Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
zippoo87
#50126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jbte ovaj Hank pravi onaj arogantni nacionalista.
Rodjen u drzavi koja je vijekovima multietnicka,u Jugi bila multietnicka...gdje zive ljudi jedni pored drugih vijekovima,raznih vjera i nacija...jbte dzamija,katedrala,crkva,sinagoga sve u jednom redu u 500 m u vecini gradova ali ovaj ne moze preci preko te cinjenice...lik samo trubi bosnjacka,bosnjacka,bosnjak,drazi mu bosnjak krezavi,nego neko drugi sposobni i samo o tome trubi.
Pa ovo sto ti radis nije ljubav prema domovini i naciji,nego sovinizam,fasizam...gdje ti mrzis sve druge koji nisu bosnjaci i to i ne krijes.
I zato ti smeta svaka stranka koja nije cistokrvna bosnjacka,to stalno naglasavas.
Meni nije jasno kako tako zaostao um moze uposte zivjeti u jednoj Njemackoj...zamisli da Njemacka vlada ima odnos prema drugim i drugacijim kao sto ti imas...pa bili bi tamo samo nijemci,a ti kao dosljo bio napucan nogom nazad kuci.
Je li moguce da ti ne vidis koliko si zaostao u svemu i da ovo sto ti zastupas ne vodi nigdje ?
Rodjen u drzavi koja je vijekovima multietnicka,u Jugi bila multietnicka...gdje zive ljudi jedni pored drugih vijekovima,raznih vjera i nacija...jbte dzamija,katedrala,crkva,sinagoga sve u jednom redu u 500 m u vecini gradova ali ovaj ne moze preci preko te cinjenice...lik samo trubi bosnjacka,bosnjacka,bosnjak,drazi mu bosnjak krezavi,nego neko drugi sposobni i samo o tome trubi.
Pa ovo sto ti radis nije ljubav prema domovini i naciji,nego sovinizam,fasizam...gdje ti mrzis sve druge koji nisu bosnjaci i to i ne krijes.
I zato ti smeta svaka stranka koja nije cistokrvna bosnjacka,to stalno naglasavas.
Meni nije jasno kako tako zaostao um moze uposte zivjeti u jednoj Njemackoj...zamisli da Njemacka vlada ima odnos prema drugim i drugacijim kao sto ti imas...pa bili bi tamo samo nijemci,a ti kao dosljo bio napucan nogom nazad kuci.
Je li moguce da ti ne vidis koliko si zaostao u svemu i da ovo sto ti zastupas ne vodi nigdje ?
-
Login7777
- fosna2014
- Hank Paldum
#50129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ko kaže da mrzim drugačije? Ja samo preferiram bošnjačko i to je moje pravo.zippoo87 wrote: ↑18/03/2021 17:21 Jbte ovaj Hank pravi onaj arogantni nacionalista.
A to si u pravu, džamija pored crkve u skoro svakom gradu, samo su nekim gradovima za vrijeme rata rušili džamije a u drugim gradovima su crkve ostale čitave. U nekim gradovima i danas vjernici doživljavaju teror u džamijama dok u drugim gradovima niko ne bi pipnuo vjernike da u po noći sami idu u crkvu.
I opet vas nije stid ponavljati kako su sve tri strane iste i da je svugdje isti nacionalizam.
A ja nikada ne bi izabrao krezavog Bošnjaka umjesto nekog drugog sposobnog nego bi izabrao sposobnog Bošnjaka umjesto krezavog Bošnjaka a o drugim opcijama ne bih ni razmišljao.
Drugo je sada što ti smatraš svakog Bošnjaka krezavim jer da nije tako ne bi ni pomislio da bi birao krezavog Bošnjaka jer izgleda nema alternative.
-
miop
#50130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zašto je NS kandidovala Ivanu Marić iliti quid pro quo

Moj izbor je sa zadovoljstvom Ivana Marić.
Kao prvo, zato što je od početka i prije izbora u javnom prostoru promovisala i zagovarala Našu stranku i podržavala naše predstavnike. Zato što je sposobna, elokventna, obrazovana, veoma cijenjena, (lijepa i kulturna) etablirana politička analitičarka koja sigurno nije nikad išla na ruku našim protivnicima te ju stoga i ne žele u javnom životu. A zašto je mi ne bi željeli kad je dovoljno što je uvijek, bez zadrške agitovala u medijima za četvorku i za nas, bez zadrške.
Kad je trebalo, zdušno se borila za našu (Fortinu) vladu i istupala protiv rušenja. Pomogla je i u kampanji Srđana Mandića u Centru kao i u kampanji Irme Baralije u Mostaru i uvijek podržava proaktivne poštene i radene ljude a za to nikad nije bila plaćena.
Učinila je toliko puno za nas.

- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#50131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je i pošteno zašto je žele. Nepošteno je od novinara da je dovode ko nezavisnu analitičarku i nepošteno je prema Bošnjacimamiop wrote: ↑18/03/2021 18:18 Zašto je NS kandidovala Ivanu Marić iliti quid pro quoMoj izbor je sa zadovoljstvom Ivana Marić.
Kao prvo, zato što je od početka i prije izbora u javnom prostoru promovisala i zagovarala Našu stranku i podržavala naše predstavnike. Zato što je sposobna, elokventna, obrazovana, veoma cijenjena, (lijepa i kulturna) etablirana politička analitičarka koja sigurno nije nikad išla na ruku našim protivnicima te ju stoga i ne žele u javnom životu. A zašto je mi ne bi željeli kad je dovoljno što je uvijek, bez zadrške agitovala u medijima za četvorku i za nas, bez zadrške.
Kad je trebalo, zdušno se borila za našu (Fortinu) vladu i istupala protiv rušenja. Pomogla je i u kampanji Srđana Mandića u Centru kao i u kampanji Irme Baralije u Mostaru i uvijek podržava proaktivne poštene i radene ljude a za to nikad nije bila plaćena.
Učinila je toliko puno za nas.![]()
-
MUNAFIK
#50132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakav promasaj je ta Ivana Maric je jos ne mogu da vjerujem da je NS napravila takvu gresku u koracima i predlozila ovu ublehu za bilo kakvu funkciju.miop wrote: ↑18/03/2021 18:18 Zašto je NS kandidovala Ivanu Marić iliti quid pro quoMoj izbor je sa zadovoljstvom Ivana Marić.
Moras biti bas ono u paralelnom univerzumu da ne skontas i ne dozivis reakcije bosnjacke vecine na ovaj prijedlog.
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
- Istinu govorim
#50134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sda, stranka kojoj bi baza oprostila gotov sve ipak vodi kakvog takvog računa o imenovanju. Ovo je propust kadrovskeMUNAFIK wrote: ↑18/03/2021 19:03Kakav promasaj je ta Ivana Maric je jos ne mogu da vjerujem da je NS napravila takvu gresku u koracima i predlozila ovu ublehu za bilo kakvu funkciju.miop wrote: ↑18/03/2021 18:18 Zašto je NS kandidovala Ivanu Marić iliti quid pro quoMoj izbor je sa zadovoljstvom Ivana Marić.
Moras biti bas ono u paralelnom univerzumu da ne skontas i ne dozivis reakcije bosnjacke vecine na ovaj prijedlog.
-
Nostromo
#50135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
OK, znači žena je simpatizer NSa, dakle podržava obrazovane, pametne i poštene.miop wrote: ↑18/03/2021 18:18 Zašto je NS kandidovala Ivanu Marić iliti quid pro quoMoj izbor je sa zadovoljstvom Ivana Marić.
Delje i udara po glupim, neobrazovanim i korumpiranim.
Da citiram jednu intelektualnu i moralnu gromadu: "Ja, i?"
-
MUNAFIK
#50136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Istinu govorim wrote: ↑18/03/2021 19:05Sda, stranka kojoj bi baza oprostila gotov sve ipak vodi kakvog takvog računa o imenovanju. Ovo je propust kadrovske
Ti ljudi senponašaju kao da žive u nekakvim paralelnim svjetovima.
Glavno oružije SDA protiv cetvorke jeste to da su oni protivnici bosnjaka, islama itd... I taman kad se jedan?veci broj bosnjaka probudio i ipak glasao za nekog drugog, a da nije SDA desi se ova glupost...
Bukvalno isticanjem ove ublehe Ivane i njeno negiranje bošnjaka NS je zabila i sebi i cetvorci 5 autogolova...
Pratim komentare raje (bosnjaka), raje koja je krenula da kritikuje SDA i da ne gkasa za njih... Poceli su sad da se kolebaju, kazu gledaj to ove NS sta oni nama nama govore...
Ovo ce dosta ljudi vratiti u SDA pa nek NS glumi paralelni univerzum...
-
Škobo Habu
#50137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hank Paldum wrote: ↑18/03/2021 17:04
Nije on "nas" izradio jer ja nisam u SDA, samo sam vjeran glasač.
To si u pravu, na početku su bile novine za ponos dok nije Radončić se odučio da uđe u politiku i krenulo je sa propagandom. A za narodne pare, novine su pokrenute zahvaljujći narodu ali je većinom bilo od donacija jer su Bošnjaci bili ponosni da imaju svoje novine, to je bio period gdje su se Bošnjaci definitivno otarasili komunizma i okrenuli se svom identitetu. To je onaj period koji vi pogrdno zovete"Islamizacija Armije".
Ipak, SBB kakav god bio, kao bošnjačka stranka će mi uvijek biti draži od SDPa a pogotovo od Njihove Stranke.
Nisam ni tvrdio da su svi nevinašci, samo ne želim nikoga unaprijed zvati krivim ako nije osuđen.
Ne bi ni Forta zvao krivim da nije sam priznao, znači zašto bi ga branio ako on sam kaže da je to uradio?
Čuj "Havaz" osnovan narodnim parama?
Ondašnji "Bošnjački Avaz", a kasnije samo "Avaz" je osnovan od strane SDA, a ne naroda. Iz novine, kao projekta, stajala je stranka i kolektiv koji je angažovala stranka. Prvo je ponuđeno da iza projekta stanu braća Latići i probrani saradnici, međutim, oni su to odbili, pa je vrhuška SDA taj projekat povjerila "vrsnom novinaru" - Fahrudinu Radončiću.
Kao da do tada Bošnjaci nisu imali dnevnu novinu - Oslobođenje, Večernje novine.
Islamizacija Armije nema veze sa Avazom, jer taj projekat započinje krajem 1995. godine. Do tada je sav kadar, koji nije odgovarao Aliji i alijićima, bio izbačen iz redova A BiH, etiketiran je ili petom kolonom, ili saradnicima KOS-a, ili špijunima zapadnjačkih sigurnosnih agencija.
By the way, nemoć SDA se danas može vidjeti i iz toga koliko su joj loši propagandsti po društvenim mrežama. Nikad gori.
-
putokaz1
#50138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Škobo Habu wrote: ↑18/03/2021 19:13 nemoć SDA-Čuj Nemoć pa SDA osim 3 Sarajevske Općine i 3 Tuzlanske uzela sve baš SVE i opet kako stvari stoje uzima Predsjedništvo BH
-
zippoo87
#50139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znam ja ko je sta rusio i kako je rusio i sta je bilo u ratu,bio sam tu cijeli rat,u podrumima i sklonistima,bio sam dijete ,ne trebas ti meni "siriti vidike",ti poradi na svojim vidicima.Hank Paldum wrote: ↑18/03/2021 17:57Ko kaže da mrzim drugačije? Ja samo preferiram bošnjačko i to je moje pravo.zippoo87 wrote: ↑18/03/2021 17:21 Jbte ovaj Hank pravi onaj arogantni nacionalista.
A to si u pravu, džamija pored crkve u skoro svakom gradu, samo su nekim gradovima za vrijeme rata rušili džamije a u drugim gradovima su crkve ostale čitave. U nekim gradovima i danas vjernici doživljavaju teror u džamijama dok u drugim gradovima niko ne bi pipnuo vjernike da u po noći sami idu u crkvu.
I opet vas nije stid ponavljati kako su sve tri strane iste i da je svugdje isti nacionalizam.
A ja nikada ne bi izabrao krezavog Bošnjaka umjesto nekog drugog sposobnog nego bi izabrao sposobnog Bošnjaka umjesto krezavog Bošnjaka a o drugim opcijama ne bih ni razmišljao.
Drugo je sada što ti smatraš svakog Bošnjaka krezavim jer da nije tako ne bi ni pomislio da bi birao krezavog Bošnjaka jer izgleda nema alternative.
Upravo zato sto si napisao "preferiras bosnjacko",sam ti i napisao da bi ti radije odabrao nepismenog i krezavog bosnjaka,nego sposobnog nebosnjaka.
A da ...tebi je sposoban bosnjak Bakir Izetbegovic,tako si napisao u prethodnom postu...malo ko u BiH ce ti se sloziti sa ovom konstatacijom.
I cemu to spinovanje i pisanje da "neko od nas" govori da su sve strane iste...i o kakvim stranama pricas...zlocinci,obicni ljudi,nacionalisti...koje "sve strane su iste" ??
I sto se nacionalizma tice...svaki je isti...ti volis "svoje" a mrzis sve druge,onaj drugi voli "svoje" a mrzi tebe i sve ostale i tako svaka strana.
- Hank Paldum
#50140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne, velika je razlika kada Jovan iz Bijeljine izjavi da je to srpska zemlja i da Meho nije tu dobrodošao a druga je kada npr. ja izjavim da mi je svejedno ko živi u mom gradu (kada sam bio u BiH) ali da će me uvijek privlačiti bošnjačke stranke.zippoo87 wrote: ↑18/03/2021 19:27Znam ja ko je sta rusio i kako je rusio i sta je bilo u ratu,bio sam tu cijeli rat,u podrumima i sklonistima,bio sam dijete ,ne trebas ti meni "siriti vidike",ti poradi na svojim vidicima.Hank Paldum wrote: ↑18/03/2021 17:57Ko kaže da mrzim drugačije? Ja samo preferiram bošnjačko i to je moje pravo.zippoo87 wrote: ↑18/03/2021 17:21 Jbte ovaj Hank pravi onaj arogantni nacionalista.
Upravo zato sto si napisao "preferiras bosnjacko",sam ti i napisao da bi ti radije odabrao nepismenog i krezavog bosnjaka,nego sposobnog nebosnjaka.
A da ...tebi je sposoban bosnjak Bakir Izetbegovic,tako si napisao u prethodnom postu...malo ko u BiH ce ti se sloziti sa ovom konstatacijom.
I cemu to spinovanje i pisanje da "neko od nas" govori da su sve strane iste...i o kakvim stranama pricas...zlocinci,obicni ljudi,nacionalisti...koje "sve strane su iste" ??
I sto se nacionalizma tice...svaki je isti...ti volis "svoje" a mrzis sve druge,onaj drugi voli "svoje" a mrzi tebe i sve ostale i tako svaka strana.
Što se mene tiče, kada se vratim može mi prvi komšija biti Srbin a gradonačelnik Hrvat i sa tim nemam nikakav problem i bit ću korektan komšija ali ja nakon rata nemam potrebe da se i sa jednim sprijateljim niti će taj gradonačelnik dobiti ikada moj glas (osim ako bude situacija da glasam za Komšića ne što glasam za Komšića nego što glasam protiv Čovića).
A to da vi pričate da su svi isti. Evo npr. poredi odnos prema Bošnjacima u sredinama gdje se glasa za SNSD, SDS i HDZ a sada poredi koliko su ugrožena prava Nebošnjaka u sredinama gdje se glasa za SDA ili uopšte gdje dominiraju bošnjačke stranke i opet vi ponavljate priču o tri grozne strane.
-
zippoo87
#50141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za stanje bosnjaka u vecini mjesta koja ti spominjes JEDINO i ISKLJUCIVO je kriva SDA,koja je pokrala taj narod dok su bile donacije i mesetarilaHank Paldum wrote: ↑18/03/2021 19:49
A to da vi pričate da su svi isti. Evo npr. poredi odnos prema Bošnjacima u sredinama gdje se glasa za SNSD, SDS i HDZ a sada poredi koliko su ugrožena prava Nebošnjaka u sredinama gdje se glasa za SDA ili uopšte gdje dominiraju bošnjačke stranke i opet vi ponavljate priču o tri grozne strane.
a kasnije politicki trgovala.
Ko je od rata drzao ministarstvo za raseljena i izbjegla lica i ciji kadrovi su se "brinuli" za povratnike?
Hajde da vidimo ko je kriv ako nije tvoja omiljena stranka ?
- Istinu govorim
#50142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A to jače ministarstvo izbjeglica federalno od mupa četniteta ? Od popova spc ? Može federalno ministarstvo izbjeglica izbrisat murale draži i ratku ?zippoo87 wrote: ↑18/03/2021 20:22Za stanje bosnjaka u vecini mjesta koja ti spominjes JEDINO i ISKLJUCIVO je kriva SDA,koja je pokrala taj narod dok su bile donacije i mesetarilaHank Paldum wrote: ↑18/03/2021 19:49
Ko je od rata drzao ministarstvo za raseljena i izbjegla lica i ciji kadrovi su se "brinuli" za povratnike?
Hajde da vidimo ko je kriv ako nije tvoja omiljena stranka ?![]()
U želji da pljuneš na SDA ne vidiš realnost, da je ne znam ko bio na čelu ministarstva izbjeglica ne bi mogo uticat ni milioniti dio ko mup četniteta, visoki predstavnik i svetosavci s kojima žive povratnici.
Kakav je povratak kad trebaš čeljade poslati u osnovnu školu sveti sava, gdje mora malac da pjeva na proslavi krsne slave škole. Gdje policijsku stanicu osveštava pop, a ako te zaboli nešto trebaš u bolnicu svetog apostola luke...
- Ludzak
#50143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA nije nista drugo vec kriminogena organizacija. Te seljačke glavešine, bez trunke znanja, upravljaju sa drzavom. Šta ti kriminalci rade od Gorazda, to nema nigdje. Rade šta im je volja. Ali uz pomoc uhljebljenika oni dođu na vlast.
Naša stranka ima mana, ima nekih pogrešnih odluka. Ali su dosta bolji od SDA, sasvim sigurno.
Naša stranka ima mana, ima nekih pogrešnih odluka. Ali su dosta bolji od SDA, sasvim sigurno.
Last edited by Ludzak on 18/03/2021 21:38, edited 1 time in total.
- Hank Paldum
#50144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni su sve bošnjačke stranke omiljene, samo je SDA najstarija pa sam logično glasao najčešće za njih pa ispada da sam samo za SDA.zippoo87 wrote: ↑18/03/2021 20:22Za stanje bosnjaka u vecini mjesta koja ti spominjes JEDINO i ISKLJUCIVO je kriva SDA,koja je pokrala taj narod dok su bile donacije i mesetarilaHank Paldum wrote: ↑18/03/2021 19:49
I opet tipična FGR logika. Znači ja napišem da Nebošnjaci imaju više prava i manje diskriminacije u većinski bošnjačkim mjestima nego Bošnjaci u većinski srpskim mjestima, što je tačno i ti umjesto da budeš fer i priznaš to ti okrećeš priču kao i Bošnjacima bi bilo isto tako u većinski srpskim mjestima da nije SDA.
Nešto drugačije nisam ni očekivao, mora se forsirati priča da su sve tri strane iste.
-
zippoo87
#50145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hocu da kazem,da je SDA stalo do tih ljudi kojim ih je puna usta,imali su hiljadu nacina da sa svojim koalicionim partnerima to rijese i kazu,ne moze to vise ovako...i onda kada ovi hoce neku poziciju,da uslove recimo sa tim da ne negiraju jezik povratnicima i ostale gadosti koje rade postivaoci cetnika .Istinu govorim wrote: ↑18/03/2021 21:27A to jače ministarstvo izbjeglica federalno od mupa četniteta ? Od popova spc ? Može federalno ministarstvo izbjeglica izbrisat murale draži i ratku ?zippoo87 wrote: ↑18/03/2021 20:22Za stanje bosnjaka u vecini mjesta koja ti spominjes JEDINO i ISKLJUCIVO je kriva SDA,koja je pokrala taj narod dok su bile donacije i mesetarilaHank Paldum wrote: ↑18/03/2021 19:49
U želji da pljuneš na SDA ne vidiš realnost, da je ne znam ko bio na čelu ministarstva izbjeglica ne bi mogo uticat ni milioniti dio ko mup četniteta, visoki predstavnik i svetosavci s kojima žive povratnici.
Kakav je povratak kad trebaš čeljade poslati u osnovnu školu sveti sava, gdje mora malac da pjeva na proslavi krsne slave škole. Gdje policijsku stanicu osveštava pop, a ako te zaboli nešto trebaš u bolnicu svetog apostola luke...![]()
Ali SDA to nikada nije uradila ni prije a ni poslije...tako da ti je bezveze prica da SDA nesto nije mogla...mogla je da je htjela ali nije htjela.
Kako mogu istrgovati da se KCUS ne dira i ne radi revizija a ne mogu istrgovati da se zastite povratnici ????
Kao sto znamo...SDA je kriminalna organizacija koja stiti svoje kriminalce (Asime,Osmice,Cele i koga sve ne kroz proslost) a narod koristi kao izgovor.
I ovo o zastiti povratnika pricam kroz proslost...sada su ti povratnici ostavljeni na milost i nemilost rezimu i sada SDA boli za njih...nema vise donacija,da ide vreca cementa tebi,vreca meni za sverc i ostali kriminal
-
zippoo87
#50146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Gdje sam ja ovo napisao LAZOVE ?Daj citat ??Hank Paldum wrote: ↑18/03/2021 21:35Meni su sve bošnjačke stranke omiljene, samo je SDA najstarija pa sam logično glasao najčešće za njih pa ispada da sam samo za SDA.zippoo87 wrote: ↑18/03/2021 20:22Za stanje bosnjaka u vecini mjesta koja ti spominjes JEDINO i ISKLJUCIVO je kriva SDA,koja je pokrala taj narod dok su bile donacije i mesetarilaHank Paldum wrote: ↑18/03/2021 19:49
I opet tipična FGR logika. Znači ja napišem da Nebošnjaci imaju više prava i manje diskriminacije u većinski bošnjačkim mjestima nego Bošnjaci u većinski srpskim mjestima, što je tačno i ti umjesto da budeš fer i priznaš to ti okrećeš priču kao i Bošnjacima bi bilo isto tako u većinski srpskim mjestima da nije SDA.
Nešto drugačije nisam ni očekivao, mora se forsirati priča da su sve tri strane iste.
Opet te pitam...ko se uvijek laktao za ministarstvo koje se trebalo brinuti o povratnicima i zastiti tih povratnika ,kao i odrzivom povratku ?
Ko je krao donacije i materijal ????
Kada je nestalo donacija i humanitarne pomoci,napustili su i Srebrenicu a da ne napuste tamo neke druge povratnike.
Last edited by zippoo87 on 18/03/2021 21:55, edited 1 time in total.
-
lider
#50147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Od mene više glas nemaju zbog ove maloumne odluke o produženju policijskog sata, to je sigurno.Ludzak wrote: ↑18/03/2021 21:34 SDA nije nista drugo vec kriminogena organizacija. Te seljačke glavešine, bez trunke znanja, upravljaju sa drzavom. Šta ti kriminalci rade od Gorazda, to nema nigdje. Rade šta im je volja. Ali uz pomoc uhljebljenika oni dođu na vlast.
To nije nikakva epidemiološka mjera nego znak da su se pogubili i da ne znaju šta rade.
-
putokaz1
-
zippoo87
#50149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A do sada su svi znali sta rade i bas su nas ono "vodili kroz pandemiju"...ali u propastlider wrote: ↑18/03/2021 21:54Od mene više glas nemaju zbog ove maloumne odluke o produženju policijskog sata, to je sigurno.Ludzak wrote: ↑18/03/2021 21:34 SDA nije nista drugo vec kriminogena organizacija. Te seljačke glavešine, bez trunke znanja, upravljaju sa drzavom. Šta ti kriminalci rade od Gorazda, to nema nigdje. Rade šta im je volja. Ali uz pomoc uhljebljenika oni dođu na vlast.
To nije nikakva epidemiološka mjera nego znak da su se pogubili i da ne znaju šta rade.
Ako ti je to vodilja za koga glasas ili ne glasas,u ovakvim kriticinim situacijama u kakvoj je trenutno Sarajevo,onda nesto kod tebe nije OK
Ali evo,da si ti vlast,sta bi ti uradio i kako rijesio krizu ??
Ja koliko sam upratio,ova vlada SK slusa struku,tj. doktore i krizni stab i na osnovu toga povlaci poteze...e sada ja necu reci da su potezi dobri ili da nisu,jer se u to ne razumijem i od kako je krenula pandemija,to nisam komentarisao...ni kada je bila SDA vlada,ni poteze Kantona ni federalne Vlade...jednostavno pridrzavam se ovih mjera,manje hodam,ne idem po trznim centrima,ne stojim u redu u masama ako bas bas ne moram,nosim masku u zatvorenom,perem ruke hiljadu puta dnevno i tako to
- Istinu govorim
#50150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa de mi reci kako su mogli ? Kad su bili mogli lahko bit zaobiđeni od 2006 do 2014.zippoo87 wrote: ↑18/03/2021 21:49Hocu da kazem,da je SDA stalo do tih ljudi kojim ih je puna usta,imali su hiljadu nacina da sa svojim koalicionim partnerima to rijese i kazu,ne moze to vise ovako...i onda kada ovi hoce neku poziciju,da uslove recimo sa tim da ne negiraju jezik povratnicima i ostale gadosti koje rade postivaoci cetnika .Istinu govorim wrote: ↑18/03/2021 21:27A to jače ministarstvo izbjeglica federalno od mupa četniteta ? Od popova spc ? Može federalno ministarstvo izbjeglica izbrisat murale draži i ratku ?zippoo87 wrote: ↑18/03/2021 20:22
Za stanje bosnjaka u vecini mjesta koja ti spominjes JEDINO i ISKLJUCIVO je kriva SDA,koja je pokrala taj narod dok su bile donacije i mesetarila
Kakav je povratak kad trebaš čeljade poslati u osnovnu školu sveti sava, gdje mora malac da pjeva na proslavi krsne slave škole. Gdje policijsku stanicu osveštava pop, a ako te zaboli nešto trebaš u bolnicu svetog apostola luke...![]()
Ali SDA to nikada nije uradila ni prije a ni poslije...tako da ti je bezveze prica da SDA nesto nije mogla...mogla je da je htjela ali nije htjela.
Kako mogu istrgovati da se KCUS ne dira i ne radi revizija a ne mogu istrgovati da se zastite povratnici ????
Kao sto znamo...SDA je kriminalna organizacija koja stiti svoje kriminalce (Asime,Osmice,Cele i koga sve ne kroz proslost) a narod koristi kao izgovor.
I ovo o zastiti povratnika pricam kroz proslost...sada su ti povratnici ostavljeni na milost i nemilost rezimu i sada SDA boli za njih...nema vise donacija,da ide vreca cementa tebi,vreca meni za sverc i ostali kriminal
Šta oni kažu nema vam pozicija ? I onda i ovi kažu nema ni vama pozicija, eto. Šta je onda država ? Failed state što je očigledna namjera osovine snsd-hdz. Rs može funkcionisat bez sda, može li federacija bez hdz ? Ne može, bar trenutno. Nema odluka, nema plata, nema penzija i koga će to pogodit ?
Na koga će međunarodna zajednica (prvenstveno mislim na EU) vršiti pritisak ? Na bošnjačke stranke. Na koga je izvršen pritisak za jmbg i ko je izgubio istim ? Bošnjaci. Gdje su bili protesti ? U Sarajevu koji su samo pritisak na bošnjačke političare.
Koga se tjera da prime migrante i na kog se stvara pritisak ? Na bošnjačke političare u Krjaini i Sarajevu. Kome prijete kad migranti (odnosno iom) spale šatore ? Bošnjačkim političarima u USK.
Evo pogledaj ovo sad, objavila Arduana Pribinja

Pitam se zašto radi ovo Krajinagrupa, koja je bliska Dodiku ?
Ah da, nema biološkog rata protiv Bošnjaka u savezu snsd/hdz.
Ja ne mogu da vjerujem da Bošnjaci Sarajeva vide samo Sarajevo i Ilidžu.
Edit: Sulejman Tihić je na Ustavmom sudu jedva izborio da nema "tehničkog mandata", da ne bi HDZ/SNSD/nekotreći mogo ucjenjivat kad imaju 13 u domu naroda npr. Da nije vilo tog mogli su 2018. Reći hladno hoćemo 8 ministara u vladi Federacije i ti bi im moro dat, jer nema ničeg onda.