Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- okocha
#3801 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Uvijek su se mladje osobe razlicito tretirale od starijih. Meni bliska osoba je preminula od raka u 21 oj godini. Bio u Podhrastovima na pocetku pa poslije otpusten kuci i dolazio je nekoliko mjeseci na kometerapije. Doktori,sestre,svi su bili uvijek maks ljubazni. A ove starije su bas lose tretirali. Jos ako nemaju nikog svog da malo pogura, nikakva njega...
Tako da je sigurno da su se doktori maksimalno potrudili oko ovog momka a opet zanemarili neke druge. Ako je jos problem sa kolicinom kisika , preopterecenosti sistema, sigurno mozes racunati da ce stele i prioriteti biti ispred ovih koji su niko i nista ili vec jednog nogom u grobu
Tako da je sigurno da su se doktori maksimalno potrudili oko ovog momka a opet zanemarili neke druge. Ako je jos problem sa kolicinom kisika , preopterecenosti sistema, sigurno mozes racunati da ce stele i prioriteti biti ispred ovih koji su niko i nista ili vec jednog nogom u grobu
- spinel_
#3802 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Da. Snimati dok se neko bori za dah i zivot i kojem se bore je DNO DNA.
Moras bas dotaci moralno dno da to uradis da bi kao nesto pokazao i imao 'ekskluzivu'. Fuj
-
Ali_G
#3803 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Na takvo nesto su upozoravali u Italiji prosle godine. Izbor izmedju mladog covjeka i 70godisnjaka uvijek ide na mladjeg. Dzaba
-
tukizahou
- spinel_
#3805 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Jel ova zabrana vazi i za migrante?
Smiju li oni landahati okolo? Hoce li ih kazniti?
Ili pak.imaju potvrdu o slobodnom kretanju
Smiju li oni landahati okolo? Hoce li ih kazniti?
Ili pak.imaju potvrdu o slobodnom kretanju
-
daddy-kool
#3806 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
nisi to dobarMorningStar wrote: ↑19/03/2021 21:12
Bojim se da je odabrao pogresno odjeljenje onda, koliko mu je ok a dan smrti da podnese -4? -5 a vec kod 10 puca , aham.
- MorningStar
#3807 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sto ? Sto pitam koliki je prag ? - ono do 5 je ok preko 5 nije ok ?daddy-kool wrote: ↑19/03/2021 22:24nisi to dobarMorningStar wrote: ↑19/03/2021 21:12
Bojim se da je odabrao pogresno odjeljenje onda, koliko mu je ok a dan smrti da podnese -4? -5 a vec kod 10 puca , aham.
- dječak sa šibicama
#3808 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja ne vidim smisao u ovim snimcima, ovo je sirenje panike, bespotrebno.
Igrom slucaja sam sa pokojnom mamom vise puta bio na CUMu zbog nekih hitnih intervencija, prije ikakve korone, ovakvih slika sam se nagledao i ne vidim sta je tu novo i zasto moraju snimati. Gledao krvave ljude iz saobracajke, slogirane, narkomane koje ozivljavaju, ljude ranjene ovim ili onim, pokosene infarktom i tako dalje. Mislim, toga ima, svaki dan u svakom trenutku, ljudi se ozljedjuju i umiru ali to niko ne snima jer je to svakodnevna pojava.
Igrom slucaja sam sa pokojnom mamom vise puta bio na CUMu zbog nekih hitnih intervencija, prije ikakve korone, ovakvih slika sam se nagledao i ne vidim sta je tu novo i zasto moraju snimati. Gledao krvave ljude iz saobracajke, slogirane, narkomane koje ozivljavaju, ljude ranjene ovim ili onim, pokosene infarktom i tako dalje. Mislim, toga ima, svaki dan u svakom trenutku, ljudi se ozljedjuju i umiru ali to niko ne snima jer je to svakodnevna pojava.
-
laik1981
#3809 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Covid terorizam. I ne samo ovo vec i price o prebukiranosti pokopnih drustava. Sigurno ce nam ovakve informacije svima pomoci..dječak sa šibicama wrote: ↑19/03/2021 22:33 Ja ne vidim smisao u ovim snimcima, ovo je sirenje panike, bespotrebno.
-
amerosm
#3810 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nekada sam davno na jednoj od COVID tema napisao da su mediji u ovoj pandemiji najveće zlo, te da imam mogućnost da bih istim uveo režim kao u Sjevernoj Koreji.
Ja mislim da je to bilo nakon članka sa naslovom U Kantonu Sarajevo samo 39 zaraženih.
Ja mislim da je to bilo nakon članka sa naslovom U Kantonu Sarajevo samo 39 zaraženih.
-
avijon
#3811 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
To je neki pocetnik novinar tad omaklo mu se. Inace je bilo broj umrlih, imena umrlih ili slicno a sljedeci dan na 60 zarazena isli su bombasticni naslovi veliki porast zarazenih, haos u sarajevu, alarmantna situacija porast od 50% zareznih itd itd
-
komercionala
#3812 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi rade svoj posao .. kao i mi sto trpimo, to je nas posao
-
invincible1921
#3813 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Sramota za video a posebna stamota za medije koji su objavili...Novinari ce nadam se makar jednog dana biti pozvani na moralni odgovornst za izvjestavanje i doba korone
-
amerosm
#3814 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Njihovu parolu "sloboda medija" treba ograničiti, jer pod tom parolom oni sebi mnogo toga dopuštaju.invincible1921 wrote: ↑19/03/2021 23:38 Sramota za video a posebna stamota za medije koji su objavili...Novinari ce nadam se makar jednog dana biti pozvani na moralni odgovornst za izvjestavanje i doba korone
Koliko neke ljude ubijaju u pojam svojim izvještajima (N1 doslovno svršava kada broj zaraženih poraste), znam iz ličnog primjera.
-
tap3ah75
#3815 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Šuti, to ne smiješ pitati.
I temu su na forumu zaključali.
.... a smiju oni i po mraku i bez maske i u grupama .... ne može im niko ništa.
-
ime_kojeg_nema
#3816 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Zivim na zapadu u tzv. "normalnoj" drzavi mogu ti reci da su uz medijski terorizam i non stop prebrojavanje mrtvih snimke iz intezivne svakodnevna pojava vec godinu dana. Meni je fakat nevjerovatno citati ovdje kada se pise kako su u BiH najrigoroznije mjere na svijetu ili kako ovo, kako ono. Ovo kazem kao neko ko je od samog pocetka podrzavao i postovao mjere za suzbijanje virusa, ali mislim da je strategija komunikacije i izvjestavanja debelo promasena i da ce posljedice toga na psihicko zdravlje ljudi biti jako lose.
-
invincible1921
#3817 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Definitno mediji i nasi "strucnjaci" nesto najgore sto je izmigoljilo
za vrijeme ove pandemije...
Pogledajte samo unazad godinu i koliko sad smijesno djeluju pompezni i horor naslovi za 10 zarazenih dnevno ili prica doktora da su pred kolapsom jer imaju troje ljudi na respiratoru
za vrijeme ove pandemije...
Pogledajte samo unazad godinu i koliko sad smijesno djeluju pompezni i horor naslovi za 10 zarazenih dnevno ili prica doktora da su pred kolapsom jer imaju troje ljudi na respiratoru
-
high_volume
#3818 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ne bih izvještavanje medija o dnevnim stanjima zaraženih i oboljelih coronavirusom, nazivao "medijskim terorizmom", preteška je takva definicija njihovog rada. Možda ima pretjerivanja, preuveličavanja i medijskog senzacionalizma, ali ja mislim da je svakodnevno izvještavanje o brojevima zaraženih i umrlih ipak potrebno, najviše zbog stalnog "pritiska" prema javnosti o opasnosti bolesti Covid-19, i uzročniku coronavirusu, jer svjetsko stanovništvo modernog doba nema slična iskustva, i bez tih "upozorenja" bili bismo previše opušteni, a bolest bi harala višestruko dinamičnije.ime_kojeg_nema wrote: ↑20/03/2021 00:18Zivim na zapadu u tzv. "normalnoj" drzavi mogu ti reci da su uz medijski terorizam i non stop prebrojavanje mrtvih snimke iz intezivne svakodnevna pojava vec godinu dana. Meni je fakat nevjerovatno citati ovdje kada se pise kako su u BiH najrigoroznije mjere na svijetu ili kako ovo, kako ono. Ovo kazem kao neko ko je od samog pocetka podrzavao i postovao mjere za suzbijanje virusa, ali mislim da je strategija komunikacije i izvjestavanja debelo promasena i da ce posljedice toga na psihicko zdravlje ljudi biti jako lose.
Ne mislim da su poremećaji psihičkog zdravlja ljudi uzrokovani medijskim izvještavanjima o stanju Covid bolesti, prije da su uzroci strah od nepoznate bolesti, od njene pošasti, od činjenice da ne postoje adekvatno liječenje, vakcinacija je počela tek prije mjesec-dva, da je ograničeno kretanje i izoliranost ljudi takođe uzročnik psiholoških poremećaja.
-
ime_kojeg_nema
#3819 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Druze, to traje previse vremena tako. Svaki dnevnik prvih 15 minuta je o tome i to na opisan nacin. Mozemo to kvalifikovati kako hocemo ali mislim da se mediji ne bi trebali baviti utjerivanjem straha u kosti vec prvenstveno informisanjem. Uzmimo u obzir i da trebaju biti edukativnog karaktera ali edukacija putem straha je pogresna. Ljude treba tretirati kao savjesne i odgovorne pa cak i ako to nisu jer to je dugorocno najbolje za njih, a mozda kratkorocno i za trenutnu situaciju. A nije u pitanju samo taj pristup edukacije kroz strah nego dosta toga jos pocevsi od vakcina ali to je vec druga tema. Iskreno, ja u svemu ovome ne vjerujem vise nikome nista.high_volume wrote: ↑20/03/2021 00:58Ne bih izvještavanje medija o dnevnim stanjima zaraženih i oboljelih coronavirusom, nazivao "medijskim terorizmom", preteška je takva definicija njihovog rada. Možda ima pretjerivanja, preuveličavanja i medijskog senzacionalizma, ali ja mislim da je svakodnevno izvještavanje o brojevima zaraženih i umrlih ipak potrebno, najviše zbog stalnog "pritiska" prema javnosti o opasnosti bolesti Covid-19, i uzročniku coronavirusu, jer svjetsko stanovništvo modernog doba nema slična iskustva, i bez tih "upozorenja" bili bismo previše opušteni, a bolest bi harala višestruko dinamičnije.ime_kojeg_nema wrote: ↑20/03/2021 00:18Zivim na zapadu u tzv. "normalnoj" drzavi mogu ti reci da su uz medijski terorizam i non stop prebrojavanje mrtvih snimke iz intezivne svakodnevna pojava vec godinu dana. Meni je fakat nevjerovatno citati ovdje kada se pise kako su u BiH najrigoroznije mjere na svijetu ili kako ovo, kako ono. Ovo kazem kao neko ko je od samog pocetka podrzavao i postovao mjere za suzbijanje virusa, ali mislim da je strategija komunikacije i izvjestavanja debelo promasena i da ce posljedice toga na psihicko zdravlje ljudi biti jako lose.
Ne mislim da su poremećaji psihičkog zdravlja ljudi uzrokovani medijskim izvještavanjima o stanju Covid bolesti, prije da su uzroci strah od nepoznate bolesti, od njene pošasti, od činjenice da ne postoje adekvatno liječenje, vakcinacija je počela tek prije mjesec-dva, da je ograničeno kretanje i izoliranost ljudi takođe uzročnik psiholoških poremećaja.
-
emmir1
#3820 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da je daleko najgori medij tokom pandemije N1.
Inače sam ih cijenio kao ozbiljan medij što i jesu.
No ovo tokom pandemije je zaista jadno.
I kada nije bilo mnogo slučajeva svaki dan naslov na njihovoj fb stranici
Ponovo rast zaraženih u Sarajevu, klikneš da vidis kada 30 tak pozitivnih
Onda
Raste broj umrlih u Sarajevu, kliknes i vidis....umrlo dvoje te se povećao ukupan broj umrlih
Ako skoči za 20 tak slučajeva ide naslov
Ogroman skok zaraženih.
Ako je 105 zaraženih ide naslov
Trocifren broj zaraženih u Sarajevu.
Ko im je urednik na fb zaista je jadan, ponaša se kao neki idiot koji je kući napravio stranicu i živi za 1 klik.
Inače sam ih cijenio kao ozbiljan medij što i jesu.
No ovo tokom pandemije je zaista jadno.
I kada nije bilo mnogo slučajeva svaki dan naslov na njihovoj fb stranici
Ponovo rast zaraženih u Sarajevu, klikneš da vidis kada 30 tak pozitivnih
Onda
Raste broj umrlih u Sarajevu, kliknes i vidis....umrlo dvoje te se povećao ukupan broj umrlih
Ako skoči za 20 tak slučajeva ide naslov
Ogroman skok zaraženih.
Ako je 105 zaraženih ide naslov
Trocifren broj zaraženih u Sarajevu.
Ko im je urednik na fb zaista je jadan, ponaša se kao neki idiot koji je kući napravio stranicu i živi za 1 klik.
- shape of despair
#3821 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
ti tek sad skontao za n1. smece zivo sa svojim breaking news. vec godinu oni tako. ja ih blokirao na tv u, ma goni se.u pm
- starii
#3822 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
https://www.index.hr/vijesti/clanak/eur ... 62484.aspx
evo mjere se vraćaju u praktično sve evropske zemlje,jedino ugostitelji i fadil novalic nece da uvedu mjere, i na kraju ispada dok se cijeli svijet bori protiv korone jedino se SDA bori protiv četvorke, jer imaju onaj mali sitni mozak koji nije u stanju normalno razmišljati i donositi odluke, nego nek komšiji crkne krava, a sto ce naroda pomrijete zaboli njih ona stvar...
evo mjere se vraćaju u praktično sve evropske zemlje,jedino ugostitelji i fadil novalic nece da uvedu mjere, i na kraju ispada dok se cijeli svijet bori protiv korone jedino se SDA bori protiv četvorke, jer imaju onaj mali sitni mozak koji nije u stanju normalno razmišljati i donositi odluke, nego nek komšiji crkne krava, a sto ce naroda pomrijete zaboli njih ona stvar...
-
Login7777
- avenija
#3824 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
tako je N1 sam davno ugasio i prestao pratiti. TO JE ZLOshape of despair wrote: ↑20/03/2021 07:51 ti tek sad skontao za n1. smece zivo sa svojim breaking news. vec godinu oni tako. ja ih blokirao na tv u, ma goni se.u pm
-
akcija007
#3825 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kada ce ovi brojevi poceti padati vise ?
Cijelo vrijeme je jako veliko ucesce pozitivnih u uzorku .
Cijelo vrijeme je jako veliko ucesce pozitivnih u uzorku .