Corona cjepivo/vakcina - News

Moderator: O'zone

Locked
daddy-kool

#4801 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by daddy-kool »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pojedin ... /210317007
Pojedini uposlenici Ustavnog suda BiH u Srbiju vodili i članove porodice da se vakcinišu

"Sudija neće koristiti prestiž, sudijske funkcije, niti dozvoljavati drugima da ga koriste u privatne svrhe." :lol:
laik1981

#4802 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by laik1981 »

daddy-kool wrote: 17/03/2021 12:43
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pojedin ... /210317007
Pojedini uposlenici Ustavnog suda BiH u Srbiju vodili i članove porodice da se vakcinišu

"Sudija neće koristiti prestiž, sudijske funkcije, niti dozvoljavati drugima da ga koriste u privatne svrhe." :lol:
Ja, i? :lol:
Capljina74

#4803 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Capljina74 »

spreca wrote: 17/03/2021 12:01
Pandakonda wrote: 17/03/2021 11:13 Da li osoba moze dobiti tezi oblik korone između dvije vakcinacije ? Jer poznavajuci nas narod nakon prve doze ce se dic u nebesa i ako osoba moze fasovat dok ne primi drugu dozu eto nam problema
Ja sam slusao jednog imunologa koji kaze ,malo utrirajuci ,ako ste do vakcine nosili jednu masku to posle vakcine nosite dvije maske dok ne dobijete revakcinaciju,to da se narod posle prve vakcine digne i ne jebe zivu silu je dokaz ociti Srbija,ili im nije objasnjeno da se posle vakcine moraju jos vise cuvati ili narod glup da ne shvaca
Ušao je novi soj. Ne jebe vakcinu. Stvar je što ljudi obole, ali prolazi kao prehlada zbog prethodnog imuniteta.
banjaluka078
Moderator

#4804 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by banjaluka078 »

U Banjaluci su danas vakcinisali penzionisane radnike, a od ponedjeljka počinje vakcinisanje populacije iznad 65 godina.

https://www.bl-portal.com/drustvo/vakci ... starijima/
noviforumas

#4805 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by noviforumas »

Nego, nabavlja li KS vakcine ili ne? Prica je bila da KS pokusava da nabavi 200k doza AstraZeneca vakcine. Je li AZ jos cita biografije Forte i onog drugog ili sta? A FBiH u medjuvremenu zabranila AZ vakcinu. Sta se desava? Jebo lud zbunjenog.
nadezdakov

#4806 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by nadezdakov »

noviforumas wrote: 17/03/2021 14:07 Nego, nabavlja li KS vakcine ili ne? Prica je bila da KS pokusava da nabavi 200k doza AstraZeneca vakcine. Je li AZ jos cita biografije Forte i onog drugog ili sta? A FBiH u medjuvremenu zabranila AZ vakcinu. Sta se desava? Jebo lud zbunjenog.
Najbolje od svega je što narod ima kratkotrajno pamćenje, pa su već zaboravili da je još prošli tjedan bilo govora o ovome, a sad ni pomena. :-)
noviforumas

#4807 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by noviforumas »

Da. Za nadati se da postoji neki novinar koji ce se sjetiti da upita, zatrazi komentar...
komercionala

#4808 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by komercionala »

Fadil novi belaj pravi da se zaboravi stari. :thumbup:
Dozer

#4809 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Dozer »

TESLA_EDISON wrote: 17/03/2021 12:13 Nema vakcina bez izmjena izbornog zakona i to ja završena priča.

Što se pandemije tiče, Pehar i Mandić sugerišu totalno zatvaranje, kako bi se broj slučajeva novoinficiranih smanjio.

Vakcine su nabavljene preko COVAX mehanizma GAVI alijanse, kao najsigurnijeg mehanizma nabavke i nema potrebe da se ide u direktnu nabavku, bar ne dok se ne izmjeni izborni zakon.
Naravno da nema.
BH Srbi se mogu vakcinisati u Srbiji (a Srbija im i salje vakcine u RS za one koji nemaju drzavljanstvo Srbije).
BH Hrvati se mogu vakcinisati u Hrvatskoj (a HR ce im sigurno poslati, ako vec nije, vakcine za one u Hercegovini koji nemaju HR drzavljanstvo).
Bosnjaci - cekaju sadaku iz Turske, po obicaju. A nemaju dovoljno pameti da u svojim kantonima direktno nabave vakcine. Ili to naprosto ne zele zbog politicke igranke i namjere da prikazu kantonalne vlade kao nesposobne, bijesni zbog izgubljenih izbora, i u nadi da ce tako privuci glasace opet sebi za opste izbore.
Naravno, u ovome se ogleda sva njihova (SDA) glupoca, jer ili nisu svjesni da su vec sad sebi zakucali zadnji ekser u izborni sanduk, pa se nadaju necemu na sljedecim izborima, ili su tolika stoka pa su, svjesni da odose trajno, sad odlucili da narod kaznjavaju kako god mogu do konacnog nestanka s politicke scene.
Tesla Edison

#4810 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Tesla Edison »

Dozer wrote: 17/03/2021 15:01
TESLA_EDISON wrote: 17/03/2021 12:13 Nema vakcina bez izmjena izbornog zakona i to ja završena priča.

Što se pandemije tiče, Pehar i Mandić sugerišu totalno zatvaranje, kako bi se broj slučajeva novoinficiranih smanjio.

Vakcine su nabavljene preko COVAX mehanizma GAVI alijanse, kao najsigurnijeg mehanizma nabavke i nema potrebe da se ide u direktnu nabavku, bar ne dok se ne izmjeni izborni zakon.
Naravno da nema.
BH Srbi se mogu vakcinisati u Srbiji (a Srbija im i salje vakcine u RS za one koji nemaju drzavljanstvo Srbije).
BH Hrvati se mogu vakcinisati u Hrvatskoj (a HR ce im sigurno poslati, ako vec nije, vakcine za one u Hercegovini koji nemaju HR drzavljanstvo).
Bosnjaci - cekaju sadaku iz Turske, po obicaju. A nemaju dovoljno pameti da u svojim kantonima direktno nabave vakcine. Ili to naprosto ne zele zbog politicke igranke i namjere da prikazu kantonalne vlade kao nesposobne, bijesni zbog izgubljenih izbora, i u nadi da ce tako privuci glasace opet sebi za opste izbore.
Naravno, u ovome se ogleda sva njihova (SDA) glupoca, jer ili nisu svjesni da su vec sad sebi zakucali zadnji ekser u izborni sanduk, pa se nadaju necemu na sljedecim izborima, ili su tolika stoka pa su, svjesni da odose trajno, sad odlucili da narod kaznjavaju kako god mogu do konacnog nestanka s politicke scene.
Ne boj se stranko mladosti mi moje, na braniku tvome još lavovi stoje.

Snaga naroda, narod zna!

SDA demokratija!

I bot pojede sendvič
Dozer

#4811 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Dozer »

TESLA_EDISON wrote: 17/03/2021 15:09 Ne boj se stranko mladosti mi moje, na braniku tvome još lavovi stoje.
Al' bas tako - na stranackom braniku. Na ostalim branicima su stajali (i stali bi opet sutra) samo ako su na dovoljnoj daljini i dubini, tj. na sigurnom. Kad prestane krkljanac, onda su izasli ( i opet bi ), i punih usta poceli s pricom kako su jedini zasluzni za sve...
Snaga naroda, narod zna!
Kako je X puta do sada potvrdjeno, a potvrdjuje se i sada - ovaj narod je bespovratno glup.
SDA demokratija!
Nazalost, nema nas ko sacuvati od tog demos-kratosa....
I bot pojede sendvič
A ne zoves, *cko :D
Milenkov buraz

#4812 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Milenkov buraz »

Je li onaj Pehar *ebo on sliku svoju potpisao one ugovore?
oldtajmer

#4813 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by oldtajmer »

A situaciju dodatno pogoršava, kako ističe Đerlek, što ljudi neće da se vakcinišu.

- Neshvatljivo je da grad od 125.000 ljudi ima samo 6.200 vakcinisanih i to posle akcije vakcinisanja bez zakazivanja, pošto je Novi Pazar jedan od gradova gde ne treba da se zakazuje vakcinacija. Molim ljude da shvate da vakcina čuva glavu! Britanski soj dominira Srbijom, korona se sve brže širi i pozivam sve moje sugrađane da se što pre vakcinišu, da bismo se spasili i da nam se ne ponovi jun u Pazaru. Korona nam je dosta zla nanela, ne dozvolimo da budemo naivni da nas dva puta iznenadi i oduzme živote najmilijih - ističe dr Đerlek i dodaje da se u gradu drastično krše epidemiološke mera, da je policija u jednom danu rasturila dve korona žurke.
vjerujem da ce i kod nas biti slicna situacija sa vakcinacijiom
JohnnyS

#4814 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by JohnnyS »

Da uzmeš bilo kojih 17 milijuna ljudi širom svijeta u zadnjih dva mjeseca, sigurno je bar 40 njih imalo plućnu emboliju. Ovo sve oko AZ (baš kao cijela pandemija) je čista politika
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4815 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by _BataZiv_0809 »

Mislio sam da cemo ovakve stvari slusati o Sputniku.
noviforumas

#4816 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by noviforumas »

Daleko sam od teoreticara urote, ali zaista se cini da se vodi kampanja protiv AZ vakcine. 17 miliona ljudi u EU i UK je primilo, Da je toliko uzelo paracetamol odredjeni broj njih bi imao komplikacije.
hadzinicasa

#4817 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by hadzinicasa »

ja nekako uvijek vjerujem Rusima kad je medicina u pitanju (i jhos neke stvari)
mislim da je i Astra OK.

u biti, mislim da su sve vakcine koje su dostupne i odobrene OK i da treba procijepiti stanovnistvo sto prije.
kox

#4818 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by kox »

_BataZiv_0809 wrote: 17/03/2021 16:15 Mislio sam da cemo ovakve stvari slusati o Sputniku.
Koliko uopšte ima dostupnih podataka o ruskoj i kineskoj vakcini ? I za AZ su skontali da postoji problem (ako postoji) tek nakon 17 miliona vakcinisanih.
Iker C

#4819 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Iker C »

Astra je puno jeftinija od ostalih pa je farmaceutski lobi odlucio da je unisti. Isto bi se desilo i Sputniku da mu je cijena niza.
noviforumas

#4820 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by noviforumas »

Pa sta god se na kraju ispostavi tacnim, reputacija AZ vakcine je unistena i ljudi ce odbijati da je prime.
MorningStar

#4821 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by MorningStar »

Hos nes banglades , odbijes primiti - nema prijema i zauzimanja mjesta u bolnici.
Tesla Edison

#4822 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Tesla Edison »

oldtajmer wrote: 17/03/2021 15:55
A situaciju dodatno pogoršava, kako ističe Đerlek, što ljudi neće da se vakcinišu.

- Neshvatljivo je da grad od 125.000 ljudi ima samo 6.200 vakcinisanih i to posle akcije vakcinisanja bez zakazivanja, pošto je Novi Pazar jedan od gradova gde ne treba da se zakazuje vakcinacija. Molim ljude da shvate da vakcina čuva glavu! Britanski soj dominira Srbijom, korona se sve brže širi i pozivam sve moje sugrađane da se što pre vakcinišu, da bismo se spasili i da nam se ne ponovi jun u Pazaru. Korona nam je dosta zla nanela, ne dozvolimo da budemo naivni da nas dva puta iznenadi i oduzme živote najmilijih - ističe dr Đerlek i dodaje da se u gradu drastično krše epidemiološke mera, da je policija u jednom danu rasturila dve korona žurke.
vjerujem da ce i kod nas biti slicna situacija sa vakcinacijiom
Normalno kada je Balkan neiscrpni izvor debilčina, šupljoglavaca, teoretičara zavjere, proznoglavaca, idiota i kretena.

Zato Balkan nikad neće biti dio napredne zapadne civilizacije.
JohnnyS

#4823 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by JohnnyS »

_BataZiv_0809 wrote: 17/03/2021 16:15 Mislio sam da cemo ovakve stvari slusati o Sputniku.
Pa tu je još gore, ni ne puštaju ga na tržište EU, a J&J praktički odmah prvi dan dobije odobrenje.

Medicina je ovdje ako ne na zadnjem mjestu, sigurno nije na prvom.
Industrialyzer

#4824 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Industrialyzer »

Kao sto vecina forumasa zna, nisam pobornik teorija zavjere :mrgreen: Ali, ova hajka protiv AZ apsolutno nema nikakvo naucno uporiste, i sigurno se vodi rat zbog same cijene ove vakcine. Nadam se da ce ovi nasi mamlazi sada pritisnuti AZ i nabaviti ih sto vise, ja cu je primiti bez problema.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4825 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by _BataZiv_0809 »

JohnnyS wrote: 17/03/2021 17:03
Pa tu je još gore, ni ne puštaju ga na tržište EU, a J&J praktički odmah prvi dan dobije odobrenje.

Medicina je ovdje ako ne na zadnjem mjestu, sigurno nije na prvom.
I to je zaista poraz ove civilizacije.
Locked