Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
JCecotto

#2951 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by JCecotto »

swanfilter wrote: 16/03/2021 21:13 Covjek kod malo jace prehlade dici glave ne moze tri dana, a ovi po bog zna koliko cekaju u redu sa simptomima upale pluca i gripe. Ma, hajte molim vas ...

Pa, makar u tabutu zavrsio, kod kuce, u svom i na svom bih tako skoncao ...

Ja mislio dosli se testirati ili vakcinisati, a oni kao pacijenti korone.

Meni se cini da pozicija i opozicija ljuti boj biju ...
Pa vidi klosaru, ne znam sta drugo da ti kazem, nego da ti od srca zelim da je fasujes i stojis u ovom redu ocajan.
Ti, a i tvoji najdrazi, znam da nisu krivi, ali radi tebe bih volio da osjetis pravu bol ( jer meni se to desava)
Gusar-from-Riga

#2952 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gusar-from-Riga »

JCecotto wrote: 16/03/2021 22:16
swanfilter wrote: 16/03/2021 21:13 Covjek kod malo jace prehlade dici glave ne moze tri dana, a ovi po bog zna koliko cekaju u redu sa simptomima upale pluca i gripe. Ma, hajte molim vas ...

Pa vidi klosaru, ne znam sta drugo da ti kazem, nego da ti od srca zelim da je fasujes i stojis u ovom redu ocajan.
Ti, a i tvoji najdrazi, znam da nisu krivi, ali radi tebe bih volio da osjetis pravu bol ( jer meni se to desava)
Jarane ako si vec bolestan sto se smucas po forumu i nerviras se, stres ti moze samo pogorsati stanje. A ovo si napisao nebih koment nego caj i spavanje..
swanfilter

#2953 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

hurmasica wrote: 16/03/2021 22:07 Sta im preporucujes da ostanu na kucnom lijecenju pa.ako prezive prezive ?
Izvini, hitni slucajevi ne stoje na nogama, vec napisah. Hitne slucajeve se prima bez obzira na slike i dijagnoze ...

Pretprosla godina Februar razbolio se kao nikada u zivotu, cak danas volim reci da sam dobio koronu prije nego se za nju znalo. Simptomi gripe, pluca, komatozno stanje kakvih pet dana prije nekog povratka u normalu. Oporavak tri sedmice.

Doktora vidio nisam, a da mi je ko rekao da idem i da cekam makar i sjedeci, opsovao bih ga ...
Osim_13

#2954 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Osim_13 »

swanfilter wrote: 16/03/2021 21:22
Covjek kod malo jace prehlade dici glave ne moze tri dana, a ovi po bog zna koliko cekaju u redu sa simptomima upale pluca i gripe. Ma, hajte molim vas ...

Ja lično stajao dva sata, pod groznicom, na pola u bunilu, ali stajao. Kući dva dana se oporavljao samo od tog reda. Dvoje penzića bilo, mislio sam da neće ni dočekati do testiranja, donijeli im stolice pa se pomjerali sa redom, i čega sve ne vidjeh.

Lako je za tastaturom.
JCecotto

#2955 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by JCecotto »

@swanfilter

A kud se oporavi stetocino
Svijet bi profitrao da si skapo u mukama
hurmasica

#2956 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by hurmasica »

swanfilter wrote: 16/03/2021 22:19
hurmasica wrote: 16/03/2021 22:07 Sta im preporucujes da ostanu na kucnom lijecenju pa.ako prezive prezive ?
Izvini, hitni slucajevi ne stoje na nogama, vec napisah. Hitne slucajeve se prima bez obzira na slike i dijagnoze ...

Pretprosla godina Februar razbolio se kao nikada u zivotu, cak danas volim reci da sam dobio koronu prije nego se za nju znalo. Simptomi gripe, pluca, komatozno stanje kakvih pet dana prije nekog povratka u normalu. Oporavak tri sedmice.

Doktora vidio nisam, a da mi je ko rekao da idem i da cekam makar i sjedeci, opsovao bih ga ...
Nije to korona sto si imo. Korona je otrov koji ti unistava unutrasnjost, nije.gripa. U prvim danima si zacudjujuce dobar imas snagu, ne izgledas bolesno, a kad te od 8. do 10. Dana spuca korona oluja, pojo bi govno da ozdravis a ne ceko pet sati u redu...al kazem ne iskusavaj vraga bolje ti je
swanfilter

#2957 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

Osim_13 wrote: 16/03/2021 22:22
Covjek kod malo jace prehlade dici glave ne moze tri dana, a ovi po bog zna koliko cekaju u redu sa simptomima upale pluca i gripe. Ma, hajte molim vas ...

Ja lično stajao dva sata, pod groznicom, na pola u bunilu, ali stajao. Kući dva dana se oporavljao samo od tog reda. Dvoje penzića bilo, mislio sam da neće ni dočekati do testiranja, donijeli im stolice pa se pomjerali sa redom, i čega sve ne vidjeh.

Lako je za tastaturom.
Pa, ko te tjerao ...
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#2958 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Ljudi moji treba nam lockdown, pogledajte upise forumaša prethodnih dana, svi su pod pritiskom, osjeti se nervoza i strah naših građana. Dajte LD, zastitite građane
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2959 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Truba »

Niko bolan od dobrq ne stoji
Tu su ponekad dani u pitanju
Da ti vide sliku pluca sutra je kasno mozda
swanfilter

#2960 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

hurmasica wrote: 16/03/2021 22:26
swanfilter wrote: 16/03/2021 22:19

Nije to korona sto si imo. Korona je otrov koji ti unistava unutrasnjost, nije.gripa. U prvim danima si zacudjujuce dobar imas snagu, ne izgledas bolesno, a kad te od 8. do 10. Dana spuca korona oluja, pojo bi govno da ozdravis a ne ceko pet sati u redu...al kazem ne iskusavaj vraga bolje ti je

Doktorice, nisam ni rekao da jeste. Prati malo .

I, da, skontao sam, je...be te iznutra.. Ovo, ono. U redu je, samo nek ne puca ..

Haj lahku noc ...
Osim_13

#2961 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Osim_13 »

swanfilter wrote: 16/03/2021 22:26
Osim_13 wrote: 16/03/2021 22:22

Lako je za tastaturom.
Pa, ko te tjerao ...
Pa nisam lud da propustim 200 KM.
hurmasica

#2962 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by hurmasica »

Gerro wrote: 16/03/2021 22:27 Ljudi moji treba nam lockdown, pogledajte upise forumaša prethodnih dana, svi su pod pritiskom, osjeti se nervoza i strah naših građana. Dajte LD, zastitite građane
Nazalost za LD je kasno....Sarajevo je na koljenima :sad:
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#2963 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

hurmasica wrote: 16/03/2021 22:30
Gerro wrote: 16/03/2021 22:27 Ljudi moji treba nam lockdown, pogledajte upise forumaša prethodnih dana, svi su pod pritiskom, osjeti se nervoza i strah naših građana. Dajte LD, zastitite građane
Nazalost za LD je kasno....Sarajevo je na koljenima :sad:
Nazalost mislim da si upravu, ali opet znas kako kazu ''nikad nije kasno za dobar LD''
funeral blues

#2964 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by funeral blues »

mistek wrote: 16/03/2021 20:41 Svaka mjera je smiješna, jer je narod ne prihvata. Štaviše, kontraproduktivne su, niko više ozbiljno ne shvata stvari. OK, ne baš niko, ali većina ne. I apsolutno je to jedini i osnovni razlog širenja zaraze. Svima se u načelu jebe.

Evo par situacija u posljednja tri dana. Kod sestre firma, radi ih 8. Muž od šefice se zarazio, ona regularno dolazila na posao dok je imao simptome (2 dana). Tek kad je dobio pozitivan nalaz, i ona se testirala i pozitivna, pa je naknadno uhvatilo. Posljedica - zaražene još dvije kolegice. Od ostalih 5, 4 su ranije prebolovale, možda i ova 5. Kad su ona i kolegice bolovale prije 5-6 mjeseci, izolovane su čim su shvatile da su imale kontakt. Ovdje to nije bio slučaj.

Druga situacija iz DOMA ZDRAVLJA Kumrovec. Ljudi u medicini rada rade sistematske preglede (radnici raznih firmi) i upravo sada je navala, radi rodica kao medicinska sestra, ginu (da ne pričam o besmislu tih sistematskih sada). Muž doktorice koja je uključena u cijeli proces bio pozitivan u petak, ona DOLAZILA na posao do danas, kada joj je test pokazao da je pozitivna i otišla kući. Bila je u kontaktu s najmanje 100 ljudi (o kolegama da ne pričam, a nikome sada na pamet ne pada da ih sve šalje u izolaciju ili testira, rade dok ne budu imali simptome).

Treća situacija - komšija ima COVID, nije testiran, ali simptomi nedvojbeni. Međutim, lik stava da je sve zavjera, laž, ne priznaje. Ide na vikendicu svaki dan, što i nije problem samo po sebi, sam je. Međutim, na vikendicu ide JAVNIM PREVOZOM.

I kakve jebene mjere pomažu u ovakvim situacijama? Pa ova druga situacija, za koju niko neće ni znati, donijet će stotine, možda i hiljade zaraženih. Da je uveden lockdown, sve zatvoreno, opet bi bilo isto. Jednostavno, ljudi su bezobrazni, ne misle na druge i nikakve mjere to ne mogu spriječiti ni poboljšati. Kriva je vlast koja to nije iskontrolisala i koja mjerama nije ulila povjerenje građanima i potakla ih da se ponašaju kako treba. Mogu uvoditi sada mjere kakve hoće, mogu zatvoriti kanton, opštine, uvesti PCR testove za ulazak, mogu zatvoriti sve i ništa se neće promijeniti. Narod je rezigniran, sve je više ovih odozgo i teško se vratiti nazad.
Ako jedan doktor uradi ovo sto si naveo, nema te vlasti koja to moze prevenirati. Jednostavno smo u prosjeku stoka.
CikCikCikPogodi

#2965 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by CikCikCikPogodi »

Pa... ako imas strah a musko si, onda si zensko.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#2966 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

evo vakcina muštuluk :bih: :bih:

sad uvesti lockdown, smanjiti kretanje i vakcinisati stanovnistvo :bih:
zubi

#2967 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

mistek wrote: 16/03/2021 20:41 Svaka mjera je smiješna, jer je narod ne prihvata. Štaviše, kontraproduktivne su, niko više ozbiljno ne shvata stvari. OK, ne baš niko, ali većina ne. I apsolutno je to jedini i osnovni razlog širenja zaraze. Svima se u načelu jebe.

Evo par situacija u posljednja tri dana. Kod sestre firma, radi ih 8. Muž od šefice se zarazio, ona regularno dolazila na posao dok je imao simptome (2 dana). Tek kad je dobio pozitivan nalaz, i ona se testirala i pozitivna, pa je naknadno uhvatilo. Posljedica - zaražene još dvije kolegice. Od ostalih 5, 4 su ranije prebolovale, možda i ova 5. Kad su ona i kolegice bolovale prije 5-6 mjeseci, izolovane su čim su shvatile da su imale kontakt. Ovdje to nije bio slučaj.

Druga situacija iz DOMA ZDRAVLJA Kumrovec. Ljudi u medicini rada rade sistematske preglede (radnici raznih firmi) i upravo sada je navala, radi rodica kao medicinska sestra, ginu (da ne pričam o besmislu tih sistematskih sada). Muž doktorice koja je uključena u cijeli proces bio pozitivan u petak, ona DOLAZILA na posao do danas, kada joj je test pokazao da je pozitivna i otišla kući. Bila je u kontaktu s najmanje 100 ljudi (o kolegama da ne pričam, a nikome sada na pamet ne pada da ih sve šalje u izolaciju ili testira, rade dok ne budu imali simptome).

Treća situacija - komšija ima COVID, nije testiran, ali simptomi nedvojbeni. Međutim, lik stava da je sve zavjera, laž, ne priznaje. Ide na vikendicu svaki dan, što i nije problem samo po sebi, sam je. Međutim, na vikendicu ide JAVNIM PREVOZOM.

I kakve jebene mjere pomažu u ovakvim situacijama? Pa ova druga situacija, za koju niko neće ni znati, donijet će stotine, možda i hiljade zaraženih. Da je uveden lockdown, sve zatvoreno, opet bi bilo isto. Jednostavno, ljudi su bezobrazni, ne misle na druge i nikakve mjere to ne mogu spriječiti ni poboljšati. Kriva je vlast koja to nije iskontrolisala i koja mjerama nije ulila povjerenje građanima i potakla ih da se ponašaju kako treba. Mogu uvoditi sada mjere kakve hoće, mogu zatvoriti kanton, opštine, uvesti PCR testove za ulazak, mogu zatvoriti sve i ništa se neće promijeniti. Narod je rezigniran, sve je više ovih odozgo i teško se vratiti nazad.
Svaka ti je zlatna...

Al zakljucak svjetine je - mjere i lockdown ne djeluju, tako da mozemo i bez mjera...
JCecotto

#2968 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by JCecotto »

Black swan wrote: 16/03/2021 22:28 Niko bolan od dobrq ne stoji
Mozda da postavim sliku pluca 3 mjeseca nakon sranja.
Kad su proglasili da je osoba zdrava od Covida. pa sad deveramo sve ponovo i puno teze. Antibiotike, rentgene, Ct-ove.
I ponovo sad kao lijece...nemate pojma, nemate pojma.
Volio bih ovog filtera samo na 5 minuta da ga dobro isamaram za ovaj veceras bezobrazluk.
Al forum je cudo, svaki kompleksas i pi*ic moze srat, jer zna da je zasticen.

Danas je na Vlakovu bilo 17 dzenaza i 4 sahrane. Sutra 18 + 3 ili 4 najavljeno ( info od umornih grobara, da ne bude sirenje panike )
Last edited by JCecotto on 16/03/2021 22:44, edited 2 times in total.
Benjo34

#2969 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Benjo34 »

Moje iskustvo sa koronom je, 3 dana temp do 38.2,malo bolovi u nogama, leđima, nista strašno. Da napomenem ove teoretičar da sam mlada osoba i da imam dobar imunitet, ne kompromitovan koji od gripe ne leži nego je prevoda. Prvi rtg pluca, dobar, osjecao sam se relativno dobro. 3 dana poslije do wc je bilo otic naucna fantastika a pluca otisla u helać, u 3 dana sve ovo.. Onda infuzije, borba.. Pazite se, mladi, stari, zdravi.. Nema pravila, nažalost. Većina moje raje, moje godiste, neki od njih sportisti su imali jako tesku klinicku sliku, sa upalom pluca. A onog trenutka kad imate upalu sa obe strane, ništa vam nije sigurno.

Pazite se, nema pravila, ne ugrožavajte sebe i svoje najmilije, pogotovo vi mlađi, puno mi je okruženje loših primjera kako završavaju mladi. Ne možemo se možda potpuno zaštiti al dajte svoj maksimum. Zdravlje Pa sve ostalo, blizu smo kraja ovog košmara.
markopd

#2970 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by markopd »

swanfilter wrote: 16/03/2021 22:19 Pretprosla godina Februar razbolio se kao nikada u zivotu, cak danas volim reci da sam dobio koronu prije nego se za nju znalo. Simptomi gripe, pluca, komatozno stanje kakvih pet dana prije nekog povratka u normalu. Oporavak tri sedmice.
Prije će biti da je korona nego grip.Zvanično je potvrđen već nekog dana u martu 2020. a u Italiji našli tragove virusa tamo u ljeto 2019.
Evo mog iskustva sa virusom i to vjerovao ili ne iz decembra 2019.Prvo grebanje u grlu,a sutradan glavobolja i temperatura blizu 39 C i takva bol u grlu da sam jedva gutao.Interesantno,otišao sam taj dan na posao,popio ne znam koliko onih Septoleta ili kako se već zovu za grlo,jedva izdržao smjenu.Dan poslije toga,dobro odspavao probudio se bolji ali tek me pravo popustilo oko dočeka.Dobro se sjećam 18.12.2019. je bio.Nisam bolešljiv inače,imam 23 godine i ne pamtim kad sam se tako razbolio,pa evo sve do danas.

Da ne ispadne da bulaznim bezveze,uradim komercijalni test na antitijela početkom juna i tada sam imao jako malu vrijednost tih antitijela,što me navodi da je to bio Covid.Inače u tom periodu od decembra 2019. do dana kada sam radio test nisam imao tegobe niti simptome,a priznajem nisam se baš ni čuvao.Kasnije sam se pitao kako sam ga mogao pokupiti,raditi pozitivan a niko sa posla nije imao kasnije problema.Vikend prije toga,bio sam u izlasku u klubu i kolegica koja radi kao dežurni doktor se žalila na malu grlobolju,dakle radi se o poslu gdje je realno da neko prvi se inficira a i vrijeme inkubacije je bilo 3-4 dana.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#2971 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Gerro »

Benjo34 wrote: 16/03/2021 22:43 Moje iskustvo sa koronom je, 3 dana temp do 38.2,malo bolovi u nogama, leđima, nista strašno. Da napomenem ove teoretičar da sam mlada osoba i da imam dobar imunitet, ne kompromitovan koji od gripe ne leži nego je prevoda. Prvi rtg pluca, dobar, osjecao sam se relativno dobro. 3 dana poslije do wc je bilo otic naucna fantastika a pluca otisla u helać, u 3 dana sve ovo.. Onda infuzije, borba.. Pazite se, mladi, stari, zdravi.. Nema pravila, nažalost. Većina moje raje, moje godiste, neki od njih sportisti su imali jako tesku klinicku sliku, sa upalom pluca. A onog trenutka kad imate upalu sa obe strane, ništa vam nije sigurno.

Pazite se, nema pravila, ne ugrožavajte sebe i svoje najmilije, pogotovo vi mlađi, puno mi je okruženje loših primjera kako završavaju mladi. Ne možemo se možda potpuno zaštiti al dajte svoj maksimum. Zdravlje Pa sve ostalo, blizu smo kraja ovog košmara.
Svaka cast. Temi treba više forumaša poput tebe, forumaša koji su se osvjestili i došli sebi. :bih:
swanfilter

#2972 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

JCecotto wrote: 16/03/2021 22:40
Black swan wrote: 16/03/2021 22:28 Niko bolan od dobrq ne stoji
Mozda da postavim sliku pluca 3 mjeseca nakon sranja.
Kad su proglasili da je osoba zdrava od Covida. pa sad deveramo sve ponovo i puno teze. Antibiotike, rentgene Ct-ove.
I ponovo sad kao lijece...nemate pojma, nemate pojma.
Volio bih ovog filtera samo na 5 minuta da ga dobro isamaram za ovaj veceras bezobrazluk.
Al forum je cudo, svaki kompleksas i pi*ic moze srat, jer zna da je zasticen.

Danas je na Vlakovu bilo 17 dzenaza i 4 sahrane. Sutra 18 + 3 ili 4 najavljeno ( info od grobara, da ne bude sirenje panike )

Nisi ti jos ozdravio, ako si kada bio zdrav.

Aajd vidi pluca pusaca ...

Dzenaze? Cak 17 njih za grad, kanton od 400 iljada ...

Ajd sta za smirenje i izmjeri sebi tlak. Vidis da si vehtog zdravlja, sta bih ti ja. Od samaranja bi mogao skoncati ...
swanfilter

#2973 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

JCecotto wrote: 16/03/2021 22:52 Laj keru, samo laj.
Nije skupo platiti IP adresu, pa da vidis koronu izbliza
Hej, ja tebe prijavim da malo vremena pozivis sa ukucanima kada si vec toliko srece imao. Stas na netu pored zivota. Uspust, tatu i mamu nazovi kerovima i zahvali im se na budali ...

Haj z
JCecotto

#2974 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by JCecotto »

swanfilter wrote: 16/03/2021 22:56
JCecotto wrote: 16/03/2021 22:52 Laj keru, samo laj.
Nije skupo platiti IP adresu, pa da vidis koronu izbliza
Hej, ja tebe prijavim da malo vremena pozivis sa ukucanima kada si vec toliko srece imao. Stas na netu pored zivota. Uspust, tatu i mamu nazovi kerovima i zahvali im se na budali ...

Haj z
ne bjezi, svejedno ti je sad
Last edited by JCecotto on 16/03/2021 22:58, edited 1 time in total.
Osim_13

#2975 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Osim_13 »

Haj vala ž-kaš od 21h.
Locked