Optika je dovedena do zgrade a u zgradi su bile bakarne instalacije...ne toliko stare jer zgrada je novogradnja.jasko__10 wrote: ↑19/03/2021 15:48Ako je zgrada na bakru bila prije dok se provuce optika od prizemlja do stana ima tu posla,plus ako do zgrade nema optike i to dok se provuce i sve postavi moze se duze cekat,najvise se ceka zbog ostecenih alakatena do zgrada posto kada prave zgradu vecinom postave alkatene one kao buzir cijevi i one brzo stradaju ili se slome i to odma bh telecomu a i ostalima stvori posla dosta vise dok dodju do zgrade.zippoo87 wrote: ↑18/03/2021 21:43 Optika se siri u mom gradu
Pisao sam prije 1-2 sedmice da su bratu u zgradu poceli uvoditi optiku ali islo je prilicno sporo...oko mjesec dana je islo od zahtjeva do postavljanja u stan ali bio je to malo veci posao,nije bas kao kuca i konacno su uveli
On je uzeo neki paket sa brzonom od 350 Mbps valjda,tako nesto spomenu,da ne trazim sada brzine i pakete i na kablu ima sto placa...na wifi je malo problematicno zbog mjesta routera i dnevne sobe,na dva kraja stana su ali je uzeo i range extender ali kaze varira mu...nije konstantna brzina,ide od 20 do 65 Mbps...pa sam mu rekao da se igra sa kanalima na wifi i bandwith da mijenja i testira.
Rekao sam mu da ako hoce da ima stabilnost i brzinu vrhunsku,neka nadje nacin da provuce kabal od routera do sobe gdje radi,sve ostalo su improvizacije sa slabim routerom i extenderom pa neka radi sta hoce dalje![]()
A sada su doveli optiku na sve etaze unjegovo ulazu...ne znam jesu li cijelu zgradu odradili,nisam ga to pitao.
Uglavnom eto rijeseno mu je i to ,na bakru je bila ocajna brzina... max 12-13 Mbps i kada oduzmes STB,imao je 7-8 slobodno za koristenje a njemu zbog posla treba veca brzina.