Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
markopd

#776 Re: Telemach BiH

Post by markopd »

Molba za Telemach,da strimove u EONu za mobilne i PC vrate na progressive.Ovo sa interlaced scan uništava sliku načisto.Hvala.
Telemach

#777 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

warzone wrote: 15/03/2021 15:10 Zvali, dogovorili.

lp
warzone wrote: 15/03/2021 13:51 TM
Nadam se da nise mene zaboravili, poslao PP 10.03.?

lp
Telemach wrote: 15/03/2021 13:19

Zdravo @typeOnegative,
Izvinjavamo se zbog čekanja na poziv i povratne informacije.Zahtjev za provjeru proslijedili smo kolegama u Timu za tehničku podršku. Kolege će Vas pozvati u najkraćem roku.
Zdravo @warzone,
Zahvaljujemo se na povratnim informacijama.
Drago nam je da je riješeno.
Stojimo na raspolaganju za sve dodatne upite.
shape of despair

#778 Re: Telemach BiH

Post by shape of despair »

resetovao ruter vise puta ,brisao aplikaciju connect i nece. Tabovi home i devices ne rade, ostali kao rade.
Onda sin9c malcu odem na postavku da mu pauziram internet na telefonu( to kao radi), ibpauziram i nista. Vidim on indalje bleji u crtice 15min

Image
Telemach

#779 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

shape of despair wrote: 16/03/2021 07:31 resetovao ruter vise puta ,brisao aplikaciju connect i nece. Tabovi home i devices ne rade, ostali kao rade.
Onda sin9c malcu odem na postavku da mu pauziram internet na telefonu( to kao radi), ibpauziram i nista. Vidim on indalje bleji u crtice 15min

Image
Zdravo @shape of despair,
Bilježimo generalni problem sa pristupom aplikaciji. Kolege rade na otklanjanju poteškoća. Vašu primjedbu smo evidentirali i proslijedili na detaljnu provjeru. Ljubazno Vas molimo za malo strpljenja. Zahvaljujemo se na razumijevanju.
bob_1921

#780 Re: Telemach BiH

Post by bob_1921 »

shape of despair wrote: 16/03/2021 07:31 resetovao ruter vise puta ,brisao aplikaciju connect i nece. Tabovi home i devices ne rade, ostali kao rade.

Image
ista mi je situacija ocito app trazi neki update :-D
vkmiro

#781 Re: Telemach BiH

Post by vkmiro »

Sinoc na NovojS nova serija " Aleksandar od Jugoslavije", sve scene koje su bile na francuskio i Ruskom jeziku nisu bile prevedene.
Kada sam kod Ivana Ivanovića gledao inserte, svi su bili titlovani. Jutros skinem sa jednog sajta tu prvu epizodu - titlovana.
Do koga je to, resiver je dobro naštiman.
Telemach

#782 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

bob_1921 wrote: 16/03/2021 12:02

Image
ista mi je situacija ocito app trazi neki update :-D
Zdravo @bob_1921,
Zamoliti ćemo Vas da nam podatke Vašeg Ugovora dostavite u inbox stranice zbog detaljne provjere. Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#783 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

vkmiro wrote: 16/03/2021 12:35 Sinoc na NovojS nova serija " Aleksandar od Jugoslavije", sve scene koje su bile na francuskio i Ruskom jeziku nisu bile prevedene.
Kada sam kod Ivana Ivanovića gledao inserte, svi su bili titlovani. Jutros skinem sa jednog sajta tu prvu epizodu - titlovana.
Do koga je to, resiver je dobro naštiman.
Zdravo @vkmiro,
Zahvaljujemo Vam se na povratnim informacijama i uočenom propustu.
Obavijestili smo kolege iz nadležnog odjeljenja. Detaljna provjera i korekcija titlova za D3 receiver koji Vi koristite će biti izvršena u najkraćem mogućem roku.
mirsek

#784 Re: Telemach BiH

Post by mirsek »

Iz telemacha su mi ponudili 20% popusta na 18 mjeseci za obnovu ugovora.
Rekli su da 6 mjeseci za 1 KM daju samo novim korisnicima ili kad se prelazi na veci paket.
Imam jos 2-3 mjeseca pa cu da razmislim jer imam i Logosoft i BHT u ulazu.
Btw. ima li neko iskustva sa ASUS RT-AC1200 ruterom, hocu da pojacam los wifi signal u stanu.
j66o

#785 Re: Telemach BiH

Post by j66o »

Telemach,isteko mi je ugovor da li ste za produzenje ako jeste,da li mozete sta ponuditi uvijek smo imali korektan odnos,odmah da kazem ne zelim nikakve eone i slicno niti internete jer je u pitanju samo TV,hvala i samo ako mozete pozuriti malo ;)
Telemach

#786 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

mirsek wrote: 16/03/2021 14:53 Iz telemacha su mi ponudili 20% popusta na 18 mjeseci za obnovu ugovora.
Rekli su da 6 mjeseci za 1 KM daju samo novim korisnicima ili kad se prelazi na veci paket.
Imam jos 2-3 mjeseca pa cu da razmislim jer imam i Logosoft i BHT u ulazu.
Btw. ima li neko iskustva sa ASUS RT-AC1200 ruterom, hocu da pojacam los wifi signal u stanu.
Zdravo @mirsek,
Nadamo se da ćete prihvatiti našu ponudu i da ćemo i dalje uspješno sarađivati. Ukoliko se odlučite za nastavak saradnje ljubazno Vas molimo da nas obavijestite. Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#787 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

j66o wrote: 16/03/2021 15:11 Telemach,isteko mi je ugovor da li ste za produzenje ako jeste,da li mozete sta ponuditi uvijek smo imali korektan odnos,odmah da kazem ne zelim nikakve eone i slicno niti internete jer je u pitanju samo TV,hvala i samo ako mozete pozuriti malo ;)
Zdravo @j66o,
Zahvaljujemo Vam se na javljanju i saradnji na ovaj način. Uskoro možete očekivati poziv od kolega iz Tima za brigu o korisnicima. Uvjereni smo da će kolege pronaći adekvatnu ponudu i pogodnost za Vas.
diablobih

#788 Re: Telemach BiH

Post by diablobih »

@Telemach kada ce poceti ovo stavljanje optike sa Nokiom ? Kasnite za ostalim u Sarajevu drama.
kakaljin

#789 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

diablobih wrote: 16/03/2021 15:52 @Telemach kada ce poceti ovo stavljanje optike sa Nokiom ? Kasnite za ostalim u Sarajevu drama.
Pise u tekstu u narednih 5 godina, ali mi smo uvijek zadnja rupa na svirali
Telemach

#790 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

Oskarova Fobija wrote: 17/03/2021 08:00 @Telemach

kada će doći do razdvajanja usluga interneta i kablovske

kada mislite pustiti 4K na ott box i opciju wifi da se isti može ponjeti sa sobom i gledati preko drugih mreža ili mobilne telefonije

Shopster

Kupovina uređaja i posebne pogodnosti za PIO/MIO preko čeka od penzije

Internet za korisnike Total Tv

Mobilna telefonija

uvedite ponudu interneta preko 4G dongle uređaja

dajte da sami biramo i plaćamo kanale koje ćemo gledati, meni trebaju samo sport, film i dokumentarno sve ostalo me ne interesuje i naravno crtani za odrasle!

trenutno imate najlošiju ponudu od svih u okruženju, totalno ste zadnji u svemu!
Zdravo @Oskarova Fobija,
Hvala što nas pratite. Kontinurano radimo na unapređenju naših usluga i ponude, sve u cilju zadovoljstva naših korisnika. Ukoliko u narednom periodu dođe do konkretnih promjena, rado ćemo Vas informisati. Predlažemo da nam se javite u pp sa korisničkim podacima, provjerit ćemo šta možemo učiniti za Vas. Na raspolaganju smo Vam.
Telemach

#791 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

diablobih wrote: 16/03/2021 15:52 @Telemach kada ce poceti ovo stavljanje optike sa Nokiom ? Kasnite za ostalim u Sarajevu drama.
Zdravo @diablobih,
Korisnike ćemo redovno obavještavati o svim novitetima. Više informacija svakako možete pronaći na linku: https://telemach.ba/united-grupa-odabra ... uCSxMhH2q8.
diablobih

#792 Re: Telemach BiH

Post by diablobih »

Telemach wrote: 17/03/2021 09:57
Zdravo @diablobih,
Korisnike ćemo redovno obavještavati o svim novitetima. Više informacija svakako možete pronaći na linku: https://telemach.ba/united-grupa-odabra ... uCSxMhH2q8.
Ne pise nista, osim u sljedecih 5 godina. Kada ce zapoceti u Sarajevu to me zanima? A za 5 godina neka rijese sve sto se mene tice. Najvaznije mi je Sarajevo koje bi trebalo biti medju prvim ovim gradovima sto ce Nokia da rijesi nekako logicki. Poslije smjehurije od gige grada 2019. nadam se da cete poceti sa ovim sto prije.
Telemach

#793 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

diablobih wrote: 17/03/2021 12:14
Zdravo @diablobih,
Ne pise nista, osim u sljedecih 5 godina. Kada ce zapoceti u Sarajevu to me zanima? A za 5 godina neka rijese sve sto se mene tice. Najvaznije mi je Sarajevo koje bi trebalo biti medju prvim ovim gradovima sto ce Nokia da rijesi nekako logicki. Poslije smjehurije od gige grada 2019. nadam se da cete poceti sa ovim sto prije.
@diablobih,
Trenutno ne raspolažemo sa detaljnim informacijama s obzirom da je riječ o najavi projekta. Blagovremeno ćemo Vas informisati o narednim koracima koji će se poduzimati u realizaciji istog.
klizim po parkingu

#794 Re: Telemach BiH

Post by klizim po parkingu »

Telemach wrote: 17/03/2021 12:44

Zdravo @diablobih,
@diablobih,
Trenutno ne raspolažemo sa detaljnim informacijama s obzirom da je riječ o najavi projekta. Blagovremeno ćemo Vas informisati o narednim koracima koji će se poduzimati u realizaciji istog.
Image

@Telemach mozete li potvrditi da li u firmi koristite hidzretski kalendar pa ste ovo obavještenje po njemu računali jer po sadašnjem kalendaru kasnite poprilicno et pa upitajte nadlezni sektor za to

i da kada će FTV drzavni kanal biti prebacen u hd rezoluciju sad imate mjesta za to nakon ukidanja arena
TheWatcher

#795 Re: Telemach BiH

Post by TheWatcher »

halo kada ce novi kanali umjesto izbacenih arena :oops:
kakaljin

#796 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

klizim po parkingu wrote: 17/03/2021 13:00

@diablobih,
Image

@Telemach mozete li potvrditi da li u firmi koristite hidzretski kalendar pa ste ovo obavještenje po njemu računali jer po sadašnjem kalendaru kasnite poprilicno et pa upitajte nadlezni sektor za to

i da kada će FTV drzavni kanal biti prebacen u hd rezoluciju sad imate mjesta za to nakon ukidanja arena
I mene interesuje kada ce FTV biti HD, jer evo i treci mjesec prolazi oni ne ubacuju HD verziju.

A za GIGA grad necu da pricam,

Pa i oni sami ne znaju sta a objave informaciju da u narednih 5 godina ce zavrsiti taj projakat giga grad sa Nokiom. Iako je po objavi trebao biti gotovo 2019. godine po opet njihovoj objavi.
klizim po parkingu

#797 Re: Telemach BiH

Post by klizim po parkingu »

kakaljin wrote: 17/03/2021 13:27

@diablobih,
Image

I mene interesuje kada ce FTV biti HD, jer evo i treci mjesec prolazi oni ne ubacuju HD verziju.

Pa i oni sami ne znaju sta a objave informaciju da u narednih 5 godina ce zavrsiti taj projakat giga grad sa Nokiom. Iako je po objavi trebao biti gotovo 2019. godine po opet njihovoj objavi.
jednostavno dok im ne dojadimo sa ovom pricom u vezi FTV i ne ubace ga posebno nakon cirkusa sa arenama bas me zanima sta bi bilo da se ovako u Srbiji odnose prema RTS-u kako bi se proveli
Adoxxx

#798 Re: Telemach BiH

Post by Adoxxx »

Moze li se napokon samo internet uzeti ili jos uvijek internet ide samo u paketu sa kablovskom?
Tesla Edison

#799 Re: Telemach BiH

Post by Tesla Edison »

kakaljin wrote: 17/03/2021 13:27

@diablobih,
Image

I mene zanima kad će FTV u HD?
aditon

#800 Re: Telemach BiH

Post by aditon »

FTV nikad neće biti u HD, osim kada sam FTV napusti SD varijantu kanala, kao što je to bilo svojevremeno s Aljazzerom Balkan (mada me u toj situaciji ne bi iznenadilo da oni i dalje nastave srozavati kvalitet slike u SD). Vi kao da još niste prokužili Telemach i njihovu ratobornu politiku koju sprovode preko naših leđa. Umjesto Arena neće ništa zamjenski ponuditi. Realno i ne mogu jer Arene imaju ekskluzivna prava za emitovanje određenih sportskih sadržaja za teritoriju BiH. Ne mogu se Arene zamijeniti kanalima koji nisu sportski...Dakle, pomirite se s tim. Također, nikad nisu adekvatne zamjene dali ni za ukinute Discovery kanale. Meni je taj potez Telemacha isti potres napravio kao i ukidanje Arena.
Kad govorimo o optici, iluzorno je očekivati da će to kod nas biti u skorije vrijeme...BiH će u ovoj priči opet biti zadnja. Pa ja evo čekam tri mjeseca da se smiluju da prebace moju ulicu na novi NOD kako bi rasteretili NOD na kojem sam trenutno prikopčan. Sami sebi zadaju neke rokove koje na kraju u pravilu i ne ispune.
Post Reply