kapacitetom kroz nos. Pri spustanju ruku, ispuhivanje zraka na usta... i tako 10 puta