Koliko su nakrali političari ?
-
Dino79
#1 Koliko su nakrali političari ?
Kad je iza gradanočelnika Bijeljine na računima ostalo 120 miliona, koliko su tek nakrale ove veće ribe ?
Koliko su nakrali gradonačelnici većih i bogatih gradova ?
Kako saznaje „Slobodna Bosna“, iza pokojnika ostalo je cijelo carstvo, koje čine novac, nekretnine, automobili i oružje. Tekuće, štedne i devizne račune imao je otvorene kod nekoliko banaka. Tako je kod NLB banke imao dva računa u stranoj valuti, kod Pavlović International banke a.d. Bijeljina imao je otvoreno čak šest tekućih računa, kod NLB Razvojne banke Banja Luka dva tekuća računa... Svoju imovinu čuvao je i u nekoliko sefova, među kojima su dva sefa kod Naše banke i jedan sef u Komercijalnoj banci Beograd. Na spisku onoga što je ostavio svojoj porodici je veliki broj nekretnina, stanova od Bijeljine, Beograda, do Novog Sada, vikendica, zemljišta, garaža...
U Bijeljini je nasljednicima ostavio na desetine stanova, poslovnih prostora, zatim imanja s nekretninama u Čađavici Donjoj, Velinom Selu, Crnjelevu Gornjem. Zatim stanove na atratktivnim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu.
Koliko su nakrali gradonačelnici većih i bogatih gradova ?
Kako saznaje „Slobodna Bosna“, iza pokojnika ostalo je cijelo carstvo, koje čine novac, nekretnine, automobili i oružje. Tekuće, štedne i devizne račune imao je otvorene kod nekoliko banaka. Tako je kod NLB banke imao dva računa u stranoj valuti, kod Pavlović International banke a.d. Bijeljina imao je otvoreno čak šest tekućih računa, kod NLB Razvojne banke Banja Luka dva tekuća računa... Svoju imovinu čuvao je i u nekoliko sefova, među kojima su dva sefa kod Naše banke i jedan sef u Komercijalnoj banci Beograd. Na spisku onoga što je ostavio svojoj porodici je veliki broj nekretnina, stanova od Bijeljine, Beograda, do Novog Sada, vikendica, zemljišta, garaža...
U Bijeljini je nasljednicima ostavio na desetine stanova, poslovnih prostora, zatim imanja s nekretninama u Čađavici Donjoj, Velinom Selu, Crnjelevu Gornjem. Zatim stanove na atratktivnim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu.
-
moonca
-
mishic
#3 Re: Koliko su nakrali političari ?
Da, on jeste ispod, ali neko je to morao zaraditi. Neko je radio i zaradio, on prisvojio i ostavio svojim nasljednicima a taj što je radio i zaradio sada ili teško kraj sa krajem sastavlja ili po bijelom svijetu rinta.
Ne amnestirajte te što nas napraviše bijedom, sjeme im se zatrlo !
Ne amnestirajte te što nas napraviše bijedom, sjeme im se zatrlo !
- piupiu
#4 Re: Koliko su nakrali političari ?
Kako se nisu nakrali! Pa Forbes je objavio koliko ima pojedinaca sa bogatstvima u stotinama miliona dolara, ne maraka, u Bosni. A i to su oni za koje se zna.
- uglavnomja
#5 Re: Koliko su nakrali političari ?
kradu od 90.
samo za srebrenicu je doslo zvanicno nekoliko milijardi, s tim da jedan dio zemalja (vlada) nije htio odgovoriti plus razne organizacije i naravno privatni sakupljaci
bilo bi zanimljivo vidjeti imovinu vjerskih lidera, narocito prvog biznismena budzetliju eks reisa
haris s. se nakrao za 100000 zivota
i ekipa skupljena uz ivz-vkbmi-preporod-merhamet i izvrsni organ sda
a tu su i oni nevidljivi, siva eminencija, ni ne znas da postoje, a iza kulisa 30 godina vode igru i klepaju pare
i nije im alija ostavio zlatne kasike nego zlatne lopate
alija sirotanovic je nista koliko oni mogu normi izlopatati iz budzeta
i ne sumnajm da bi se dobar dio tih pokradenih para vrlo brzo locirao samo kad bi postojala vlast i moc u rukama postenih ljudi.
samo za srebrenicu je doslo zvanicno nekoliko milijardi, s tim da jedan dio zemalja (vlada) nije htio odgovoriti plus razne organizacije i naravno privatni sakupljaci
bilo bi zanimljivo vidjeti imovinu vjerskih lidera, narocito prvog biznismena budzetliju eks reisa
a tu su i oni nevidljivi, siva eminencija, ni ne znas da postoje, a iza kulisa 30 godina vode igru i klepaju pare
i ne sumnajm da bi se dobar dio tih pokradenih para vrlo brzo locirao samo kad bi postojala vlast i moc u rukama postenih ljudi.
- Bascarsija1
#6 Re: Koliko su nakrali političari ?
Koje dokaze imas? Mislim kad ovako pises bez dokaza ljudi te mogu u stvari tuziti za klevetu.uglavnomja wrote: ↑27/03/2021 00:56 kradu od 90.
- exliberal-ex
#7 Re: Koliko su nakrali političari ?
Koji ti dokaz imas da nisu?Bascarsija1 wrote: ↑27/03/2021 01:30uglavnomja wrote: ↑27/03/2021 00:56 kradu od 90.
Koje dokaze imas? Mislim kad ovako pises bez dokaza ljudi te mogu u stvari tuziti za klevetu.
Svaki pokusaj da se sazna ko je skupljao pare, kako su trosene i kome su udjeljene je sasjecen u korijenu ne jednom.
Imas svjedocenja ljudi koji su davali i primali pare na osnovi naloga nasvrljanih na komadicu papira...
- Bascarsija1
#8 Re: Koliko su nakrali političari ?
Pa covijece sudstvo radi na principu da moras dokazati da govoris istinu ako te optuze za klevetu.exliberal-ex wrote: ↑27/03/2021 01:48Koji ti dokaz imas da nisu?Bascarsija1 wrote: ↑27/03/2021 01:30uglavnomja wrote: ↑27/03/2021 00:56 kradu od 90.
Koje dokaze imas? Mislim kad ovako pises bez dokaza ljudi te mogu u stvari tuziti za klevetu.
Svaki pokusaj da se sazna ko je skupljao pare, kako su trosene i kome su udjeljene je sasjecen u korijenu ne jednom.
Imas svjedocenja ljudi koji su davali i primali pare na osnovi naloga nasvrljanih na komadicu papira...
Ja u stvari mislim da je prvi problem kojem se treba pristupiti da se obezbijedi da sudstvo radi kako treba i nema korupcije tamo.
Kad to budemo imali onda ce se poceti stvarati drzava kako teba.
- sinuhe
#9 Re: Koliko su nakrali političari ?
Da su milioneri bili bi i bolji ljudi od kojih bi i sira zajednica imala koristi. Ovako su stvorili ekoloski sistem "ti meni, ja tebi" gdje ne mora obavezno biti puno novca.
- uglavnomja
#10 Re: Koliko su nakrali političari ?
postoje dokazi o koferima para koje su donosili haris&co iz arapskh zemalja, ali arapi kurvanjski sute jer su tu i pare za vahabije
drugo, nekad 96/97. je tv hayat dok je bila neovisna, napravila istrazivanje sve sa zvanicnim potvrdama zemalja i organizacija koje su dale pare za srebrenicu. mogao se mali dubai napraviti.
i to je nepotpun spisak, bez arapskih zemalaja i puno organziacija
taj prilog je nestao, nema mu traga, a hayat je postao sda tv, a svrakici vlasnici citavog bogatstva
trece - stotine miliona maraka "napustenih" stanova samo u sarajevu koji su preko noci postali vlasnistvo seljaka
ne trebaju meni dokazi, neka oni dokazu odakle im imovina
sa 4 osnovne, zadnji polupismeni isprdak iz pizdica se dovukao u grad i dobio stan od 100+ kvadrata u centru (jedina kvalifikacija da ide u dzamiju i slusa reisa)
ili malo pismeniji, poput bas tog eks reisa su dobijali kuce, vlasnistvo drzave, u privatno vlasnistvo
pa onaj lopov brankovic i hiljade takvih za koje se ne zna
a o muniri bi se mogla knjiga napisati sa svim naredbodavcima
i posebno poglavlje - javne nabavke, tenderi ... kad se naplati milion za nesto sto kosta 200.000, a 8 joja se podijeli
drugo, nekad 96/97. je tv hayat dok je bila neovisna, napravila istrazivanje sve sa zvanicnim potvrdama zemalja i organizacija koje su dale pare za srebrenicu. mogao se mali dubai napraviti.
i to je nepotpun spisak, bez arapskih zemalaja i puno organziacija
taj prilog je nestao, nema mu traga, a hayat je postao sda tv, a svrakici vlasnici citavog bogatstva
trece - stotine miliona maraka "napustenih" stanova samo u sarajevu koji su preko noci postali vlasnistvo seljaka
ne trebaju meni dokazi, neka oni dokazu odakle im imovina
sa 4 osnovne, zadnji polupismeni isprdak iz pizdica se dovukao u grad i dobio stan od 100+ kvadrata u centru (jedina kvalifikacija da ide u dzamiju i slusa reisa)
ili malo pismeniji, poput bas tog eks reisa su dobijali kuce, vlasnistvo drzave, u privatno vlasnistvo
pa onaj lopov brankovic i hiljade takvih za koje se ne zna
a o muniri bi se mogla knjiga napisati sa svim naredbodavcima
i posebno poglavlje - javne nabavke, tenderi ... kad se naplati milion za nesto sto kosta 200.000, a 8 joja se podijeli
- uglavnomja
#11 Re: Koliko su nakrali političari ?
i na sve to dolaze razne budnje koje su sa 20 maraka u dzepu "kupile" objekte cije se vrijednost mjeri milijardama
- uglavnomja
#12 Re: Koliko su nakrali političari ?
pa copanje "nasitno" uz ogromnu platu
naknada za ovo, naknada za ono, pausal, szbeni put, dodatna plata u agenciji, komisiji, pa upravni odbor, pa nadzorni odbor
pa dodatak na platu, pa prekovremeni, za nagrada za rezultate
, stimulacija 30%, pa za zenu, za djecu
placene doktorske disertacije, seminari, usavrsavanja ... nekim cudom po egzoticnim turistickim destinacijama u trajaju par sedmica
pa izmisljena radna mjesta po izmisljenim agencijama, komisijama, uredima, kancelarijama, biroima ...
onda talovi iz bhtelecoma i elektroprivrede i slicnih firmi
naknada za ovo, naknada za ono, pausal, szbeni put, dodatna plata u agenciji, komisiji, pa upravni odbor, pa nadzorni odbor
pa dodatak na platu, pa prekovremeni, za nagrada za rezultate
placene doktorske disertacije, seminari, usavrsavanja ... nekim cudom po egzoticnim turistickim destinacijama u trajaju par sedmica
pa izmisljena radna mjesta po izmisljenim agencijama, komisijama, uredima, kancelarijama, biroima ...
onda talovi iz bhtelecoma i elektroprivrede i slicnih firmi
- Deriguz
#13 Re: Koliko su nakrali političari ?
Sve je covjek u pravu
- uglavnomja
#14 Re: Koliko su nakrali političari ?
zaboravih, pare od pdv-a 
- mirsek
#15 Re: Koliko su nakrali političari ?
Dovoljno je da doda, ja smatram, ja mislim ili ja sumnjam i ne mogu ga tuziti za klevetu.Bascarsija1 wrote: ↑27/03/2021 01:30Koje dokaze imas? Mislim kad ovako pises bez dokaza ljudi te mogu u stvari tuziti za klevetu.uglavnomja wrote: ↑27/03/2021 00:56 kradu od 90.
- Maraschino
#16 Re: Koliko su nakrali političari ?
Jos prije par godina upoznam neke Bijeljince i kroz pricu ja spomenuh Micu a oni uglas ''Mico polovina''.
Sta vam to znaci, pa on od svega trazi i uzima polovinu.
...i onda mi ispricase vic:
Stoji covjek ispred crkve u nedelju i moli se Bogu ''Boze daj mi makar 20 maraka hitno mi treba''. U tom trenutku nailazi Mico i vidi covjeka kako se moli pa izvadi 10 maraka i dadne mu.
''A zasto preko Mice saljes kada znas da on uzima pola'' veli covjek.
Sta vam to znaci, pa on od svega trazi i uzima polovinu.
...i onda mi ispricase vic:
Stoji covjek ispred crkve u nedelju i moli se Bogu ''Boze daj mi makar 20 maraka hitno mi treba''. U tom trenutku nailazi Mico i vidi covjeka kako se moli pa izvadi 10 maraka i dadne mu.
''A zasto preko Mice saljes kada znas da on uzima pola'' veli covjek.
- Bascarsija1
#17 Re: Koliko su nakrali političari ?
Eto bas je dobro da smo i taj problem rijesili. Sad mozete lagati i klevetati bez opasnosti.mirsek wrote: ↑27/03/2021 16:05Dovoljno je da doda, ja smatram, ja mislim ili ja sumnjam i ne mogu ga tuziti za klevetu.Bascarsija1 wrote: ↑27/03/2021 01:30Koje dokaze imas? Mislim kad ovako pises bez dokaza ljudi te mogu u stvari tuziti za klevetu.uglavnomja wrote: ↑27/03/2021 00:56 kradu od 90.
- uglavnomja
#18 Re: Koliko su nakrali političari ?
doci ce jednom dan kad ce se otvoriti pitanje porijekla imovine. ne samo vidljive materijalne nego i sta je sklonjeno po racunima i budzacima i na imena rodbine
pa kome se ne slaze vrijednost imovine sa onim sta je legalno zaradjeeno - sve se oduzima
nadam se vec 22. da ce se poceti sa tim
a svijet ce pruziti podrsku, niko ne voli da ga neko vara. ako su poslali milijarde za srebrenicu, a u srebrenicu nije ulozeno ni par miliona - znaci da je neko ukrao pare. MILIJARDE samo od srebrenice
a sve se zna, za svaku transakciju postoji svjedok.
pa kome se ne slaze vrijednost imovine sa onim sta je legalno zaradjeeno - sve se oduzima
nadam se vec 22. da ce se poceti sa tim
a svijet ce pruziti podrsku, niko ne voli da ga neko vara. ako su poslali milijarde za srebrenicu, a u srebrenicu nije ulozeno ni par miliona - znaci da je neko ukrao pare. MILIJARDE samo od srebrenice
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#19 Re: Koliko su nakrali političari ?
Sta mislis otkud neki nepoznati arapski poduzetnici otvaraju trzne centre u Sarajevu, hotele, zabavne parkove, naselja... mozemo samo pretpostaviti cije je to sve zapravo.
- uglavnomja
- Sanjarko
#21 Re: Koliko su nakrali političari ?
Nedovoljno 
-
Dino79
#22 Re: Koliko su nakrali političari ?
Za porijeklo se nikad nece istrazivati nasljednici jer oni su legalno naslijedili sav taj novac.uglavnomja wrote: ↑27/03/2021 17:59 doci ce jednom dan kad ce se otvoriti pitanje porijekla imovine. ne samo vidljive materijalne nego i sta je sklonjeno po racunima i budzacima i na imena rodbine
nadam se vec 22. da ce se poceti sa tim![]()
Kad umru ovakvi politicar a vecina je vec u godinama njihovi nasljednici legalno postaju milioneri.
- uglavnomja
#23 Re: Koliko su nakrali političari ?
Dino79 wrote: ↑27/03/2021 19:58Za porijeklo se nikad nece istrazivati nasljednici jer oni su legalno naslijedili sav taj novac.uglavnomja wrote: ↑27/03/2021 17:59 doci ce jednom dan kad ce se otvoriti pitanje porijekla imovine. ne samo vidljive materijalne nego i sta je sklonjeno po racunima i budzacima i na imena rodbine
nadam se vec 22. da ce se poceti sa tim![]()
Kad umru ovakvi politicar a vecina je vec u godinama njihovi nasljednici legalno postaju milioneri.
hm, mozda da, mozda ne, ali to nema veze sa smrcu
ne moze se legalno naslijediti nesto sto je ukradeno, znaci nije u legalnom vlasnistvu tog kojeg nasljedjuju
osnovno je pitanje zakon o porijeklu imovine, kojeg ocito niko ne smije pokrenuti
zatim pitanje zakonskih odredbi o zastarijevanju
a zakoni se mijenjaju po mjeri vlasti
ako dodje na vlast neki "drasko" zakoni ce vaziti do buduceg 48. koljena
ne mogu sad da se sjetim, ne mogu guglati, ima neka organizacija, nasa, koja ima vecinu podataka, dokazano i poimenicno. znam da su za srebrenicu iznijeli dokazane podatke
i ne sumnjam da za svaku zvjerku postoji dosje u nekom arhivu pod kljucem. ceka svojih 5 minuta. nadam se da cemo i mi to dpcekati
Last edited by uglavnomja on 27/03/2021 20:09, edited 2 times in total.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI