Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MorningStar wrote: ↑19/03/2021 22:05Sta je pricamo po Bosanski nismo Englezi a ni kulturni Iranci , psovka je dio naseg jezika u cemu je problem , kao sto je fu*k pola engleskog jezika
Hare gotivi Tursku, pa šta? I ti si hvalospjeve pisao o Amerima pa te niko nije zbog toga nazvao "poturicom" a oni, ONI su juče i danas nove Osmanlije a ne jedna ovoremena Turska.
Mislim, nema potrebe za ružnim riječima i uvredama, ako me razumiješ.
Gotivi je understatement , sa obzirom na grb,pozdravljanje na njihovom jeziku,prenosenje na koju je nogu jutros sultan ustao a i poturica mu ne smeta ako mu Bosnjak kaze to je sam napisao.Uz opravdavanje samaranja nase GP od strane sultanovih bodyguardova , predizbornu festu za sultana i tako dalje.
Da dodje tramp il ko vec hoce u zetru i da kaze da mu je bosna ostavljena u amanet rekao bi da se i on popne na njeg.
Neces ti to nikad skontati.Svoje nemas tudje ljubis a tom tudjem ravan neces nikad biti - to se zove repa bez korijena.
Moj je cijeli islamski svijet, a tvoj svijet Podromanija...
Naravno ti si musliman - ne Bosnjak nego musliman pripadnik umeta zitelj halifata sluga halife ,Bosna i Bosanci nemaju veze sa tobom osim sto pojedini imaju istu religiju kao ti.
Challenger_ wrote: ↑19/03/2021 22:14
Neko gotivi Tursku, neko Iran, neko GB i USA, Rusiju, neko Francusku, neko sav svijet a neko ni samog sebe. Opušteno...
Ja gotivim Bosnu pa bivsu Jugu , sta cu ne bih da se klanjam tudjinu.
Prvo musliman, pa tek onda Bošnjak. Što se tiče poturica, ti što su Bošnjake nazivali poturicama i klali ih nisu bili Bošnjaci, pa da mi smeta. Između ostalog, ti sa tom riječi na usnama su pobili preko 50 ljudi iz moje šire familije,tako da samo mogu reći, neka ti je na čast, ako uopšte znaš šta je to...
HarTar wrote: ↑19/03/2021 22:17
Prvo musliman, pa tek onda Bošnjak. Što se tiče poturica, ti što su Bošnjake nazivali poturicama i klali ih nisu bili Bošnjaci, pa da mi smeta. Između ostalog, ti sa tom riječi na usnama su pobili preko 50 ljudi iz moje šire familije,tako da samo mogu reći, neka ti je na čast, ako uopšte znaš šta je to...
Sve jasno ti si za mene poput Austijanca,Madjara,Turcina ili sta vec, tvoja odanost nije prvo prema Bosni i Bosanskom narodu tako da sve ostalo nije bitno.
Last edited by MorningStar on 19/03/2021 22:21, edited 1 time in total.
MorningStar wrote: ↑19/03/2021 22:21Ono sto je stetno za moju drzavu a trebalo bi biti njeno tkivo je za mene spodoba/kancer.
Ogromna većina ljudi svih vjera i nacija gledaju samo kako da prežive. Interesovanje za VP je mizerno. Pojedini ljudi imaju određene preference i to nije niti može biti bilo kakav problem.
Hoću ti reći da pretjeruješ i bez potrebe sebi zagorčavaš dan i noć.
MorningStar wrote: ↑19/03/2021 22:21Ono sto je stetno za moju drzavu a trebalo bi biti njeno tkivo je za mene spodoba/kancer.
Ogromna većina ljudi svih vjera i nacija gledaju samo kako da prežive. Interesovanje za VP je mizerno. Pojedini ljudi imaju određene preference i to nije niti može biti bilo kakav problem.
Hoću ti reći da pretjeruješ i bez potrebe sebi zagorčavaš dan i noć.
Olahko prelazenje preko ovih postulata je kostalo Bosnu na nacin da se nacija nije uspjela definisati, niti ce dok momenta dok sve sto nije odano prvo drzavi,njenim tradicijama,historiji,obicajima,jeziku,pismu i svemu ostalom - ne bude okarakterisano kao komsija,tudjin ili neprijatelj.
Stetniji su ti srbi i hrvati milion puta pa ne vidim da ih habas, bolje pasalak u hilafetu nego drzava sa ovakvim komsijama. To je emprijski dokazano recentno., to moze ne voliti i osporavati samo neko kome su pamet formatirali komunjare i srpska historigrafija.
The 51st State wrote: ↑19/03/2021 22:28
Stetniji su ti srbi i hrvati milion puta pa ne vidim da ih habas, bolje pasalak u u hilafetu nego drzava sa ovakvim komsijama. To je emprijski dokazano recentno., to moze ne voliti i osporavati samo neko kome su pamet formatirali komunjare i srpska historigrafija.
Bosanske pravoslavce i katolike nije problem integrisati - i do sada bi to vec bilo uradjeno kada bi temelj nacije postojao - medjutim "misljenja" tipa bolje pasaluk u hilafetu nego sa komsijama je jedan od glavnih uzroka nemoci,nesposobnosti da se nacija konsiduje. A onaj ko voli pasaluk je meni u ravni sa cetnikom koji bi da medji srbiju na karlobagu ili ustasi koji bi da bere cvijece hrvata.
Stetniji su ti srbi i hrvati milion puta pa ne vidim da ih habas, bolje pasalak u u hilafetu nego drzava sa ovakvim komsijama. To je emprijski dokazano recentno., to moze ne voliti i osporavati samo neko kome su pamet formatirali komunjare i srpska historigrafija.
Bosanske pravoslavce i katolike nije problem integrisati - i do sada bi to vec bilo uradjeno kada bi temelj nacije postojao - medjutim "misljenja" tipa bolje pasaluk u hilafetu nego sa komsijama je jedan od glavnih uzroka nemoci,nesposobnosti da se nacija konsiduje. A onaj ko voli pasaluk je meni u ravni sa cetnikom koji bi da medji srbiju na karlobagu ili ustasi koji bi da bere cvijece hrvata.
Apsolutni je problem iste integrirati, srbija i hrvatska hint, jedes za sofrom ono sto imas, a to su bosnjaci like it or not.tako umjesto sto kvakujes progutaj knedlu i manje fantazija, naprotiv stalno podilazenje srbima i hrvatima u nadi da ce doci pameti i civilizacijskim vrijednostima ne dozvoljava da se nacija konsoliduje, to je otvorena rana koja zahtijeva kauterizaciju, bolno ali neophodno. Volimo Tursku, sta je problem?
Last edited by The 51st State on 19/03/2021 22:40, edited 1 time in total.
Bosnu (i Hercegovinu) će upristojiti i obradovati Svemogući Bog, to je jedna od posljednjih stranica svjetske historije. Do tada se opusti.
Ja vise vjerujem u'se i u svoje klju'se - a u slucaju odbrane u kalibre topova,minobacaca,haubica te istreniranost i obucenost vojske , Bog moze da stoji u rezervi jer kako stvari stoje ko se na njega oslonio nije dobro prosao.
MorningStar wrote: ↑19/03/2021 22:40Ja vise vjerujem u'se i u svoje klju'se - a u slucaju odbrane u kalibre topova,minobacaca,haubica te istreniranost i obucenost vojske , Bog moze da stoji u rezervi jer kako stvari stoje ko se na njega oslonio nije dobro prosao.
Protiv koga BOLAN da ratuješ? U bespotrebnom si grču, hakni nešto.
Apsolutni je problem iste integrirati, srbija i hrvatska hint, jedes za sofrom ono sto imas, a to su bosnjaci like it or not.tako umjesto sto kvakujes progutaj knedlu i manje fantazija, naprotiv stalno podilazenje srbima i hrvatima u nadi da ce doci pameti i civilizacijskim vrijednostima ne dozvoljava da se nacija konsoliduje, to je otvorena rana koja zahtijeva kauterizaciju, bolno ali neophodno. Volimo Tursku, sta je problem?
Problem Srbija i Hrvatska pa odo onda da klanjam pred Turskom i Erdoanom .. pametno.
Voli koga hoces bitno je da se izjasnite da se zna ko je Bosanac - a ko musliman,srbijanac te hrvat ili klingonac / da se cisto zna kome je drzava Bosna prioritet korijen i najvaznija - te da se zna kome odanosti leze na drugim mjestima.
MorningStar wrote: ↑19/03/2021 22:40Ja vise vjerujem u'se i u svoje klju'se - a u slucaju odbrane u kalibre topova,minobacaca,haubica te istreniranost i obucenost vojske , Bog moze da stoji u rezervi jer kako stvari stoje ko se na njega oslonio nije dobro prosao.
Protiv koga BOLAN da ratuješ? U bespotrebnom si grču, hakni nešto.
Nebih ni protiv koga , daleko da sam u grcu samo ne volim lazi,petljance i slicno. Kao ko fol branioci Bosne a prvo vjera i braca ova i ona pa onda Bosna.
A sto se tice rata pa ne znam mislim da to se nece desiti - ali mi se javi eho 1991 te rata nece biti pa onda opet razmislim ko zna ?
Problem Srbija i Hrvatska pa odo onda da klanjam pred Turskom i Erdoanom .. pametno.
Voli koga hoces bitno je da se izjasnite da se zna ko je Bosanac - a ko musliman,srbijanac te hrvat ili klingonac / da se cisto zna kome je drzava Bosna prioritet korijen i najvaznija - te da se zna kome odanosti leze na drugim mjestima.
Niko se ne klanja nikom osim Svemogicem, brkas pojmove.
Zna se kome je priroitet Bosnjacima i sacicii nebosnjaka, a ti imas pravo na svoju iluziju no to ti ne daje za pravo da se tebi neko nesto pravda, objasnava i prilagodjava tvojim fikcijama, nebitan si osim za samog sebe.
Zna se kome je priroitet Bosnjacima i sacicii nebosnjaka, a ti imas pravo na svoju iluziju no to ti ne daje za pravo da se tebi neko nesto pravda, objasnava i prilagodjava tvojim fikcijama.
Jes malo sutra eno ti "Bosnjak" na stranici prije pise da je prvo musliman.Erdoana je sam Bog poslao to kaze drugi "Bosnjak" tako da klanjanje (ne u obrednom smislu) sultan kalifi je itekako primjetno- upravo o tome pricam o tim lazima i petljavini tipa Bosna prioritet Bosnjacima kod kojih ocito nemali broj su prvo muslimani pa tek onda Bosnjaci.
Ps: Dosta od mene, teme previse istinite da bi se govorile.
Bosnu (i Hercegovinu) će upristojiti i obradovati Svemogući Bog, to je jedna od posljednjih stranica svjetske historije. Do tada se opusti.
Ja vise vjerujem u'se i u svoje klju'se - a u slucaju odbrane u kalibre topova,minobacaca,haubica te istreniranost i obucenost vojske , Bog moze da stoji u rezervi jer kako stvari stoje ko se na njega oslonio nije dobro prosao.
MorningStar wrote: ↑19/03/2021 22:43
Zna se kome je priroitet Bosnjacima i sacicii nebosnjaka, a ti imas pravo na svoju iluziju no to ti ne daje za pravo da se tebi neko nesto pravda, objasnava i prilagodjava tvojim fikcijama.
Jes malo sutra eno ti "Bosnjak" na stranici prije pise da je prvo musliman.Erdoana je sam Bog poslao to kaze drugi "Bosnjak" tako da klanjanje (ne u obrednom smislu) sultan kalifi je itekako primjetno- upravo o tome pricam o tim lazima i petljavini tipa Bosna prioritet Bosnjacima kod kojih ocito nemali broj su prvo muslimani pa tek onda Bosnjaci.
Ne vidim poseban problem sa tim identitetnim odabirom, kao i sa bilo cijim, to ne ponistava njegovu privreznost Bosni, prije da ti imas bias prema takvim ljudima pa ti to smeta., a to je vec samo tvoj problem. Ne pere ti niko glavu, ne peri ni ti drugima, float...