U Crnu Goru 31. marta stižu vakcine iz Evropske unije
Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je danas da će 31. marta u tu zemlju stići vakcine iz Evropske unije.
Abazović je to napisao na Tviteru nakon razgovora sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem u Briselu.
„Od Evropske komisije, smo dobili podršku u reformama i novi zamah u EU integracijama. Vladavina prava za Vladu Crne Gore ostaje prioritet”, naveo je Abazović.
Desavanja u Crnoj Gori
-
88Sioux
#13026 Re: Desavanja u Crnoj Gori
-
llull
#13027 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Tanja Knezevic Prisic mu dodje kao crnogorski Vaskovic... Tu su negdje ...
I Kiki jarane, nemoj gledati Pink i njegove filijale, ne citaj Kurir, Informer i Srpski Telegraf. Kako kazu istrazivanja i srbima se gade.
I Kiki jarane, nemoj gledati Pink i njegove filijale, ne citaj Kurir, Informer i Srpski Telegraf. Kako kazu istrazivanja i srbima se gade.
-
zilog
#13028 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Najstrasnije je kad Rakovic objasni kakva je uloga SPC. Nije da nismo znali, ali se iz nasih usta nije culo, kao sto se culo iz Rakovicevih na nacionalnoj frekvenciji u Srbiji.Kikibombona wrote: ↑17/03/2021 21:04Ako nekome nije jasno zasto su svi na Balkanu zamrzili srpske politicke elite, samo neka pogleda 15-ak minuta ovog videa. Ja sam uspio taman toliko, nisam mogao duze od siline odvratnosti.zilog wrote: ↑17/03/2021 15:29 Da se sutra ne bi pricalo kako se Srbija nije mjesala u izbore u CG (i u opste i u Niksicu), evo direktno priznanje iz usta "istoricara" Aleksandra Rakovica i poslanika SNS-a Predraga Rajića. Imate pregrst socnih detalja, koje narcis nije mogao odoliti da ne spomene...![]()
Ovi debili nisu svjesni da ovako agresivno nametanje srpstva izaziva kontraefekt kod onih koji mozda razmisljaju da se izjasne ko Srbi.
Srbi su sami sebi najveci protivnici. Politika im nikako ne ide.
Ubuduce, kada pocne kmecanje sto neko od nas, za SPC, kaze nesto, samo ga uputiti na ovaj video. Ako ne bude demantija iz SPC, zavrsili su...
-
Bossona
#13029 Re: Desavanja u Crnoj Gori
llull wrote: ↑17/03/2021 19:35Ala si ga propeo jaruga ... ubaci jos fasisticke, rasisticke i bioloski otpad da imas post u fulu.Bossona wrote: ↑17/03/2021 19:24 1871. Srpski književnik Milan Milicević napisa: "Ne mogu naši potomci znati istinu o nama, jer je mi i ne kazujemo, nego izlažemo što nam podmiruje račun"
Poznavanjem i iznošenjem historijskih činjenica se najbolje razvaljuje višestoljetna srpska mitomanija podvala i laži.
Jako poučno, obavezno pogledati kako se znanjem razvaljuje velikosrpska mitomanska laž.
Pogledajte kako je Darko Šukovic, voditelj sa RTCG, rasturio Dačićevog kvazihistoričara Dr. Predraga Markovica. Inače dotični velikosprski mitoman visi kod Marica i Sarape, gdje šire velikosrpske laži, u ovoj emisiji kao gost suočen sa historijskim činjenicama zamuckuje jer mu ne prolaze velikosrpske laži i podvale.
Da je znao nebi pristao na intervju za šaku dukata.
PS. Nasao si koje ces debile i koje emsije da spominjes, jos samo da Informer citiras i Srpski Telegraf i onda si bas sve odradio.

Istina boli one koji vole ćeranje kako poruči negator crnogorske nacije i sin ovog crnogorskog četalja Bećković. Ne upratih jesu li mu ukinuli zabranu ulaska u CG Krivokapićevi Apostolci,....?
-
llull
#13030 Re: Desavanja u Crnoj Gori
To se onda obrati Milu, on je crnogorac a ovo je crnogorski cetnik ... Ja sa cetnicima nemam nista, moji su svi petokraku nosili. 
-
Alfaromeo
#13031 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Sta ima novo u
komplikovanoj mi domovini

komplikovanoj mi domovini
- SamoVasGledam
#13032 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Držao je Matija govor na Amfilohijevoj sahrani. Što se tiče Šukovića on se često koristi poluistinama i lažima i namerno vadi stvari iz konteksta. Većinu njegovih ''argumenata'' zaista nije teško pobiti, ali on pazi veoma dobro koje goste zove da bi ispao pametan.
Jednom je pozvao i Aleksandra Rakovića pa se pokajao.
Pre toga je zvao i Gojka Perovića pa se isto nije dobro proveo. Nakon toga više ga nije zvao.
- SamoVasGledam
#13033 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Zato što su komunisti pobili jako mnogo pravoslavnih sveštenika u Crnoj Gori. Jednog mitropolita su isto ubili, a drugog zatvarali.
-
Emiremir33
#13034 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Može biti diskutabilno,sam znaš 90 tih novinari su pod moranjem tako izvještavali.Sad ako je Srbovala u to doba a imaju dokazi to je več nešto drugo.trocadero wrote: ↑17/03/2021 21:09 Hmmm...TANJA KNEŽEVIĆ PERIŠIĆ.... ova iznad o broju popova, sadašnji predsjednik radikalnih crnogorskih komita u žestokoj borbi protiv četnika.
Da vidimo....
Tražim, tražim......
Aaaaa evo je ...borila se nekad i protiv ustaša.
Informacija pouzdano tačna , ne morate provjeravati.VIJESTI
Siniša Luković
06.10.2011. 08:28h
„Novembar 25. i 26. hercegovačko ratište – prva linija fronta. Osnovni motiv koji me je pokrenuo da odem na hercegovačko ratište nakon izbjeglištva iz Zagreba, bila je želja da vidim te naše borce, naše sugrađane, koji sedamdesetak dana brane čast i ugled Jugoslavije, rastjeruju ustaške bande i pripadnike hrvatske vojske, iz mjesta u Hercegovini koja su i u prošlim ratovima bila na zlu glasu po nedjelima koja su uradili. Upravo su pale i Čepikuće, ozloglašeno ustaško uporište sa strateškim značajem"
Tako počinje tekst „Savina brigada za primjer čojstva i junaštva“ koji potpisuje Knežević 29.novembra 1991. godine![]()
-
Emiremir33
#13035 Re: Desavanja u Crnoj Gori
JUVO se većinom skrivao u Hramovima ,Crkvama,sveštensvo im je pomagalo.To komunistima naravno nije odgovaralo i bili su meta za odstrijelSamoVasGledam wrote: ↑17/03/2021 21:36Zato što su komunisti pobili jako mnogo pravoslavnih sveštenika u Crnoj Gori. Jednog mitropolita su isto ubili, a drugog zatvarali.
-
sandzokan
#13036 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Nisam, zaista, imao namjeru da poredim bosanske Srbe i crnogorske Srbe. Razumijem da se takav utisak mogao steći iz mog posta, ali ja samo nisam bio dovoljno jasan. Htio sam da kažem da broj incidenata sa zastavom ne govori o tome kakav je odnos Srba prema zastavi, that's it.
Jasno da će se naći neko opravdanje za nepoštovanje himne i(li) zastave. Ali, kao što sam već rekao, ako je većina u Parlamentu donijela zakon o simbolima države i himni i ako su u tom procesu ispoštovani svi zakoni i interni pravilnici skupštine onda opravdanja nema.
O kolaboracionizmu Sekule Drljevića mogu govoriti oni koji na sve kolaboracioniste gledaju jednako bez izuzetka.
Pretpostavljam da je obrub bio bijele boje?Duka Dizel II wrote: ↑17/03/2021 07:28
Ne bih se baš složio sa ovim.
Bolje je pitanje zašto DPS-ovci toliko mrze trobojku, koja je istorijska zastava Crne Gore i time ustavom zaštićena.
Zbog trobojke su se ljudi hapsili, a policija pendrečila one što su oslikavali zidove trobojkom tokom prošle godine.
Bukvalno je institualizovana mržnja prema trobojci i ona je prokazana kao zastava druge države, što veze s vezom nema.
Na protestima i slavljima prosrpskog bloka, redovno se može videti i poneka državna zastava, a kod ovih drugih samo na jednom protestu se videla trobojka, ali hrvatska sa šahovnicom![]()
Trobojka se doživljava kao simbol stare Crne Gore, kao srpske države.
A ova aktuelna kao simbol nove Crne Gore, odnosno Montenegra i mnogi je zovu Rankovom zastavom jer ju je kreirao Ranko Krivokapić. Recimo, taj zlatni obrub je on izmislio.
-
sandzokan
#13037 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Koliko ima sveštenika (laičkim jezikom popova) SPC-a u CG, znam da znaš?Capljina74 wrote: ↑17/03/2021 20:07
Mojne ovo.
Tako je bilo kada je mitropolit Amfilohije hirotonisan, jer su pobijeni ili utamničen pa je to broj onih koji su sve prezivili.
CG komunisti su bili ekstremni što se tiče sveštenih lica.
Malo si ga preĆero.
-
Capljina74
#13038 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Kada je Djedo sahranjivan bilo je šesto sveštenika, monaha i monahinja. To je taj broj. Tu negdje.sandzokan wrote: ↑17/03/2021 21:55Koliko ima sveštenika (laičkim jezikom popova) SPC-a u CG, znam da znaš?Capljina74 wrote: ↑17/03/2021 20:07
Mojne ovo.
Tako je bilo kada je mitropolit Amfilohije hirotonisan, jer su pobijeni ili utamničen pa je to broj onih koji su sve prezivili.
CG komunisti su bili ekstremni što se tiče sveštenih lica.
Malo si ga preĆero.![]()
-
Hemsworth30
#13039 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Hrvatska ne pretenduje na Crnu Goru niti negira crnogorski etnos i jezik. Za razliku do vas trobojkaša. Tačno mislite da su drugi naivni i vjerovat će SPC i namjerama iz Bg.Duka Dizel II wrote: ↑17/03/2021 08:09"Državni i vojni simboli Knjaževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore, simboli Narodne Republike Crne Gore i Socijalističke Republike Crne Gore i simboli Republike Crne Gore utvrđeni Zakonom o Grbu i Zastavi Republike Crne Gore ("Službeni list RCG", broj 56/93) uživaju zaštitu, kao i državni simboli utvrđeni ovim zakonom"Hemsworth30 wrote: ↑17/03/2021 07:52Pa i šahovnica je s trobojkom, šta vam tu smeta?Duka Dizel II wrote: ↑17/03/2021 07:28
Ne bih se baš složio sa ovim.
Bolje je pitanje zašto DPS-ovci toliko mrze trobojku, koja je istorijska zastava Crne Gore i time ustavom zaštićena.
Zbog trobojke su se ljudi hapsili, a policija pendrečila one što su oslikavali zidove trobojkom tokom prošle godine.
Bukvalno je institualizovana mržnja prema trobojci i ona je prokazana kao zastava druge države, što veze s vezom nema.
Na protestima i slavljima prosrpskog bloka, redovno se može videti i poneka državna zastava, a kod ovih drugih samo na jednom protestu se videla trobojka, ali hrvatska sa šahovnicom![]()
Trobojka se doživljava kao simbol stare Crne Gore, kao srpske države.
A ova aktuelna kao simbol nove Crne Gore, odnosno Montenegra i mnogi je zovu Rankovom zastavom jer ju je kreirao Ranko Krivokapić. Recimo, taj zlatni obrub je on izmislio.Ali pazi ovo, ustavom zaštićena.
![]()
Nije za polemiku bitno da li meni smeta šahovnica kao trobojka, nego je poenta da je šizofren odnos bivšeg crnogorskog režima i njegovih pristalica prema trobojci. S jedne strane im ne smeta hrvatska trobojka na skupovima kojekakvih komita ,ali fras dobijaju kad vide crnogorsku istorijsku trobojku na ulicama Crne Gore.
To vrlo slikovito dočarava koliko su montenegrini polupani.
-
sandzokan
#13040 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Kada je spreca napisao onu cifru o 1500 popova u CG ništa mi tu nije bilo spektakularno. Sračunam da to dođe jedan pop na 290 pravoslavaca u CG. Onda pogledam broj hodža u Sarajevu i nađem da ih u KS ima 222, odnosno jedan hodža na 1891 stanovnika. Pa mi nesrazmjer bi nevjerovatan. Ali, ako ih je ustvari 600, sa monasima i monahinjama skupa, onda je otprilike to to. Hvala na informaciji.Capljina74 wrote: ↑17/03/2021 22:07
Kada je Djedo sahranjivan bilo je šesto sveštenika, monaha i monahinja. To je taj broj. Tu negdje.
-
Capljina74
#13041 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Svi monasi nisu sveštenici tako da je taj broj u stvari mnogo manji. Manji za njih i monahinje.
Sveštenici su jeromonasi.
Inače kada je 1991. došao Djedo bilo je manje od 30 sveštenika u Mitropoliji.
Sveštenici su jeromonasi.
Inače kada je 1991. došao Djedo bilo je manje od 30 sveštenika u Mitropoliji.
-
llull
#13042 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Tacno je tu negdje jer i bosnjaka ima oko 350k u KS tako da je tacno ta brojka priblizna.sandzokan wrote: ↑17/03/2021 22:25Kada je spreca napisao onu cifru o 1500 popova u CG ništa mi tu nije bilo spektakularno. Sračunam da to dođe jedan pop na 290 pravoslavaca u CG. Onda pogledam broj hodža u Sarajevu i nađem da ih u KS ima 222, odnosno jedan hodža na 1891 stanovnika. Pa mi nesrazmjer bi nevjerovatan. Ali, ako ih je ustvari 600, sa monasima i monahinjama skupa, onda je otprilike to to. Hvala na informaciji.Capljina74 wrote: ↑17/03/2021 22:07
Kada je Djedo sahranjivan bilo je šesto sveštenika, monaha i monahinja. To je taj broj. Tu negdje.![]()
Ako ce se tako gledati Capljina, onda je sigurno i prije 1991 bilo vise pravoslavnih svestenika/monaha u CG nego sto Spreca spomenu.
Last edited by llull on 17/03/2021 22:31, edited 1 time in total.
-
sandzokan
#13043 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Razumio sam te čapljina.
-
Capljina74
-
Capljina74
#13045 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Nešto manje od 30 sveštenika.llull wrote: ↑17/03/2021 22:30Tacno je tu negdje jer i bosnjaka ima oko 350k u KS tako da je tacno ta brojka priblizna.sandzokan wrote: ↑17/03/2021 22:25Kada je spreca napisao onu cifru o 1500 popova u CG ništa mi tu nije bilo spektakularno. Sračunam da to dođe jedan pop na 290 pravoslavaca u CG. Onda pogledam broj hodža u Sarajevu i nađem da ih u KS ima 222, odnosno jedan hodža na 1891 stanovnika. Pa mi nesrazmjer bi nevjerovatan. Ali, ako ih je ustvari 600, sa monasima i monahinjama skupa, onda je otprilike to to. Hvala na informaciji.Capljina74 wrote: ↑17/03/2021 22:07
Kada je Djedo sahranjivan bilo je šesto sveštenika, monaha i monahinja. To je taj broj. Tu negdje.![]()
Ako ce se tako gledati Capljina, onda je sigurno i prije 1991 bilo vise pravoslavnih svestenika/monaha u CG nego sto Spreca spomenu.
-
sandzokan
#13046 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Da, da, u oba slučaja je stanje približno isto.
-
Capljina74
#13047 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Drugi svjetski rat i te prve godine po ratu je preživilo samo 15 sveštenika.
-
sandzokan
#13048 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ko je ubijao sveštenike i da li su neki poginuli u borbi?
-
Capljina74
#13049 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Komunisti i OZNA.
Nisu u borbi. Ubijani su u onom što je kasnije nazvano lijevim skretanjima. Banu u selo i pobiju sve vidjenije ljude.
Tada su pravili pasja groblja.
Oko toga su se i poslije rata svadjali komunisti CG.
Drugi dio je pobijen u Sloveniji.
Mitropolit je prebačen u Srbiju, mučen i ubijen od OZNE u Aranđelovcu poslije rata.
Nisu u borbi. Ubijani su u onom što je kasnije nazvano lijevim skretanjima. Banu u selo i pobiju sve vidjenije ljude.
Tada su pravili pasja groblja.
Oko toga su se i poslije rata svadjali komunisti CG.
Drugi dio je pobijen u Sloveniji.
Mitropolit je prebačen u Srbiju, mučen i ubijen od OZNE u Aranđelovcu poslije rata.
Last edited by Capljina74 on 17/03/2021 22:47, edited 2 times in total.
-
Alfaromeo
#13050 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pa trebamo biti iskreni i reci
da smo mi Crnogorci najveci ateisti
a i komunisti bili
da smo mi Crnogorci najveci ateisti
a i komunisti bili