Pa nije jbg,sto ne postavi apstajna i sta ti ja zanam, ja prezentujem suhe naucne studije, a ti incidemtne, ne bi li apelovo na emociju u raspravi, ne mere.MarlboroGold wrote: ↑16/03/2021 17:43 Pa meni je vrlo jasno da je sve bias što ne odgovara tvom narativu.
Danasnji "feminizam"
-
The 51st State
#16701 Re: Danasnji "feminizam"
-
The 51st State
#16702 Re: Danasnji "feminizam"
Koje su tvoje reference iz socijalne psihologije?foxlife wrote: ↑16/03/2021 17:47 ovdje se inace samo predstavlja ono sto odgovara "govorniku" druga strana price se presuti
za silovanje nije presudno kako je neka obucena
i na onom videu gdje dobacuju normalno obucenoj i ovu pokrivenu ja ne vidim ko bi koju silovao nego samo da jednoj dobacuju a drugoj ne u toj mjeri
silovatelji "nikad" ne dobacuju nego djeluju
Ja ti posto naucnu studiju koja upravo suprotno govori, a ti pos svom, mislim mozes i tako ali ti je misljenje tankosava onda.
-
foxlife
#16703 Re: Danasnji "feminizam"
privlacnost i silovanje nisu isto
-
The 51st State
#16704 Re: Danasnji "feminizam"
zrakni malo na linkove...
- saint_mirad
#16705 Re: Danasnji "feminizam"
Mene su na ovom forumu prozvali četnikom u više navrata. Čak i na ovoj temi je bilo skoro.MarlboroGold wrote: ↑16/03/2021 17:38Jesamsaint_mirad wrote: ↑16/03/2021 10:32Ako si fkt iz Tuzle, to objašnjava neke stvari.Ja sam iz Sandžaka, ali sam bio u više navrata u Sarajevo i zaista, zaista nema razlike u odnosu prema ženama ovisno nose li maramu ili ne.
U Šeheru su pokrivene devojke najnormalnija stvar, i to tako i treba biti.![]()
![]()
Na onom anamo forumu na kojem si pisao par sedmica su me prozvali četnikom zbog nekih stavova protiv njihovog jednoumlja![]()
Mi smo CHADnik brothers.
- MarlboroGold
#16706 Re: Danasnji "feminizam"
Za neke je ovdje dovoljno da vide ekavicusaint_mirad wrote: ↑16/03/2021 18:23Mene su na ovom forumu prozvali četnikom u više navrata. Čak i na ovoj temi je bilo skoro.MarlboroGold wrote: ↑16/03/2021 17:38Jesamsaint_mirad wrote: ↑16/03/2021 10:32
Ako si fkt iz Tuzle, to objašnjava neke stvari.Ja sam iz Sandžaka, ali sam bio u više navrata u Sarajevo i zaista, zaista nema razlike u odnosu prema ženama ovisno nose li maramu ili ne.
U Šeheru su pokrivene devojke najnormalnija stvar, i to tako i treba biti.![]()
![]()
Na onom anamo forumu na kojem si pisao par sedmica su me prozvali četnikom zbog nekih stavova protiv njihovog jednoumlja![]()
Mi smo CHADnik brothers.![]()
- MarlboroGold
#16707 Re: Danasnji "feminizam"
Naučne studije koje se ne bave onim što sam spomenuo, jer ne možeš samo to spomenuti u slučaju silovanja, a da ne uzimaš u obzir kulturološke faktore. Jednostavno ne ide i to je naivno rezonovanje. Nije to crnobijelo. Ako ćeš svrstavati dokumentovane slučajeve brutalnog silovanja u zemljama poput Pakistana (i mnogih drugih, ali eto Pakistan mi je prvi pao na pamet) u emociju u raspravi onda samo nastavi.The 51st State wrote: ↑16/03/2021 17:55Pa nije jbg,sto ne postavi apstajna i sta ti ja zanam, ja prezentujem suhe naucne studije, a ti incidemtne, ne bi li apelovo na emociju u raspravi, ne mere.MarlboroGold wrote: ↑16/03/2021 17:43 Pa meni je vrlo jasno da je sve bias što ne odgovara tvom narativu.
Naravno opet se vraćamo i na transparentnost koje skoro da nema u zemljama koje su po uređenju konzervativne, ali ipsk ima dokumentovanog materijala na tuce.
-
The 51st State
#16708 Re: Danasnji "feminizam"
ioak bi se zadrzo na suhim cinjenicama o antifimenistickoj prirodi liberalno feministickog narativa, scapegoat muslimanske perspektive je odavno prezvakan i provaljen kao lazan.MarlboroGold wrote: ↑16/03/2021 21:41Naučne studije koje se ne bave onim što sam spomenuo, jer ne možeš samo to spomenuti u slučaju silovanja, a da ne uzimaš u obzir kulturološke faktore. Jednostavno ne ide i to je naivno rezonovanje. Nije to crnobijelo. Ako ćeš svrstavati dokumentovane slučajeve brutalnog silovanja u zemljama poput Pakistana (i mnogih drugih, ali eto Pakistan mi je prvi pao na pamet) u emociju u raspravi onda samo nastavi.The 51st State wrote: ↑16/03/2021 17:55Pa nije jbg,sto ne postavi apstajna i sta ti ja zanam, ja prezentujem suhe naucne studije, a ti incidemtne, ne bi li apelovo na emociju u raspravi, ne mere.MarlboroGold wrote: ↑16/03/2021 17:43 Pa meni je vrlo jasno da je sve bias što ne odgovara tvom narativu.
Naravno opet se vraćamo i na transparentnost koje skoro da nema u zemljama koje su po uređenju konzervativne, ali ipsk ima dokumentovanog materijala na tuce.
-
zijancer
#16710 Re: Danasnji "feminizam"
ooooohh h h
донтсаyтхатеверагаин, имај милости 
-
zijancer
#16711 Re: Danasnji "feminizam"
D
jednom nisam mogla da se sjetim kako napisati slovo C, na kraju je ličilo na neodređenu četvorku 4
jednom nisam mogla da se sjetim kako napisati slovo C, na kraju je ličilo na neodređenu četvorku 4
-
foxlife
#16712 Re: Danasnji "feminizam"
Ja super znam citati cirilicu samo kad bih pisao kod nekih slova bih se zamislio kako se pisu
- saint_mirad
#16713 Re: Danasnji "feminizam"
Meni četništvo nije spočitavano zbog ćirilice, već zbog ekavice. 
- vaučer
#16715 Re: Danasnji "feminizam"
S ovo ima veze s feminizmom kako?
-
The 51st State
#16716 Re: Danasnji "feminizam"
pa to je danasnji feminizam, genderifikacija i posljedica iste, ko da nisi nista ispratio na ovom topiku.
- saint_mirad
- vaučer
#16718 Re: Danasnji "feminizam"
Nemam pojma šta je vaša vizija feminizma. Imate valjda neku prilično široku ladicu u koju sve zajedno trpate. Mislim, ok, lakše vam je tako. Evo ovaj konkretan primjer je mogao biti trans sin koji želi da ga otac zove kćerkom, otac odbija, sin ga prijavljuje i ovaj dobije kaznu zbog nepoštivanja suda. Doslovno isti scenario, samo bi naslov bio 'Father jailed after refering to bilogical male child as son'. Da li je to također 'feminizam'?
- saint_mirad
#16719 Re: Danasnji "feminizam"
Izgleda niko nema pojma. Pitao sam u vise navrata na ovoj temi da mi se definise feminizam,i nisu dali precizan odgovor. Bas zato sto se u feminizam trpa svasta i sto jedan feminizam nije feministicniji od nekog drugog jer nema centralnog autoriteta po tom pitanju.vaučer wrote: ↑19/03/2021 11:46 Nemam pojma šta je vaša vizija feminizma. Imate valjda neku prilično široku ladicu u koju sve zajedno trpate. Mislim, ok, lakše vam je tako. Evo ovaj konkretan primjer je mogao biti trans sin koji želi da ga otac zove kćerkom, otac odbija, sin ga prijavljuje i ovaj dobije kaznu zbog nepoštivanja suda. Doslovno isti scenario, samo bi naslov bio 'Father jailed after refering to bilogical male child as son'. Da li je to također 'feminizam'?
- vaučer
#16720 Re: Danasnji "feminizam"
Naravno da nema, kad je polu-opravdano nazvati feminizmom borbu za bilo koje pravo, bilo kojeg pripadnika polovine ljudi na planeti. To je jednostavno preširok spektar. Dakle treba uvijek gledati kontekst gdje, tko i kada govori o čemu. Plus dosta feminističkih točaka se preklapa s drugim problemima, od rasizma, nejednakosti itd.
- AleksoMKD
#16721 Re: Danasnji "feminizam"
https://www.bbc.com/news/world-australia-56438560
Australia: Sex consent app proposal sparks backlash
Australia: Sex consent app proposal sparks backlash
- Nowicki
#16722 Re: Danasnji "feminizam"
Itekako je smislena. Tekst upravo dokazuje kulturološke razlike. Nisam ga tek onako postavio, ovaj slučaj upravo navodi Žižek u svojoj knjizi i još mnoge druge. Usporedba žene sa mesom koje stoji na ulici i muškarcem koji se poredi sam mačkom je sama po sebi šokantna i kulturološki neprihvatljiva. Takvo postavljanje stvari ukazuje na to da muškarac ne može snositi nikakvu odgovornost za svoje postupke ukoliko je stimuliran izvana. Baš kao što niti mačka ne može snositi krivicu ukoliko ugleda meso na ulici. Dakle, nije kriva mačka, jer mačka se ponaša u skladu sa svojom prirodom. Kriv je onaj koji je ostavio otkriveno meso ili u ovom slučaju žena. Takav stav u dijelu svijeta koji nazivamo Zapadom jednostavno je neprihvatljiv i u sukobu je sa cijelom zapadnom tradicijom mišljenja. Žmiriti na to kao da ne postoji jednostavno je ignorantstvo.vaučer wrote: ↑15/03/2021 16:27Šta tu imam tumačiti?Nowicki wrote: ↑12/03/2021 22:32 Kako ovo tumačiš?
https://www.theguardian.com/world/2006/ ... a.marktran
Naravno da postoji ogroman raskorak u pravima i percepciji žena u zapadnoj i tradicionalno islamskoj kulturi. Da li njegove riječi mogu opravdati zločni u glavi nekog od njegovih sljedbenika - svakako. I to nije ni poželjno ni dobro. Ali po meni prebacivanje loptice da su 'migranti i neasimilirani glavni motor seksualnog zlostavljanja i silovanja' je baš providno pranje ruka. Čak i da jesu glavni akteri u spolnom uznemiravanju i silovanju - problem broj jedan je zakonsko procesuiranje ovih zločina i apsolutno nikakve kazne. Ovdje mislim na sve od spolnog uznemiravanja na ulici ili na poslu, silovanja, obiteljskog nasilja do internet shaminga objavom privatnih fotografija i klipova. Iako nominalno nije tako, u praksi se procesuiranje ovih nedjela svodi na 'nije on takav, sigurno si ti nešto napravila'. Počinitelji su rijetko izopćeni iz društva i javno obilježeni - prije da su žene te koje nose stigmu.
Dakle kako sam rekao ranije, rasprava o boji kože i kulturi silovatelja je besmislena kad je sudstvo, policija i opća kultura takva da bez obzira na boju kože i kulturu muškarci prolaze s 'packom po ruci' za činove koji nekome unište život.
- vaučer
#16723 Re: Danasnji "feminizam"
A ono, da, to je problem i nema takvom proklamiranju mjesta u zapadnoj kulturi. Super, kvakica pored zadatka.
Sad hajmo pogledati zašto manje od pola prijava za spolno zlostavljanje na tom istom zapadu završi na sudu, manje od 10% bude optuženo i tek postotak tih vide zatvor. Bez obzira koje su boje kože i odakle dolaze.
Sad hajmo pogledati zašto manje od pola prijava za spolno zlostavljanje na tom istom zapadu završi na sudu, manje od 10% bude optuženo i tek postotak tih vide zatvor. Bez obzira koje su boje kože i odakle dolaze.
- konoplja
#16724 Re: Danasnji "feminizam"
Tesko je dokazati krivicu. Pogotovo ako se optuzenik tereti za nesto unazad nekoliko godina.vaučer wrote: ↑19/03/2021 15:10 A ono, da, to je problem i nema takvom proklamiranju mjesta u zapadnoj kulturi. Super, kvakica pored zadatka.
-
The 51st State
#16725 Re: Danasnji "feminizam"
Zapad je moralno bankrotirao, tradicionalisti su cuckoldovani od ljevice i to je izgubljena bitka, treba im nova paradigma samo ih je strah iste iako je to lijek za sve njihove probleme.
Elem, protiv ovog kao sa slike se ne moze boriti, prosto nema instrumenata u kulturi, tradiciji i normama, jebo ih je john locke za sva vremena...

Elem, protiv ovog kao sa slike se ne moze boriti, prosto nema instrumenata u kulturi, tradiciji i normama, jebo ih je john locke za sva vremena...