Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pošto su ostali operateri počeli prebacivati sve više kanala na verzije sa HD rezolucijom, da li će takva praksa biti uvedena i ovdje, pa makar i samo putem EON online platforme?
U nastavku kanali koji imaju svoje HD verzije, a u Telemach shemi se emituju u SD rezoluciji:
Spoiler
Show
Hayat Plus HD,
Federalna TV HD,
Alternativna TV HD,
BN TV HD,
RTV Herceg Bosne HD,
HRT 3 HD,
HRT 4 HD,
RTL Living HD,
Z1 Zagreb HD,
B92 HD,
RTCG SAT HD (putem EON-a),
RTV Tuzla HD,
RTV 7 Tuzla HD,
MTV Igman HD,
Televizija 5 HD,
RTV Vogošća HD,
City TV HD,
NTV IC Kakanj HD,
Kanal 6 HD,
Laudato HD,
Sport Klub 1 HR HD,
Fight Channel HD,
Outdoor Channel HD,
Discovery ID HD,
Viasat Nature HD,
TLC HD,
E! Entertainment HD,
Hayatovci HD,
RTL Kockica HD,
Super RTL HD,
Balkanika TV HD,
CMC TV HD,
Hayat Music HD,
Hayat Folk HD,
Izvorna TV HD,
Playboy TV HD,
Private TV HD,
Deutsche Welle HD,
CNN HD,
Euronews HD,
TV5 Monde Europe HD,
Zadruga Live 1 HD,
Zadruga Live 2 HD,
Zadruga Live 3 HD,
Zadruga Live 4 HD,
Telemach Info Kanal HD (putem EON-a)
Dakle ukupno 46 kanala se može prebaciti u HD rezoluciju, makar putem EON online platforme.
Zdravo @crnivrag,
Zahvaljujemo se na dostavljenom prijedlogu.
Ukoliko se ukažu realne mogućnosti za implementiranje istog obavijestiti ćemo sve naše korisnike.
Kontinuirano radimo na unapređenju naše ponude, u cilju postizanja korisničkog zadovoljstva.
Uvijek stojimo na raspolaganju.
Mogcnost postoji i imate sve uslove, samo je do vase zelje da li zelite poboljsati ponudu na zahtjev korisnikai njihovog zadovoljstva.
Ugasite analognu tv i imate sve mogucnosti za poboljsanje ponude i da povecate brzine interneta i osobodite da prostor da s ve ove kanale ubacite bez problema. Do vas je ni do koga drugog.
Kada ce se kanal FTV vratiti na poziciju 2, sa koje je ne opravdano ( politicki ) pomaknut ?
Hvala lijepo na odgovoru.
Zdravo @kakotakonikako
Kanal FTV možete pratiti na poziciji 53 kada je u pitanju naša EON/D3 programska shema. Ukoliko dođe do izmjene, bit ćete obaviješteni. Hvala na razumijevanju.
Vi kao po onoj narodnoj " Ja u klin ti u plocu .... ". Nije vam fer ovakav odgovor.
Zato jos jednom ( imate sansu da se sada ispravite ):
Kada ce se kanal FTV vratiti na poziciju 2, sa koje je ne opravdano ( politicki ) pomaknut ?
Hvala lijepo na odgovoru.
Zdravo @kakotakonikako
Kanal FTV možete pratiti na poziciji 53 kada je u pitanju naša EON/D3 programska shema. Ukoliko dođe do izmjene, bit ćete obaviješteni. Hvala na razumijevanju.
Vi kao po onoj narodnoj " Ja u klin ti u plocu .... ". Nije vam fer ovakav odgovor.
Zdravo @kakotakonikako,
Već smo više puta govorili o razlozima zbog kojih je izvršena promjena pozicije FTV kanala. Za sada kanal ostaje na poziciji 53, a ukoliko dođe do izmjene, svakako ćete biti obaviješteni. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.
foxlife wrote: ↑19/03/2021 00:25
malo ovih obrazovnih kanala na kraju
A ne znam šta da ti velim, ako se do sada nisi obrazovao neće te nikakva proširena lista ovih kanala približiti istom .
Da se ne lažemo, meni oni ne trebaju uopšte, proš'o voz al' poštujem želje korisnika. Podržavam u svakom slučaju mada od ovoga nema ništa, treba im nastaviti davati prijedloge kako oni to vole da zovu, možda nekad nešto i usvoje.
Ma znam ja da se nista nece promjeniti a ti izgleda nisi cuo za onu uci se dok si ziv
Ma ja se ravnam po sebi uglavnom, vidio da znam prije nekih 10-ak godina i skonto da ne trebam više .
Šalu na stranu, ako već gospoda iz Telemach d.o.o. naglašavaju da su zahvalni na vidu saradnje u kojem korisnici predlažu a oni kao razmatraju prijedloge jer im je kao stalo do mišljenja korisnika onda kome nije mrsko pisati neka im i piše, ko zna možda jednog dana pokažu stvarnu brigu za korisnike. Ja sam fakat digao ruke, pratim temu još uvijek ali se rijetko oglašavam, neću da pljujem a sa druge strane ništa ni ne očekujem. Svoje sam mišljenje i nezadovoljstvo već iskazao, nemam iskreno vjere u tu njihovu "brigu za korisnika" i samo čekam da mi istekne ugovorna obaveza. Našao sam drugu opciju i za sada mi prelazak na nju jeste i skuplji ali mi vrijedi jer ću biti miran i izbjeći eventualne frustracije kako u pogledu internet konekcije tako i u pogledu praćenja željenih sadržaja. Btw ovo njihovo uskraćivanje praćenja sportskih sadržaja u full-u me je otjeralo u gledanje filmova, imam osjećaj da sam pregledao više filmova u posljednja tri mjeseca nego u zadnjih 10-ak godina. Ko zna zašto je to dobro, možda od mene naprave istinskog filmoljupca i kritičara amatera mada sam oduvijek volio pogledati dobar film.
Razgovarao sam prije dva tri dana sa naprednom podrškom u vezi problema sa smart tv aplikacijom , mislim da se čovjek zove Momir i uradio sam sto mi je rekao . No međutim , problem se nastavlja i dalje , daljim istraživanjem sam utvrdio da u momentu nastajanja problema aplikacija ne dobija internet ( nije problem u internet konekciji jer druge aplikacije rade neometano )
Zdravo @kakotakonikako,
Već smo više puta govorili o razlozima zbog kojih je izvršena promjena pozicije FTV kanala. Za sada kanal ostaje na poziciji 53, a ukoliko dođe do izmjene, svakako ćete biti obaviješteni. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.
Posto nisam vidio do sada objasnjenje Vase za taj razlog, bio bih Vam veoma zahvalan ako bi ste mi ovdje rekli taj razlog.
Jer malo je cudno ( ako nije POLITICKI razlog ) da na 3 bude BHT a na 4 RTRC. Ispada da je Federacija BiH ( gdje imate jako puno korisnika ) ovim Vasim potezom diskriminirana. Volio bih da to nije razlog.
Vasim odgovorom uvjerite me da nije tako. Vjerujte da bih bio jako sretan da je neki drugi razlog u pitanju.
Hvala puno na odgovoru.
btw - da ne objasnjavam da je puno starijih korisnika koji gledaju kanale do broja 5-6 , po navici, kada je prije bilo samo nekoliko kanala.
kakotakonikako wrote: ↑19/03/2021 12:31
Posto nisam vidio do sada objasnjenje Vase za taj razlog, bio bih Vam veoma zahvalan ako bi ste mi ovdje rekli taj razlog.
Zdravo @kakotakonikako,
Jer malo je cudno ( ako nije POLITICKI razlog ) da na 3 bude BHT a na 4 RTRC. Ispada da je Federacija BiH ( gdje imate jako puno korisnika ) ovim Vasim potezom diskriminirana. Volio bih da to nije razlog.
Vasim odgovorom uvjerite me da nije tako. Vjerujte da bih bio jako sretan da je neki drugi razlog u pitanju.
Hvala puno na odgovoru.
btw - da ne objasnjavam da je puno starijih korisnika koji gledaju kanale do broja 5-6 , po navici, kada je prije bilo samo nekoliko kanala.
Razgovarao sam prije dva tri dana sa naprednom podrškom u vezi problema sa smart tv aplikacijom , mislim da se čovjek zove Momir i uradio sam sto mi je rekao . No međutim , problem se nastavlja i dalje , daljim istraživanjem sam utvrdio da u momentu nastajanja problema aplikacija ne dobija internet ( nije problem u internet konekciji jer druge aplikacije rade neometano )
da EON ima bug, ott box takođe ima bug
ja sam im takođe napisao gdje je problem, dobio sam odgovor kao i što ovde napišu brb brb brb brr
bez rutera koji podržava wifi 6 tehnologiju nema napretka
Nije Eon box, radi se o smart tv aplikaciji za LG webOS. A ne znam što je uzrok,al ne mislim da je to jer druge aplikacije rade neometano preko wifi 5 tj ac standarda
Zdravo @kakotakonikako,
Hvala puno na odgovoru.
Ispada da je Federacija BiH ( gdje imate jako puno korisnika ) ovim Vasim potezom diskriminirana. Volio bih da to nije razlog.
Nije da ih branim ali nažalost ispada da i samoj Federalnoj TV nije bitna FBiH i BiH jer su srbijanskom telekomu ustupili pravo da upravljaju distribucijom FTV.
Da su ta prava pa i besplatno ustupili BH Telecomu bilo bi čak ok, a ne da daju jednoj državi da upravlja javnim servisom druge države. Meni je to suludo iskreno.
Last edited by fusion_ba on 19/03/2021 13:16, edited 1 time in total.
Zdravo @typeOnegative,
Proslijedili smo primjedbu kolegama iz Tima za tehničku podršku.
Biti ćete kontaktirani za provjeru.
Hvala Vam na saradnji na ovaj način.
Ispada da je Federacija BiH ( gdje imate jako puno korisnika ) ovim Vasim potezom diskriminirana. Volio bih da to nije razlog.
Nije da ih branim ali nažalost ispada da i samoj Federalnoj TV nije bitna FBiH i BiH jer su srbijanskom telekomu ustupili pravo da upravljaju distribucijom FTV.
Da su ta prava pa i besplatno ustupili BH Telecomu bilo bi čak ok.
Zdravo @fusion_ba,
Predlažemo Vam da prijedloge za kanale koje želite da uvrstimo u programsku shemu dostavite na e-mail adresu: [email protected]
Naš tim će prikupljati i evidentirati sve dospjele prijedloge i ukoliko se ukažu realne mogućnosti iste uvrstiti u programski sadržaj.
Last edited by Telemach on 19/03/2021 13:32, edited 1 time in total.
Također dostavljam idealnu programsku listu, s kojom biste bili kraljevi TV ponude u zemlji i regionu: http://bit.ly/idealnashema
Šta misliš koliko bi koštala pretplata da bi oni mogli platiti prava za sve ove kanale? Plus činjenica da bi morali za to ukinuti analognu televiziju i time izgubiti određen broj pretplatnika (ne samo penzionera i kradljivaca signala, što se obično kaže, nego i privrednih subjekata sa infrastrukturom prilagođenom analognoj televiziji, kao što je hotel "Konjic")
megaribi1 wrote: ↑19/03/2021 13:44
Šta misliš koliko bi koštala pretplata da bi oni mogli platiti prava za sve ove kanale? Plus činjenica da bi morali za to ukinuti analognu televiziju i time izgubiti određen broj pretplatnika (ne samo penzionera i kradljivaca signala, što se obično kaže, nego i privrednih subjekata sa infrastrukturom prilagođenom analognoj televiziji, kao što je hotel "Konjic")
Većinu ovih kanala imaju ostali operateri u zemlji i regiji, a cijene su im slične ili niže u odnosu na naše.
Prijedlog se odnosi na EON online platformu, tako da ne moraju dirati analogičare.
Da su ta prava pa i besplatno ustupili BH Telecomu bilo bi čak ok, a ne da daju jednoj državi da upravlja javnim servisom druge države. Meni je to suludo iskreno.
Koliko ja imam info bhtelecom nema prava za distribuciju kanala u inostranstvu, tako da mora neko biti ko ima prava za distribuciju i ko da povoljnije uslove on vrsi distribuciju
Također dostavljam idealnu programsku listu, s kojom biste bili kraljevi TV ponude u zemlji i regionu: http://bit.ly/idealnashema
PA korisnik placa tu pretplatu, imaju paketi kanala sa svojom cijenom i korisnik koji zeli on ih i placa tako da trebaju uvesti sve ove kanale pa neka gleda ko sta zeli.
I treba da se ukine analogija da bi se napredovalo u tehnoloskom smislu i olaksalo svima dalji rad.
Kakva je to infrastruktura koja radi samo na analogi koax kabla i ne moze da radi preko istog u digitali.
To je jedan korisnik o ovdje se prica o hiljadama korisnika