DonieBrasco wrote: ↑18/03/2021 12:11
Sastali se da se dogovore kako da opstanu, kako da se svađaju i kada, kako da nastave da pljackaju i unistavaju drustvo i narode....itd.
Samo ulica je ispravan odgovor na ovo, kad u institucijama ne bude SDA kadrova i satelita im, ove druge dvije strane mogu kurcu svirati i sastajati se do mile volje. Realno problem Bosne i Hercegovine nisu ni HDZ ni bilo koja opcija iz RS-a, to se milion puta pokazalo do sada, najveći problem jesu ovi što "predstavljaju" one kojih najviše ima. Zarad bjesomučne krađe, guranja nekompetetnih kadrova na željene pozicije, učestvovanja u vlasti po bilo koju cijenu isti su prodali i prodaju i narod i državu. Jer da nije tako, držeći se slova ustava i zakona, mi bi ako ništa imali makar trećinu ispravnih kadrova u bilo kojoj instituciji, ljudi koji ne bih radili po matrici iz centrale u slovu onoga "pomogni ti meni, pomognuću i ja tebi". Takozvani lideri nacionalnih stranaka bi odavno bili iza rešetaka kao i minimum polovina članova istih ako ništa onda barem zbog počinjenog kriminala, drugo da i ne spominjemo.
Koliko god neko bio slijep pored očiju, eventualno neinformisan ili ga naposlijetku bolila chuna za sve, dovoljno je odvrtiti film unazad u proteklim decenijama i odgovori na pitanje zašto smo tu gdje jesmo se mogu vrlo lako pronaći.
Nema većih neprijatelja narodu i državi od ove SDA, takva je od svog postanka i takva će biti do svog nestanka, njih treba ugasiti za sva vremena.