Evo gledam sta citam i ne vjerujem niko da demantuje cojeka, kunu se u darwina koji je slicno razmisljo, a odbacuju religijski patrijarhat, ludilo.
Danasnji "feminizam"
- MorningStar
#16802 Re: Danasnji "feminizam"
Nego sta ima kako si/ste/xxxhadzinicasa wrote: ↑20/03/2021 15:47Pa upravo gledam, od 8. marta (pun intended) do evo danas, sve biser do bisera xy hromozomske orgije na temu feminizma. Samo pustiti - lakmus papir drustva i odnosa prema zenama.dale cooper wrote: ↑20/03/2021 15:33 Mislim da je zadnjih par stranica najbolji primjer zašto je feminizam još uvijek potreban. Neke od ovih likova je potrebno samo pustiti
da se malo više raspričaju i sami će dokazati neophodnost feminizma.![]()
Pisite, i urge you![]()
- Sanjarko
#16803 Re: Danasnji "feminizam"
Sela i seljaci po Africi imaju najvise djece po zeni iz razlicitih razloga ali vecinom jer se vode instinktom za prezivljavanje i sto im na farmama treba sto vise ruku pri obradi zemlje. Sa sve vecom urbanizacijom i mehanizacijom svijeta pa i Afrike ce TFR da pada u citavom svijetu i Africi samoj na oko 2, pa ce vremenom i svjetska populacija pocet da pada.saint_mirad wrote: ↑20/03/2021 00:01Samo citaj grafik koji si sam postavio i izvodi zakljucke. Najgori standard je u Africi, a imaju najvece stope plodnosti. Najbolji standard je u Zapadnoj Evropi, a imaju najnizu plodnost. Nije da zapadne Evropljanke nemaju novac za decu, one nece decu iz skroz drugih razloga.patriot_bih wrote: ↑19/03/2021 23:55 Ti kažeš loš standard = puno djece, dobar standard = malo djece.
Bosna je siromasna ali nije vise ni po cemu kao Afrika, vecinom je vise od Afrike urbanizovanija i mehanizovanija, pa i malo vise imucnija.
- vaučer
#16804 Re: Danasnji "feminizam"
Progresivac koji je živio prije više od 100 godina je po tebi validna paralela s današnjim feminizmom? Jeli ti čitaš šta pišeš ikako? Kakav jebeni progresivac iz 19-og stoljeća?The 51st State wrote: ↑20/03/2021 08:10 Disclamer, ovo nije zli religijski partijarahalista napisao, neo neki progresivac ko feministice.
-
The 51st State
#16805 Re: Danasnji "feminizam"
Vizionarski, covjek ispred svog vremenavaučer wrote: ↑20/03/2021 18:07Progresivac koji je živio prije više od 100 godina je po tebi validna paralela s današnjim feminizmom? Jeli ti čitaš šta pišeš ikako? Kakav jebeni progresivac iz 19-og stoljeća?The 51st State wrote: ↑20/03/2021 08:10 Disclamer, ovo nije zli religijski partijarahalista napisao, neo neki progresivac ko feministice.
- vaučer
-
The 51st State
#16807 Re: Danasnji "feminizam"
Dijelovi koji se ticu nasilja nisu odbaceni i vec su u zakonu, samo lgbt i feministicka propaganda, pametan i odgovoran potez turskih vlasti.
-
nadezdakov
#16808 Re: Danasnji "feminizam"
Nemam nešto ni vremena, a ni volje čitati prethodne upise.
Samo bih kratko prokomentirala potrebu za još jačim feminističkim pokretom, osobito na Balkanu.
Šta je reći kad se na podforumu Bez cenzure tema u kojoj postavljaju slike golih žena zove ''SISE'' (98 stranica), a (praktički nepostojeći) muški pandan toj temi zove se ''Sexy frajer'' (1 stranica).
Što je najgore još i same žene postavljaju slike golih žena. Uživanje u ljepoti ženskog tijela, ne.
Možda da otvorim temu ''KU*AC'' na Bez cenzure, šta mislite? Živo me zanima kakva bi bila reakcija da na toj muškoj temi počnem postavljati slike obnaženih muškaraca u erekciji, sigurno bih bila banovana.
Samo bih kratko prokomentirala potrebu za još jačim feminističkim pokretom, osobito na Balkanu.
Šta je reći kad se na podforumu Bez cenzure tema u kojoj postavljaju slike golih žena zove ''SISE'' (98 stranica), a (praktički nepostojeći) muški pandan toj temi zove se ''Sexy frajer'' (1 stranica).
Što je najgore još i same žene postavljaju slike golih žena. Uživanje u ljepoti ženskog tijela, ne.
Možda da otvorim temu ''KU*AC'' na Bez cenzure, šta mislite? Živo me zanima kakva bi bila reakcija da na toj muškoj temi počnem postavljati slike obnaženih muškaraca u erekciji, sigurno bih bila banovana.
-
The 51st State
#16809 Re: Danasnji "feminizam"
Nema govora treba jos feminizma jos jace da dodju ovakvi na pozicije moci, a i krokodilske suze nad odlukom turske se uklapaju u ovu vijest, eklatantno.
https://www.foxnews.com/politics/milwau ... ur-sponsor
https://www.foxnews.com/politics/milwau ... ur-sponsor
- vaučer
#16810 Re: Danasnji "feminizam"
A super onda.The 51st State wrote: ↑20/03/2021 18:49 Dijelovi koji se ticu nasilja nisu odbaceni i vec su u zakonu, samo lgbt i feministicka propaganda, pametan i odgovoran potez turskih vlasti.
Zato su na vrhu u Europi po nasilju prema ženama.
Jer je sve u zakonu. Ništa onda, nema problema, nothing to see here i to.
- saint_mirad
#16811 Re: Danasnji "feminizam"
I na drugim forumima teme o sisama imaju više stranica nego teme o ćunama.nadezdakov wrote: ↑20/03/2021 19:06 Nemam nešto ni vremena, a ni volje čitati prethodne upise.
Šta je reći kad se na podforumu Bez cenzure tema u kojoj postavljaju slike golih žena zove ''SISE'' (98 stranica), a (praktički nepostojeći) muški pandan toj temi zove se ''Sexy frajer'' (1 stranica).![]()
-
The 51st State
#16812 Re: Danasnji "feminizam"
Nemam problem da za svaki samar koji zena pretrpi, muskarac dobije 100 udaraca bicem po dijeku tijela gdje je udario zenu, to su pizde od ljudi ko marise slabijeg.vaučer wrote: ↑20/03/2021 19:13A super onda.The 51st State wrote: ↑20/03/2021 18:49 Dijelovi koji se ticu nasilja nisu odbaceni i vec su u zakonu, samo lgbt i feministicka propaganda, pametan i odgovoran potez turskih vlasti.
Zato su na vrhu u Europi po nasilju prema ženama.
Jer je sve u zakonu. Ništa onda, nema problema, nothing to see here i to.
- vaučer
#16813 Re: Danasnji "feminizam"
Izgleda da Erdogan ima problem s tim.
-
The 51st State
- vaučer
#16815 Re: Danasnji "feminizam"
Ali je odbacivanje iste ohrabrenje onima koji stvaraju problem - i to ti je savršeno jasno. Nek izvoli nakon odbacivanja konvencije napraviti stvarne promjene u sprovođenju zakona, kažnjavanju obiteljskog nasilja i rezanju Gender Gap-a u plaćama gdje je Turska na svjetskom dnu. Možeš misliti što hoće. Jer Erdogan je populist i mini despot koji dobro zna svoju publiku i odbacivanje konvencije nije samo dekorativni akt protesta protiv zapadne indiktrinacije nevinog turskog naroda - nego je poruka onima koji su ih zakucali na dno raznih ljestvica ‘Ne bojte se, i dalje možete po starom’.
-
The 51st State
#16816 Re: Danasnji "feminizam"
Legit taj dio.vaučer wrote: ↑20/03/2021 19:27 Ali je odbacivanje iste ohrabrenje onima koji stvaraju problem - i to ti je savršeno jasno. Nek izvoli nakon odbacivanja konvencije napraviti stvarne promjene u sprovođenju zakona, kažnjavanju obiteljskog nasilja i rezanju Gender Gap-a u plaćama gdje je Turska na svjetskom dnu. Možeš misliti što hoće. Jer Erdogan je populist i mini despot koji dobro zna svoju publiku i odbacivanje konvencije nije samo dekorativni akt protesta protiv zapadne indiktrinacije nevinog turskog naroda - nego je poruka onima koji su ih zakucali na dno raznih ljestvica ‘Ne bojte se, i dalje možete po starom’.
-
1Dante1
#16817 Re: Danasnji "feminizam"
Optuzile bi te forumasice za silovanje.nadezdakov wrote: ↑20/03/2021 19:06 Nemam nešto ni vremena, a ni volje čitati prethodne upise.
Šta je reći kad se na podforumu Bez cenzure tema u kojoj postavljaju slike golih žena zove ''SISE'' (98 stranica), a (praktički nepostojeći) muški pandan toj temi zove se ''Sexy frajer'' (1 stranica).![]()
-
belfy
#16818 Re: Danasnji "feminizam"
po tebi bi do sada Romi vladali svijetom...patriot_bih wrote: ↑19/03/2021 23:55Jbg. sad!saint_mirad wrote: ↑19/03/2021 23:40Fertilnost je obrnuto proporcionalna kvalitetu zivota. Nisu samo belci, imas i Japan sa slicnom situacijom.
Afrikanci prave copore dece jer ne znaju za bolje.![]()
Gore žena kaže ne može biti djece kad je loš standard.
Ti kažeš loš standard = puno djece, dobar standard = malo djece.
Po toj logici mi u BiH bi trebali biti dobro bogati, a u stvarnosti nemamo ništa od gore navedenog.
Prosječni muškarci ganjaju kladionice, a žene feminizam,
-
belfy
#16819 Re: Danasnji "feminizam"
otplacujes li ti kakav kredit?saint_mirad wrote: ↑20/03/2021 00:02Slazem se, ja prvi nisam apsolutni moralista. Bas zato sam i davao primere pro i contra apsolutne moralnosti jer je tematika veoma slozena i dosta ovisi o kontekstu.konoplja wrote: ↑19/03/2021 23:55
Pa moralnost se i ocjenje prema konteksu i situaciji. Iz toga razloga su veoma rijetki oni sa apsolutnim moralnim pozicijama. Kladim se da nitko od vas nije apsolutni moralista. Ako su sumi svih moguci pozicija i razlicitih konteksta drzis do apsolutne vrijednosti tek onda se mozes nazvati apsolutnim moralistom.
Npr. Ne ubij.
Oni sa apsolutne moralne pozicije nikada ne bi ubili, bez obzira na okolnosti.
Oni sa relativne moralne pozicije mogu reci da je opradvano ubiti u samoodbrani recimo.
Ako netko krene na tebe sa nozem i jedina mogucnost da prezivis je da ga ubijes, hoces li to uciniti?
![]()
- konoplja
#16820 Re: Danasnji "feminizam"
Mislim da na ovoj temi svak svoj bubaj udara. Trebali bi barem pokusati da se sinhronizujemo.
Ono sto ja vidim kao problem i ludost danasnjeg feminizma je pokusaj da se oduzmu spolna prava zenama kroz transrodnu propagandu koja je problematicna ne samo zbog suludih teorija i slogana poput "trans zene = zene", nego i zbog toga sto utjece na djecu. Pa tako u posljednih par godina imamo ogroman porast djece koji se opredjeljuju za queer i trans etiketu i zahtjevaju hormonske terapije i medicinske postupke koji potencijalno mogu biti jako stetni.
Druga stvar danasnjeg feminizma za koju smatram da je pretjerana je mikroskopska analiza radnih mjesta i pozicija gdje ako omjer nije 50:50 je problem i jedino objasnjenje koje je prihvaceno u pokretu je opresija muskarca nad zenom kroz historiju patrijarhata.
A sto se tice nasilja, to nikada neopravdavam i upotpunosti podrzavam rad da se iskorjeni.
Ono sto ja vidim kao problem i ludost danasnjeg feminizma je pokusaj da se oduzmu spolna prava zenama kroz transrodnu propagandu koja je problematicna ne samo zbog suludih teorija i slogana poput "trans zene = zene", nego i zbog toga sto utjece na djecu. Pa tako u posljednih par godina imamo ogroman porast djece koji se opredjeljuju za queer i trans etiketu i zahtjevaju hormonske terapije i medicinske postupke koji potencijalno mogu biti jako stetni.
Druga stvar danasnjeg feminizma za koju smatram da je pretjerana je mikroskopska analiza radnih mjesta i pozicija gdje ako omjer nije 50:50 je problem i jedino objasnjenje koje je prihvaceno u pokretu je opresija muskarca nad zenom kroz historiju patrijarhata.
A sto se tice nasilja, to nikada neopravdavam i upotpunosti podrzavam rad da se iskorjeni.
-
The 51st State
#16821 Re: Danasnji "feminizam"
Good luck with that zenomrscu, razum je davno prestao da stanuje na tom spratu.
- saint_mirad
#16822 Re: Danasnji "feminizam"
Ne, zašto?belfy wrote: ↑20/03/2021 20:30otplacujes li ti kakav kredit?saint_mirad wrote: ↑20/03/2021 00:02Slazem se, ja prvi nisam apsolutni moralista. Bas zato sam i davao primere pro i contra apsolutne moralnosti jer je tematika veoma slozena i dosta ovisi o kontekstu.konoplja wrote: ↑19/03/2021 23:55
Pa moralnost se i ocjenje prema konteksu i situaciji. Iz toga razloga su veoma rijetki oni sa apsolutnim moralnim pozicijama. Kladim se da nitko od vas nije apsolutni moralista. Ako su sumi svih moguci pozicija i razlicitih konteksta drzis do apsolutne vrijednosti tek onda se mozes nazvati apsolutnim moralistom.
Npr. Ne ubij.
Oni sa apsolutne moralne pozicije nikada ne bi ubili, bez obzira na okolnosti.
Oni sa relativne moralne pozicije mogu reci da je opradvano ubiti u samoodbrani recimo.
Ako netko krene na tebe sa nozem i jedina mogucnost da prezivis je da ga ubijes, hoces li to uciniti?
![]()
-
nadezdakov
#16823 Re: Danasnji "feminizam"
Dakle feministice su krive zbog toga što se netko osjeća zatočenim u pogrešnome tijelu i što postoje transrodne osobe, kao - mi žene koje se borimo za žene i jednakopravnost (unutar sustava koji je diskriminirajući) ustvari stimuliramo LGBTQ populaciju?konoplja wrote: ↑20/03/2021 20:44
- konoplja
#16824 Re: Danasnji "feminizam"
Ne, to nije ono sto sam ja rekao. Nisu feministice krive zbog toga.nadezdakov wrote: ↑20/03/2021 21:43Dakle feministice su krive zbog toga što se netko osjeća zatočenim u pogrešnome tijelu i što postoje transrodne osobe, kao - mi žene koje se borimo za žene i jednakopravnost (unutar sustava koji je diskriminirajući) ustvari stimuliramo LGBTQ populaciju?konoplja wrote: ↑20/03/2021 20:44
Ali postoji frakcija feminizma koja podrzava transrodne ideje i koja smatra da su trans zene potpuno iste kao i zene i da trebaju da imaju ista prava. Toj frakciji se jako popusta i grabe krupnim korakom. Na neki nacin zene same sebi pucaju u nogu.
- piupiu
#16825 Re: Danasnji "feminizam"
A može biti i čisti narcizam, jer je on izuzetno rasprostranjen. U profesionalnom svijetu (doduše, ne znam šta u Bosni znači 'profesionalno', jer je sve neprofesionalno, ali na stranu to), teško je kod nas upoznati muškarca koji svoju vrijednost ne precjenjuje (mada, naravno, ima i čestitih i objektivnih i potlačenih i stvarno sposobnih ljudi, ali ih je malo u našem javnom prostoru), koji ne smatra da se rodio da sjedi na minderu sa zlatnom kašikom u ustima, koji sebe ne smatra najpametnijim, sveznajućim, najzaslužnijim ('ta će on'). Dokaz za to je "Audi" politički sistem kojem svjedočimo, sistem nesposobnih idiota koji se bave kupovinom skupocjenih automobila, a od Bosne su napravili smetljište. E ta politička kultura je odraz balkanske kulture odgoja muške djece kao 'maminog paše i naninog sultana'. To se u literaturi možda zove 'patrijarhat' (jer ima direktan odjek u životu zajednice), a ja to zovem kulturom samoživog narcizma. I Dunning Kruger efekta.