Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
swanfilter

#2976 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

JCecotto wrote: 16/03/2021 22:58
swanfilter wrote: 16/03/2021 22:56
JCecotto wrote: 16/03/2021 22:52 Laj keru, samo laj.
Nije skupo platiti IP adresu, pa da vidis koronu izbliza
Hej, ja tebe prijavim da malo vremena pozivis sa ukucanima kada si vec toliko srece imao. Stas na netu pored zivota. Uspust, tatu i mamu nazovi kerovima i zahvali im se na budali ...

Haj z
ne bjezi, svejedno ti je sad
Tu sam, Rile. Samo, ti si mi naporan ...

Haj, z
WRecker

#2977 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by WRecker »

hurmasica wrote: 16/03/2021 22:06
swanfilter wrote: 16/03/2021 21:22
hurmasica wrote: 16/03/2021 21:18

Ljudi cekaju rtg snimak i laboratoriju jer bez tih nalaza ne mogu dobiti terapiju. Kod korone je jako bitno na vrijeme ukljuciti terapiju da ne bi doslo do progresije pluca. Korona nije klasicna gripa i ne obara te kao klasicna gripa vec ti razara organizam iznutra. Zelim ti svu srecu ovog svijeta da ne iskusis.
Pa, sine, dok to docekaju u ovim redovima, zaraze zdravog, a ostali mogu jos samo i hitnu na infuziju ...

Ono sto sam naucio u ovoj godini dana, koronu vecinom fasu slabog organizma i oni sto je sanjaju i boje se je kao sihra ..

Zanimljivo u USK dva slucaja i 7 sumnjivih ...
U ovim redovima su svi zarazeni....i ja sam mislila kao ti, tjesih se da imam jak imunitet pa nece na mene...e prc sipak, fasovah
Yebo majku jesi li toliko glup poredis USK sa najvecim kantonom u drzavi

To isto kada bi neko rekao kako u New Yorku ima vise zarazenih nego na Aljasci
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2978 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

Uh upravo mi stize da sam negativan
Bas mi je srce lupalo

Nisam imao simptoma ali nije bas svejedni kad umiru ljudi koje znas a oko tebe su po godistu
Marijo pejic npr 1977
Ili mladji...onaj kosarkas iz hrasnice
Osim_13

#2979 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Osim_13 »

Black swan wrote: 16/03/2021 23:03 Uh upravo mi stize da sam negativan
Bas mi je srce lupalo

Nisam imao simptoma ali nije bas svejedni kad umiru ljudi koje znas a oko tebe su po godistu
Marijo pejic npr 1977
Ostade ti bez keša. Žali se sutra.
swanfilter

#2980 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

WRecker wrote: 16/03/2021 23:01
hurmasica wrote: 16/03/2021 22:06
swanfilter wrote: 16/03/2021 21:22

Pa, sine, dok to docekaju u ovim redovima, zaraze zdravog, a ostali mogu jos samo i hitnu na infuziju ...

Ono sto sam naucio u ovoj godini dana, koronu vecinom fasu slabog organizma i oni sto je sanjaju i boje se je kao sihra ..

Zanimljivo u USK dva slucaja i 7 sumnjivih ...
U ovim redovima su svi zarazeni....i ja sam mislila kao ti, tjesih se da imam jak imunitet pa nece na mene...e prc sipak, fasovah
Yebo majku jesi li toliko glup poredis USK sa najvecim kantonom u drzavi

To isto kada bi neko rekao kako u New Yorku ima vise zarazenih nego na Aljasci
USK ima makar 200 000. Aljaska i NY. Ajd spavaj ...
Truba

#2981 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

Osim_13 wrote: 16/03/2021 23:04
Black swan wrote: 16/03/2021 23:03 Uh upravo mi stize da sam negativan
Bas mi je srce lupalo

Marijo pejic npr 1977
Ostade ti bez keša. Žali se sutra.
Dobice moji kad umrem
:mrgreen:
Iako nam drzava nista za zivota nije dala
Za sve smo se morali boriti
Jos nam je i otimala
Sad kada koronu fasujemo ima da nas caste i placaju samo da potpisujemo kako smo bolesni
O'zone
Globalni moderator

#2982 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Banned user for reason “”
» swanfilter » JCecotto

Mjesec.
daddy-kool

#2983 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

mistek wrote: 16/03/2021 20:41 Svaka mjera je smiješna, jer je narod ne prihvata. Štaviše, kontraproduktivne su, niko više ozbiljno ne shvata stvari. OK, ne baš niko, ali većina ne. I apsolutno je to jedini i osnovni razlog širenja zaraze. Svima se u načelu jebe.

Evo par situacija u posljednja tri dana. Kod sestre firma, radi ih 8. Muž od šefice se zarazio, ona regularno dolazila na posao dok je imao simptome (2 dana). Tek kad je dobio pozitivan nalaz, i ona se testirala i pozitivna, pa je naknadno uhvatilo. Posljedica - zaražene još dvije kolegice. Od ostalih 5, 4 su ranije prebolovale, možda i ova 5. Kad su ona i kolegice bolovale prije 5-6 mjeseci, izolovane su čim su shvatile da su imale kontakt. Ovdje to nije bio slučaj.

Druga situacija iz DOMA ZDRAVLJA Kumrovec. Ljudi u medicini rada rade sistematske preglede (radnici raznih firmi) i upravo sada je navala, radi rodica kao medicinska sestra, ginu (da ne pričam o besmislu tih sistematskih sada). Muž doktorice koja je uključena u cijeli proces bio pozitivan u petak, ona DOLAZILA na posao do danas, kada joj je test pokazao da je pozitivna i otišla kući. Bila je u kontaktu s najmanje 100 ljudi (o kolegama da ne pričam, a nikome sada na pamet ne pada da ih sve šalje u izolaciju ili testira, rade dok ne budu imali simptome).

Treća situacija - komšija ima COVID, nije testiran, ali simptomi nedvojbeni. Međutim, lik stava da je sve zavjera, laž, ne priznaje. Ide na vikendicu svaki dan, što i nije problem samo po sebi, sam je. Međutim, na vikendicu ide JAVNIM PREVOZOM.

I kakve jebene mjere pomažu u ovakvim situacijama? Pa ova druga situacija, za koju niko neće ni znati, donijet će stotine, možda i hiljade zaraženih. Da je uveden lockdown, sve zatvoreno, opet bi bilo isto. Jednostavno, ljudi su bezobrazni, ne misle na druge i nikakve mjere to ne mogu spriječiti ni poboljšati. Kriva je vlast koja to nije iskontrolisala i koja mjerama nije ulila povjerenje građanima i potakla ih da se ponašaju kako treba. Mogu uvoditi sada mjere kakve hoće, mogu zatvoriti kanton, opštine, uvesti PCR testove za ulazak, mogu zatvoriti sve i ništa se neće promijeniti. Narod je rezigniran, sve je više ovih odozgo i teško se vratiti nazad.
da i ja stavim :thumbup:

Slične primjere poznajem lično, ali to su ljudi i ljudska priroda. Ova pandemija se ne može kontrolisati na osnovu dobrovoljnih mjera, poštenja, iskrenosti i uviđavnosti, jer nije svojstveno ljudima da paze druge nego da gledaju samo svoj interes.
tukizahou

#2984 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by tukizahou »

https://avaz.ba/vijesti/bih/638110/rapo ... espiratori

ovu bakirovu treba uhapsit zbog izazivanja panike i netacnih informacija
mistek

#2985 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mistek »

Ma ja samo mislim da se ne može više kontrolisati ni obaveznim mjerama, jer je narod rezigniran mjerama do sada. Jednostavno, mislim da se moralo pametnije i da bi to donekle urazumilo narod. Nemaš ti sad ništa od lockdowna, jer ga narod gleda ko nešto što treba izbjeći, zajebati, ko nešto loše. Da su do sada poduzimane adekvatne mjere, usmjerene na prave stvari, mislim da bi svi bili razumniji (ok, ko narod smo takvi da ni tada to ne bi bilo dobro) i da bi lakše izašli iz svega. Sada je ovo sve na autopilotu, otprilike.

I evo maloprije čuh najgori slučaj do sada :D Ženska radi u knjižari (neka u SCC ili Alti, čisto da izbjegavate :D ), a ima koronu :D Veli bila previše na bolovanju ove godine, strah je da ne popije otkaz ako sad kaže da mora u izolaciju. :-) Znači, smiješno majke mi. I kakva će mjera nju iskontrolisati? :)
meridiyan

#2986 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by meridiyan »

tukizahou wrote: 17/03/2021 00:22 https://avaz.ba/vijesti/bih/638110/rapo ... espiratori

Ko ce je uhapsiti kada je svaka pora drustva pod SDA kontrolom.?
Truba

#2987 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

Nek ta u scc ima.koronu
Drzat se distance maski pranja ruku dezinfekcije
Garantirano se ne moze prenijeti
tukizahou

#2988 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by tukizahou »

meridiyan wrote: 17/03/2021 00:28
tukizahou wrote: 17/03/2021 00:22 https://avaz.ba/vijesti/bih/638110/rapo ... espiratori

Ko ce je uhapsiti kada je svaka pora drustva pod SDA kontrolom.?
tacno,zato govno i radi to sto radi jer ima leđa.
Freamon Lester

#2989 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Freamon Lester »

mistek wrote: 17/03/2021 00:27 Ma ja samo mislim da se ne može više kontrolisati ni obaveznim mjerama, jer je narod rezigniran mjerama do sada. Jednostavno, mislim da se moralo pametnije i da bi to donekle urazumilo narod. Nemaš ti sad ništa od lockdowna, jer ga narod gleda ko nešto što treba izbjeći, zajebati, ko nešto loše. Da su do sada poduzimane adekvatne mjere, usmjerene na prave stvari, mislim da bi svi bili razumniji (ok, ko narod smo takvi da ni tada to ne bi bilo dobro) i da bi lakše izašli iz svega. Sada je ovo sve na autopilotu, otprilike.

I evo maloprije čuh najgori slučaj do sada :D Ženska radi u knjižari (neka u SCC ili Alti, čisto da izbjegavate :D ), a ima koronu :D Veli bila previše na bolovanju ove godine, strah je da ne popije otkaz ako sad kaže da mora u izolaciju. :-) Znači, smiješno majke mi. I kakva će mjera nju iskontrolisati? :)
Kazna zatvora.
akcija007

#2990 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by akcija007 »

U Alti je knjizara . Nema u Scc knjizare.
Ona onda treba u zatvor za svjesno sirenje zaraze
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#2991 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Moras biti pravi levat pa sad u jeku pandemije otici u BBi ili SCC i razgledati odjecu i ici u onu guzvu
tukizahou

#2992 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by tukizahou »

mistek wrote: 17/03/2021 00:27

Danas sa jaranom u Alti ispred knjizare neka mala prica na tel i udje unutra bijela kao zid,jel radi tu ili ne ne znam ali kazem jaranu vidi ovu garant je zarazena.Moguce da je to ta ali ne mora da znaci.
Truba

#2993 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

A alta...mnogo jasnije
Bas ih mijenjaju a inace te cure nisu bas nes dobre kao one u merkatoru koje su duze upoalenice

To je lazna uzbuna cuo sam ima pola godine slicno nesto
Fejk njuz
Truba

#2994 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

akcija007 wrote: 17/03/2021 00:35 U Alti je knjizara . Nema u Scc knjizare.
Ona onda treba u zatvor za svjesno sirenje zaraze
Ima dole skroz izmedju imteka i domoda cini mi se
mistek

#2995 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by mistek »

Ma žena mi zna lično tu radnicu, mogu i ime saznati, ali da ne gnjavim sad :D

Čak i nije više bitno, ona je jedna u moru. Jednostavno, mislim da ima masu takvih. I prije 5-6 mjeseci sam također znao puno zaraženih (oktobar-novembar), ali čak i oni koje se nisu testirali su se izolovali kući, sami, izolovale su se cijele porodice. Danas, ja više ne znam ni vode li evidenciju i izdaju li naloge za izolaciju. Čuo sam od jarana na Koševskom brdu da su ga kontrolisali je li u stanu, ako ne laže :D
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#2996 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Daj mi ime i prezime ja cu je licno prijaviti.

Pi.cka joj materina neodgovorna i bezobrazna. Naravno, nece toj rospiji nista biti od korone nego ce neko nevin nastradati.

Daj ime sad kad si naceo temu
Truba

#2997 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

Kakvi bolan nalozi za izolaciju 48 sati ne mozes doktora dobiti :lol:
Pa dje zivite ljudi
U kakvim oblacima
tukizahou

#2998 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by tukizahou »

mistek wrote: 17/03/2021 00:45 Ma žena mi zna lično tu radnicu, mogu i ime saznati, ali da ne gnjavim sad :D

Čak i nije više bitno, ona je jedna u moru. Jednostavno, mislim da ima masu takvih. I prije 5-6 mjeseci sam također znao puno zaraženih (oktobar-novembar), ali čak i oni koje se nisu testirali su se izolovali kući, sami, izolovale su se cijele porodice. Danas, ja više ne znam ni vode li evidenciju i izdaju li naloge za izolaciju. Čuo sam od jarana na Koševskom brdu da su ga kontrolisali je li u stanu, ako ne laže :D
Pa saznaj da joj posaljemo inspekciju,ne moze se tako ponasat,sutra ce radi nje cijeli grad u lockdown jer ce zarazit 500 ljudi.
Truba

#2999 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

Ne udje 500 ljudi za tjedan po knjige
Tu su maske i tu je plastika izmedju nje i kupaca

Ne dramite
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#3000 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Nista to, dajte ime sad.
Locked