zippoo87 wrote: ↑15/03/2021 21:47
Ti izgleda prebrzo donosis odluke.
Ima alternativa ali niko od novinara (osim Senada koji nema urednika iznad glave) ne smije izlaziti iz okvira profesije i posla i etike i skociti i napasti sagovornika ako mu se ne svidja.
TI spominjes Senada a jesi li kada vidio uzivo Dodika i stajao pored njega...znaci Senad sa Dodikom skoro sve intervjue je radio uzivo i tu igra milion faktora sta ce reci i sta ce ga pitati i kako ce ko odgovarati.Ne branim Senada ,nego tebi govorim da sudis a nemas pojma kako se taj posao radi i sta je ispravno a sta nije.
I ono najbitnije...Senada si otpisao,ali zato Avdu nisi...on ti je najbolji...samo se nikada ne pitas da li je sve istina ono sto Avdo govori/pise i kome ta prica ide na mlin.
O temama o kojima pise Avdo,pise i klix i svi ostali...jer su to obicne vijesti...a istrazivacko novinarstvo je nesto drugo...Avdo to zna raditi ali nece da radi u korist svih nas,nego u korist sebe a kada radis u korist sebe,onda imas cijenu i prodajes se onom ko nudi vise...kao na pijaci.
Nego ti zbog sebe...citaj sve vijesti i izvore ali koristi mozak (ako ti je funkcionalan) da filtriras i razlucis sta je istina a sta ne.
Nema od navijanja nista i laganja i podmetanja...evo proSDAovci se trude svim silama ali tesko je danas prodati lafinu,puno teze nego prije...jer svi sada imaju vise izvora informacija i dnevnik nije jedina emisija gdje ces saznati nesto.
Da nije tako...ne bi SDA i Bakir Izetbegovic odmah poslije izgubljenih izbora rekao "da su ih pobijedili na internetu i drustvenim mrezama" i formirao botovske brigade da truju medijski prostor po netu...portali,forumi,blogovi...sve to jadno i tako debilno izgleda ali eto...kako ono kazu "nije zvaka za seljaka"...e tako i SDA i njihovi botovi djeluju na internetu...jadno,prejadno i preofirno.
Možda prebrzo donosim odluke, 'sovo sam i Avdi mater kad je prao miggre.
Dodik je bio samo kap koja je prelila čašu. Emela na N1 mu je fino uzela mjeru, ne znam sjećaš li se onog lika ispred vlade FBiH (SDPove zgrade) kad govori dodiku u lice genocidna tvorevina itd. Znamo mi zašto je Senad šutio, da bi mu Dodik opet došo.
Al evo da vidimo gosti u poslednje vrijeme (ne gledam face, pa ne znam šta pričaju). Jovanović - ok, Ljajić - vučićev ker, Šarović - pripitomljeni četnik, Marić - doveo da je opere, Sattler - lik koji se svrsto na stranu uzpovaca, ali shvatam neophodnost njegovog gostovanja, Mašić - ok, Cvitanović 90ka - čović, al na drugi način, Vučić - the četnik, a prema istom je bio blag koliko sam čuo, Vukanović - Dodik, al manje korumpiran,
Cenićka - karadžićeva sekretarica i svedok odbrane (jebo je onaj ko je dovede u nadzorni odbor Telekoma) itd. Da ne griješim dušu i Čampara je bio odličan u zadnjem gostovanju.
Naravno da ne čitam samo istragu jer nema samo Avdo (ili neko drugi) tapiju na istinu, no između Avde i Klixa izbor je očigledan.
Ja nemam problem da SDA sjedi na klupi, štaviše smatram da su dobra opozicija. No svakako da ne želim one koje imaju razumijevanje za hdz i snsd, one koji kandiduju Ivane Marić itd.