Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AhmetShabo wrote: ↑14/03/2021 10:39
Raja znam da nije tema,al mogli bi imati mozda
Treba mi sd kartica kapaciteta od 2 gb. Stare su,ne proizvide se vise,pa mozda neko ima negdje sacuvanu da mu ne treba pa da mi proda?
Trazio sam na piku al ljudi mi posalju od 4 i pricaju poslije haj bolje ti je od 4 bla bla
Medjutim treba mi od 2 gb
Ako je neki device limitation u pitanju, je li ti opcija da podijelis sd na dvije particije, ostavis tu drugu kao free space ili neki format koji uredjaj ne cita (pod uslovom da su istog standarda kartice)?
Multimedija je u pitanju u autu. Rns 510 navigacioni sistem u vw autima.
Nisam razmisljao niti sma upoznat sa tom opcijom.
Uglavnom uredjaj cita samo kartice do 2gb kapaciteta..
AhmetShabo wrote: ↑14/03/2021 10:39
Raja znam da nije tema,al mogli bi imati mozda
Treba mi sd kartica kapaciteta od 2 gb. Stare su,ne proizvide se vise,pa mozda neko ima negdje sacuvanu da mu ne treba pa da mi proda?
Trazio sam na piku al ljudi mi posalju od 4 i pricaju poslije haj bolje ti je od 4 bla bla
Medjutim treba mi od 2 gb
Ako je neki device limitation u pitanju, je li ti opcija da podijelis sd na dvije particije, ostavis tu drugu kao free space ili neki format koji uredjaj ne cita (pod uslovom da su istog standarda kartice)?
Multimedija je u pitanju u autu. Rns 510 navigacioni sistem u vw autima.
Nisam razmisljao niti sma upoznat sa tom opcijom.
Uglavnom uredjaj cita samo kartice do 2gb kapaciteta..
Averus wrote: ↑13/03/2021 20:30
Ta generacija Ryzena sa 3xxx oznakom se dosta više grijala, sa 4xxx su riješili to i sad su veoma dobri po tom pitanju
Ja Acer i HP izbjegavam što se tiče ovih jeftinijih modela, jer imam užasna iskustva. Oni su tek od ProBook cijena i naviše dobri (meni i prema mom iskustvu)
Vrh laptop ako ti nije pod "muss" da ima 16gb rama
Naravno, zavisi i šta ćeš raditi na njemu
nije pod must ali znam kako preko noći količina RAM-a postane nedovoljna...više sam mislio da sam miran neko vrijeme...što se tiče procesora, kod tvog modela je ryzen 3 a na onom što sam se zagledao je R7, međutim nisam siguran da bi se sad nešto procesor toliko pregrijavao obavljajući posao koji meni treba...za moj ukus svaki se laptop previše grije...a laptop je namijenjen za uobičajne office radnje i internet, ništa zahtjevno ali očekujem da služi dugo vremena u tu svrhu...i dalje bi volio neku mini varijantu laptopa zbog mobilnosti..
RTX voice je radio, i samo jedan dan je prestao raditi i pojavio se taj pop up prozor kad se računar tek upali...prvo sam imao problem da uklonim rtx voice a kada sam ga konačno uklonio, i dalje se pojavljuje ovaj pop up prilikom paljenja računara...sranje jbt isto da sam instalirao neki piratski softver pa zajebaje
Ova godina, pisi propala za nabavku gpu. Vidjecemo hoce li sta promjeniti prelazak sa PoW na PoS na ETH sto su najavili do 2022, iako ja mislim da nece jer uvijek ces imati altcoine koje ljudi mogu rudariti za sta je potreban gpu nazalost.
po ovim cijenama platio bih grafičku samo kada bi se upustio u crypto mining...za gaming nema šanse da dam tolike pare...kad smo kod rudarenja...ima li neko na temi da rudari, priupitao bi nešto
Sto vise citam o ovom haosu, manje mi je zao sto sam dao 500+ KM za rx 5500 xt 8GB. Fakat nema smisla ovo, malo mi je zao ljudi koji sad traze GPU i koji su cekali sa nadom da ce je uspjeti kupiti po normalnoj cijeni.
ma ja sam se pomirio s činjenicom da neću kupiti novu grafiku, po ovim uslovima nikad. Realno kad sagledam, nemam ni potrebe jer ova moja 1080 i danas je odlična kartica jer će sve što pred nju baciš vriti na preko 60 fps...kako god, ukoliko se prilika ukaže za kupovinu nove grafe po nekim normalnim uslovima, to ću i učiniti, jer pare za tu svrhu odavno su spremne
neki dan bila dostupna rtx 3080 fe po msrp u americi. to sa svim dodje malo preko 1500KM, a kod nas ide po ko zna koliko. stvarno sam izabrao fantasticno vrijeme za sastavljanje novog compa . sto je najgore fale mi samo grafika i procesor. ostale komponente skupljaju prasinu
AhmetShabo wrote: ↑16/03/2021 13:35
kad se samo sjetim specijalaca koji su ovjde pisali, strpite se od januara idu cijene dole, kao nomalizovace se stanje
ja sam taj specijalac..i sve što sam tada pisao su moja subjektivna mišljenja bila na osnovu zakona ekonomije. Olako daješ epitete ljudima. Ovdje se više ne radi o ekonomiji, ponudi i potražnji, jer kartica ima na stanju, ali ne po preporučenim cijenama već prenapuhanim.
aditon wrote: ↑16/03/2021 12:51
po ovim cijenama platio bih grafičku samo kada bi se upustio u crypto mining...za gaming nema šanse da dam tolike pare...kad smo kod rudarenja...ima li neko na temi da rudari, priupitao bi nešto
typeOnegative wrote: ↑16/03/2021 18:59
i ja sam upregn`o svoju 1070 malo
za osam devet dana lagano pedesetka , nije sad neka velika lova , ali ni orao ni kopao . nabrat ce se vremenom .
typeOnegative wrote: ↑16/03/2021 18:59
i ja sam upregn`o svoju 1070 malo
za osam devet dana lagano pedesetka , nije sad neka velika lova , ali ni orao ni kopao . nabrat ce se vremenom .
[/url]
Meni nikako nije jasno kako naplatiš te pare?
Btw, jesi li izračunao koliki su ti troškovi struje?