BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#8551 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by parappa »

imate sapune za tijelo... ja licno vise volim sapun nego gel.
https://shop.drpasha.ba/article/237/sap ... adu-tijelo
Image
suspect_zero

#8552 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by suspect_zero »

konektovan wrote: 16/03/2021 08:48
bhnapoleon1 wrote: 15/03/2021 23:50 ja u wcu i gledam gel za tuširanje i razmisljam da fali domacih muških gelova za tuširanje, a proizvode se dobri šamponi, ona Ella češnjak je super za kosu. Čudi me da ne proizvedu i gelove za tuširanje
Nazalost, tu smo tanki skroz. Ella češnjak je ok, meni je sa jednom turom doslomdo pojave peruti, sad sa drugom ništa...

Efikasan jel?
Osjeti li se puno na bijeli luk dok pereš?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#8553 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by konektovan »

suspect_zero wrote: 16/03/2021 11:11
bhnapoleon1 wrote: 15/03/2021 23:50 ja u wcu i gledam gel za tuširanje i razmisljam da fali domacih muških gelova za tuširanje, a proizvode se dobri šamponi, ona Ella češnjak je super za kosu. Čudi me da ne proizvedu i gelove za tuširanje
Nazalost, tu smo tanki skroz. Ella češnjak je ok, meni je sa jednom turom doslomdo pojave peruti, sad sa drugom ništa...

Efikasan jel?
Osjeti li se puno na bijeli luk dok pereš?
Kao nešto se osjeti, ali je prijatnog mirisa zaista..
Nije bas kao kad sjeckaš luk... :mrgreen: :thumbup:
Juliuscezar

#8554 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Juliuscezar »

Ja sam imao problem sa ispadanjem kose i ubacio sam ellu da je kombinujem sa iz apoteke šamponom i dosta je dobro. Doduše nikad nisam imao problema sa peruti.
U svakom slučaju ne može teže napraviti muški gel za tuširanje dati mu neko ime sport extreme i prodavati će se :D
konektovan

#8555 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by konektovan »

bhnapoleon1 wrote: 16/03/2021 11:14
Ja sam imao problem sa ispadanjem kose i ubacio sam ellu da je kombinujem sa iz apoteke šamponom i dosta je dobro. Doduše nikad nisam imao problema sa peruti.
U svakom slučaju ne može teže napraviti muški gel za tuširanje dati mu neko ime sport extreme i prodavati će se :D
Ma ima potencijala za to, i dita, EZ, Violeta imaju mogucnost da proizvode i gelove, obzirom da u svojoj oroizvodnji imaju i kompleksnije proizvode. Lijepo bi bilo kad bi i to ubacili u ponudu.
suspect_zero

#8556 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by suspect_zero »

Previše je tih gelova, kupki, krema za tuširanje na tržištu tako da ne mislim da je isplativo.
Imaš dm-ove koji svako malo izbace nove linije, kataloške prodaje sa primamljivim pakovanjima i bojama, plus nivea, dove, adidas, fenjal......velika konkurencija a mala cijena ovih nabrojanih.
VladaFBiH

#8557 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by VladaFBiH »

suspect_zero wrote: 16/03/2021 11:32 Previše je tih gelova, kupki, krema za tuširanje na tržištu tako da ne mislim da je isplativo.
Imaš dm-ove koji svako malo izbace nove linije, kataloške prodaje sa primamljivim pakovanjima i bojama, plus nivea, dove, adidas, fenjal......velika konkurencija a mala cijena ovih nabrojanih.
upravo, a muškarci mijenjaju gel za tuširanje samo kada im ljepša polovica kupi neki drugi :)
Snake Eyes

#8558 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Snake Eyes »

Baska sto je sapun bolji :D
konektovan

#8559 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by konektovan »

suspect_zero wrote: 16/03/2021 11:32 Previše je tih gelova, kupki, krema za tuširanje na tržištu tako da ne mislim da je isplativo.
Pa da je mala cijena i nije, jedino u slucaju dm gelova za tuširanje. Axe, nivea, oldspice, palmolive, denim felce azzura....nisu bas jeftini,....ima tu prostora sa konkurentnom cijenom i za domaće proizvodjace.
Sanjarko

#8560 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Sanjarko »

parappa wrote: 16/03/2021 09:00 imate sapune za tijelo... ja licno vise volim sapun nego gel.
https://drpasha.ba/uploads/DrPasha_Man_ ... evo(1).png
Jel ima jos od kisnice ili kokuruza. Ja kupovo od kisnice. Dugo trajali, a pjene pravo. Ali prestali koristit kako nismo mogli naci ovaj Pashin od kisnice. Bili jedno vrijeme hit ovdje u Zenici i sire, ali prodata firma, brend, licenca itd., nekom u Sarajevo pa u tom prelazu vlasnika se Pasha sapuni na trzistu izgubili.
jednonogi_Jack

#8561 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by jednonogi_Jack »

Ima i puno šampona na tržištu , pa se opet dosta šampona proizvodi kod nas, a ovi gelovi skoro nikako.
suspect_zero

#8562 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by suspect_zero »

konektovan wrote: 16/03/2021 12:59
Pa da je mala cijena i nije, jedino u slucaju dm gelova za tuširanje. Axe, nivea, oldspice, palmolive, denim felce azzura....nisu bas jeftini,....ima tu prostora sa konkurentnom cijenom i za domaće proizvodjace.
Al naš će staviti cijenu 4 km za 250 ml.....neće često izbacvati nove mirise.
Lično ove stvar volim mijenjati, tečne i običe sapune, kaladonte, losione, pomadice za stopala i lice.....izbora ima tako da neko naš bi morao biti baš dobar i inovativan. Ovo je subjektivno, neko voli iste stvari i koristi ih godinama.

Istina @VladaFBiH , većinom to mi kupimo, mom mrsko i čitati onda donesem bočice ispred njega i kažem ovo ti je za kosu a ovo za tuširanje. :D
mistek

#8564 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mistek »

Bonito ima baš finih proizvoda, korektnih makar. Redovno konzumiramo :) Od supa, kečapa, do ovih nekih pripravaka jelima i slatkarija. Mislim da rade ok priču i da su vjerovatno jedna od najuspješnijih kompanija iz RS u FBiH. Zanimljivo mi je i da je kod izbora jezika na stranici evo zastava BiH :-D Glupost je, ali recimo meni baš pozitivna stvar.
VladaFBiH

#8565 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by VladaFBiH »

mistek wrote: 17/03/2021 01:18 Bonito ima baš finih proizvoda, korektnih makar. Redovno konzumiramo :) Od supa, kečapa, do ovih nekih pripravaka jelima i slatkarija. Mislim da rade ok priču i da su vjerovatno jedna od najuspješnijih kompanija iz RS u FBiH. Zanimljivo mi je i da je kod izbora jezika na stranici evo zastava BiH :-D Glupost je, ali recimo meni baš pozitivna stvar.
ja sam ove zime probao i njihovu toplu čokoladu (lično mi se malo više svidjeo okus tamne čokolade) - sasvim pristojan proizvod i na nivou puno skupljih i izvikanijih brendova (do tada sam uglavnom kupovao Ciobar)
konektovan

#8566 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by konektovan »

mistek wrote: 17/03/2021 01:18 Bonito ima baš finih proizvoda, korektnih makar. Redovno konzumiramo :) Od supa, kečapa, do ovih nekih pripravaka jelima i slatkarija. Mislim da rade ok priču i da su vjerovatno jedna od najuspješnijih kompanija iz RS u FBiH. Zanimljivo mi je i da je kod izbora jezika na stranici evo zastava BiH :-D Glupost je, ali recimo meni baš pozitivna stvar.
:thumbup:
Mate_Miso_Kovac

#8567 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Mate_Miso_Kovac »

Mosa Heinz kečap :evil:
kox

#8568 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Bonito tj. Mladegspak ili tako nešto pravi i kečap pod Bingo markom, ili su bar pravili donedavno.
Meni lično je Vegafruitov Vegy bolji.
thekupus

#8569 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by thekupus »

Pogledao sam malo društvene mreže direktora kompanije Gorana Vrhovca, pretpostavljam sina Srđana Vrhovca, vlasnika koji je nedavno umro od korone. Skroz normalan čovjek, čini se neopterećen nacionalizmom. Od sad ću malo više obratiti pažnju na njihove proizvode.

Eto koliko puno znači što je vlasnik normalan. S druge strane, Saša Trivić ne odustaje od svojih bljuvotina. Za 9. januar je napisao kako ove godine ne smije pisati šta misli, ali da svi znaju. Da se podsjetimo, na twitteru je prije čestitao 9. januar ratku mladiću.
Tužno je što i dan danas ljudi u Sarajevu kupuju u njegovim smrdljivim pekarama. Btw on je tužio za nanesenu štetu preduzeću one ljude što su digli buku kad je otvarao radnju u Vogošći.
mistek

#8570 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mistek »

Znam da je taj Vrhovac bio direktor i da je od korone umro prošle godine, dalje nikad nisam istraživao. Ali, djeluje fakat da su normalni. Ne znam je li ima iko ko s njima bliže radi (ili bolje da nema, da nam ne pokvari mišljenje :D ).

Sinoć ukucah još par ovih jačih firmi po RS, hajd reko baš da vidim jezik koji navode na stranici. Vitaminka isto ima zastavu BiH s oznakom B/H/S :D Od ostalih što sam ukucavao, niko.
madesa

#8571 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by madesa »

ove nove cokolade nista posebno, probao Noisete ,bezveze bas. Omot takodjer i ime vala. Mislim da su sa svim fulili osim sa Mazom od 30 posto
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#8572 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by parappa »

Sanjarko wrote: 16/03/2021 13:38
parappa wrote: 16/03/2021 09:00 imate sapune za tijelo... ja licno vise volim sapun nego gel.
https://drpasha.ba/uploads/DrPasha_Man_ ... evo(1).png
Jel ima jos od kisnice ili kokuruza. Ja kupovo od kisnice. Dugo trajali, a pjene pravo. Ali prestali koristit kako nismo mogli naci ovaj Pashin od kisnice. Bili jedno vrijeme hit ovdje u Zenici i sire, ali prodata firma, brend, licenca itd., nekom u Sarajevo pa u tom prelazu vlasnika se Pasha sapuni na trzistu izgubili.
nisam to nasao... redovno sam kupovao kremu za bebe kod njih i bio sam zadovoljan
Naslovnica

#8573 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Naslovnica »

Image
Kupio je neki dan u Bingetu, nekakva akcija, hajde reko da probam. Inače pijem Nescafe Gold Rich&Smooth.
Popio sam dvije šolje, kontam da je bacim u smeće, da se ne patim, eto toliko je nedobra.
Žali bože 7-8KM.
iz zadnje klupe

#8574 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by iz zadnje klupe »

Da dam moj neki licni sud nakon pojedenih 10-tak novih AS cokolada ( tri noisette, tri maze, tri sa zitaricama i jedna crna)

Solidno, vrlo solidno. Ne mogu jos sa sigurnoscu tvrditi da nema neki aftertaste ( zbog corone mi je osjecaj okusa jos na nekih 30-40%). ali za nekog ko se sjeca predratnih Zorinih cokolada ( Jahorinka itd..) bez sumnje najbolja do sada BIH cokolada.
Pakovanje je cini potpuno neupecatljivom medju ostalim cokoladama, i da nisam strateski trazio bas nju, nikad onako sam od sebe ne bi uzeo sa police da kupim.

Pakovanje se moze promijeniti, kao i neki efektniji naziv, vazno da je dobra cokolada, ne slatka ko baklava-Milka, ko sto neko ovde rece.

Interesatno da ni sam AS nije vjerovao u ovaj potez, te je ovo pustio bez ikakve medijske podrske, mislim da su imali nekoliko ( nezasluzenih ) fulova u koje su puno ulozili , a trziste ih odbacilo (npr Oaza.aromatizovane vode, meni se posebno svidila sljiva, ali ih trziste jednostavno nije prihvatilo)

Od svih noissete koje mozete kupiti, meni trenutno najbolja ova AS noisette cokolada, 65% tamna cokolada dobra, ali bi bila jos bolja da je vise od 70%, ali bi i cijena bila visa.
konektovan

#8575 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by konektovan »

Ispodprosjecna cokolada..
Bolje su nove choco club
Post Reply