rade samo prodavnice hrane i apoteke u njimaHaris.ba wrote: ↑20/03/2021 19:27Zar su u Sarajevu zatvoreni trzni centri?JoseMujica wrote: ↑20/03/2021 19:25 in mean time Jahorina, Bjelašnica i Trebević ko šibice puni...kafane i šopinzi u Lukavici isto ko šibice puni
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#18276 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- JoseMujica
-
made_in_sarajevo
#18278 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Znaci ja danas nisam bio u waikiki na ilidzi, sportvision, office shoes, daichman? Sanjo sam garant.JoseMujica wrote: ↑20/03/2021 19:29rade samo prodavnice hrane i apoteke u njimaHaris.ba wrote: ↑20/03/2021 19:27Zar su u Sarajevu zatvoreni trzni centri?JoseMujica wrote: ↑20/03/2021 19:25 in mean time Jahorina, Bjelašnica i Trebević ko šibice puni...kafane i šopinzi u Lukavici isto ko šibice puni
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#18279 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
nije mi jasno zasto lazes...JoseMujica wrote: ↑20/03/2021 19:29rade samo prodavnice hrane i apoteke u njimaHaris.ba wrote: ↑20/03/2021 19:27Zar su u Sarajevu zatvoreni trzni centri?JoseMujica wrote: ↑20/03/2021 19:25 in mean time Jahorina, Bjelašnica i Trebević ko šibice puni...kafane i šopinzi u Lukavici isto ko šibice puni

- JoseMujica
#18280 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
onda je do mene...ja fakat kontam da je sve zatvorenomade_in_sarajevo wrote: ↑20/03/2021 19:35Znaci ja danas nisam bio u waikiki na ilidzi, sportvision, office shoes, daichman? Sanjo sam garant.
izvinite ljudi na dezinformacijama
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#18281 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vala ako vam nije jasno da je lik SDA botina, onda ne znam.
Eto zasto laze, vidio od svojih idola. Ne zna za bolje.
- Prpa.ba
#18282 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Covjek trosio sarajevske novce u RS-u cijeli dan, pa nije bas najbolje obavijesten. 
-
al-em
#18283 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma prazna je lukavica, bio je danas, niđe nikog.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
- Haris.ba
#18285 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Isao u Lukavicu, a nije morao?
Meni je ova odluka u ovim okolnostima ok. Mozes zadovoljiti sve potrebe za namirnicama, prosetati, nema kafane navece je glavni fazon.
Krenuce opet jace privatni derneci, ali nema svako infrasfrukture za iste. Malo jeste da ce bogatiji ni primjetiti zabrane, ali ok. Opet ogromna vecina ce smanjiti kontakte. A i bogatiji ce imati manje kontakte, jer rijetko ko ima infrastrukturu da ugosti 10+ ljudi u privatnoj reziji.
- Industrialyzer
#18286 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako poznajes ugostitelja ciji su radnici prijavljeni na punu platu, napisi javno, ja cu prvi podrzato njegov rad.aldinjo wrote: ↑20/03/2021 19:13Nebitno. Ne trebaš da vrijeđaš i generalizuješ bilo šta.Industrialyzer wrote: ↑20/03/2021 17:05Moj knjigovodja vodi 18 manjih firmi, ima nekoliko ugostitelja koji dolaze sa Range roverima, meckama itd. svi mu radnici, ukljucujuci i njega na minimalcuZato ja vozim auto od 10000 KM, i na doprinose dajem cifre da te glava zaboli. Mozda radim nesto pogresno?!
- Prpa.ba
#18287 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zato i ranije kazem, prvi set mjera koji izgleda da je neko sjeo i razmislio o uzrocima, posljedicama i finansijskim mogucnostima. Jos da se nisu bespotrebno zavaljivali sa najavama vakcine, ovo bi bio makar donekle korektan odgovor na COVID, imajuc na umu gdje zivimo i cime raspolazemo.Haris.ba wrote: ↑20/03/2021 19:50 Meni je ova odluka u ovim okolnostima ok. Mozes zadovoljiti sve potrebe za namirnicama, prosetati, nema kafane navece je glavni fazon.
Krenuce opet jace privatni derneci, ali nema svako infrasfrukture za iste. Malo jeste da ce bogatiji ni primjetiti zabrane, ali ok. Opet ogromna vecina ce smanjiti kontakte. A i bogatiji ce imati manje kontakte, jer rijetko ko ima infrastrukturu da ugosti 10+ ljudi u privatnoj reziji.
-
laik1981
#18288 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Almir Skopljak, Aquarius vils..Industrialyzer wrote: ↑20/03/2021 19:53Ako poznajes ugostitelja ciji su radnici prijavljeni na punu platu, napisi javno, ja cu prvi podrzato njegov rad.aldinjo wrote: ↑20/03/2021 19:13Nebitno. Ne trebaš da vrijeđaš i generalizuješ bilo šta.Industrialyzer wrote: ↑20/03/2021 17:05
Moj knjigovodja vodi 18 manjih firmi, ima nekoliko ugostitelja koji dolaze sa Range roverima, meckama itd. svi mu radnici, ukljucujuci i njega na minimalcuZato ja vozim auto od 10000 KM, i na doprinose dajem cifre da te glava zaboli. Mozda radim nesto pogresno?!
A to sto nije vise ljudi prijavljeno na pune plate i sto plate nisu vise, ne samo u sektoru ugostiteljstva nego i u mnogim ostalim, mozemo zahvaliti najvisim doprinosima u evropi, kao i desetinama ostalih haraca.. Ako si poslodavac kako tvrdis onda si u potpunosti upoznat sa problematikom..
-
made_in_sarajevo
#18289 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
U kafanu se mora pa makar crkli sviHaris.ba wrote: ↑20/03/2021 19:50Isao u Lukavicu, a nije morao?![]()
Meni je ova odluka u ovim okolnostima ok. Mozes zadovoljiti sve potrebe za namirnicama, prosetati, nema kafane navece je glavni fazon.
- Industrialyzer
#18290 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Slazem se, ali nije uposlenik kriv za visoke doprinose?laik1981 wrote: ↑20/03/2021 20:43Almir Skopljak, Aquarius vils..Industrialyzer wrote: ↑20/03/2021 19:53Ako poznajes ugostitelja ciji su radnici prijavljeni na punu platu, napisi javno, ja cu prvi podrzato njegov rad.
A to sto nije vise ljudi prijavljeno na pune plate i sto plate nisu vise, ne samo u sektoru ugostiteljstva nego i u mnogim ostalim, mozemo zahvaliti najvisim doprinosima u evropi, kao i desetinama ostalih haraca.. Ako si poslodavac kako tvrdis onda si u potpunosti upoznat sa problematikom..
Ne mozes voziti Range-a naustrb uposlenika, ako su doprinosi visoki postoje drugi nacini borbe. Ja da svojima uplacujem minimalac, umjesto pune, razlika bi mi parkirala novu E klasu u roku od dvije godine.
-
laik1981
#18291 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Za pocetak prestani sve ugostitelje gledati kroz te sto voze range-a. To je isto kao da vlasnike manjih mahalskih granapa gledas kroz vlasnika binga..Industrialyzer wrote: ↑20/03/2021 21:03Slazem se, ali nije uposlenik kriv za visoke doprinose?laik1981 wrote: ↑20/03/2021 20:43Almir Skopljak, Aquarius vils..Industrialyzer wrote: ↑20/03/2021 19:53
Ako poznajes ugostitelja ciji su radnici prijavljeni na punu platu, napisi javno, ja cu prvi podrzato njegov rad.
Ne mozes voziti Range-a naustrb uposlenika, ako su doprinosi visoki postoje drugi nacini borbe. Ja da svojima uplacujem minimalac, umjesto pune, razlika bi mi parkirala novu E klasu u roku od dvije godine.
Generalizujuete i ljude pravite nekim neprijateljima. Masa ljudi se samozaposljava preko tog posla i to im djecu hrani.. Malo dodira sa realnoscu ne bi skodilo.. Tih sto koriste muku sirotinje i bogate se na njima ima u svim bransama.. To su produkti sistema..
- Industrialyzer
#18292 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa tema su radnici u ugostiteljstvu, a ja ih licno znam sa takvim autima i radnici na minimalcu. Vecina "uspjesnih" je po tom principu dosla do para. Koga nevolja natjera pa ne moze preko minimalca, uredu, ali profitiranje na tome se ne moze opravdati. Zato ti kazem, moras imati prioritete, meni kroz ruke prodji pare koje mogu usmjeriti u licnu korist, pa nisam produkt sistema i ne zloupotrebljavam to pod krinkom visokih doprinosa.laik1981 wrote: ↑20/03/2021 21:15Za pocetak prestani sve ugostitelje gledati kroz te sto voze range-a. To je isto kao da vlasnike manjih mahalskih granapa gledas kroz vlasnika binga..Industrialyzer wrote: ↑20/03/2021 21:03Slazem se, ali nije uposlenik kriv za visoke doprinose?laik1981 wrote: ↑20/03/2021 20:43
Almir Skopljak, Aquarius vils..
Generalizujuete i ljude pravite nekim neprijateljima. Masa ljudi se samozaposljava preko tog posla i to im djecu hrani.. Malo dodira sa realnoscu ne bi skodilo.. Tih sto koriste muku sirotinje i bogate se na njima ima u svim bransama.. To su produkti sistema..
-
laik1981
#18293 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Znas one sa takvim autima, a ne znas ove druge
Hajde de. A mislimo da su samo politicari odlijepili od realnosti. Jebo sirotinju i njihove poslove. Samo zatvaraj. Kako neko negdje rece uvijek se moze isprositi marka dvije..
- Industrialyzer
#18294 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne znam druze, ti ocigledno ne razumijes o cemu se ovdje prica. Vrati se na pocetak, pa probaj ponovo, meni se ne gubi vrijeme pricajuci u krug.
-
laik1981
#18295 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma pricajte o cemu hocete. Ljepota vas citati. Zivio sposobni krizni stab i njihova zatvaranja..
-
made_in_sarajevo
#18296 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
haj priznaj gdje ti je kafana ili si lik koji mora uci u kafanu pa makar sve izgorilo. haj priznaj slobodno necemo ti nista.
nego inace, posto nisi za zatvaranje jer toboze propadamo odma cim kafana ne radi, sta je po tebi trebalo uraditi?
evo ja cu napisati svoje. godinu dana je korone, godinu dana se prica o mjerama, distanci, razmakni stolove, nemoj da je covjek na covjeku u kafani i koliko se to postovalo, mozda 3 mjeseca. gazde umjesto 30 stolova stavili 15, pa proslo 10 dana ubace jos 3 stola, pa 10 dana 3 stola i sve tako dok opet nema 30 stolova. muzika uzivo derala svaki petak i vikend, ugase svjetla iza 23h pa sjele do 5 ujutro. eto svi smo retardirani, evropa je retardirana sto se mjesec dana zakljucava sve ali bas sve, samo su kafane pametne.
hocemo o realnosti malo, hajde. jel realnost da drzava 30 godina nista nije uradila za privredu i ekonomiju. jel realnost da se danas otvori kafana i za pola godine se voza q7,q8, mercedesi, bmw, a ti ovako radis, gines, boris se, lomis se i imas auto od 20 000 na kredit koji te zakla,a treba ti auto bas radi posla. od 100% kafana u KS, imamo mozda 5% koji su posteni i plate kako treba sve. nesto ne vidim da se tih 5% plaho buni, a dok recimo stojnic, trbovic, topa, sve likovi sa 3 razreda osnovne, kriminalni zivot, sumnjivo vodjenje posla prvi galame. sto brajlovic ne galami i ne jebe majke. samo da se razumijemo, brajlovic je cirkusant mrtvi i papak 1/1, ali za ove je gospodin.
evo danas je sve radilo osim kafana i to kafana koje nece da rade. pola objekata je radilo kafa za ponijeti, hrana za ponijeti, itd. to su ljudi koji rade, razmisljaju + pomoc od kantona koju ce dobiti je dovoljno da opet sve isplati i da gazdi ostane za novo auto. stojnic, trbovic niti hoce da rade niti hoce da razmisljaju, oni samo hoce kafanu u mrtvom centru gdje ce doci kunto i panto i za petak,subotu,nedelju uzeti sto neko uzme za mjesec dana.
eto posto smo svi budale, nemamo dodira sa realnoscu, a znao sam sa 100KM zivjeti mjesec dana, ocekujem onda napokon da nam objasnis sta uraditi i kako sprijeciti sirenje zaraze,a da svi rade i to da bude krcato svaki dan ko da je SFF.
nego inace, posto nisi za zatvaranje jer toboze propadamo odma cim kafana ne radi, sta je po tebi trebalo uraditi?
evo ja cu napisati svoje. godinu dana je korone, godinu dana se prica o mjerama, distanci, razmakni stolove, nemoj da je covjek na covjeku u kafani i koliko se to postovalo, mozda 3 mjeseca. gazde umjesto 30 stolova stavili 15, pa proslo 10 dana ubace jos 3 stola, pa 10 dana 3 stola i sve tako dok opet nema 30 stolova. muzika uzivo derala svaki petak i vikend, ugase svjetla iza 23h pa sjele do 5 ujutro. eto svi smo retardirani, evropa je retardirana sto se mjesec dana zakljucava sve ali bas sve, samo su kafane pametne.
hocemo o realnosti malo, hajde. jel realnost da drzava 30 godina nista nije uradila za privredu i ekonomiju. jel realnost da se danas otvori kafana i za pola godine se voza q7,q8, mercedesi, bmw, a ti ovako radis, gines, boris se, lomis se i imas auto od 20 000 na kredit koji te zakla,a treba ti auto bas radi posla. od 100% kafana u KS, imamo mozda 5% koji su posteni i plate kako treba sve. nesto ne vidim da se tih 5% plaho buni, a dok recimo stojnic, trbovic, topa, sve likovi sa 3 razreda osnovne, kriminalni zivot, sumnjivo vodjenje posla prvi galame. sto brajlovic ne galami i ne jebe majke. samo da se razumijemo, brajlovic je cirkusant mrtvi i papak 1/1, ali za ove je gospodin.
evo danas je sve radilo osim kafana i to kafana koje nece da rade. pola objekata je radilo kafa za ponijeti, hrana za ponijeti, itd. to su ljudi koji rade, razmisljaju + pomoc od kantona koju ce dobiti je dovoljno da opet sve isplati i da gazdi ostane za novo auto. stojnic, trbovic niti hoce da rade niti hoce da razmisljaju, oni samo hoce kafanu u mrtvom centru gdje ce doci kunto i panto i za petak,subotu,nedelju uzeti sto neko uzme za mjesec dana.
eto posto smo svi budale, nemamo dodira sa realnoscu, a znao sam sa 100KM zivjeti mjesec dana, ocekujem onda napokon da nam objasnis sta uraditi i kako sprijeciti sirenje zaraze,a da svi rade i to da bude krcato svaki dan ko da je SFF.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18297 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
@made_in_sarajevo

- nikad_vise
#18298 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dzaba SDA botovima spinovanje,sirenje lazi,i neko glupo napadanje opozicije kad su ljudi koji predvode procese svaki dan na terenu sa narodom.
Cak i u ovo doba pandemije,ljudi rade,dogovaraju investicije,dijele podsticaje,komuniciraju sa realnim sektorom i ljudi iz realnog sektora sigurno da mogu vidjeti da vise mogu racunati na ovu garnituru nego na ublehe koji su 20 godina dijelili po zasluzi.
Ne mogu vise lesinari ni sakrit svoj kriminal i svoja krivicna dijela.Da je onaj SDA-ovac prije 4-5 godina zgazio onog policajca u Gorazdu,nemam uopste dileme da se nikad nebi saznalo ko je to uradio jer bi se zataskalo.Vise ne moze.Da su oni respiratori bili prije 5-10 godina,sigurno ih niko nebi istrazivao.Bas kao sto je i sa slucajem Memic.Stvari su se pokrenule kad je doslo bar do djelimicne promjene vlasti.Dino i ekipa im jednostavno ne daju da disu.
Na kraju krajeva dovoljno je vidjeti koliko je SDA slaba kad je spala na to da manipulisuci putem svojih medija pokusavaju da spase svoju poziciju.Nekad su lagodno krmcili i krali,izdavali i prodavali ovaj narod a danas vec prave brigade po forumima i ostalim drustvenim mrezama u nadi da ce izmanipulisati nekoga.Prije nisi mogao cuti da se neko izjasni da je SDA na forumu,bili su na nivou statisticke greske,a danas kad su jurisnicima pozicije dosle u pitanje,valja zarad vlastite guzice spinovati po citav dan po drustvenim mrezama protiv opozicije.
Apsurd zivota je da ce ih opozicija,ali prije svega Dino ogoliti do srzi i zabiti eksere u kovceg SDA.U firmi gdje radim i oni najzagrizeniji SDA-ovci vise ne napadaju Dinu,koji je sad dobar i posten Bosnjak al im sad nevalja Pedja i Niksic
I zbog toga mrze cetvorku
Izbio im je Dino i onaj njihov posljednji lazni argument da su eskluzivni zastitnici Bosnjaka,izbio im je i klin visedecenijske ekskluzivne podrske islamske zajednice..
Dovoljno je vidjeti ko su ljudi koji danas napadaju vladu u vidu nekih Reufa,Suljagica,Kapidzica,Zahiragica i mnogobrojnih ostalih smecara i covjeku je sve jasno.Mislim da ni jedan posten i cestit intelektualac nebi imao obraza izaci i javno podrzati danas ovo smece od stranke zajedno sa njihovim satalitima.
Cak i u ovo doba pandemije,ljudi rade,dogovaraju investicije,dijele podsticaje,komuniciraju sa realnim sektorom i ljudi iz realnog sektora sigurno da mogu vidjeti da vise mogu racunati na ovu garnituru nego na ublehe koji su 20 godina dijelili po zasluzi.
Ne mogu vise lesinari ni sakrit svoj kriminal i svoja krivicna dijela.Da je onaj SDA-ovac prije 4-5 godina zgazio onog policajca u Gorazdu,nemam uopste dileme da se nikad nebi saznalo ko je to uradio jer bi se zataskalo.Vise ne moze.Da su oni respiratori bili prije 5-10 godina,sigurno ih niko nebi istrazivao.Bas kao sto je i sa slucajem Memic.Stvari su se pokrenule kad je doslo bar do djelimicne promjene vlasti.Dino i ekipa im jednostavno ne daju da disu.
Na kraju krajeva dovoljno je vidjeti koliko je SDA slaba kad je spala na to da manipulisuci putem svojih medija pokusavaju da spase svoju poziciju.Nekad su lagodno krmcili i krali,izdavali i prodavali ovaj narod a danas vec prave brigade po forumima i ostalim drustvenim mrezama u nadi da ce izmanipulisati nekoga.Prije nisi mogao cuti da se neko izjasni da je SDA na forumu,bili su na nivou statisticke greske,a danas kad su jurisnicima pozicije dosle u pitanje,valja zarad vlastite guzice spinovati po citav dan po drustvenim mrezama protiv opozicije.
Apsurd zivota je da ce ih opozicija,ali prije svega Dino ogoliti do srzi i zabiti eksere u kovceg SDA.U firmi gdje radim i oni najzagrizeniji SDA-ovci vise ne napadaju Dinu,koji je sad dobar i posten Bosnjak al im sad nevalja Pedja i Niksic
Dovoljno je vidjeti ko su ljudi koji danas napadaju vladu u vidu nekih Reufa,Suljagica,Kapidzica,Zahiragica i mnogobrojnih ostalih smecara i covjeku je sve jasno.Mislim da ni jedan posten i cestit intelektualac nebi imao obraza izaci i javno podrzati danas ovo smece od stranke zajedno sa njihovim satalitima.
-
aldinjo
#18299 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kakvi "šupljaci" ovdje!
Kafane krive za sve.
Dobit će minimalce a kirije i komunalije nisu bitne. Ne poštuju ljudi mjere od 7m2 po osobi. Znači 7 ljudi na 50 m2.
A kirija npr. 1000 KM mjesečno.
Bez ostalih rashoda. Ali mogu se uvijek isprositi 2 ili 3 KM. 
Last edited by aldinjo on 20/03/2021 23:09, edited 1 time in total.
-
laik1981
#18300 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Niti imam kafanu, niti idem po kafanama. Imam nekih poznanika koji djecu hrane od toga. Ko ih jebe. Tanka im nafaka.. A kako ono kazu za one sto ne vjeruju u koronu? Pocne vjerovati kad ga licno pogodi.. Tako je izgleda i kad se prica o egzistencijama ljudi..
I sposobni krizni stab samo neka zatvara. Doci ce i to na naplatu. A vi samo generalizujte..
I sposobni krizni stab samo neka zatvara. Doci ce i to na naplatu. A vi samo generalizujte..