Ide AZ jedno milion doza sada.._BataZiv_0809 wrote: ↑16/03/2021 20:39 Pa hoce li to idioti nabavljati vakcinu ciju primjenu sad obustavljaju?
Fadil mastermind ce to smisliti....
Moderator: O'zone
Ide AZ jedno milion doza sada.._BataZiv_0809 wrote: ↑16/03/2021 20:39 Pa hoce li to idioti nabavljati vakcinu ciju primjenu sad obustavljaju?
Ma Komsic je vjerovatno smlatio sam cijelu flasu viskija, nije mu se ustajalo od stola.noviforumas wrote: ↑16/03/2021 21:07 Pa Mile ima najvise iskustva s ovim stvarima, ne mogu ni da zamislim koliko je puta zatvorio krcmu, uhvatio pevaljku, zapjevao spontano na koridi itd. Sta ce Komsic, izlazi u Titu i slicne kafane, ne mozes tamo kitit nikoga. Dzaferovic dzamija i to, znaci ne zna ni on kako ovo hoda. Mile je govedo, idealan za ovu seljacku diplomatiju.
Sultan 100 lira=22 marke,Dodo 100€elcaliente wrote: ↑16/03/2021 20:59Al ima mile i stas i stav, dzaba je.bingov buraz wrote: ↑16/03/2021 20:31Jeste bahato govedo ali za ovakve stvari ima žicu.
Zakitio bi i Komšić muziku al stiže mu rata kredita![]()
Kad je Erdo izvadio da pocasti morao je i neko od nasih.
Naravno da ona dvojica futavaca nemaju nista kod sebe jer drzava sve placa.
Al zato Baja ima pedigre, vazda u novcaniku par stoja.
U ovim situacijama zna se da ce nas Mile izvuci, ima tu dozu ponosa, jest da je krkanski ali bolje nego ona dvojica pokvarenih zuba i poderanih gaca.
Erdo Lire stavi a Mile eure![]()
elcaliente wrote: ↑16/03/2021 21:10Ma Komsic je vjerovatno smlatio sam cijelu flasu viskija, nije mu se ustajalo od stola.noviforumas wrote: ↑16/03/2021 21:07 Pa Mile ima najvise iskustva s ovim stvarima, ne mogu ni da zamislim koliko je puta zatvorio krcmu, uhvatio pevaljku, zapjevao spontano na koridi itd. Sta ce Komsic, izlazi u Titu i slicne kafane, ne mozes tamo kitit nikoga. Dzaferovic dzamija i to, znaci ne zna ni on kako ovo hoda. Mile je govedo, idealan za ovu seljacku diplomatiju.
Dzaferovic sa strane negdje, najeo se, da mu je prileci a neki ga Turcin smara popravkom zuba za jeftine pare dok je tu.
Ovo "obustavili" je ublazeno receno. Razlog je sto medicinski radnici masovno odbijaju ovu vakcinu.. E sad hoce li odbijati i neke druge kad dodju ostaje da vidimo. Neke ankete govore da nisu bas zainteresovani, bez obzira sto u javnost idu drugacije informacije..muha_sa wrote: ↑16/03/2021 20:16![]()
![]()
Federacija BiH obustavlja imunizaciju AstraZeneca vakcinom zbog nuspojava u Evropi
https://www.klix.ba/vijesti/bih/federac ... /210316144
Treba ipal biti precizniji u formulaciji....uglavnom odbijaju medicinske sestre i tehnicari......oni su na facebooku citali kako ne valja vakcinalaik1981 wrote: ↑16/03/2021 21:33Ovo "obustavili" je ublazeno receno. Razlog je sto medicinski radnici masovno odbijaju ovu vakcinu.. E sad hoce li odbijati i neke druge kad dodju ostaje da vidimo. Neke ankete govore da nisu bas zainteresovani, bez obzira sto u javnost idu drugacije informacije..muha_sa wrote: ↑16/03/2021 20:16![]()
![]()
Federacija BiH obustavlja imunizaciju AstraZeneca vakcinom zbog nuspojava u Evropi
Znaci misli da joj je manje opasno da pokupi virus nego da primi vakcinu?swanfilter wrote: ↑16/03/2021 21:44 Od rođaka supruga je jucer primila ovu vakcinu jer je zdravstveni radnik. Na kafi kod njih malo se sprdali sa njom. Stara moja, koja isto tako radi u zdravtstvu, danas mi prica da je tokom noci imala i do 40 temp. Na poslu bila pola radnog vremena i kuca.
Stara zbog tlaka i Aspirina odbila vakcinu ...
Nije problematiziranje toliko koliko objavljena studija i naučni rad od strane tih istih zdravtsvenih radnika.Challenger_ wrote: ↑16/03/2021 17:08Mediji problematizuju AZ, sada Modernu, a rijetko Pfizer iako je u Hrvatskoj i Srbiji (pogledati nekoliko stranica unazad) Pfizer ubjedljivo prvi po broju negativnih posljedica.Q_Line wrote: ↑16/03/2021 16:48 Koje su vakcine izabrali![]()
Jer svaki dan neki novi problem, evo sada i problemi kod vakcinacije sa crvenilom, svrbežom ili bolom!
Još jedna vakcina uzrokuje ozbiljne alergijske reakcije
Uglavnom medicinske sestre i tehnicari, ali ima i drugih...palermo wrote: ↑16/03/2021 21:38Treba ipal biti precizniji u formulaciji....uglavnom odbijaju medicinske sestre i tehnicari......oni su na facebooku citali kako ne valja vakcinalaik1981 wrote: ↑16/03/2021 21:33Ovo "obustavili" je ublazeno receno. Razlog je sto medicinski radnici masovno odbijaju ovu vakcinu.. E sad hoce li odbijati i neke druge kad dodju ostaje da vidimo. Neke ankete govore da nisu bas zainteresovani, bez obzira sto u javnost idu drugacije informacije..muha_sa wrote: ↑16/03/2021 20:16![]()
![]()
Jesu li nabavili vakcine za spansku groznicu ako nisu to je neozbiljnoizvrsni direktor wrote: ↑16/03/2021 17:19Sto ti je njemac. U 2021.skontao da nije 2020 problem, vec je problem nabavke u 2021. Gdje su oni a gdje smo mielcaliente wrote: ↑16/03/2021 15:51 Njemci kazu da nije problem samo 2020, treba vakcine sto prije obezbijediti i za 2021 i tu vide problem.
topss wrote: ↑16/03/2021 22:03Znaci misli da joj je manje opasno da pokupi virus nego da primi vakcinu?swanfilter wrote: ↑16/03/2021 21:44 Od rođaka supruga je jucer primila ovu vakcinu jer je zdravstveni radnik. Na kafi kod njih malo se sprdali sa njom. Stara moja, koja isto tako radi u zdravtstvu, danas mi prica da je tokom noci imala i do 40 temp. Na poslu bila pola radnog vremena i kuca.
Stara zbog tlaka i Aspirina odbila vakcinu ...![]()
Opravdan nije ali je razumljiv.laik1981 wrote: ↑16/03/2021 22:10Uglavnom medicinske sestre i tehnicari, ali ima i drugih...
Istrazivanje provedeno svojevremeno na kcusu je imalo porazavajuci rezultat. Nakon odredjenih pritisaka i prijetnji taj rezultat je korigovan. A tada se nije pitalo zele li primiti AZ vakcinu, vec opcenito vakcine za covid. Slicna istrazivanja su i u Hrvatskoj imala slicne rezultate. Iz nekog razloga, dio medicinskog osoblja nema zelju da budu vakcinisani, a posle ovih igrica u evropi oko AZ vakcine kojima svjedocimo u zadnje vrijeme, trenutni manjak zelje za tom vakcinom je u neku ruku i opravdan.
đe to piše da se ne preporučuje osobama koje uzimaju aspirin.swanfilter wrote: ↑16/03/2021 22:11topss wrote: ↑16/03/2021 22:03Znaci misli da joj je manje opasno da pokupi virus nego da primi vakcinu?swanfilter wrote: ↑16/03/2021 21:44 Od rođaka supruga je jucer primila ovu vakcinu jer je zdravstveni radnik. Na kafi kod njih malo se sprdali sa njom. Stara moja, koja isto tako radi u zdravtstvu, danas mi prica da je tokom noci imala i do 40 temp. Na poslu bila pola radnog vremena i kuca.
Stara zbog tlaka i Aspirina odbila vakcinu ...![]()
Citas li ti? Vakcina se ne preporucuje kod određenih dijagnoza.
Isto tako, vakcina se ne preporucuje osobama koje uzimaju Aspirin ...
Najlakse je kolutati ocima. Citaj malo o preporukama ....
Doktor u bolnici i glavni slovenski epidemiolog. Govorim o AZ vakcini ...palermo wrote: ↑16/03/2021 22:19đe to piše da se ne preporučuje osobama koje uzimaju aspirin.swanfilter wrote: ↑16/03/2021 22:11
Citas li ti? Vakcina se ne preporucuje kod određenih dijagnoza.
Isto tako, vakcina se ne preporucuje osobama koje uzimaju Aspirin ...
Najlakse je kolutati ocima. Citaj malo o preporukama ....
Zapravo, preporučuje se da nakon primanja vakcine uzimaš aspirin (osobe srednje i starije životne dobi)
i ja govorim o AZ...al zaista se ne bih ubjeđivao oko toga...jednostavno nisi u pravu, pa ja pijem apsirin pa bih sutra trčeći otišao primiti AZ....swanfilter wrote: ↑16/03/2021 22:21
Doktor u bolnici i glavni slovenski epidemiolog. Govorim o AZ vakcini ...
Ker pa Aspirin velja za zdravilo, ki preprečuje strjevanje krvi, oziroma zmanjšuje prijemanje trombocitov na žilno steno, se med ljudmi poraja vprašanje, ali bi bilo smiselno pred oziroma po cepljenju jemati Aspirin, da bi s tem preprečili možnost nastanka krvnega strdka. "Gre za izjemno redke neželene dogodke, glede na statistiko dva na milijon v Evropi in ker je Aspirin je zdravilo, ki ima neželene učinke, lahko tudi nevarno poveča tveganje za krvavitve, bi bilo jemanje vnaprej, pri vsakem, ki se cepi, nekritično in lahko nevarno," pravi Beovićeva.palermo wrote: ↑16/03/2021 22:23i ja govorim o AZ...al zaista se ne bih ubjeđivao oko toga...jednostavno nisi u pravu, pa ja pijem apsirin pa bih sutra trčeći otišao primiti AZ....swanfilter wrote: ↑16/03/2021 22:21
Doktor u bolnici i glavni slovenski epidemiolog. Govorim o AZ vakcini ...
Odluceno
“Medimpex” iz Vogošće ipak će nabavljati vakcinu za FBiH,
Kompanija “Medimpex” svojom ponudom garantira da će od trenutka potpisvanja ugovora u naredna tri dana nabaviti 100.000 vakcina “Sputnjika V”, a preostali dio sukcesivno u naredne 2-3 sedmice. Plaćanje će također biti sukcesivno, a prva uplata će se izvršiti nakon isporuke prve količine koja će Bosni i Hercegovini biti dostavljena direktno iz Moskve, a na osnovu otvorenog akreditiva. Medimpex se obavezao i da će Federaciji nabaviti ukupno 500.000 vakcina po cijeni od 14,31 eura, u koji su uračunate provizije posrednika (ugovor su potpisali s agentom koga je ovlastio Ruski investicioni fond) i organizacija i troškovi transporta, tzv. „hladnog lanca“.