Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BHF_Manijak

#1076 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by BHF_Manijak »

Ova Kantina bar po slikama ne izgleda lose, kakvi su utisci, jeste jeli sta drugo osim hamburgera? Hot dog izgleda primamljivo...
klizim po parkingu

#1077 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by klizim po parkingu »

BHF_Manijak wrote: 01/03/2021 11:36 Ova Kantina bar po slikama ne izgleda lose, kakvi su utisci, jeste jeli sta drugo osim hamburgera? Hot dog izgleda primamljivo...
Image

hot dog im je perfektan ja probao san Francisco ovaj onion rings ubija kako je prejak taman hrskav izvana a unutra se luk otapa u ustima
Giancarlo

#1078 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Giancarlo »

Jeo 2 razlicita hamburgera u Kantini,dobri su bili. Jedina mala zamjerka kod jedne posjete je to sto je jedan mali dio mesa ostao bas onako ziv, pri kraju hamburgera, ali hajde, zalogaj je bio, pa necu sad cjepidlaciti. Inace je meso dobro, ne raspada se dok se jede, drzi svoj oblik i kad prtisnes hamurger dok jedes i drzis, ne ispadaju iz njega svi sastojci i prilozi, kao kod vecine sto mi se desava. Uzimao sam i pomfrit oba puta, imaju jedno 3 ili 4 opcije, uglavnom dode ga dosta stvarno, korektan.

Cini se je ovo real deal sto se tice te americke street food hrane, nije samo da tako napisu u meniju, a da se pravi "po nasem". Za nadati se da ce zadrzati ovaj pocetni kvalitet, ali ne znam kako ce raditi ako postanu jos popularniji, a kako vec vidim ovdje, a i po komentarima raje i drustva, vec jesu popularni, jer prostor je fakat prilicno mali i ne znam moze li se u njemu odgovoriti nekoj prevelikoj navali. Vidjet cemo svakako.

Naredni put cu probati neki hot dog, kako sam upratio, valjda oni prave svoje kobasice, nisu neke hajmo reci kupovne iz trznog centra.
BHF_Manijak

#1079 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by BHF_Manijak »

Ima li Kantina dostavu?
Nokian808

#1080 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Nokian808 »

Bio u Kantini i pitao vlasnika izgleda da nemaju dostavu po gradu jedino mozda lokalno koga zna jer sam vidio da je neko narucivao. Probao hot dog, burger, loaded stil pomfrita, philly cheese. Hot dog nije los ali nista extra u inostranstvu sam jeo i boljih ali definitivno iznad sarajevskog prosjeka, hamburger isto iznad sarajevskog prosjeka a i veci od nekih drugih fancy burgera. Philly dobar mada sam naisao i na tvrd skroz los komadic mesa u njemu. Pomfrit loaded dobro izgleda ali zacudo bolji mi MCDONALD'S loaded pomfrit koji mozete dobiti u normalnim MCD izvan BiH tako da ne bi ponovno narucivao specijalne - skuplje pomfrite. Pohovani onion rings previse pohovanja malo luka nije mi nesto bilo. Uglavnom ko je na Dobrinji i hoce nesto fast fooda iznad Sarajevskog prosjeka kvalitetom ali i cijenom (4 jela i 3 cole 38 km sto je puno za sarajevski prosjek) ne mora do centra grada ali ici iz drugog dijela grada na Dobrinju da bi probao Kantinu nema potrebe jer slicno cijenom i kvalitetom imas i u centru uz prostraniji ambijent...
BHF_Manijak

#1081 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by BHF_Manijak »

Nisam vala odusevljen Kantinom. Dobra ideja na papiru, svidja mi se kad je nesto drugacije od standardne sarajevske ponude, homemade prica itd.., ali Boga mi ovo je u praksi daleko od drugacijeg. S obzirom da nemaju dostavu, ne vrijedi iskreno maksuz do Dobrinje otici na jelo.

Hot dog hrenovku prave po posebnoj recepture, domace dakle, ali ono je vise kobasica nego hrenovka. Kobasica mi nije nikako za hot doga, barem ono sto znam i dosad sam jeo.
Onda previse svega nabacaju, a posebno dominiraju kecap i majoneza, koji apsolutno preuzmu sve ostale ukuse i onda svi ostali dodaci koje stave i ne osjete se. Bespotrebno. Da ne procitas meni i sta sve ide u taj hot dog, ne bi po ukusu nista raspoznao.
Kecap i majoneza predstavljeni kao posebni, domaci radjeni, medjutim Boga mi ja to nisam osjetio.

Pohovani luk koji stavljaju i ne osjeti se. Onion rings recimo u Mama Burgersu su fantazija za ovo. Luk ne osjetis vec samo onu poh masu i przeno ulje, helem nije mi se svidjelo bas nikako.

Kako rekoh fina ideja, ali treba jos Boga mi puno toga u praksu doradit. Manje soseva, ne osjete vam se ostali dodaci nikako, dominira kecap, majoneza. :(
Nokian808

#1082 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Nokian808 »

Da slazem se vecinom pogotovo u vezi pohovanog luka...ko sto rekoh ko je na Dobrinji OK da ne mora do grada pristojan fast food ali moze to bolje pogotovo za tu cijenu.
BadBoy

#1083 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by BadBoy »

Dao sam drugu šansu Mamas burgeru i vala ništa posebno. Posebno mi se ne sviđa pecivo koje ima nekakav čudan, skoro gorak okus. Pomfrit je nekakav tanak i mršav, niđe veze. Sve u svemu, meni je i dalje favorit Burger Bar. Jednostavno mi je najukusniji burger od svih ovih što sam probao po gradu.
cyber1921

#1084 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by cyber1921 »

Jeo u Zinger Šefu na stupu što se baš bruku reklamira po instagramu. Da je 30% ukusno kao što djeluje po slikama bio bi strašan, ovako vala beze. Piletina normala al prilozi kečap majoneza... ne može to vala nikako.
DEMONIKA

#1085 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by DEMONIKA »

Mama Burgers SCC
Gastro Pub Vučko
--------
DEMONIKA

#1086 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by DEMONIKA »

klizim po parkingu wrote: 01/03/2021 12:54
BHF_Manijak wrote: 01/03/2021 11:36 Ova Kantina bar po slikama ne izgleda lose, kakvi su utisci, jeste jeli sta drugo osim hamburgera? Hot dog izgleda primamljivo...
Image

hot dog im je perfektan ja probao san Francisco ovaj onion rings ubija kako je prejak taman hrskav izvana a unutra se luk otapa u ustima
titami :shock:
ovo je primamljivo :shock: :run:
fala
Qler

#1087 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Qler »

Jeo u Kantini juce, maxuz svratio, neki novi burger. Dobar je (ja sam izbacio priloga jer sam muhanat) ukusan, ali iskreno nije bas za 8.5KM... 5KM je OK cijena za njega.
dječak sa šibicama

#1088 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by dječak sa šibicama »

Po meni svi precjenjuju uslugu, nista sto oni stave od priloga ne vrijedi nekakvih 9 km ili neka slicna cijena.

Jedino sto moze opravdati takvu cijenu je ekstra kvalitet mesa, medjutim koliko ja vidim toga bas i nema. Cak i na kolicini stede.
Ma.Le.Na

#1089 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Ma.Le.Na »

DEMONIKA wrote: 09/03/2021 05:12
klizim po parkingu wrote: 01/03/2021 12:54
Image

titami :shock:
ovo je primamljivo :shock: :run:
fala
Gdje je ovo :shock:
dječak sa šibicama

#1090 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Inace ovo nisu klasicni hot dog-ovi, kopiraju amerikance opet, i u Europi su popularne takozvane poljske kobasice, povelike su rade se od crvenog mesa a u kiflu se trpa i crveni sos u kojem se dokuhaju (prethodno ih izrostiljaju) a kao prilog ide karamelizirani luk i kupus. Mislim da su i prethodno lagano dimljene.
Optimist

#1091 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Optimist »

Mostarlic, za 3.5 KM hamburger i cheeseburger vise nego dobar.
Image
Osim_13

#1092 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Osim_13 »

Fino izgleda.
Naslovnica

#1093 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Naslovnica »

Optimist wrote: 16/03/2021 08:55 Mostarlic, za 3.5 KM hamburger i cheeseburger vise nego dobar.
Image
Kakav je ovo nabacan pomfrit, ovo bi ko trebalo da je fancy, šta li?!
azdralovic

#1094 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by azdralovic »

Naslovnica wrote: 16/03/2021 11:08
Optimist wrote: 16/03/2021 08:55 Mostarlic, za 3.5 KM hamburger i cheeseburger vise nego dobar.
Image
Trebali su ga sloziti u recimo oblik ajfelovog tornja, i onda da konobar to balansira do stola... i zabava za goste i ljepse gledati u pomfrit :sax:
Naslovnica

#1095 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Naslovnica »

azdralovic wrote: 16/03/2021 11:21
Image
Trebali su ga sloziti u recimo oblik ajfelovog tornja, i onda da konobar to balansira do stola... i zabava za goste i ljepse gledati u pomfrit :sax:
Ako je ovo način služenja, onda je niđe veze.
Od higijene (hamburger i pomfrit direktno na drvenoj dasci koja se sigurno ne pere nakon svakog gosta), do toga da se ovako razbacan pomfrit brzo ohladi.
Samo ka'em.
Optimist

#1096 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Optimist »

Takav je nacin sluzenja za nekoliko jela, na drvenoj dasci.
Za 3.5 KM i vise nego fancy. :D
zigson

#1097 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by zigson »

Nemoj da se ko zajebe da ga pojede. Pomfrit haman ziv, meso katastrofa, prilozi :(
Jes da je 3 i po marke ali ne vrijedi ni to, bolji u totu
azdralovic

#1098 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by azdralovic »

Naslovnica wrote: 16/03/2021 11:24

Od higijene (hamburger i pomfrit direktno na drvenoj dasci koja se sigurno ne pere nakon svakog gosta), do toga da se ovako razbacan pomfrit brzo ohladi.
Samo ka'em.
A kakva je tacno razlika u odnosu na tanjir ? Pretpostavljam da ni tanjire ne peru, i isto se hladi, ako ne i brze ?
dječak sa šibicama

#1099 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

I sad gledam ovaj hambas, 3 ipo marke, nista mu ne fali... a ovamo fensi hamburgerdzinice prodaju nesto slicno ovome za 8 ili 9 km, neki i za dvocifrene cijene.

Nidze veze.
Naslovnica

#1100 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Naslovnica »

azdralovic wrote: 16/03/2021 13:14
Naslovnica wrote: 16/03/2021 11:24

Samo ka'em.
A kakva je tacno razlika u odnosu na tanjir ? Pretpostavljam da ni tanjire ne peru, i isto se hladi, ako ne i brze ?
Ma ja ba,da ti na prljavom i masnom tanjiru. :lol:
:run:
Post Reply