FIFA 21

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ljudmila

#601 Re: FIFA 21

Post by ljudmila »

Ima li neka dostojna zamjena za gold gomeza do 200k.

Link sa Varane na golu pope, probao sam moorea i van dijka al oba su dosta lošiji od njega.
Plavo-bijeli

#602 Re: FIFA 21

Post by Plavo-bijeli »

ljudmila wrote: 04/03/2021 21:35 Ima li neka dostojna zamjena za gold gomeza do 200k.

Link sa Varane na golu pope, probao sam moorea i van dijka al oba su dosta lošiji od njega.
https://www.futbin.com/21/player/28604/presnel-kimpembe
Ima i Diego Carlos, ali morat ce ti na gol onda vjerovatno Courtois.
ljudmila

#603 Re: FIFA 21

Post by ljudmila »

Ko je bolji Carlos ili kimpenbe?

Nije problem Kurto dobar je golman
hopi

#604 Re: FIFA 21

Post by hopi »

eto mog picka
šta ja znam nije loše, moglo je i bolje i gore
del piero mi se svidio zbog 5wf, pogledam nešto ga raja i ne hvali, slab mu agility i balans, a i pace nije neki, najjeftiniji od ove trojice
drogba zvjerka šta reći, šut odličan, fizik isto tako, 4 wf i skill, ali pogledam na agility i balans niti sa engine nije nešto, i znam da bi me živciralo što sam ga uzeo i onda bi na klupi završio, najskuplji od ove trojice
na kraju uzmem ovog sancheza, mislim da će biti dobar sa engine, šut mu je prilično dobar svakako, 4 wf, 3 skill ali to ne korisitm svakako tako da mi skill nije bitan
Image
Last edited by hopi on 05/03/2021 18:50, edited 1 time in total.
hopi

#605 Re: FIFA 21

Post by hopi »

dupli
Plavo-bijeli

#606 Re: FIFA 21

Post by Plavo-bijeli »

Trebao si Delpia.. al nema veze.
febo_acm

#607 Re: FIFA 21

Post by febo_acm »

Ja ne vjerujem da su od 10 ljudi koji igraju Fifu, 8 debili....
Znaci 8 ljudi igra 532 sa drop back... 10 igraca uvijek oko 16m i onda long ball sa krila na krilo... bas odvratno.
Udjem i ovo frendly za Reniera i Fofanu, ljudi 10x normalniji.

Bas mi se ovo gadi. Evo nakon 6-7 sedmica sam odigro wl i gadim se sam sebi. Stao sam na 14-7.
Rodzer Mur

#608 Re: FIFA 21

Post by Rodzer Mur »

Stadoh na 11-0, jednostavno nemam motivacije da igram ovo sranje u ovim uslovima, jebes igru koju ne mozes igrati kao covjek kad ti je cejf, nego moras u 3 ujutro da dobijes koliko-toliko normalne uslove

Koliko je lose bilo preko dana cak sam utripovao da mi laga vise kad stavim one dzojstike na ekran, pa i to ugasio :-)

Nagrade su svakako karina, necu dobiti nista sto ce mi u timu zavrsiti

Nego zanimljiva mi je statistika dva napadaca

Image

Image

Skoro identicno, Mbappe cak i dva vise gola dao nego Cruyff... naravno vecina se fokusira na Cruyffa koji mi igra lijevog napadaca (taj mi je obicno bolji dribler i vise ima loptu u nogama) i to ostavlja vise prostora za Mbappea koji je daleko eksplozivniji, ne forsiram "directional nutmeg", ali on se u prva dva koraka odmah odvaja od odbrambenih igraca puno bolje od drugih napadaca...

Ne znam zasto mnogi bjeze od njega kao napadaca i stavljaju ga na krilo, za 600k tesko da se moze naci bolji napadac, sa finisherom uopste nije los za dribling, ne gubi duele lako kao Neymar i daleko je bolji za dribling sa lijevim stickom od cr7

Za sljedeci vikend mozda probam ubaciti ovog Smallinga sad kad ce dobiti upgrade, mada za 7 depth to bi moglo biti veoma lose

@ljudmila ja imam HL Carlosa, najbolji CB kojeg sam koristio, poslije njega Klaiber, a na klupi mi Varane, TOTY Marquinhos i Smalling... ne znam kakve su druge verzije, ali je bio solidan i prije nego sto je dobio upgrade na 87

Edit: i jah, Vieira je ok, nista specijalno, mada nisam bas puno igrao i uslovi su bili nikakvi, ali Kante je 80k, a Vieira 4m... nema teorije da vrijedi toliko, draze bi mi bilo da sam dobio ovog novog Kantea nego njega... ima on duge noge i kupi lopte, pas mu je puno bolji, ali ne moze niko s Kanteom koji na dvije sekunde delaya i dalje pokriva po 3 igraca odjednom jockeyom... vieira je vise za one koji igraju u savrsenim uslovima :mrgreen:
ljudmila

#609 Re: FIFA 21

Post by ljudmila »

Koliko ima realno istine u tome da staneš na 11-0 ne probaš 30-0 ili neki sličan rezon, mislim sto igraš uopste ako izadjes na 11-0 nelogično. Igraj karijeru sprdaj se
Rodzer Mur

#610 Re: FIFA 21

Post by Rodzer Mur »

Ti bas neki paranoican lik :-) i ranije sam vidjao da prozivas ljude, mora biti da bas volis slagati cim nikom ne vjerujes :mrgreen:

E'o sreca da sam imao neki klip pa napravih screenshot, jbt moras imati dokaze za silver 1 :lol:

Image

Et' vidis prazna friends lista, znaci nije rekord od nekog drugog, svi haveri sutaju PES (kao sto sam i ja 20 godina)

A e'o i kako to sad izgleda

Image

Trenutno 5-0 u ovoj WL i vidis gore po rekordu da je samo 5 utakmica odigrano od tada

Tema mrtva, niko nista ne napise po 10 dana i kontas nekom merak doci ovdje da slaze kako je stao na silver 1 ili gold 3, koga da lazem, samog sebe? :mrgreen:

Igram dokad mi je ceif, nista mi ne znaci 20-30 pobjeda ako ne uzivam u tome i gameplay bude smece sa delayom, pa veze nemas jesi li dobio/izgubio jer si bolji/losiji ili je do konekcije i gameplaya, zato laganini odigram do gold 3 uglavnom i to je to... sto bih se peglao sa nolajferima nakon 14 pobjeda koji drze loptu po 80% bez suta na gol ili igraju sa 11 igraca u odbrani i samo cekaju kontru... meni nije merak igrati to cak i kad pobijedim, svakako mogu vise zaraditi trejdanjem u 3 sata nego u igranju takvih 15 meceva

Svakako ti nista ne znaci to 11-0, znao sam po 16-0 imati pa opet zavrsim na elite 3 ili par puta krenuo sa 9-5 i 10-5 i zavrsio elite 2, sve zavisi kakav te gameplay zapadne i matchmaking... to sto neko dogura do gold 3 sa 1-2 poraza ne znaci cak ni da ima sigurnih elite 3

Igrao sam do elite 3-2 prethodne fife i uvijek dobijao smece u nagradama, a preznojis se i spomenes sve vjerske objekte po 20 puta dok odigras citavu WL, sad gold 3 i kapak... probam neke nove igrace, dati lijepe golove i to je to, tokom sedmice nekad malo trejdanja i meni dosta... necu pokusavati postati pro sa 30+ :mrgreen:
Rodzer Mur

#611 Re: FIFA 21

Post by Rodzer Mur »

Sto se tice trejdanja, ove sedmice sam imao polovican uspjeh, kupio 6 Diatta kartica po 90k, ali prerano prodao, umjesto po 100k uzeo po 50... ostavio 1 u klubu i trenutno je 190k... jucer pao na 150k, ali sam k'o levat otisao unassigned na fodder, uvalio se 4 miliona i nisam mogao kupovati nista jer bi mi se izgubile nove kartice na gomili :-) :mrgreen:

Image

Igrao sam samo 4 tekme s njim, ulazio s klupe zadnjih 10 minuta, dobar dribling i brz je pravo, ali jedan od razloga sto ga raja hajpa ovoliko je jer se ocekuje Ben Yedder POTM kartica... sutra igra Monaco, ako ne zabiju par golova, a i Yedder ne dobije POTM mogao bi sletiti dole, pa cu vjerovatno prodati i uzeti 100k, onda kasnije kupiti kad padne... najvjerovatnije ce biti i ovaj party bag jos jedan, pa ce i to stvoriti paniku, pa ako neko planira uzeti bice jos prilika
ljudmila

#612 Re: FIFA 21

Post by ljudmila »

Hahahah ubi paranoje.

Ma brate budi realan većina raje gold3,2,1. Muče se za vise.
Nerealno je bit dobar u fifi a ne ići do kraja, a vidim da si dobar neshvatljivo da stajes.

Mislim realno možeš uzimati bar turnire osvajati a sto ne bit u top 100 svaku WL kad možeš imaš i ekipu i znaš i respekt veliki. Pratim dugo community boljeg trejdera rijetko sretnem

Ja bih na tvom mjestu uložio u internet i onda živio od fife :izet:
Rodzer Mur

#613 Re: FIFA 21

Post by Rodzer Mur »

:lol: Hvala, ali kakav top 100, nisam ja taj kalibar, elite je iznad prosjeka kad uporedis sa svim igracima, ali ne znaci puno kad gledas na top igrace... ljudi igraju bukvalno svaki dan po nekoliko sati, vec su na 1500+ utakmica, ja jedva 300 imam (od tog rekorda 30-40 poraza je za sbc loyalty, a isto tako bar 30 pobjeda je u SB za objectives)

Imas raje sto redovno zavrsavaju u top 100, pa nalete na kvalitetnog igraca koji ih otrese po 6-0

Ma vec imam najjaci Telemachov paket, 100KM placam mjesecno, ali karina, valjda lose instalacije u zgradi, znam da su ranije govorili da je losa parica, jos dok sam pes igrao promijenio sam sve moguce provajdere, haveri nisu vjerovali da mi ide losije nego njima dok nisu dosli kod mene i probali, ibretili se kako mogu ikog dobiti u tim uslovima :mrgreen:

Sto se tice trejdanja tu bih realno mogao u top 100 da imam volje i vremena, ali jednostavno nemam motivacije, ovako pomalo trejdam tek toliko da imam coine da bacam na upgrade packove

Edit: sreca rijesih se ovog zadnjeg jutros :mrgreen:

Image

Sad nakon tekme pao na 145k jer je 0-0 zavrsilo
Plavo-bijeli

#614 Re: FIFA 21

Post by Plavo-bijeli »

Ja sam finih para uzeo na tradovanju... prvo sam de paule prije dvije sedmice kupovao po 30k i nize a svi isli za 40k... kupio bio za 2mil+

Prosle sedmice kupim za milion ulozim u Skorupskog i Enda svi isli za 11k i manje cak.... u petak svi prodani po 16k, samo da bi vidio da su poslije skocili na 20 :-)
Ove sedmice nema ulaganja u informe jbg svi su visoko, vjerovatno cu Ben Yeddera kupovat i Gueyea jer su najjefitniji od 84 kartica u FRa Ligi.

INače ove sedmice gold 2, napokon sam se nakanio a do tad sam stajao na silver 1 gold 3 itd... inace joystick mi je pokvaren i analog ide u jednu stranu i uzasno je igrat zbog toga pa moram to popraviti...

I da u Icon pick najbolje sto sam dobio HIERRO! prelijepo.... ide u SBC ... nema ni jednog igraca da znam da nije dobio do sada barem jednu jaku gold karticu tipa mbappe neymar ili cronaldo... pa barem untradable... isto i za ove neke bas jake tipa TOTY. ja nisam dobio ni VARANEA i to kad sam cak i radio 83+ ali necu da se zalim jer se jos vise nerviram...
samo mi krivo sto nisam poceo trejdati jos kad je POPe if bio 50k ja razmisljao tad da ulozim 4mil i nisma imao muda.. napravio bi 100% profit al nema veze, fino je ove 2 sedmice bilo.
Rodzer Mur

#615 Re: FIFA 21

Post by Rodzer Mur »

Bra'o :thumbup: rekoh ti ja nema fule sa IF karticama ove godine, kad god su blizu discard cijene rizik je minimalan...

Nego meni peglanje cuvati kartice, sad probao nesto drugo, ulozio oko 4m u jednu karticu Gaya LB 83, 1400 komada imao :mrgreen: kupovao izmedju 2500 i 2800, izadje party bag i par sbcova on nije skocio, prodao tad oko 300 komada za 500 profita, jucer kad izbacise ikone to me malo poguralo...

Dosta raje je ulozilo pa opet nije bio dovoljno skocio, zato sam na hinjaka na futbinu napravio solucije u kojim sam njega ubacio, jos uvijek su za obje ikone na futbinu moje solucije najjeftinije za prvi segment :mrgreen: 8-)

Nakon toga je skocio na 4700... prodao sve, oko 1.4m profita, mogao sam izvuci puno vise, ali se htio rijesiti svega da mogu otvoriti packove koje imam, 3 dana od kupovine do prodaje... jedini problem je sto kad odem unassigned propustam druge prilike jer ne mogu na web apu nista kupovati dok je takva situacija

Image

Image
soul_eclipse

#616 Re: FIFA 21

Post by soul_eclipse »

Nakon pauze od FUTa od 3- 4 godine počeo sam opet,inače samo tučem Carrer Mode i protiv brata 1 vs 1..Uspio sam skembati neku ekipu ali svi imaju sve najbolje ,npr u division 10 igram protiv ikona ili IF kartica.Ne znam raditi trade,vidim dosta novina neke nagrade squad batlles..Još dobio od EA Zidana i Beckama kad sam tek kreirao tim i stavim ih u SBC i nestali su kao da ih nikad nije bilo haha nisam znao..Igram na Manual inače ,ali neda mi kontrole staviti na manual,ima li riješenja ili je to tako ??? Igram na PC Image Klupa nije vrijedna pomena :D
Last edited by soul_eclipse on 15/03/2021 17:25, edited 1 time in total.
Mraka

#617 Re: FIFA 21

Post by Mraka »

Nema full manual na fifi 21 u FUTu koliko sam upucen jer djeca nebi mogla pobjedjivati :D
Plavo-bijeli

#618 Re: FIFA 21

Post by Plavo-bijeli »

soul_eclipse wrote: 15/03/2021 17:05 Nakon pauze od FUTa od 3- 4 godine počeo sam opet,inače samo tučem Carrer Mode i protiv brata 1 vs 1..Uspio sam skembati neku ekipu ali svi imaju sve najbolje ,npr u division 10 igram protiv ikona ili IF kartica.Ne znam raditi trade,vidim dosta novina neke nagrade squad batlles..Još dobio od EA Zidana i Beckama kad sam tek kreirao tim i stavim ih u SBC i nestali su kao da ih nikad nije bilo haha nisam znao..Igram na Manual inače ,ali neda mi kontrole staviti na manual,ima li riješenja ili je to tako ??? Igram na PC Image Klupa nije vrijedna pomena :D
nema veze sto igras protiv ikona kad su u desetoj ligi sve levati...
popravi te chemistrije, za početak kupi joe gomeza sa shadowom umjesto matipa. Semedu anchor. Rashfordu Finisher moze i stavi ga u napad u custom taktikama.

Jel ti taj Stones tradable? Ako jeste prodaj za 60k i sakupi još malo za VAranea.
hopi

#619 Re: FIFA 21

Post by hopi »

Ček, jesi li to to stavio Beckhama (vjeoravtno onog bezze 86) I zidana u sbc? Jer u sbc jedino mogu ići tvoji igrači, tj ne mogu oni što dobiješ na recimo 7 utakmica

A rodzere, svaka čast za trejdanje i koinse 👍
Još i s tim specijalnim karticama, ja samo s foderom znam.
djama

#620 Re: FIFA 21

Post by djama »

Nakon sto se prodao prvi acc i zaduzila ps5 opet poceo da igram
poceo iz div 7, trenutno div 4 , proseto se.
bice problem sa ovakvom ekipom doci do div 1 al hajde
vidjet cemo kako ce me pack luck sluziti na ovom acc :D :D :D :D
soul_eclipse

#621 Re: FIFA 21

Post by soul_eclipse »

hopi wrote: 16/03/2021 13:08 Ček, jesi li to to stavio Beckhama (vjeoravtno onog bezze 86) I zidana u sbc? Jer u sbc jedino mogu ići tvoji igrači, tj ne mogu oni što dobiješ na recimo 7 utakmica

A rodzere, svaka čast za trejdanje i koinse 👍
Još i s tim specijalnim karticama, ja samo s foderom znam.
Nije bila posudba ,skroz sam bio dobio Zidanea i evo tima koji je bio u SBC

Image

ne mogu ga prezaliti :D
hopi

#622 Re: FIFA 21

Post by hopi »

ček
znači zidane je zavšrio u nekom bezze sbc-u? nije se ni rejting tražio
e svašta, žao mi je jbg
kako si ga dobio btw, paket, ili radio icon sbc?
soul_eclipse

#623 Re: FIFA 21

Post by soul_eclipse »

@hopi Kad sam tek kreirao FUT tim dali 3-4 igrača na posudbu pa posle skroz Zidana pa posle njega odmah Beckham-a,čudilo je i mene poznavajući EA :D Nisam znao da u SBC uzimaju igrače na čoravo sam išao a zadnji put igrao FUT u FIFA 16.
the_hooligan_ec

#624 Re: FIFA 21

Post by the_hooligan_ec »

Jesu li ovo izbacili iz Fife 21 da se može prebaciti na golmana ko u Fifi 20. Juče sam tek dobio nešto me pretjerano ne zanima online,pa probao i vidim neće..
soul_eclipse

#625 Re: FIFA 21

Post by soul_eclipse »

Mogu uzeti ovu karticu flash back u SBC Doherty 87 pozicija RWB ,treba rating 84 imam Navasa 87 i neke špance mogu da ih založim,međutim morao bi i Wainalduma založiti zbog ratinga ..Vrijedi li to za ovog igrača ? Na toj poziciji je trenutno Semedo,kad bi uzeo ovog flash back poklopio bi se chemistry sa Baleom.
Dobio sam jutros 40.000 coinsa,skupljat ću ih pa da probam Varanea kupiti.
Post Reply