Desavanja u Crnoj Gori
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12776 Re: Desavanja u Crnoj Gori
ja se sjetim 2003 kad je CG bila sa srbijom u zajednici, nisu za kifle imali, plate im bile duplo manje od nasih, penzije mizerija a sad su nas prestigli i jos u NATO usli... jeBat ce vam ove srBende u CG sve, unazadit ce i ekonomiju i drustvo... ima Mila da izljevate na Lovčenu u zlatu...
-
Hemsworth30
#12777 Re: Desavanja u Crnoj Gori
I penzije i plate i životni standard. Pa bolje živi sirotinja u Pljevljima nego u Surdulici. I sad ti misliš da će ih srpska politika povući naprijed?Duka Dizel II wrote: ↑15/03/2021 12:03Zamisli, "najjače penzije"?!Hemsworth30 wrote: ↑15/03/2021 11:55Istina. Možeš se smijati koliko želiš ali sve je to istina. Ali vi valjda želite da se cg standard "popne" na nivo srbijanskog, evo ne znam...![]()
![]()
Kakvo dostignuće!
Ne znam dje se toga uhvati.
Pa bar da su to neke penzije tipa 1000 eura u proseku, nego ni 300 eura.
DPS bukvalno sahranio ekonomiju Crne Gore, uništene sve fabrike, bankrotirala preduzeća, dug Crne Gore ubedljivo najveći u odnosu na BDP od svih non-EU zemalja...sasvim blizu 100% BDP-a.
A onda neko napiše, CG ima najveće penzije![]()
Pa aktuelna vlada se krajem prošle godine po hitnom postupku morala zadužiti još 700 miliona eura da bi u januaru imala da isplati penzije.
-
88Sioux
#12778 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Šteta što familija Izetbegović ne vlada Crnom Gorom 30 godina. Kakav bi to tek ekonomski procvat bijo.
-
Hemsworth30
- SamoVasGledam
#12780 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Zapravo ekonomija u Crnoj Gori je nikada gora. Spoljni dug je od nezavisnosti za vreme DPS vlasti uvećan 5-6 puta. Crna Gora nema nikakve devizne, zlatne ili robne rezerve, nemaju svoju valutu. Privreda i industrija su uništeni, gotovo sve investicije završe na primorju. Da nemaju taj turizam ne znam kako i od čega bi opstajali. Recimo sada dok sam slušao ove debate za lokalne izbore u Nikšiću čuo sam da je tamo tek svaki šeti građanin zaposlen što je katastrofa.
I DPS je uvek te priče gurao pod tepih, pogotovo pred izbore. Akcenat je stavljan na odbranu Crne Gore i Crnogoraca od velikosrpskog nacionalizma, a DPS je (naravno) jedini koji može da ih spasi. Za ekonomiju i bolje plate ima vremena. Jednostavno ljudi odavno nemaju ništa novo da ponude. Oni žive i opstaju na osnovu podela koje su zbog toga i namerno produbljivali. Zato je DPS već nekoliko izbornih ciklusa beležio konstantan blagi pad. Njih nisu napuštali Srbi već nacionalni Crnogorci kojima su dosadile te priče.
Takva retorika prolazi još jedino na Cetinju gde DPS uvek osvoja apsolutnu većinu, baš sa tom pričom o spasavanju crnogorskog identiteta i državnosti. A isti ti Cetinjani koji glasaju DPS moraju da odlaze na primorju da bi našli posao, jer za vreme DPS-a cela privreda na Cetinju uništena. ''Obod'', ''Tara'', ''Košuta'', ''Sanitas'', ''Trgopromet''...
I DPS je uvek te priče gurao pod tepih, pogotovo pred izbore. Akcenat je stavljan na odbranu Crne Gore i Crnogoraca od velikosrpskog nacionalizma, a DPS je (naravno) jedini koji može da ih spasi. Za ekonomiju i bolje plate ima vremena. Jednostavno ljudi odavno nemaju ništa novo da ponude. Oni žive i opstaju na osnovu podela koje su zbog toga i namerno produbljivali. Zato je DPS već nekoliko izbornih ciklusa beležio konstantan blagi pad. Njih nisu napuštali Srbi već nacionalni Crnogorci kojima su dosadile te priče.
Takva retorika prolazi još jedino na Cetinju gde DPS uvek osvoja apsolutnu većinu, baš sa tom pričom o spasavanju crnogorskog identiteta i državnosti. A isti ti Cetinjani koji glasaju DPS moraju da odlaze na primorju da bi našli posao, jer za vreme DPS-a cela privreda na Cetinju uništena. ''Obod'', ''Tara'', ''Košuta'', ''Sanitas'', ''Trgopromet''...
-
Capljina74
#12781 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Samo sibaj, brate. Uživanje je čitati ovu temu i ekspertize forumasa, računajući i tebe!HerrFlick999 wrote: ↑15/03/2021 11:34Kikibombona wrote: ↑15/03/2021 10:53
I dalje floskule o represivnom režimu. Zašto ne navijate tako da padne Putin u Rusiji? Kome prodajete muda pod bubrege? Ovakav ishod za nikog nije dobar osim za Srbe. Jer jačanjem Srbije štetu mogu imati drugi narodi. Srbija misli da može balansirati između istoka i zapada, biti dobra sa svima. Ne može niti će to dugo potrajati. Kada Srbija doživi katarzu onda možemo pričati da ovo što se događa u Crnoj Gori nije šteta za BiH i druge države. A sve dok su u njenom vrhu ratni huškači, negatori genocidna i agresije na BiH, Hrvatsku, Sloveniju i zagovornici rata na Kosovu, nema katarze.Ja ne znam zasto su neki ljudi ovoliko zatrovani sovinizmom? Draze ti je da opstane kriminalni i represivni rezim na vlasti jos 30 godina i da vuce CG i dalje nazad, nego da dodje nova vlast samo zato sto ima neke veze sa srpstvom? Svasta. Ovakav mentalitet nas vuce nazad bas za tih istih 30 godina.Hemsworth30 wrote: ↑15/03/2021 11:21 I još jednom ponavljam, Dodik je isto kriminalac ali na to oči zatvarate. Putin je diktator, na to oči zatvarate. Nije ni pichkousti ništa bolji od njih ali je savladao demagogiju kao niko drugi no vi ste jedino za "slobodno društvo" u Crnoj Gori. Slobodno znači srpsko. Zašto ne navijate da se skine Đukan, DPS i SDP iznjedre nove ljude i tako procg stranke nastave vladati Crnom Gorom?
A zašto ne osudite miješanje SPC u izbore? Pa ovo je 21. vijek. Šta crkva ima sa politikom... Licemjerje level pro max. Ponavljam.
Ti si sebi umislio neke moje izjave i stavove pa tako debatujes sa mnom, rekli bi engleski pravi "straw man". Kad si mene ikada cuo ili vidio da podrzavam vlast Putina ili Dodika? Jesi zdrav? Ono sto sam rekao, fino gore stoji u postu iznad i mislim da je lijepo sumirana problematika.
Da jedna ovakva na oko bezazlena tema moze iznjedriti ovoliki broj sovinista, ne bi povjerovao covjek.
-
Duka Dizel II
#12782 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ne bih se baš kladio u te tvoje tvrdnje.Hemsworth30 wrote: ↑15/03/2021 12:22I penzije i plate i životni standard. Pa bolje živi sirotinja u Pljevljima nego u Surdulici. I sad ti misliš da će ih srpska politika povući naprijed?Duka Dizel II wrote: ↑15/03/2021 12:03Zamisli, "najjače penzije"?!Hemsworth30 wrote: ↑15/03/2021 11:55
Istina. Možeš se smijati koliko želiš ali sve je to istina. Ali vi valjda želite da se cg standard "popne" na nivo srbijanskog, evo ne znam...![]()
![]()
Kakvo dostignuće!
Ne znam dje se toga uhvati.
Pa bar da su to neke penzije tipa 1000 eura u proseku, nego ni 300 eura.
DPS bukvalno sahranio ekonomiju Crne Gore, uništene sve fabrike, bankrotirala preduzeća, dug Crne Gore ubedljivo najveći u odnosu na BDP od svih non-EU zemalja...sasvim blizu 100% BDP-a.
A onda neko napiše, CG ima najveće penzije![]()
Pa aktuelna vlada se krajem prošle godine po hitnom postupku morala zadužiti još 700 miliona eura da bi u januaru imala da isplati penzije.
Od kada je sveta i veka, iz Crne Gore se naseljavala Srbija, a ne obratno.
U Crnu Goru se ide na letovanje...i to od sredine prošlog veka, kad je turizam u CG izmišljen.
Pljevlja i ceo taj sever Crne Gore jako teško živi. Ljudi se tamo uglavnom oslanjaju na Srbiju, jer to je teritorija kompatibilna sa Prijepoljem, Pribojem, Novim Pazarom, Tutinom i Sjenicom u Srbiji. Nikakve veze s primorjem nemaju.
Recimo, dosta Bošnjaka iz Rožaja se bavi auto prevozom, voze male kamione i uglavnom uvoze robu iz Turske.
Njihova je muka što iz Crne Gore kreću prazni, jer u Crnoj Gori bukvalno nemaju šta da utovare.
Ko god se razume ili se nekad bavio prevozom, taj zna koliko je loše kad ti kamion ide prazan u jednom pravcu.
Zato oni prave kombinacije u Srbiji, gde utovare neku drugu robu i voze u Tursku. Tako oni u stvari poboljšavaju izvozne bilanse Srbije.
Ali šta će, moraju ljudi od nečeg da žive.
-
Alfaromeo
#12783 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Citajuci ovo imam osjecaj
kao da se kod nas vec zapucalo
Pozdrav iz Kotora
kao da se kod nas vec zapucalo
Pozdrav iz Kotora
-
llull
#12784 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Na Trojicu na polozaj i cuvaj Boku
Uglavnom ljudi koji CG nisu vidjeli nikad u zivotu slomise se pricajuci o ratu na vratima...
Uglavnom ljudi koji CG nisu vidjeli nikad u zivotu slomise se pricajuci o ratu na vratima...
-
zilog
#12785 Re: Desavanja u Crnoj Gori
U ovom postu se krije sav paradox velikosrpske lazi i samoobmane.HerrFlick999 wrote: ↑15/03/2021 11:34 Ja ne znam zasto su neki ljudi ovoliko zatrovani sovinizmom? Draze ti je da opstane kriminalni i represivni rezim na vlasti jos 30 godina i da vuce CG i dalje nazad, nego da dodje nova vlast samo zato sto ima neke veze sa srpstvom? Svasta. Ovakav mentalitet nas vuce nazad bas za tih istih 30 godina.
Da jedna ovakva na oko bezazlena tema moze iznjedriti ovoliki broj sovinista, ne bi povjerovao covjek.
Prije svega, nikome ovdje nije drag kriminal, pa i kada je bio prisutan kod relativno dobrog komsije. Najboljeg sto smo imali.
Sada da se vratimo na sav uzas ostatka tvog posta i na ono sto nas, u tvojim ocima, pravi sovinistima.
Prvo postavljas pitanje zasto su ljudi zatrovani sovinizmom i dajes odgovor da je to "samo zato sto (nova vlast) ima neke veze sa srpstvom".
Kao da je, u Austriji, krajem sezdesetih, na izborima pobjedila koalicija stranaka, medju kojima najjaca pociva ne tekovinama treceg rajha, negiranju holokausta i u vodstvu ima nekadasnje SS oficire. Onda vam neko kaze da ste sovinisti, jer se bunite samo zato sto nova vlast ima neke veze sa Nijemcima...
Last edited by zilog on 15/03/2021 14:19, edited 1 time in total.
-
Hemsworth30
#12786 Re: Desavanja u Crnoj Gori
zilog wrote: ↑15/03/2021 14:09U ovom postu se krije sav paradox velikosrpske lazi i samoobmane.HerrFlick999 wrote: ↑15/03/2021 11:34 Ja ne znam zasto su neki ljudi ovoliko zatrovani sovinizmom? Draze ti je da opstane kriminalni i represivni rezim na vlasti jos 30 godina i da vuce CG i dalje nazad, nego da dodje nova vlast samo zato sto ima neke veze sa srpstvom? Svasta. Ovakav mentalitet nas vuce nazad bas za tih istih 30 godina.
Prije svega, nikome ovdje nije drag kriminal, pa i kada je bio prisutan kod relativno dobrog komsije. Najboljeg sto smo imali.
Sada da se vratimo na sav uzas ostatka tvog posta i na ono sto nas, u tvojim ocima, pravi sovinistima.
Prvo postavljas pitanje zasto su ljudi zatrovani sovinizmom i dajes odgovor da je to "samo zato sto (nova vlast) ima neke veze sa srpstvom".
Kao da je, u Austriji, krajem sezdesetih, na izborima pobjedila koalicija stranaka, medju kojima najaca pociva ne tekovinama treceg rajha, negiranju holokausta i u vodstvu ima nekadasnje SS oficire. Onda vam neko kaze da ste sovinisti, jer se bunite samo zato sto nova vlast ima neke veze sa Nijemcima...
Pored naših očiju i saznanja žele da vjerujemo njima. Hehe...
- Blek Stena
#12787 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Zile upalio bold slova, sad ste nagraisali. 
-
llull
#12788 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Sovinizam nije iskljucivo rezervisan za srbe, ima njega i kod hrvata a boga mi i kod bosnjaka na ovom forumu tako da...
I na kakvim tekovinama nice ova nova vlast u CG ?
- Da je Crna Gora nezavisna i ponosna
- Da je vecinski pravoslavna ali da je zemlja svih vjeroispovjesti
- Da u njoj zive crnogorci, srbi, bosnjaci, albanci, hrvati
- Da je clan NATO
- Da zeli u EU
To je sve sto se do sada moglo cuti od svih iz vladajucih stranaka....
I na kakvim tekovinama nice ova nova vlast u CG ?
- Da je Crna Gora nezavisna i ponosna
- Da je vecinski pravoslavna ali da je zemlja svih vjeroispovjesti
- Da u njoj zive crnogorci, srbi, bosnjaci, albanci, hrvati
- Da je clan NATO
- Da zeli u EU
To je sve sto se do sada moglo cuti od svih iz vladajucih stranaka....
-
zilog
#12789 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Karakaja dosao da prati je li nesto boldirano.
Drugo ni ne zna.
Drugo ni ne zna.
- Blek Stena
#12790 Re: Desavanja u Crnoj Gori
haha, raspametio si se bolan idi malo na godisnji odmor 
-
hillbill
#12791 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ma ja........ sada ce ih SPC izvuci........dobice posao da masu zastavama na litijama.....ovima je posao zadnja rupa na sviraliSamoVasGledam wrote: ↑15/03/2021 12:35 Zapravo ekonomija u Crnoj Gori je nikada gora. Spoljni dug je od nezavisnosti za vreme DPS vlasti uvećan 5-6 puta. Crna Gora nema nikakve devizne, zlatne ili robne rezerve, nemaju svoju valutu. Privreda i industrija su uništeni, gotovo sve investicije završe na primorju. Da nemaju taj turizam ne znam kako i od čega bi opstajali. Recimo sada dok sam slušao ove debate za lokalne izbore u Nikšiću čuo sam da je tamo tek svaki šeti građanin zaposlen što je katastrofa.
-
llull
#12792 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Da malo zanemarimo izbore i ta govna, tuzna vijest dolazi iz Beograda.
Sjajni crnogorski muzicar i bubnjar Dragoljub Djuricic je preminuo od posljedica covid 19.

Sjajni crnogorski muzicar i bubnjar Dragoljub Djuricic je preminuo od posljedica covid 19.

- SamoVasGledam
- HerrFlick999
#12794 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pa dobro, nadam se da ziv ostao od uzasa moga postazilog wrote: ↑15/03/2021 14:09U ovom postu se krije sav paradox velikosrpske lazi i samoobmane.HerrFlick999 wrote: ↑15/03/2021 11:34 Ja ne znam zasto su neki ljudi ovoliko zatrovani sovinizmom? Draze ti je da opstane kriminalni i represivni rezim na vlasti jos 30 godina i da vuce CG i dalje nazad, nego da dodje nova vlast samo zato sto ima neke veze sa srpstvom? Svasta. Ovakav mentalitet nas vuce nazad bas za tih istih 30 godina.
Kao da je, u Austriji, krajem sezdesetih, na izborima pobjedila koalicija stranaka, medju kojima najjaca pociva ne tekovinama treceg rajha, negiranju holokausta i u vodstvu ima nekadasnje SS oficire. Onda vam neko kaze da ste sovinisti, jer se bunite samo zato sto nova vlast ima neke veze sa Nijemcima...
Prvo, sovinizam je blaga rijec za sve sta je ovde ispisano o Srbima. Gradjani ili cak ljudska bica drugoga reda je mala kontrukcija za ovih posljednjih 50tak strana ovoga posta. Bicu slobodan primjetiti da niko ruzne rijeci na racun Bosnjaka ili etnickih Crnogoraca nije napisao, ukljucujuci i mene. Iz toga proizilazi pitanje, ko bi ovde trebao naciste i holokaust spominjati?
Drugo, nije pitanje samo kriminala na sta ti pokusavas spustiti nivo price. Pitanje je kriminalnoga i represivnoga rezima, 30 godina jednovlasti i jednoumnja, 30 godina bande koja je od ideoloskih komunista preko noci izrasla u velikorspske patriote, pa onda morfirala u branitelje crnogorske drzave i identiteta, sve da bi zastitila sebe. Ta politika i ta prica je napokon dozivjela poraz. To svakom normalnom covjeku treba da bude drago. Crna Gora sa obzirom na svoj potencijal treba da bude najmanje Slovenija, a ne da se poredi sa Albanijom ili Srbijom po standardu.
Uglavnom, ako se zarati u CG kroz jedno deset godina, eto moga posta kao posten dokaz da nisam bio u pravu. Ali ako se ne zapuca, eto ti teme od 513 strana da svjedoci nivou sovinizma koji je ovde nazalost opsteprihvacen.
- Kikibombona
-
Capljina74
- MorningStar
#12798 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Bogami Minhen-Berlin-Stokholm linija je u pitanju
-
Capljina74
#12799 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Da naručim Sarajevsku, on bi iz čiste kontre uzeo Jelena!
-
channel10
#12800 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Jesu li ovo Albanci prodali CG za ND Kosovo?
Razmjena CG za NDK da bi se primirili djiksoni?
Razmjena CG za NDK da bi se primirili djiksoni?