Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- dale cooper
#53526 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A dobra joj je i mjuza. Future Nostalgia je jedan od boljih pop albuma iz prošle godine. 
- Tito_i_Partija
#53527 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ima veze, i meni se svidja. Treba ima prejak glas.
Al' dobro, hajmo na topic: neki dan smo imali raspravu o Sicariu, pa sam kont'o da tagujem tebe i Nihu, al' haj reko necu, ne moram stalno.
Al' dobro, hajmo na topic: neki dan smo imali raspravu o Sicariu, pa sam kont'o da tagujem tebe i Nihu, al' haj reko necu, ne moram stalno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#53528 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Joj naziv tog albuma mi je cisto ludilo
I slazem se sa daletom da je dobra mjuza, slusljiv electro pop materijal sa blagim retro prizvukom.
A sto se nje tice, ne svidja mi se njen modni izricaj, zapravo smatram ga katastrofalnim
za razliku od Rite Ore i Bebe Rexe koje su mi top......i zbog toga je nisam nesto posebno percipirao sve do ovog nastupa na Grammyijima
i mislio sam da je mojih godina bgm....a to da je pola Bosanka, bogme dabogda sceri, ona je Britanka/Albanka, nema tu Bosne ni na mapi
S
A sto se nje tice, ne svidja mi se njen modni izricaj, zapravo smatram ga katastrofalnim
- dale cooper
#53529 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ja sam podavno gledao Sicaria, ali ga se nešto skroz slabo sjećam. Morao bih pogledati ponovo da bih bilo šta rekao. Sad sam trenutno na
Sopranos rewatch tripu, uglavnom to gledam i istinski uživam. Trenutno sam na trećoj sezoni, nevjerovatna serija. Pisanje, gluma, muzika,
humor...oh čovječe.
Sopranos rewatch tripu, uglavnom to gledam i istinski uživam. Trenutno sam na trećoj sezoni, nevjerovatna serija. Pisanje, gluma, muzika,
humor...oh čovječe.
- Tito_i_Partija
#53530 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nena sa majcine strane je Bosanka._BataZiv_0809 wrote: ↑17/03/2021 22:36 Joj naziv tog albuma mi je cisto ludiloI slazem se sa daletom da je dobra mjuza, slusljiv electro pop materijal sa blagim retro prizvukom.
A sto se nje tice, ne svidja mi se njen modni izricaj, zapravo smatram ga katastrofalnimza razliku od Rite Ore i Bebe Rexe koje su mi top......i zbog toga je nisam nesto posebno percipirao sve do ovog nastupa na Grammyijima
i mislio sam da je mojih godina bgm....a to da je pola Bosanka, bogme dabogda sceri, ona je Britanka/Albanka, nema tu Bosne ni na mapi
S
https://ukalbanians.net/dua-lipa-no-ref ... having-to/
Dobro eto haj nije polu-Bosanka, vec frtalj-Bosanka. I to je bolje nego nimalo-Bosanka.
A i bila je takodjer medju prvima koja je hvalila Jasmilin film i preporucila ga svima na svom Instagramu. Svaka joj cast.
- Tito_i_Partija
#53531 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ja nikad ne zavrsih zadnju sezonu. Ne znam zasto, jednostavno je tako, iako sam volio seriju. Moracu opet nekad krenut' ispocetka.dale cooper wrote: ↑17/03/2021 22:39 Ja sam podavno gledao Sicaria, ali ga se nešto skroz slabo sjećam. Morao bih pogledati ponovo da bih bilo šta rekao. Sad sam trenutno na
humor...oh čovječe.
- dale cooper
#53532 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Naziv albuma perfektno sumira sadržaj. Old school electro/disco pop prožet kroz prizmu današnjeg modernog popa._BataZiv_0809 wrote: ↑17/03/2021 22:36 Joj naziv tog albuma mi je cisto ludiloI slazem se sa daletom da je dobra mjuza, slusljiv electro pop materijal sa blagim retro prizvukom.
A sto se nje tice, ne svidja mi se njen modni izricaj, zapravo smatram ga katastrofalnimza razliku od Rite Ore i Bebe Rexe koje su mi top......i zbog toga je nisam nesto posebno percipirao sve do ovog nastupa na Grammyijima
S
- dale cooper
#53533 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Meni ide ko' halva, svako veče se veselim jednoj ili dvije epizode. Ono...lagano dnevna doza Sopranosa.Tito_i_Partija wrote: ↑17/03/2021 22:47Ja nikad ne zavrsih zadnju sezonu. Ne znam zasto, jednostavno je tako, iako sam volio seriju. Moracu opet nekad krenut' ispocetka.dale cooper wrote: ↑17/03/2021 22:39 Ja sam podavno gledao Sicaria, ali ga se nešto skroz slabo sjećam. Morao bih pogledati ponovo da bih bilo šta rekao. Sad sam trenutno na
humor...oh čovječe.
fali James Gandolfini, koja gromada od glumca. Ali i Edie Falco, Carmela je svetica sa kakvim se sve sranjima nosi.
ekipa je potrefljena.
- Tito_i_Partija
#53534 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Meni je interesantno otkud se Steve Van Zandt potrefio tu, bez ikakve glumacke edukacije ili iskustva, nego eto haman sto je porijeklom Italijan pa hajde.dale cooper wrote: ↑17/03/2021 22:51Meni ide ko' halva, svako veče se veselim jednoj ili dvije epizode. Ono...lagano dnevna doza Sopranosa.Tito_i_Partija wrote: ↑17/03/2021 22:47Ja nikad ne zavrsih zadnju sezonu. Ne znam zasto, jednostavno je tako, iako sam volio seriju. Moracu opet nekad krenut' ispocetka.dale cooper wrote: ↑17/03/2021 22:39 Ja sam podavno gledao Sicaria, ali ga se nešto skroz slabo sjećam. Morao bih pogledati ponovo da bih bilo šta rekao. Sad sam trenutno na
humor...oh čovječe.Ne mogu opisati koliko mi
fali James Gandolfini, koja gromada od glumca. Ali i Edie Falco, Carmela je svetica sa kakvim se sve sranjima nosi.Ma kompletna
ekipa je potrefljena.
Edie Falco mi je licno bila highlight serije, fantastican casting.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#53535 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma znam joj za porijeklo, ali ne vidim nikakvo utjelovljenje njenog Bosanstva za razliku od Albanstva i Velikobritanstva, ako se tako pise.Tito_i_Partija wrote: ↑17/03/2021 22:45 Nena sa majcine strane je Bosanka.
Dobro eto haj nije polu-Bosanka, vec frtalj-Bosanka. I to je bolje nego nimalo-Bosanka.![]()
![]()
A i bila je takodjer medju prvima koja je hvalila Jasmilin film i preporucila ga svima na svom Instagramu. Svaka joj cast.
A moje skromno misljenje je da je Jasmilin film preporucila u namjeri da ga šukne Srbima, a da prostiš ne berem da je takva podrška poželjna, niti smatram da trebamo biti instrumentalizovani u njihovim međusobnim okršajima. Kosovari su svakako velikim dijelom dobili državu na našim kostima i ruševinama i dosta od nas za vijeke vijekova.
Sorry na offu, necu dalje. A ako budem i isao dalje, prebacit cu nas na prikladnu temu
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#53536 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dobro je meni glumio Steve tu.Tito_i_Partija wrote: ↑17/03/2021 22:56Meni je interesantno otkud se Steve Van Zandt potrefio tu, bez ikakve glumacke edukacije ili iskustva, nego eto haman sto je porijeklom Italijan pa hajde.dale cooper wrote: ↑17/03/2021 22:51Meni ide ko' halva, svako veče se veselim jednoj ili dvije epizode. Ono...lagano dnevna doza Sopranosa.Tito_i_Partija wrote: ↑17/03/2021 22:47
Ja nikad ne zavrsih zadnju sezonu. Ne znam zasto, jednostavno je tako, iako sam volio seriju. Moracu opet nekad krenut' ispocetka.Ne mogu opisati koliko mi
fali James Gandolfini, koja gromada od glumca. Ali i Edie Falco, Carmela je svetica sa kakvim se sve sranjima nosi.Ma kompletna
ekipa je potrefljena.
- dale cooper
#53537 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Steve je u to vrijeme bio "u divljini" odnosno bez posla i sa manjkom novca jer je Springsteen raspustio E Street band i nije bilo nikakvihTito_i_Partija wrote: ↑17/03/2021 22:56Meni je interesantno otkud se Steve Van Zandt potrefio tu, bez ikakve glumacke edukacije ili iskustva, nego eto haman sto je porijeklom Italijan pa hajde.dale cooper wrote: ↑17/03/2021 22:51Meni ide ko' halva, svako veče se veselim jednoj ili dvije epizode. Ono...lagano dnevna doza Sopranosa.Tito_i_Partija wrote: ↑17/03/2021 22:47
Ja nikad ne zavrsih zadnju sezonu. Ne znam zasto, jednostavno je tako, iako sam volio seriju. Moracu opet nekad krenut' ispocetka.Ne mogu opisati koliko mi
ekipa je potrefljena.
projekata ni na vidiku. Vjerovatno jedna od onih srećnih slučajnosti sa obzirom da lik nije imao nikakvog glumačkog iskustva. Ali je
dobro odradio posao.
- dale cooper
#53538 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Čitam danas na klixu i Milena Radulović je isto tako podržala Quo Vadis, Aida? pa se našla pod paljbom srpske javnosti i postala_BataZiv_0809 wrote: ↑17/03/2021 23:01Ma znam joj za porijeklo, ali ne vidim nikakvo utjelovljenje njenog Bosanstva za razliku od Albanstva i Velikobritanstva, ako se tako pise.Tito_i_Partija wrote: ↑17/03/2021 22:45 Nena sa majcine strane je Bosanka.
Dobro eto haj nije polu-Bosanka, vec frtalj-Bosanka. I to je bolje nego nimalo-Bosanka.![]()
![]()
A moje skromno misljenje je da je Jasmilin film preporucila u namjeri da ga šukne Srbima, a da prostiš ne berem da je takva podrška poželjna, niti smatram da trebamo biti instrumentalizovani u njihovim međusobnim okršajima. Kosovari su svakako velikim dijelom dobili državu na našim kostima i ruševinama i dosta od nas za vijeke vijekova.
Sorry na offu, necu dalje. A ako budem i isao dalje, prebacit cu nas na prikladnu temu![]()
predmetom uvrijeda i prijetnji.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#53539 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Eh to je vec nesto drugo. Milena je tom podrskom rizikovala jako jako puno i svaka joj cast. Dua, sa druge strane, podrskom Quo Vadisu ne samo da nije rizikovala nista, nego je film podrzala iz full comfort zone.dale cooper wrote: ↑17/03/2021 23:13
Čitam danas na klixu i Milena Radulović je isto tako podržala Quo Vadis, Aida? pa se našla pod paljbom srpske javnosti i postala
-
90minut
#53540 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Stara pravu bosansku glavu ima 
- dale cooper
#53541 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da, slažem se. Dua Lipu to neće ništa koštati ali opet smatram da je to lijep gest, jer publika Dua Lipe je mnogobrojna pa da makar da dio_BataZiv_0809 wrote: ↑17/03/2021 23:15Eh to je vec nesto drugo. Milena je tom podrskom rizikovala jako jako puno i svaka joj cast. Dua, sa druge strane, podrskom Quo Vadisu ne samo da nije rizikovala nista, nego je film podrzala iz full comfort zone.dale cooper wrote: ↑17/03/2021 23:13
Čitam danas na klixu i Milena Radulović je isto tako podržala Quo Vadis, Aida? pa se našla pod paljbom srpske javnosti i postala
njih pogleda ovaj film biće super.
-
90minut
#53542 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A nece pogledati dio vec pun kurac fanova te pop zvijezde imaju kult djece iza sebe
- Nadzornik
#53543 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Miracles from Heaven

- alexz
#53544 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Djevojka od 173 cm previsoka i štrkljava
Što se tiče Dua Lipe, nikada mi se nije sviđao onaj njen resting bitch face, vazda izgleda nadureno i kao da će upravo nekome opsovati mater.
Moglo bi se malo i o temi na temu napisati..

Što se tiče tehničke strane filma, nemam mu na čemu zamjeriti. Vizuelno je vrlo ugodan, režija je odrađena jako dobro i glumačka ekipa je odlično odabrana.
I pored činjenice da se radi o priči na osnovu istinitih događaja tj. stvarnog postojanja glavnoga lika, nikako se nisam mogla pomiriti sa nekim njegovim odabirima i ostao mi je antipatičan do kraja filma.
Potpuna sloboda my ass!
Što se tiče Dua Lipe, nikada mi se nije sviđao onaj njen resting bitch face, vazda izgleda nadureno i kao da će upravo nekome opsovati mater.
Moglo bi se malo i o temi na temu napisati..
Što se tiče tehničke strane filma, nemam mu na čemu zamjeriti. Vizuelno je vrlo ugodan, režija je odrađena jako dobro i glumačka ekipa je odlično odabrana.
I pored činjenice da se radi o priči na osnovu istinitih događaja tj. stvarnog postojanja glavnoga lika, nikako se nisam mogla pomiriti sa nekim njegovim odabirima i ostao mi je antipatičan do kraja filma.
Potpuna sloboda my ass!
-
omar little
#53545 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
steve je radio neki gala, event, nesto, vidio ga david chase i zvao na audiciju. originalno je chase zelio da soprana igra amater, a ne glumac, ako se sjecam dobro. zelio je van zandta za tonija, ali je hbo rekao nema sansedale cooper wrote: ↑17/03/2021 23:08Steve je u to vrijeme bio "u divljini" odnosno bez posla i sa manjkom novca jer je Springsteen raspustio E Street band i nije bilo nikakvihTito_i_Partija wrote: ↑17/03/2021 22:56
Meni je interesantno otkud se Steve Van Zandt potrefio tu, bez ikakve glumacke edukacije ili iskustva, nego eto haman sto je porijeklom Italijan pa hajde.
projekata ni na vidiku. Vjerovatno jedna od onih srećnih slučajnosti sa obzirom da lik nije imao nikakvog glumačkog iskustva. Ali je
dobro odradio posao.
- Tito_i_Partija
#53546 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ima li sta novo za onu novu Sopranos seriju, gdje bi mladog Tony-a treb'o glumit' Gandolfinijev sin?
- dale cooper
#53547 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Teško mi je zamisliti bilo koga drugoga osim Gandolfinija u ulozi Tonya.omar little wrote: ↑18/03/2021 00:12steve je radio neki gala, event, nesto, vidio ga david chase i zvao na audiciju. originalno je chase zelio da soprana igra amater, a ne glumac, ako se sjecam dobro. zelio je van zandta za tonija, ali je hbo rekao nema sansedale cooper wrote: ↑17/03/2021 23:08Steve je u to vrijeme bio "u divljini" odnosno bez posla i sa manjkom novca jer je Springsteen raspustio E Street band i nije bilo nikakvihTito_i_Partija wrote: ↑17/03/2021 22:56
Meni je interesantno otkud se Steve Van Zandt potrefio tu, bez ikakve glumacke edukacije ili iskustva, nego eto haman sto je porijeklom Italijan pa hajde.
dobro odradio posao.a i sam van zandt je odbio preuzeti odgovornost glavne role bez ikakvog glumackog iskustva. poslije je chase izmislio lik silivia, kojeg do tada nije bilo, da ga uglavi u seriju.
-
90minut
#53548 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
To je film izlazi ove godine septembarTito_i_Partija wrote: ↑18/03/2021 00:51![]()
Ima li sta novo za onu novu Sopranos seriju, gdje bi mladog Tony-a treb'o glumit' Gandolfinijev sin?
- johnnykola
#53549 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

HRT3 22.00 sati.
Prvi od četiri filma Mike Leigha koji će ove sedmice biti prikazani na TV-u. Preostala tri će ići u subotu u okviru emisije Posebni dodaci.
Satirični film prati tri različita londonska para kroz njihove živote u Engleskoj osamdesetih godina prošlog stoljeća. Najistaknutiji od njih je par nekadašnjih hipija koji i dalje žive supkulturnim načinom života, unatoč svoj konzervativnosti koja ih okružuje.
Scenarist i redatelj Mike Leigh secira granice među društvenim klasama u ovoj drskoj i iznimno zanimljivoj crnoj komediji smještenoj u vrijeme Thatcherine Engleske. Cyril i Shirley mladi su par iz radničke klase koji je, u nastojanju da spoji kraj s krajem, postao obuzet socijalizmom. Cyrilova sestra Valerie i njezin suprug teže višoj klasi. Jedino ljepilo koje brata i sestru drži skupa njihova je povučena i melankolična stara majka. Dok se zemlja suočava s društvenim nezadovoljstvom, svaki od ovih likova vodi vlastitu borbu za opstanak dok svijet oko njih ubrzano propada u razdoblje političkih prevrata i pomutnje.
Film je prikazan na osmom SFF-u 2002. godine u okviru programa Posvećeno Mike Leighu.
Roger Ebert o filmu na sljedećem linku.
- Tito_i_Partija
#53550 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A mozda joj se jednostavno svidio film? I mozda ga eksponira ne zbog svojih albanskih korijena, vec zbog bosanskih, ma koliko oni bili manji od albanskih?_BataZiv_0809 wrote: ↑17/03/2021 23:01 A moje skromno misljenje je da je Jasmilin film preporucila u namjeri da ga šukne Srbima, a da prostiš ne berem da je takva podrška poželjna, niti smatram da trebamo biti instrumentalizovani u njihovim međusobnim okršajima. Kosovari su svakako velikim dijelom dobili državu na našim kostima i ruševinama i dosta od nas za vijeke vijekova.
Ni ja, a ni ti ne znamo kako stvari stoje, i zato ne bi da sudim i da joj pripisujem neke skrivene motive koji mozda veze s realnoscu nemaju. Mislim da joj se ipak treba se zahvalit' na sirenju svijesti o ovom filmu, jer 99% posto njenih fanova (sacinjenih od pretezno veoma mladih ljudi koji ne znaju ni sta je BiH, a kamoli za genocid u istom) ne bi ni culo za ovaj film da ga ona nije spomenula.