Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
klizim po parkingu

#801 Re: Telemach BiH

Post by klizim po parkingu »

aditon wrote: 17/03/2021 14:50 FTV nikad neće biti u HD, osim kada sam FTV napusti SD varijantu kanala, kao što je to bilo svojevremeno s Aljazzerom Balkan (mada me u toj situaciji ne bi iznenadilo da oni i dalje nastave srozavati kvalitet slike u SD). Vi kao da još niste prokužili Telemach i njihovu ratobornu politiku koju sprovode preko naših leđa. Umjesto Arena neće ništa zamjenski ponuditi. Realno i ne mogu jer Arene imaju ekskluzivna prava za emitovanje određenih sportskih sadržaja za teritoriju BiH. Ne mogu se Arene zamijeniti kanalima koji nisu sportski...Dakle, pomirite se s tim. Također, nikad nisu adekvatne zamjene dali ni za ukinute Discovery kanale. Meni je taj potez Telemacha isti potres napravio kao i ukidanje Arena.
Kad govorimo o optici, iluzorno je očekivati da će to kod nas biti u skorije vrijeme...BiH će u ovoj priči opet biti zadnja. Pa ja evo čekam tri mjeseca da se smiluju da prebace moju ulicu na novi NOD kako bi rasteretili NOD na kojem sam trenutno prikopčan. Sami sebi zadaju neke rokove koje na kraju u pravilu i ne ispune.
zato ih treba stalno prozivati za nase pare da zelimo najbolje ako postoji ftv u hd-u zelim je iako taj kanal pogledam jednom il dvaput u mjesecu bitan je obraz kad su nam se oni pljunuli u obraz od sada njima i za najmanju stvar koju mozemo dobiti treba traziti od njih
brzo ce decembar doci i isticanje trenutnog ugovora a zbog pravljenja budala u januaru ce tesko dobiti a do tada im se krvi napiti posebno jer im je net ocaj u zadnje vrijeme kad ti moras kupovati range extender da imas iole interneta u ostalim dijelovima stana
Tesla Edison

#802 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

klizim po parkingu wrote: 17/03/2021 15:02
aditon wrote: 17/03/2021 14:50 FTV nikad neće biti u HD, osim kada sam FTV napusti SD varijantu kanala, kao što je to bilo svojevremeno s Aljazzerom Balkan (mada me u toj situaciji ne bi iznenadilo da oni i dalje nastave srozavati kvalitet slike u SD). Vi kao da još niste prokužili Telemach i njihovu ratobornu politiku koju sprovode preko naših leđa. Umjesto Arena neće ništa zamjenski ponuditi. Realno i ne mogu jer Arene imaju ekskluzivna prava za emitovanje određenih sportskih sadržaja za teritoriju BiH. Ne mogu se Arene zamijeniti kanalima koji nisu sportski...Dakle, pomirite se s tim. Također, nikad nisu adekvatne zamjene dali ni za ukinute Discovery kanale. Meni je taj potez Telemacha isti potres napravio kao i ukidanje Arena.
Kad govorimo o optici, iluzorno je očekivati da će to kod nas biti u skorije vrijeme...BiH će u ovoj priči opet biti zadnja. Pa ja evo čekam tri mjeseca da se smiluju da prebace moju ulicu na novi NOD kako bi rasteretili NOD na kojem sam trenutno prikopčan. Sami sebi zadaju neke rokove koje na kraju u pravilu i ne ispune.
zato ih treba stalno prozivati za nase pare da zelimo najbolje ako postoji ftv u hd-u zelim je iako taj kanal pogledam jednom il dvaput u mjesecu bitan je obraz kad su nam se oni pljunuli u obraz od sada njima i za najmanju stvar koju mozemo dobiti treba traziti od njih
brzo ce decembar doci i isticanje trenutnog ugovora a zbog pravljenja budala u januaru ce tesko dobiti a do tada im se krvi napiti posebno jer im je net ocaj u zadnje vrijeme kad ti moras kupovati range extender da imas iole interneta u ostalim dijelovima stana
Izvini ali jačina wifi signala nema ama baš nikakve, ni najmanje moguće, veze niti sa i jednim operaterom.
Tesla Edison

#803 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

Eye of the Witch wrote: 17/03/2021 15:21
TESLA_EDISON wrote: 17/03/2021 15:14

Izvini ali jačina wifi signala nema ama baš nikakve, ni najmanje moguće, veze niti sa i jednim operaterom.
koji wifi koriste 6-7?

WiFi 6 routers
Wifi 5
Eye of the Witch

#804 Re: Telemach BiH

Post by Eye of the Witch »

TESLA_EDISON wrote: 17/03/2021 15:22

Wifi 5
pa u tome i jeste problem

"Wi-Fi 6 is capable of a maximum throughput of 9.6 Gbps across multiple channels, compared to 3.5 Gbps on Wi-Fi 5." In theory, a WiFi 6 capable router could hit speeds over 250% faster than current WiFi 5 devices.
klizim po parkingu

#805 Re: Telemach BiH

Post by klizim po parkingu »

TESLA_EDISON wrote: 17/03/2021 15:14
klizim po parkingu wrote: 17/03/2021 15:02
ima kad ti donesu ubee ruter pa ti njihov monter ne odradi update firmware-a pa se narednih dva mjeseca natezes sa podrskom na 1360 i njiho cek da odradimo restart
smijesno da stari ciscov ruter je imao stabilniji signal od ovog ubee smeca
Telemach

#806 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

TESLA_EDISON wrote: 17/03/2021 14:35
kakaljin wrote: 17/03/2021 13:27
klizim po parkingu wrote: 17/03/2021 13:00

Image

@Telemach mozete li potvrditi da li u firmi koristite hidzretski kalendar pa ste ovo obavještenje po njemu računali jer po sadašnjem kalendaru kasnite poprilicno et pa upitajte nadlezni sektor za to

i da kada će FTV drzavni kanal biti prebacen u hd rezoluciju sad imate mjesta za to nakon ukidanja arena
I mene interesuje kada ce FTV biti HD, jer evo i treci mjesec prolazi oni ne ubacuju HD verziju.

A za GIGA grad necu da pricam,

Pa i oni sami ne znaju sta a objave informaciju da u narednih 5 godina ce zavrsiti taj projakat giga grad sa Nokiom. Iako je po objavi trebao biti gotovo 2019. godine po opet njihovoj objavi.
I mene zanima kad će FTV u HD?
Zdravo @TESLA_EDISON,
O svim izmjenama programske sheme biti ćete blagovremeno obaviješteni.
Zahvaljujemo se na ukazanom povjerenju.
Telemach

#807 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

Adoxxx wrote: 17/03/2021 14:16 Moze li se napokon samo internet uzeti ili jos uvijek internet ide samo u paketu sa kablovskom?
Zdravo @Adoxxx,
Zahvaljujemo se na javljanju i interesovanju za naše usluge. Preduslov za priključenje usluge interneta jeste aktivan priključak kablovske televizije.
Nažalost, ne postoji mogućnost da signal za internet distribuiramo nezavisno od kablovske televizije. Predlažemo da nam dostavite korisničke podatke, rado ćemo Vas pozvati i upoznati sa ponudom. Stojimo Vam na raspolaganju.
fusion_ba

#808 Re: Telemach BiH

Post by fusion_ba »

@aditon
Ne smeta to njima da bi degradirali sliku. BN je odavno isključivo u HD pa oni degradiraju u SD. ATV isto.
SBB u Srbiji i dalje degradira Al Jazeeru u SD
aditon

#809 Re: Telemach BiH

Post by aditon »

fusion_ba wrote: 17/03/2021 15:33 @aditon
Ne smeta to njima da bi degradirali sliku. BN je odavno isključivo u HD pa oni degradiraju u SD. ATV isto.
SBB u Srbiji i dalje degradira Al Jazeeru u SD
pa zato i kažem..
uvjeren sam da FTV nikad neće biti u HD niti će ikad vratiti taj kanal na mjesto koje mu pripada...ove odmazde od strane Telemacha preko leđa korisnika smo već vidjeli mnogo puta do sada
kakaljin

#810 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

Telemach wrote: 17/03/2021 15:30
TESLA_EDISON wrote: 17/03/2021 14:35
kakaljin wrote: 17/03/2021 13:27

I mene interesuje kada ce FTV biti HD, jer evo i treci mjesec prolazi oni ne ubacuju HD verziju.

A za GIGA grad necu da pricam,

Pa i oni sami ne znaju sta a objave informaciju da u narednih 5 godina ce zavrsiti taj projakat giga grad sa Nokiom. Iako je po objavi trebao biti gotovo 2019. godine po opet njihovoj objavi.
I mene zanima kad će FTV u HD?
Zdravo @TESLA_EDISON,
O svim izmjenama programske sheme biti ćete blagovremeno obaviješteni.
Zahvaljujemo se na ukazanom povjerenju.
Cekamo tu izmjenu vec tri mjeseca, jer svi ostali oprateri imaju FTV u HD-u, samo vi nemate drzavni kanal u HD-u. Imate sve uslove da ga ubacite

PS: ovo nije promjena programske seme vec samo prebacivanje trenutnog kanala u bolju verziju istog. Sto je bolje za korisnike kao sto cijelo vrijeme govorite da ste tu za korisnike. Pa eto korinisci traze pa uradite nesto sto nije problem uraditi jer vec primate signal u HD-u i vi ga degradirate u SD.
MTV

#811 Re: Telemach BiH

Post by MTV »

Federalna ce biti u HD isto kao sto ce N1 HR ostati u ponudi A1

Svaka slucajnost sa stvarnim dogadjajima je slucajna :mrgreen:
Tesla Edison

#812 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

MTV wrote: 17/03/2021 18:50 Federalna ce biti u HD isto kao sto ce N1 HR ostati u ponudi A1

Svaka slucajnost sa stvarnim dogadjajima je slucajna :mrgreen:
Ček, N1 su izbacili i THT, A1, EVO,....

Pa prenosi li više iko taj kanal u HR?

Ne brojim Total koji ima globalnu pokrivenost.
fusion_ba

#813 Re: Telemach BiH

Post by fusion_ba »

Ja sam za to da se prebace svi kanali u HD koji imaju HD verziju. FTV ne pamtim kad sam gledao ali trebalo bi sve pustiti u najvecem mogucem kvalitetu, pa bio to Viasat ili Federalna ili neki drugi lokalac
tap3ah75

#814 Re: Telemach BiH

Post by tap3ah75 »

fusion_ba wrote: 17/03/2021 18:54 Ja sam za to da se prebace svi kanali u HD koji imaju HD verziju. FTV ne pamtim kad sam gledao ali trebalo bi sve pustiti u najvecem mogucem kvalitetu, pa bio to Viasat ili Federalna ili neki drugi lokalac
Ja sam za to da se izbaci iz ponude sve i jedan kanal koji se ikada i 5 minuta zamrači. Pa da vidimo šta imamo za gledati.

I da se Rifet makne iz kuhinje.
markopd

#815 Re: Telemach BiH

Post by markopd »

fusion_ba wrote: 17/03/2021 18:54 Ja sam za to da se prebace svi kanali u HD koji imaju HD verziju. FTV ne pamtim kad sam gledao ali trebalo bi sve pustiti u najvecem mogucem kvalitetu, pa bio to Viasat ili Federalna ili neki drugi lokalac
I Telemach je za to,ali problem je što je Federalna TV potpisala Ugovor sa portugalskom firmom,čiji je partner upravo najveći konkurent i protivnik na tržištu ili ti Telekom Srbije.Da nisu Javni servis,bilo bi kao sa Novom BH situacija.FTV bi izbačena iz ponude već prije godinu dana,ovako moraju da imaju u ponudi kanal i jedino što su mogli iz Tm da ga stave na neku divlju zabačenu poziciju kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo koje je moram reći sasvim opravdano.
Ranije sam pisao,valjda neće doći do neke veće eskalacije sukoba između ove dve strane,inače iz ponude lete i ostali domaći kanali koji su na neki način povezani sa TS zbog distribucije tih kanala(BN,ATV,RTRS+..).
fusion_ba

#816 Re: Telemach BiH

Post by fusion_ba »

@markopd

Ali taj isti ugovor sa "portugalskom" (srbijanskom) firmom su pored FTV potpisali i RTRS, BN, ATV, Hayat... Ali samo su FTV bacili na daleku poziciju, ostale nisu. Jedino mi to nije jasno.
Druga stvar je sto je Federalna uopste sebi smjela dopustiti da potpise ugovor sa telekomom druge drzave. To moze samo u BiH jer se ovdje sve trpi
O'zone
Globalni moderator

#817 Re: Telemach BiH

Post by O'zone »

Pitanje.

EON connect i u njemu parental control. Napravim profil, dodam uređaje koje ta osoba koristi, markiram čemu ne želim da ima pristup i save-am.
Time bi logično trebalo da bude zabranjeno pristupanje označenim mjestima,ali! Šipak. Sve radi sasvim normalno.
Jesam ja negdje zabrljao ili je ova aplikacija kvalitetna kao i oprema za EON?
markopd

#818 Re: Telemach BiH

Post by markopd »

fusion_ba wrote: 17/03/2021 19:09 @markopd

Ali taj isti ugovor sa "portugalskom" (srbijanskom) firmom su pored FTV potpisali i RTRS, BN, ATV, Hayat... Ali samo su FTV bacili na daleku poziciju, ostale nisu. Jedino mi to nije jasno.
Taj isti Ugovor pored FTV,potpisao je samo Hayat.Ostali tj. RTRS,ATV i BN su potpisali direktan Ugovor sa Telekom Srbije.
fusion_ba

#819 Re: Telemach BiH

Post by fusion_ba »

Pa dobro, uglavnom svi oni su predali prava na distribuciju svojih kanala Tekekomu Srbija, to je poenta.
FTV i Hayat su to uradili preko neke fiktivne portugalske firme vjerovatno da sakriju da se iza nje krije Telekoma Srbija i da izbjegnu napad patriJota
Last edited by fusion_ba on 17/03/2021 19:46, edited 1 time in total.
cenecimoveocino

#820 Re: Telemach BiH

Post by cenecimoveocino »

koja je sifra kad mi na eon trazi pin kod?
typeOnegative

#821 Re: Telemach BiH

Post by typeOnegative »

0000 ili 1234 , ako ne moze javi se @telemach nek ti resetuju iz centrale
foxlife

#822 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

cenecimoveocino wrote: 17/03/2021 19:46 koja je sifra kad mi na eon trazi pin kod?
1234 bi trebalo biti za obrazovne
O'zone
Globalni moderator

#823 Re: Telemach BiH

Post by O'zone »

O'zone wrote: 17/03/2021 19:26 Pitanje.

EON connect i u njemu parental control. Napravim profil, dodam uređaje koje ta osoba koristi, markiram čemu ne želim da ima pristup i save-am.
Time bi logično trebalo da bude zabranjeno pristupanje označenim mjestima,ali! Šipak. Sve radi sasvim normalno.
Bump!

Jel iko isprobavao ovu aplikaciju i Jel mu radi ova opcija
crnivrag

#824 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

O'zone wrote: 17/03/2021 20:46
O'zone wrote: 17/03/2021 19:26 Pitanje.

Bump!

Jel iko isprobavao ovu aplikaciju i Jel mu radi ova opcija
Da li si uključio opciju roditeljske kontrole pod tabom "Mreža"?

Potrebno je uključiti tu opciju da bi se uređajima koji su dodani u profil na kojem su podešene zabrane iste bile primijenjene.

Navedeni uređaji moraju biti spojeni direktno na WiFi ili LAN mrežu Ubee ili CGA HGW uređaja da bi se zabrane prihvatile.

Zabrane nije moguće stavljati na dodatne mrežne uređaje: routeri, repeateri, WiFi Mesh i sl., jer se zabrana vrši putem DNS servera direktno na Ubee ili CGA HGW uređaju.
cenecimoveocino

#825 Re: Telemach BiH

Post by cenecimoveocino »

foxlife wrote: 17/03/2021 20:19
cenecimoveocino wrote: 17/03/2021 19:46 koja je sifra kad mi na eon trazi pin kod?
1234 bi trebalo biti za obrazovne
ma pokusavam vratit neki film na pink world cinema pa trazi, i neuspijeva sa 1234... pokusavao isto 0000 nece :cry:
Post Reply