Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NelsonM wrote: ↑17/03/2021 13:46
Pise ovdje na koje treba paziti: https://swprs.org/on-the-treatment-of-covid-19/
Mi nismo roditeljima dali ivermektin, ali ostalo da. Kod nas je imalo nekoliko ljudi u firmi i ovo su pratili (ja sam trenutno u Njemackoj). Mada ovo nije ni njima javno rasirena informacija, uglavnom doktori moraju pola stvari neoficijelno govoriti, jer je sviju strah izgubiti licencu ako ne idu po nekom "drzavnom planu". umjesto da je sve open source, tu ima toliko politike, da se nadam da ce svi ovi koji su se obogatili na ovome crknuti u najvecim mukama.
HAJ NE SERI I PRESTANI GLUMITI DOKTORA NA INTERNETU...
Svaki lijek i njegovo dejstvo nabrojano. Javno objavljeno. Tako da ne siris gluposti po internetu.
Slusajte doktore UZIVO sta vam kazu. Sami sebi davati izuzetno opasne lijekove nemojte. Jer mozete napraviti vise stete nego koristi.
Upadate u klasicne zamke rekla/kazala u medicini gdje objektivno veze nemate o lijekovima i njihovim dejstvima. I kad i kome su ih dali. Zbog cega, na koji nacin, u kojim dozama itd. itd.
mahalik wrote: ↑17/03/2021 12:54
kada će konačno zatvoriti kanton i zabraniti kretanje jer ovo ode u vraga
Čime bi ti zatvore? Barikadama?
Sad i da zatvore Kanton nece nista uraditi jer je Kanton zariste...jedino da sprijece da se iz Kantona korone a ne prelije u druge gradove. U Kantonu korona divlja, ljudi hodaju zarazeni na sve strane, znam ih preko 10 koji imaju lakse simtome , netestirani, regularno idu na posao. Tako da kasno marko na kosovo stize...
U firmi gdje mi zena radi bilo isto... Ljudi imali simptome, neki cak i dobili pozitivan PCR, ali nisu dobili rjesenje (to im je bilo opravdanje), i hladno dolazili na posao jos 3-4 dana nakon pozitivnog nalaza, i sa simptomima.
Logicno, zarazili redom sve oko sebe, a onda se to prosirilo i na porodice. Na kraju ih ostalo troje da rade...
Hebo majku, ja kad sam prehladjen - javim da necu doci na posao, da ne bih zarazio kolege. A masa, izgleda, cak i kada znaju da su pozitivni, i dalje hladno hodaju na sve strane...
Dozer wrote: ↑17/03/2021 15:20
U firmi gdje mi zena radi bilo isto... Ljudi imali simptome, neki cak i dobili pozitivan PCR, ali nisu dobili rjesenje (to im je bilo opravdanje), i hladno dolazili na posao jos 3-4 dana nakon pozitivnog nalaza, i sa simptomima.
Logicno, zarazili redom sve oko sebe, a onda se to prosirilo i na porodice. Na kraju ih ostalo troje da rade...
Hebo majku, ja kad sam prehladjen - javim da necu doci na posao, da ne bih zarazio kolege. A masa, izgleda, cak i kada znaju da su pozitivni, i dalje hladno hodaju na sve strane...
Dozer wrote: ↑17/03/2021 15:20
Nista cudno. U zdravstvenim ustanovama su ljudi uredno dolazili pod temperaturom, a znaju za sumnjiv kontakt. Valjda kontaju zubi rastu.
hurmasica wrote: ↑17/03/2021 14:49
Je li iko probao ovaj quercetin od solgara? Ima li ikakavog efekta ili je bacanj para?
Nemoguce ti je dati odgovor da li neki suplement djeluje ili ne.
Ne znam za Qurcetin ali mi je jaran pričao da je njegovoj supruzi, pozitivnoj, asimptomatičnoj, dosta pomagao Qurcomicin, podigne je valjda, bude joj lakše. Ne znam ko je proizvođač.
Kod mene u firmi
Zena od kolege u subotu bila doktoru, u pon je poslali na testiranje
On u pon na posao
I u utorak na posao i bio na poslu dok nisu javili da je pozitivna
Srecom niko se dalje nije zarazio... ali fkt nemar nemar i samo nemar
daddy-kool wrote: ↑17/03/2021 13:54
Ja sam jedno vrijeme pratio studije oko ivermectina za liječenje covida i ne sjećam se da je igdje pokazan benefit. Vidim na ovoj listi se spominje i hlorokin, a on je u međuvremenu izbačen iz protokola jer je povećavao smrtnost.
Ma meni je čudno i prvi put bilo kad su spomenuli Ivermectin.
Taj americki intenzivista i ekipa oko njega tvrde suprotno za ivermectin. Covjek je cak javno izlazio pred te njihove komisije i zagovarao da se lijek uvede u protokole. A masu i nekakvim papirima koji potvrdjuju dobre rezultate. S druge strane sam nasao samo jednu studiju koja zakljucuje da nema benefita.
Meni samo nije jasno zasto odmah odbacivati nesto. Lijek nema ozbiljne nezeljene efekte, nije bas da imamo puno prostora u lijecenju.
hurmasica wrote: ↑17/03/2021 14:49
Je li iko probao ovaj quercetin od solgara? Ima li ikakavog efekta ili je bacanj para?
Nemoguce ti je dati odgovor da li neki suplement djeluje ili ne.
Ne znam za Qurcetin ali mi je jaran pričao da je njegovoj supruzi, pozitivnoj, asimptomatičnoj, dosta pomagao Qurcomicin, podigne je valjda, bude joj lakše. Ne znam ko je proizvođač.
Dok ti dodje pozitivan test, prestanes i biti zarazan. Kod nas svaka osoba zarazi minimalno jednu osobu, zato smo i najgori u Evropi. Polahko ulazimo u 2 mjesec treceg vala, jos oko 45 dana treba izdrzati.
Iker C wrote: ↑17/03/2021 17:25
Dok ti dodje pozitivan test, prestanes i biti zarazan. Kod nas svaka osoba zarazi minimalno jednu osobu, zato smo i najgori u Evropi. Polahko ulazimo u 2 mjesec treceg vala, jos oko 45 dana treba izdrzati.
Pa onda ide cetvrti
Ako se ne vakcinisemo, cetvrti val ce biti u krajem julua , s tim da bi trebao biti blazi.
Pa onda ide cetvrti
Ako se ne vakcinisemo, cetvrti val ce biti u krajem julua , s tim da bi trebao biti blazi.
Peti bi onda trebao da bude pjesma ono haman nista
Ovo nije normalno, ovo je gore od Bergama i njihove situacije, samo sto mi ne shvatamo istu ozbiljnu. Jel moguce da jos uvijek nisu sve moguce zatvorili i ograničili kretnju građanima ? Vojska također mora izaci na ulice i malo vaspitati našu stoku.
Gerro wrote: ↑17/03/2021 17:32
Ovo nije normalno, ovo je gore od Bergama i njihove situacije, samo sto mi ne shvatamo istu ozbiljnu. Jel moguce da jos uvijek nisu sve moguce zatvorili i ograničili kretnju građanima ? Vojska također mora izaci na ulice i malo vaspitati našu stoku.
Treba ausvajs kontrolu ispred haustora i jedno minimum 3 hefte loka. Posle jos dodati po potrebi , prodavnice samo pasteta a haseta da nabave.
Gerro wrote: ↑17/03/2021 17:32
Treba ausvajs kontrolu ispred haustora i jedno minimum 3 hefte loka. Posle jos dodati po potrebi , prodavnice samo pasteta a haseta da nabave.
Korpa nek donosi na vrata paštetu i hljeba, dovoljno je u ovakvoj situaciji i to jesti.
Koliko bi bilo da je testiranih 300, koliko se testiralo u januaru?
Znaci ne treba testirati ljude. To je tvoj argument?
Ne, nego kažem da je omjer zaraženih i testiranih isti kao i u januaru kada se testiralo 300 ljudi dnevno i da ova brojka od 800 i nešto ništa ne znači. Omjer je bitan.
Naravno, al omjer zglave vise nije isti... i ti to znas, baca samo onako bezveze...