Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

foxlife

#32276 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

Behemoth wrote: 17/03/2021 19:41
foxlife wrote: 17/03/2021 19:28
Behemoth wrote: 17/03/2021 19:18

To je ta ulica. Takvi kao ja nemaju udese za 14 godina voznje, bez kazni i bez bilo kakvih ekcesa. Ljudski zivot i zdravlje su dva najveca blaga i ne bih nikad i nisam neciji a ni svoj ugrozio pogotovo u saobracaju. Pa kako postujes zakon kad bi se zaletio. Znaci ne postujes ga. Ja sam tog taksistu vidjeo i mogao sam da ne uđem u zabranu ali ponašaće se tako dok god mu neko ne slomi nos i ne stane na put bahaćenju. Ulica pored Alte je istovremeno parking i put gdje svaki dan cirkuliše hiljade ljudi. Voziti 80 tu je daleko teži prekršaj od mojih 2 metra u zabrani pri brzini od 15 na sat. Znači ne samo da je ugrozio svoj i moj zivot nego i zivot bilo koga ko se nalazio tu. Zamisli da je dijete izaslo iz auta koje se tek parkiralo i zakoracilo ispred njega?
Postujem ga jer nisam ja u prekrsaju nego ti
Nemoj svoj prekrsaj kroz zabranu pravdati njegovim za prekiracenje brzine

Zamisli isto tako da dijete izleti jer vidi da nema auta iz pravca glavne a ti ga udaris?

Ako cemo sada moguce situacije mozemo u nedogled
I hvalis se da 14 godina nisi kaznjen
A koliko puta si iskreno prekrsio zakon?
Evo svi znamo za jednom a koliko li si puta tako prosao onda parkirao negdje gdje nije dozvoljeno a tu ne kaznjavaju niko te nije sigurno zaustavio u gradu kad si vozio 75
To sto nikad nisi imao kazne ne znaci da si besprijekoran vozac

I ponavljam da tako vidim tacno bih se zaletio u takve da mi nije zao posljedica po mene u smislu vremena servisa eventualnih posljedica za mene i sl
Vidi se da si isfrustrirana osoba. Pa jel se ja hvalim da nisam nikad prekršio zakon? Ne placam kazne jer sam jako dobar vozac i ne donosim odluke koje nose veliki rizik, ne preticem u naseljenom mjestu ili gdje su velike guzve, ne vozim milion preko ogranicenja, ne oduzimam prvenstva, kad neko pretice usporim, ujutro pustim ljude da se ukljuce. Ne parkiram gdje nije dozvoljeno, parking placam. Hahaha smiješan si bgm. Kako cu udariti nekoga vozeci 15 na sat?🤣tu gdje sam ja bio u tom momentu nema mi ko od bilo kuda izletiti. A tom taksisti itekako ima. I ono sto se moze izbjeci vozeci 15 na sat a sve se moze jer je brzini manja od brzine covjeka koji trci, se ne moze izbjeci voznjom 80 na sat. Voziš 80 u jednosmjernoj gdje je 40 😅

PS

Da i ti nisi bivsi taksista? :lol:
Ma ja isfrutriran a ti nisi isfrutriran sto je taksista vozio svojim pravcem?
Tebi niko nije mogao izletiti a taksisti jeste?
Ti si jako dobar vozac al vozis kontra smjerom
Ma bravo sampioni smo kad trebamo opravdati sebe svoju bahatost i svoje greske

I ne nisam taksista
foxlife

#32277 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

Behemoth wrote: 17/03/2021 19:44
black_adrian wrote: 17/03/2021 19:32
Behemoth wrote: 17/03/2021 18:34 Ma taksisti su uglavnom nervozni kompleksaši, kakvi profesionalci. Jedan dan ja izlazim od bh telecoma i prema Alti je zabrana međutim uđem 3 m u zabranu da smotam pored Holideja ondje da ne bih isao u Kranjcevicevu i gubio pola sata. Desno neko ostavio auto te moradoh da ga malo obiđem a iz suprotnog smjera od Alte taksista ide brat bratu 80 i nece da zakoci cak iako sam ja od mjesta skretanja udaljem bio par metara a on najmanje 60. I stao poceo da mi galami. Reko sta glumis tu ides 80 gdje je 40, ako ti nije nesto izađi da raspravimo. Kaze da je udes bio ti bi bio kriv. Znaci lik ide svjesno na udes koji ladno moze izbjeci. Zakocio jedva pukom srecom kad je vidio da ja necu stati. Toliko o profesionalizmu. I nije to jedini slucaj, ima ih more poput poturanja jer ih je vecina kasko osigurana da izvuku pare od osiguranja itd
Sto posto. Veliki procenat njih se namjerno gura, ubacuje i koči da ih sastaviš i da naplate. Imam par poznanika koji su taksisti, i 2 od par njih vozaju slupana i izgrebana auta, ubacuju se pred tramvaj, auto, početnike i tako dalje, Bože sačuvaj. Bezobrazluk samo takav, ali vrati se to kad tad. Ja lično taksiste ne smatram profesionalnim vozačima, takvo ponašanje, vožnju, kulturu, nestrpljenje vozač profesionalac ne smije da ima.
Ma jasta buraz. Imam poznanika. Otac mu policajac i ljudi bili na intervenciji zurili i kroz crveno. Taksista vidio i namjerno se poturio. Oni jest da su krivi al namjerno se policiji poturati. Zamisli vrhovnog stepena idiotizma
Vas dvojica izgleda niste procitali sta sam napisao o taksistima
Nego samo ono sto vama odgovara i odmah jesi li taksista 😂
Behemoth

#32278 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Behemoth »

foxlife wrote: 17/03/2021 19:46
foxlife wrote: 17/03/2021 19:28
Postujem ga jer nisam ja u prekrsaju nego ti
Nemoj svoj prekrsaj kroz zabranu pravdati njegovim za prekiracenje brzine

Zamisli isto tako da dijete izleti jer vidi da nema auta iz pravca glavne a ti ga udaris?

Ako cemo sada moguce situacije mozemo u nedogled
I hvalis se da 14 godina nisi kaznjen
A koliko puta si iskreno prekrsio zakon?
Evo svi znamo za jednom a koliko li si puta tako prosao onda parkirao negdje gdje nije dozvoljeno a tu ne kaznjavaju niko te nije sigurno zaustavio u gradu kad si vozio 75
To sto nikad nisi imao kazne ne znaci da si besprijekoran vozac

I ponavljam da tako vidim tacno bih se zaletio u takve da mi nije zao posljedica po mene u smislu vremena servisa eventualnih posljedica za mene i sl
Vidi se da si isfrustrirana osoba. Pa jel se ja hvalim da nisam nikad prekršio zakon? Ne placam kazne jer sam jako dobar vozac i ne donosim odluke koje nose veliki rizik, ne preticem u naseljenom mjestu ili gdje su velike guzve, ne vozim milion preko ogranicenja, ne oduzimam prvenstva, kad neko pretice usporim, ujutro pustim ljude da se ukljuce. Ne parkiram gdje nije dozvoljeno, parking placam. Hahaha smiješan si bgm. Kako cu udariti nekoga vozeci 15 na sat?🤣tu gdje sam ja bio u tom momentu nema mi ko od bilo kuda izletiti. A tom taksisti itekako ima. I ono sto se moze izbjeci vozeci 15 na sat a sve se moze jer je brzini manja od brzine covjeka koji trci, se ne moze izbjeci voznjom 80 na sat. Voziš 80 u jednosmjernoj gdje je 40 😅

PS

I ne nisam taksista
Pa kako ce mi izletiti kad idem brzinom puža?Mogu stati u 25 cm. Znaš li šta je 15 na sat? Bio sam tu parkiran na parkingu, ubacio u prvu i krenuo. Bilo ko ko normalno vozi u skladu sa dozvoljenom brzinom kretanja ne bi usao uopste u situaciju tu sa mnom jer bi se nalazio blizu gdje sam ja pa mu ne bih uletio ili jako daleko pa ne bi mogao uopste da dođe do mene dok ja ulazim u zabranu. A on je vrlo moguce ubrzavao jer je bahati mangup ili nije uopste usporavao a nije sigurno jer bi se automobil nageo naprijed pod transferom tezine pri kocenju.

Ako nisi taksista onda si vozac autobusa ili tramvaja :lol:
foxlife

#32279 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

Behemoth wrote: 17/03/2021 19:54
foxlife wrote: 17/03/2021 19:46

PS

I ne nisam taksista
Pa kako ce mi izletiti kad idem brzinom puža?Mogu stati u 25 cm. Znaš li šta je 15 na sat? Bio sam tu parkiran na parkingu, ubacio u prvu i krenuo. Bilo ko ko normalno vozi u skladu sa dozvoljenom brzinom kretanja ne bi usao uopste u situaciju tu sa mnom jer bi se nalazio blizu gdje sam ja pa mu ne bih uletio ili jako daleko pa ne bi mogao uopste da dođe do mene dok ja ulazim u zabranu. A on je vrlo moguce ubrzavao jer je bahati mangup ili nije uopste usporavao a nije sigurno jer bi se automobil nageo naprijed pod transferom tezine pri kocenju.

Ako nisi taksista onda si vozac autobusa ili tramvaja :lol:
Vozac tramvaja sa prikolicom kad vec nagadjas
Ma ne mozes se pravdati bolan
Vozis kroz zabranu i ti imas kao pravo pricati koliko taksista vozi i sl
On je bahat a ti nisi?
Nastavi se i dalje izvlaciti ne pomaze jer si kriv i tu te ne moze niciji drugi prekrsaj saprati
komsinica_s_drugog

#32280 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by komsinica_s_drugog »

Danas mi frajer uleti na 3 metra s audijem a4, noviji. Hajd kontam, sad ce on njega po gasu, ostat cu u prasini. Jest vraga, debil vozi 60, 80 je ogranicenje, u krivinama spusti na 40, moram u 3. prebacit. Cesta je prilicno nepregledna, kvrgava, krivine, ali dobrim dijelom je ogranicenje 80, on vecinu puta vozi 50. Pricam o putu Stanari - Doboj.
Strah me preticat, auto malo, 1.4, nazad dva djeteta, ja neiskusan vozac. A zivci mi svi na nos krenuli izac'.
Eh kad se pruzio pravac i isprekidana, na stoju sam nagurala da preteknem debila. Ono upucat treba, i amnestirat pocinioca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32282 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

Oj hljebe
Logovan

#32283 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Oj jebem ti :roll: :roll:
noviclan

#32284 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

komsinica_s_drugog wrote: 18/03/2021 15:12 Danas mi frajer uleti na 3 metra s audijem a4, noviji. Hajd kontam, sad ce on njega po gasu, ostat cu u prasini. Jest vraga, debil vozi 60, 80 je ogranicenje, u krivinama spusti na 40, moram u 3. prebacit. Cesta je prilicno nepregledna, kvrgava, krivine, ali dobrim dijelom je ogranicenje 80, on vecinu puta vozi 50. Pricam o putu Stanari - Doboj.
Strah me preticat, auto malo, 1.4, nazad dva djeteta, ja neiskusan vozac. A zivci mi svi na nos krenuli izac'.
Eh kad se pruzio pravac i isprekidana, na stoju sam nagurala da preteknem debila. Ono upucat treba, i amnestirat pocinioca.
Iduci put na prosirenje i brojati to 60 i ponovno ukljuciti se u sabracaj
drug_profi

#32285 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

noviclan wrote: 18/03/2021 19:26
komsinica_s_drugog wrote: 18/03/2021 15:12 Danas mi frajer uleti na 3 metra s audijem a4, noviji. Hajd kontam, sad ce on njega po gasu, ostat cu u prasini. Jest vraga, debil vozi 60, 80 je ogranicenje, u krivinama spusti na 40, moram u 3. prebacit. Cesta je prilicno nepregledna, kvrgava, krivine, ali dobrim dijelom je ogranicenje 80, on vecinu puta vozi 50. Pricam o putu Stanari - Doboj.
Iduci put na prosirenje i brojati to 60 i ponovno ukljuciti se u sabracaj
Jedino da brojis do 6000, jer ces za tu minutu fore stici debila za 3 minute kad krenes.
S4mpion

#32286 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by S4mpion »

Ako uzmemo u obzir temu o udesu prilikom skretanja ulijevo, ako te ovaj BMW na raskrsnici udari sa trotoara, ti ćeš bit' kriv, jer nisi pratio retrovizor.

On će dobit' kaznu za vožnju po trotoaru, ali si ti taj koji je izazvao udes. :zjev:
avijon

#32287 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avijon »

S4mpion wrote: 18/03/2021 23:38 Ako uzmemo u obzir temu o udesu prilikom skretanja ulijevo, ako te ovaj BMW na raskrsnici udari sa trotoara, ti ćeš bit' kriv, jer nisi pratio retrovizor.

On će dobit' kaznu za vožnju po trotoaru, ali si ti taj koji je izazvao udes. :zjev:
Kakve genijalnosti su se mogle na toj temi procitat :lol:
123leptirica

#32288 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 123leptirica »

Brdar wrote: 24/03/2012 16:45Sta vas najvise nervira kod vozaca
sve. gori su mi od rata.
noviclan

#32289 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

S4mpion wrote: 18/03/2021 23:38 Ako uzmemo u obzir temu o udesu prilikom skretanja ulijevo, ako te ovaj BMW na raskrsnici udari sa trotoara, ti ćeš bit' kriv, jer nisi pratio retrovizor.

Jel' fakat ili je glupost, doduse ako vozis renault na glavnoj a on silazi sa trotoara s x6 onda i jeste francuz kriv ako ovaj ima veze kod organa
Laplace

#32290 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ništa znači, vozi glavnom cestom dok ne nestane goriva.
Dozer

#32291 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

A mozes i debilu (BMW) spucat takme u gumu. Taman ce usporiti dovoljno da skrenes desno :lol:
il dottore

#32292 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by il dottore »

avijon wrote: 18/03/2021 23:53

Kakve genijalnosti su se mogle na toj temi procitat :lol:
Gdje je ucesnik nezgode da kaze kako je zavrsilo
Bullet Tooth Tony

#32293 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bullet Tooth Tony »

Grada da se sporije vozi a da vise udesa ima nema na dunjaluku..
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#32294 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

Grad prodisao,kakva ljepota za vozit...valjda papci otisli u svoje bunkere ko i prosle godine :)
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#32295 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

shandrprcSA wrote: 18/03/2021 15:33
kako bi mu stao na sred puta i zovno policiju iste sekunde :lol: :lol:
drug_profi

#32296 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Evolution_IV wrote: 19/03/2021 22:38 Grad prodisao,kakva ljepota za vozit...valjda papci otisli u svoje bunkere ko i prosle godine :)
E da. Jutros u pola osam, maltene bez stajanja od Otoke do Alipašine. Tu stao kod Higijenskog. I onda opet bez stajanja do Vogošće. Oko 20 minuta od kuce do posla. A moglo bi uvijek tako da debili strataju sa semafora kako treba i da drze 60-65 po glavnoj.
Optimist

#32297 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Danas (petak popodne) u vrijeme spice normalno prosao kroz grad. Sam sebi sam se cudio kako sam brzo prosao.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#32298 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

http://automobili.hr/novosti/zanimljivo ... sporo-voze

Sporaci su rak rana saobracaja u Sarajevu. Sta je tim ljudima u glavi, sam bog zna :roll:
noviclan

#32299 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Romeo 80 wrote: 19/03/2021 23:17 http://automobili.hr/novosti/zanimljivo ... sporo-voze

Sporaci su rak rana saobracaja u Sarajevu. Sta je tim ljudima u glavi, sam bog zna :roll:
100% kad ono razvuce boli njega baja prvi i lagano konjica za njim al' jos gore kada su trojica konja pa ne mozes im nista
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#32300 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

noviclan wrote: 20/03/2021 02:27
Romeo 80 wrote: 19/03/2021 23:17 http://automobili.hr/novosti/zanimljivo ... sporo-voze

100% kad ono razvuce boli njega baja prvi i lagano konjica za njim al' jos gore kada su trojica konja pa ne mozes im nista
Da, najcesce se strateski rasporede u sve 3 trake, da ih se ne moze zaobici. Kao da namjerno jebu normalan svijet. Psihopate u pokusaju...
Post Reply