Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
invincible1921

#40501 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

ja71 wrote: 04/03/2021 13:02
TESLA_EDISON wrote: 04/03/2021 10:40
Veće brojke prikazuju samo u KS-u a zna se zbog čega. Nikakvog povećanja broja zaraženih nema. Kako je došla nova vlada, testiranje se prešaltalo na turbo mlazni pogon, a sve u cilju stvaranja privida o povećanju zaraženih.

Danas u KS testirano čak 1336, procenat zaraženih manji nego prije mjesec-dva dana, kada se testiralo po 300-njak dnevno.

A što nas medijski :izet: to je za filmova.

A budžetarijat svršava na brojke.
Image

molim te, nemoj tumaciti nesto o cemu nemas pojma !

brojke na prvi pogled izgledaju slicno.
ALI ALI ALI
prije mjesec-dva je krivulja bila u silaznoj putanji. 2. val je jenjavao.
Sada je ocigledno da je u uzlaznoj putanji.
mozda se porast nekome cini mal. ali to nije tako, 3. val je u zaletu.
O tom trecem valu u stvari citav svijet prica a ti nas ovdje ubjedjujes kako nista nije strasno.

Sada je 5 do 12 da se reaguje inace ce bez mjera krivulja skociti.
U stvari je trebalo jos prosle sedmice reagovati.

Ali dzaba vama kreciti: ako pojacaju mjere, brojke nece skociti pa ce te vi nama
soliti pamet kako su mjere bile tortura jer su brojke ostale male.
Ne cu da ulazim u broje i krivulje nego cu samo spomenuti da pricas neisitine i stvari koje nemaju veze s logikom..

Kao prvo sto nam nije glave doso doso black friday?
Kao drugo kako to fa bjelasnica i jahorina nam nisu dosli glave u januaru ili pocetko februata nego bas sad?
Kako to da kafici nisu dosli glave u sepmtebru oktobeu ili pak januaru?

Trazite imaginarne krivce za porast zarazenih...sto nam to nista nije skocilo kad su svi u Neum isli?

Haj molim te objasni mi ko i kako da reaguje i kako bi to mjere pomogle, kad sa istim mjerama imas nagli pad i nagli rast znaci nemas nikakve klntorle nego je kako se virusu cefne...znaci mjere ne djeluju uopste a ti bi ih poostravao?
Tesla Edison

#40502 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

ja71 wrote: 04/03/2021 14:05
TESLA_EDISON wrote: 04/03/2021 13:37
Po dosadašnjem kretanju brojki, u BiH je oko 30% pozitivnih pa ti izračunaj koliko je to na 3,5 miliona. Ako uzmemo još raniji period, antitijela ima, ili će ubrzo imati, oko 50% stanovništva.
kako dodje do ovih cifara ?
Od pojave korone kod nas, pa do danas, kada se uzme prosjek testiranih i pozitivnih, pa se to sve uklopi u broj stanovnika i trenutni trend rasta i opadanja, dobije se, odprilike, ta cifra.
Freamon Lester

#40503 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Freamon Lester »

adsubzero wrote: 04/03/2021 14:04

Vidis da je lik dobro bolestan, njemu je budzetlija svako ko se ne slaze s njim. Mogli bi se psiholozi dobro pozabaviti.
Velika sansa da ga kladionice placaju. Nema drugog objasnjenja.
Freamon Lester

#40504 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Freamon Lester »

invincible1921 wrote: 04/03/2021 14:22
Ne cu da ulazim u broje i krivulje nego cu samo spomenuti da pricas neisitine i stvari koje nemaju veze s logikom..

Kao drugo kako to fa bjelasnica i jahorina nam nisu dosli glave u januaru ili pocetko februata nego bas sad?

Trazite imaginarne krivce za porast zarazenih...sto nam to nista nije skocilo kad su svi u Neum isli?

Haj molim te objasni mi ko i kako da reaguje i kako bi to mjere pomogle, kad sa istim mjerama imas nagli pad i nagli rast znaci nemas nikakve klntorle nego je kako se virusu cefne...znaci mjere ne djeluju uopste a ti bi ih poostravao?
Nakon godinu dana ovakva pitanja?

Vara vas Cerkez. Hoce kladionice da vam zatvori. Nema to veze sa virusom.Vas Hrvat, a namjerio se na "privatni" sektor. :lol:
adsubzero

#40505 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Freamon Lester wrote: 04/03/2021 14:33

Vidis da je lik dobro bolestan, njemu je budzetlija svako ko se ne slaze s njim. Mogli bi se psiholozi dobro pozabaviti.
Ne sumnjam. Besposlicar, kladionicar, nesposoban za bilo sta drugo u zivotu. Drugi mu krivi.
invincible1921

#40506 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

Freamon Lester wrote: 04/03/2021 14:36
invincible1921 wrote: 04/03/2021 14:22

Nakon godinu dana ovakva pitanja?

Vara vas Cerkez. Hoce kladionice da vam zatvori. Nema to veze sa virusom.Vas Hrvat, a namjerio se na "privatni" sektor. :lol:
Sta je tacno probelm u pitanju? Kad god se desi porast vi nadjete razlog u bjeslanici, neumu, kaficima
Naslovnica

#40507 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Još 106 dana do Neuma! :thumbup:
Medobrundo25

#40508 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

adsubzero wrote: 04/03/2021 14:44

Ne sumnjam. Besposlicar, kladionicar, nesposoban za bilo sta drugo u zivotu. Drugi mu krivi.
Jedini beaposlicar ovdje si ti. I malo smanji dozivljaj, prestani vrijedjati ljude po forumu. Mogla bi se i moderacija malo pozabaviti ovim uhljebom. :thumbup:
adsubzero

#40509 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Medobrundo25 wrote: 04/03/2021 15:45

Jedini beaposlicar ovdje si ti. I malo smanji dozivljaj, prestani vrijedjati ljude po forumu. Mogla bi se i moderacija malo pozabaviti ovim uhljebom. :thumbup:
Sta on moze trolati i prozivati da je neko parazit i uhljeb a ja ne mogu reci da ste nesposobni i besposlicari? Jasno je meni da ste vi ogorceni i puni frustracija, ali nije niko ovdje kriv za to, nego vi sami.
Medobrundo25

#40510 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

adsubzero wrote: 04/03/2021 16:11

Sta on moze trolati i prozivati da je neko parazit i uhljeb a ja ne mogu reci da ste nesposobni i besposlicari? Jasno je meni da ste vi ogorceni i puni frustracija, ali nije niko ovdje kriv za to, nego vi sami.
Halo monkey smanji dozivljaj.Ovo je forum i komunikacija mora biti civilizovana. Svako ima svoje vidjenje situacije i problema, isto tako i potencijalna rjesenja. Ne moramo se slagati ali uvazavnje mora biti tu. Ti mene neces nazivati bespolicarem sigurno.
adsubzero

#40511 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Medobrundo25 wrote: 04/03/2021 16:46

Halo monkey smanji dozivljaj.Ovo je forum i komunikacija mora biti civilizovana. Svako ima svoje vidjenje situacije i problema, isto tako i potencijalna rjesenja. Ne moramo se slagati ali uvazavnje mora biti tu. Ti mene neces nazivati bespolicarem sigurno.
Izvini sto sam udario na bolnu tacku i mnogo mi je zao sto si u takvoj situaciji, ali sigurno ti nisam ja kriv.
Medobrundo25

#40512 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

adsubzero wrote: 04/03/2021 16:59

Izvini sto sam udario na bolnu tacku i mnogo mi je zao sto si u takvoj situaciji, ali sigurno ti nisam ja kriv.
Nisi ni blizu. :run:
BadBoy

#40513 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Malo pozitive. Kraj pandemije se nazire, u vakcinama je spas.

COVID vaccines: how to make sense of reports on their effectiveness
So what should you make of all this? Well, if you are offered a vaccine – any vaccine – take it enthusiastically. You should feel confident that it is safe and by the positive nature of both the trial data and the experience of countries that are rolling them out in high numbers already – even if we don’t have highly precise measures of their real-world effectiveness yet.
Israel’s ahead-of-the-world vaccine rollout offers hope for countries lagging behind
A rush of Israeli medical research — some emerging too fast for academic journals to keep up — reveals that the Pfizer-BioNTech vaccine is even more effective than hoped at preventing serious disease and death, safe for nearly all adults, and almost completely free of serious side effects.

Israel’s scientific results have allowed health officials to open the inoculation program to pregnant women and nursing mothers, while the findings also showed that it was safe for those with food allergies and autoimmune diseases.
Covid-19: Pfizer BioNTech vaccine reduced cases by 94% in Israel, shows peer reviewed study
The Pfizer BioNTech coronavirus vaccine produces as good results in the “real world” as have been previously documented in randomised trials.

A case control study, which has been peer reviewed and published in the New England Journal of Medicine, compared 596 618 people who were newly vaccinated in Israel and matched them to unvaccinated controls.1 Two doses of the mRNA vaccine reduced symptomatic cases by 94%, hospitalisation by 87%, and severe covid-19 by 92%, according to the data from the Clalit Institute for Research which is Israel’s biggest healthcare provider.
adsubzero

#40514 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Medobrundo25 wrote: 04/03/2021 19:55

Drago mi je cuti. Ne znam onda sta te ponukalo citajuci moj post da se obratis meni jer si se nasao prozvanim. Prosto receno, hejter sam spodoba poput tesle i slicnih trolova i besposlicara koji svoje neuspjehe pripisuju drugima umjesto svojoj nesposobnosti. Ne govorimo vise ni o nauci ni cinjenicama, nego indolentnoscu, kretenskim prozivkama, pljuvanju po medicinskim radnicima i slicno.
Medobrundo25

#40515 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

adsubzero wrote: 04/03/2021 20:30

Drago mi je cuti. Ne znam onda sta te ponukalo citajuci moj post da se obratis meni jer si se nasao prozvanim. Prosto receno, hejter sam spodoba poput tesle i slicnih trolova i besposlicara koji svoje neuspjehe pripisuju drugima umjesto svojoj nesposobnosti. Ne govorimo vise ni o nauci ni cinjenicama, nego indolentnoscu, kretenskim prozivkama, pljuvanju po medicinskim radnicima i slicno.
Covjece ti si totalno pogubio konce. De se saberi,disi duboko i ostavi se korone par dana, poluditi ces.
adsubzero

#40516 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Medobrundo25 wrote: 04/03/2021 21:43
adsubzero wrote: 04/03/2021 20:30

Covjece ti si totalno pogubio konce. De se saberi,disi duboko i ostavi se korone par dana, poluditi ces.
Ne prdi i ne pravi se naivan. Kao da nisi procitao ni jedan post na ovim temama prije ovog mog.
spinel_

#40517 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/p ... t-20210304
Potvrđen novi slučaj ptičje gripe u Hrvatskoj: Nađena u uginulom labudu kod rijeke Bosut
Stigao i pticiji :run: :izet:
cassius

#40519 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

spinel_ wrote: 04/03/2021 23:03

:izet:
:lol:

Strasno kakvi idioti dobijaju prostor za izjavit misljenje
shbc

#40520 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by shbc »

Fascinantno je da su ljudi fakat ubijedjeni da nam neke stvari poput skijalista nisu dosle glave. Jeste li svjesni da se u ovom trenu desava enormno visoki rast oboljelih? Jeste li svjesni da su bolnice pune? Da mnogi nazalost nece moci dobiti njegu koja im je potrebna i koja im zivot znaci jer za to jednostavno nema uslova?

Pitajte doktore po domovima zdravlja, privatnim klinikama, bolnicama kakvo je stanje. To sto se nikome vasem nije desilo da je obolio ili teze obolio ne znaci da nema takvih ljudi. Pitajte ljude koji jesu kako im je. Pitajte njihove porodice kako im je dok im se najmiliji bore za zivot. Pitajte porodice onih koji su izgubili borbu kako im je.

Nema takvih puno kada gledamo siru sliku i ukupni broj stanovnika, ali to ne znaci da su oni samo brojka i da su zanemarivi. Na 30 umrlih nekidan je 200 ozaloscenih. To je samo za jedan dan. Gdje su ostali... Nema ih puno gledajuci onako hladno, statisticki. Ima ih i previse gledajuci ljudski.

Grozno na sta smo spali kao drustvo. Toliki manjak empatije prema drugima, neodgovornost prema najranjivijim pripadnicima populacije...
BadBoy

#40521 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Sad će te prozvati lažnim empatičarem.
trotecnr1

#40522 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by trotecnr1 »

shbc wrote: 05/03/2021 07:13 Fascinantno je da su ljudi fakat ubijedjeni da nam neke stvari poput skijalista nisu dosle glave. Jeste li svjesni da se u ovom trenu desava enormno visoki rast oboljelih? Jeste li svjesni da su bolnice pune? Da mnogi nazalost nece moci dobiti njegu koja im je potrebna i koja im zivot znaci jer za to jednostavno nema uslova?

Pitajte doktore po domovima zdravlja, privatnim klinikama, bolnicama kakvo je stanje. To sto se nikome vasem nije desilo da je obolio ili teze obolio ne znaci da nema takvih ljudi. Pitajte ljude koji jesu kako im je. Pitajte njihove porodice kako im je dok im se najmiliji bore za zivot. Pitajte porodice onih koji su izgubili borbu kako im je.

Nema takvih puno kada gledamo siru sliku i ukupni broj stanovnika, ali to ne znaci da su oni samo brojka i da su zanemarivi. Na 30 umrlih nekidan je 200 ozaloscenih. To je samo za jedan dan. Gdje su ostali... Nema ih puno gledajuci onako hladno, statisticki. Ima ih i previse gledajuci ljudski.

Grozno na sta smo spali kao drustvo. Toliki manjak empatije prema drugima, neodgovornost prema najranjivijim pripadnicima populacije...
Pa ovo je stvarno bolesno... Koliko li profila ima ovaj lik koji je već poredio preminule za vrijeme pandemije sa Srebrenicom. :roll:
cassius

#40523 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Skijalista dosla glave ? Legendo , svaku noc se odrzavaju svirke, okupljanja, pa nije bilo enormnog rasta. I nema ga ni sad. Ne znam o cemu pricas.

Ima tvoj post donekle smisla, jer ljudi stvarno nemaju empatije, ali kad uzmes u obzir gdje zivis , u kakvoj zabiti, sa kakvim narodom, dobro i jest.

Virus je tu da ostane, i kako vrijeme odmice ,vise nema smisla skoro pa nijedna mjera. Maska, higijena i to je to. Kakvi policijski satovi i zatvaranja. Ljudi nemaju od cega zivjet, cijena namirnica raste. Ali ajmo malo empatisat...
trotecnr1

#40524 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by trotecnr1 »

Empatija uposlenika BH Telekoma. :izet:
shbc

#40525 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by shbc »

Tacnije empatija obicnog covjeka kojem se otac trenutno bori za zivot. Ali vama na dusu
Locked