Javi nam šta ti je rekao, čekamo s nestrpljenjem.daddy-kool wrote: ↑10/03/2021 22:22trotecnr1 wrote: ↑10/03/2021 19:55Zaobiđi ti mene, evo kome ćeš se obratiti:
(email: [email protected]
![]()
![]()
pobjeze covjek, ali hvala na velikom fontu, sad cu ja njemu pisati.![]()
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
trotecnr1
#40851 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
daddy-kool
#40852 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zahvaljuje se što sam mu ukazao na empirijske podatke koji pobijaju tezu u njegovom radu, selami sve na forumu a posebno @trotecnr1 koji je pronašao njegovu mail adresu.trotecnr1 wrote: ↑11/03/2021 13:48Javi nam šta ti je rekao, čekamo s nestrpljenjem.daddy-kool wrote: ↑10/03/2021 22:22trotecnr1 wrote: ↑10/03/2021 19:55
Zaobiđi ti mene, evo kome ćeš se obratiti:
(email: [email protected]
![]()
![]()
![]()
-
trotecnr1
#40853 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Alejćum selam.daddy-kool wrote: ↑11/03/2021 13:58Zahvaljuje se što sam mu ukazao na empirijske podatke koji pobijaju tezu u njegovom radu, selami sve na forumu a posebno @trotecnr1 koji je pronašao njegovu mail adresu.trotecnr1 wrote: ↑11/03/2021 13:48Javi nam šta ti je rekao, čekamo s nestrpljenjem.daddy-kool wrote: ↑10/03/2021 22:22
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
E-mail mu piše na samom početku rada...
-
biglebovski
#40854 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dorstenovo Testiranje vam je nepouzdano? Kina ima rješenje! Nakon world famous anti-covid varioca i tromjesečne karantene, Kinezi su dolijali sumnjivim diplomatama koji kriomice pokušavaju unijeti zarazu u njihovu državu?
Kina zahtijeva od nekih putnika koji dolaze iz prekomorskih zemalja da dobiju invazivni test brisa analnog dijela kao dio svojih mjera za suzbijanje koronavirusa, potez koji je razbjesnio i šokirao nekoliko stranih vlada.
Japanski zvaničnici rekli su u ponedjeljak da su formalno zatražili od Kine da izuzme japanske građane iz testa, dodajući da su se neki koji su ga primili žalili na "psihološku nevolju". A američki Stejt department prošlog mjeseca je rekao da je prijavio protest kineskoj vladi nakon što su neke od njenih diplomata bile prisiljene na analne briseve, iako su kineski zvaničnici to porekli.
Nije jasno koliko je takvih briseva primijenjeno niti ko im je podvrgnut. Kineski državni mediji priznali su da su za dolazak u gradove, uključujući Peking i Šangaj, potrebni testovi, iako se u izvještajima navodi da se zahtjevi mogu razlikovati ovisno o tome jesu li putnici smatrani rizičnim.
Kineski stručnjaci sugeriraju da tragovi virusa mogu duže preživjeti u anusu nego u respiratornom traktu i da uzorci prvog mogu spriječiti lažne negativne posljedice. Kina je uvela neke od najstrožih mjera suzbijanja na svijetu, uključujući zabranu većine stranih dolazaka, i velikim dijelom suzbila epidemiju.
https://www.nytimes.com/2021/03/04/worl ... lghEDAljlI
Kina zahtijeva od nekih putnika koji dolaze iz prekomorskih zemalja da dobiju invazivni test brisa analnog dijela kao dio svojih mjera za suzbijanje koronavirusa, potez koji je razbjesnio i šokirao nekoliko stranih vlada.
Japanski zvaničnici rekli su u ponedjeljak da su formalno zatražili od Kine da izuzme japanske građane iz testa, dodajući da su se neki koji su ga primili žalili na "psihološku nevolju". A američki Stejt department prošlog mjeseca je rekao da je prijavio protest kineskoj vladi nakon što su neke od njenih diplomata bile prisiljene na analne briseve, iako su kineski zvaničnici to porekli.
Nije jasno koliko je takvih briseva primijenjeno niti ko im je podvrgnut. Kineski državni mediji priznali su da su za dolazak u gradove, uključujući Peking i Šangaj, potrebni testovi, iako se u izvještajima navodi da se zahtjevi mogu razlikovati ovisno o tome jesu li putnici smatrani rizičnim.
Kineski stručnjaci sugeriraju da tragovi virusa mogu duže preživjeti u anusu nego u respiratornom traktu i da uzorci prvog mogu spriječiti lažne negativne posljedice. Kina je uvela neke od najstrožih mjera suzbijanja na svijetu, uključujući zabranu većine stranih dolazaka, i velikim dijelom suzbila epidemiju.
https://www.nytimes.com/2021/03/04/worl ... lghEDAljlI
- zubi
-
trotecnr1
#40857 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Čovjek karikira jer se već godinu i tri mjeseca sve svaljuje na nekog famoznog ''šišmiša'', a oni poletjeli da diskredituju pulmologa. Rekla yubi s klix foruma, 'ta će on... 
-
aldinjo
#40858 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pročitah sinoć da je situacija u Kaliforniji koja je zaključana slična situaciji u Floridi koja je otključanja. Što li?
-
daddy-kool
#40859 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
šta realno Edo Selimović može znati o porijeklu virusa na osnovu prebolovane bolesti?
Naravno da lupa.
- spinel_
#40860 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
daddy-kool wrote: ↑12/03/2021 08:18
šta realno Edo Selimović može znati o porijeklu virusa na osnovu prebolovane bolesti?
Naravno da lupa.
Pitao sam sismisa sto nam belaj dade, kaze da sam sam lazac sto nista ne znade. Veli da se virus ponekad iskrade jer se covjek igra s onim sto ne znade. Kaze da je najgore kad lab svoje radi, jer cijeli ce svijet da se iznenadi, Veli -pusti mene i pijacu moju, za nesrecu svijeta krivi vrstu svoju!
- armin071
-
Ali_G
#40862 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mozda Edo i lupa, al njegov stav je ovakav od jula, al nicim ni zvanicni stavovi ne ulijevaju sigurnost. Te ovako, te onako, mozda. Znam ja sve, metode, istrazivanja, al to sto je who rekla da virus nije vjestacki realno ne znaci nista i nikakvu tezinu nema.
-
Trappist
#40863 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma jasta, budala. Hajd mi samo reci koliko si ti pacijenata izlijecio? Koliko si naucnih radova napisao?
- MorningStar
#40864 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Who poslao timove u kinu i nisu otkrili tacno , dr edo se zarazio u BiH i tacno zna odakle je virus. Kakve ublehe su ovi drugi doktorcici i to , ne znaju za eduTrappist wrote: ↑12/03/2021 10:08Ma jasta, budala. Hajd mi samo reci koliko si ti pacijenata izlijecio? Koliko si naucnih radova napisao?daddy-kool wrote: ↑12/03/2021 08:18šta realno Edo Selimović može znati o porijeklu virusa na osnovu prebolovane bolesti?
Naravno da lupa.
-
Trappist
#40865 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kad vece spominjes tu ekspediciju u Kini:MorningStar wrote: ↑12/03/2021 10:10Who poslao timove u kinu i nisu otkrili tacno , dr edo se zarazio u BiH i tacno zna odakle je virus. Kakve ublehe su ovi drugi doktorcici i to , ne znaju za eduTrappist wrote: ↑12/03/2021 10:08Ma jasta, budala. Hajd mi samo reci koliko si ti pacijenata izlijecio? Koliko si naucnih radova napisao?daddy-kool wrote: ↑12/03/2021 08:18
Naravno da lupa.kaze elektronskim mikroskopom detektovan par stapica za hranu pored virusa i krilo od sismisa
![]()
"Uznemirujući zaključak WHO-ove misije: ‘U Wuhanu je u decembru 2019. bilo više od deset sojeva virusa‘
-
Naslovnica
#40866 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Meni jedna stvar nije jasna...
Kada neko kaže da je virus nastao u laboratoriji - odmah ide diskreditacija, ismijavanje, ovo-ono, pljuvanje, sve najgore.
Slično važi i za ove koji tvrde da je virus nastao od šiš-miševa (kako je moj klinac nekada govorio
), odmah će se javiti neko da pljuje i slično.
Ali su ovi prvi, koji ne daju reći da postoji mogućnost da je virus nastao u laboratoriji, daleko bučniji kada se to spomene.
Fakat mi nije jasno - ZAŠTO?!
Kada neko kaže da je virus nastao u laboratoriji - odmah ide diskreditacija, ismijavanje, ovo-ono, pljuvanje, sve najgore.
Slično važi i za ove koji tvrde da je virus nastao od šiš-miševa (kako je moj klinac nekada govorio
Ali su ovi prvi, koji ne daju reći da postoji mogućnost da je virus nastao u laboratoriji, daleko bučniji kada se to spomene.
-
meridiyan
#40867 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Čak 26 učitelja imalo tešku reakciju nakon AstraZenece, otkazana je nastava
http://www.uskinfo.ba/vijest/cak-26-uci ... F7e6ZtBCU4
-
BadBoy
#40868 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Occamova britva: najjednostavniji odgovor je najvjerovatnije tačan. Sve dok težina dokaza ne prevagne na drugi odgovor.Naslovnica wrote: ↑12/03/2021 10:36 Meni jedna stvar nije jasna...
Slično važi i za ove koji tvrde da je virus nastao od šiš-miševa (kako je moj klinac nekada govorio), odmah će se javiti neko da pljuje i slično.
Prirodne mutacije virusa se dešavaju svaki dan, od početka postojanja života na ovoj zemlji, tako da je logično da se jedan ovakav virus pojavio prije ili kasnije prirodnim putem - mutacijama.
Sa druge strane, da bi se "napravio" virus u laboratoriji, evo šta kaže jedan ekspert na tu temu: "“It would take enormous amounts of money, many people, unimaginably much time and even more luck. Scientists would have to work for years without any publications, so I can't imagine where they'd get funding from".
-
Naslovnica
#40869 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znači, ne može se dokazati da je virus nastao u laboratoriju i zato smo skloniji pretpostavci da je u pitanju samo prirodna mutacija korona virusa.BadBoy wrote: ↑12/03/2021 11:37Occamova britva: najjednostavniji odgovor je najvjerovatnije tačan. Sve dok težina dokaza ne prevagne na drugi odgovor.Naslovnica wrote: ↑12/03/2021 10:36 Meni jedna stvar nije jasna...
Slično važi i za ove koji tvrde da je virus nastao od šiš-miševa (kako je moj klinac nekada govorio), odmah će se javiti neko da pljuje i slično.
Prirodne mutacije virusa se dešavaju svaki dan, od početka postojanja života na ovoj zemlji, tako da je logično da se jedan ovakav virus pojavio prije ili kasnije prirodnim putem - mutacijama.
Sa druge strane, da bi se "napravio" virus u laboratoriji, evo šta kaže jedan ekspert na tu temu: "“It would take enormous amounts of money, many people, unimaginably much time and even more luck. Scientists would have to work for years without any publications, so I can't imagine where they'd get funding from".
Što se tiče toga što je expert rekao, jedino mogu zakolutati očima...
Ne zna odakle bi se finansirali?
Pa, jbte, Kinezi napadaju USA da su oni napravili virus...
Ja ne držim ni jednu ni drugu stranu, ali toliko je toga čudnog u ovom virusu, od simptoma i populacije koju (ne)napada, toka bolesti, do post covid simptoma, da je skoro pa nevjerovatno...
-
BadBoy
#40870 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ne držim ni ja ni jednu stranu, libo me tuki rezultat mi je isti. Samo kažem je jedna strana manje vjerovatna od druge; jer ova druga zvuči kao zaplet dobrog triler filma. Mislim da su zato ljudi skloniji da vjeruju toj teoriji vještačke kreacije virusa jer vuče na Dan Brown roman.Naslovnica wrote: ↑12/03/2021 11:52Znači, ne može se dokazati da je virus nastao u laboratoriju i zato smo skloniji pretpostavci da je u pitanju samo prirodna mutacija korona virusa.BadBoy wrote: ↑12/03/2021 11:37Occamova britva: najjednostavniji odgovor je najvjerovatnije tačan. Sve dok težina dokaza ne prevagne na drugi odgovor.Naslovnica wrote: ↑12/03/2021 10:36 Meni jedna stvar nije jasna...
Ne zna odakle bi se finansirali?![]()
![]()
![]()
Ja ne držim ni jednu ni drugu stranu, ali toliko je toga čudnog u ovom virusu, od simptoma i populacije koju (ne)napada, toka bolesti, do post covid simptoma, da je skoro pa nevjerovatno...
-
Naslovnica
#40871 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vraćam se na početak i na moje prvo pitanje:BadBoy wrote: ↑12/03/2021 12:00Pa ne držim ni ja ni jednu stranu, libo me tuki rezultat mi je isti. Samo kažem je jedna strana manje vjerovatna od druge; jer ova druga zvuči kao zaplet dobrog triler filma. Mislim da su zato ljudi skloniji da vjeruju toj teoriji vještačke kreacije virusa jer vuče na Dan Brown roman.Naslovnica wrote: ↑12/03/2021 11:52Znači, ne može se dokazati da je virus nastao u laboratoriju i zato smo skloniji pretpostavci da je u pitanju samo prirodna mutacija korona virusa.BadBoy wrote: ↑12/03/2021 11:37
Occamova britva: najjednostavniji odgovor je najvjerovatnije tačan. Sve dok težina dokaza ne prevagne na drugi odgovor.
Ne zna odakle bi se finansirali?![]()
![]()
![]()
Ono, u stilu, "kome mater".Kada neko kaže da je virus nastao u laboratoriji - odmah ide diskreditacija, ismijavanje, ovo-ono, pljuvanje, sve najgore.
Pojedinci ovdje reaguju na način kao da je u pitanju lična uvreda.
Kao da se pali "red alarm" kada se spomene MOGUĆNOST da je virus nastao u laboratoriji.
Bar sam ja stekao takav osjećaj.
-
daddy-kool
#40872 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma zavera bre.Naslovnica wrote: ↑12/03/2021 12:06
Vraćam se na početak i na moje prvo pitanje:Ono, u stilu, "kome mater".Kada neko kaže da je virus nastao u laboratoriji - odmah ide diskreditacija, ismijavanje, ovo-ono, pljuvanje, sve najgore.
Kao da se pali "red alarm" kada se spomene MOGUĆNOST da je virus nastao u laboratoriji.
Bar sam ja stekao takav osjećaj.
Ja reagujem kad god vidim da neko lupa, prije su to bili oni šveđani, pa razni naučnici iz susjedstva, a danas je to naš pulmolog.
-
Trappist
#40873 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"Capak objavio istraživanje o prokuženosti: Milijun Hrvata bilo u kontaktu s koronom"

-
daddy-kool
-
Naslovnica
#40875 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A ti si zaista 100% uvjeren da on lupa (i svi ovi koji daju neku mogućnost da je virus modifikovan u labu), a da su ovi što "ne lupaju" 100% u pravu?daddy-kool wrote: ↑12/03/2021 12:19Ma zavera bre.Naslovnica wrote: ↑12/03/2021 12:06
Vraćam se na početak i na moje prvo pitanje:Ono, u stilu, "kome mater".Kada neko kaže da je virus nastao u laboratoriji - odmah ide diskreditacija, ismijavanje, ovo-ono, pljuvanje, sve najgore.
Bar sam ja stekao takav osjećaj.![]()
Ja reagujem kad god vidim da neko lupa, prije su to bili oni šveđani, pa razni naučnici iz susjedstva, a danas je to naš pulmolog.
Evo, i iz Kine su počele glasine da je ustvari USA donijela virus u Wuhan.
Obzirom na napredak nauke, meni ovo ne spada u "zavere bre", i ostavljam otvorenim da postoji mogućnost da je virus man-made.
Nešto što je do prije 5-10 godina bila naučna fantastika, danas je stvarnost.
U raznim poljima nauke.