Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The 51st State

#16651 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

saint_mirad wrote: 12/03/2021 22:15
The majority of child sexual abuse gangs are made up of white men under the age of 30, an official paper has said.
Otprilike kako sam i ocekivao, daju se gotove brojke, ali ne i ratio. Ova statistika je misleading, jer ipak belaca u UK ima neuporedivo vise nego Pakistanaca i drugih iz tog dela Azije. A

Cak i oni priznaju ovo o cemu ja pricam, a to je ratio nasilnici/etnicitet.
The Home Office paper into the “characteristics” of such gangs, first promised by the former home secretary Sajid Javid in 2018, says while some studies show a possible overrepresentation of black and Asian offenders, it is not possible to conclude this is representative of all grooming gangs.

The review was published after criticism that victims of child abuse had been failed because of fear of accusations of racism.

It said: “Research has found that group-based child sexual exploitation offenders are most commonly white. Some studies suggest an overrepresentation of black and Asian offenders relative to the demographics of national populations.
Tvoja optika,a ono svamo izvlaci ono sto mu odgovara, ja cu se u ovom skucaju drzati onoga sto su istrrazivaci zakljucili.
Nowicki

#16652 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Nowicki »

vaučer wrote: 12/03/2021 19:33
konoplja wrote: 12/03/2021 18:33 Tangent na vasu diskusiju.
Ayaan Hirsi Ali u Prey: Immigration, Islam, and the Erosion of Women's Rights pise o tome kako masovne imigracije u zemlje Zapada su prouzrocile porast seksualnog uznemiravanja. U knjizi daje svoj osvrt o razlicitim svjetonazorima i sudaru kultura izmedju domicilnog stanovnistva i migranata. Postavlja pitanje zasto ljudi na pozicijama moci izbjegavaju razgovarti o toj temi i zasto u reportima o seksualnom uznemiravanju i silovanju se izostavljaju podaci o pozadini pocinitelja.
Može se i o tome raspravljati, ali je jednako raspravi o boji automobila koji gori s putnicima zarobljenim unutra. Kazne i osude za silovatelje su općenito tako male i rijetke da je umanjivanje stvarnog problema na ‘sukob kultura’ zaista bježanje od istine.
Kako ovo tumačiš?
https://www.theguardian.com/world/2006/ ... a.marktran
saint_mirad

#16653 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

The 51st State wrote: 12/03/2021 22:31 Tvoja optika,a ono svamo izvlaci ono sto mu odgovara, ja cu se u ovom skucaju drzati onoga sto su istrrazivaci zakljucili.
Postavljam ono sto pise, i to iz izvora koji si ti odabrao. Posto tvoja optika ima ideolosku dioptriju, evo sta kaze struka:
Nazir Afzal, the former chief crown prosecutor in the north-west, who brought prosecutions over the Rochdale grooming gangs, welcomed the report. “It confirms that white men remain the most common offenders(1), which is something rarely mentioned by rightwing commentators,” he said.

“However, it is not shy in reflecting that south Asian and British Pakistani men are disproportionately found in high-profile cases(2).
1 - pojasnio sam zasto je ova statistika misleading. To je kao da kazes da Kinezi vise cini zlocine u Kini od Bugara ili Nigerijaca racunajuci same brojke, a ne ratio.
2 - opet priznanje u relevantnoj metrici.
The 51st State

#16654 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

saint_mirad wrote: 12/03/2021 22:41
The 51st State wrote: 12/03/2021 22:31 Tvoja optika,a ono svamo izvlaci ono sto mu odgovara, ja cu se u ovom skucaju drzati onoga sto su istrrazivaci zakljucili.
Postavljam ono sto pise, i to iz izvora koji si ti odabrao. Posto tvoja optika ima ideolosku dioptriju, evo sta kaze struka:
Nazir Afzal, the former chief crown prosecutor in the north-west, who brought prosecutions over the Rochdale grooming gangs, welcomed the report. “It confirms that white men remain the most common offenders(1), which is something rarely mentioned by rightwing commentators,” he said.

“However, it is not shy in reflecting that south Asian and British Pakistani men are disproportionately found in high-profile cases(2).
1 - pojasnio sam zasto je ova statistika misleading. To je kao da kazes da Kinezi vise cini zlocine u Kini od Bugara ili Nigerijaca racunajuci same brojke, a ne ratio.
u strahu su velike oci sta si se ufatio disproporcije kao jedinog kritererija?
konoplja

#16655 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Joj, joj sta cu ja s tobom? Opet siris dezinformacije i prosipas ludosti. Zbog tebe sam pogledao ovaj 40 minutni sezacionalisticki i huskacki "dokumentarac".
The 51st State wrote: 12/03/2021 21:10 dobro, iskopali joj muza u keniji, a bjezala navodno od ugvorenog braka, lagala o metar stvari vezano za svoj personalni zivot, ali haj to sto je etablirani lazov
To nije istina. Ponovno lazes. Pitam se jesi li ti zapravo pogledao video. Lik je toliko hrabar da nije imao hrabrosti stati pred kameru. Prenose njegove rijeci u tekstualnom formatu i iskopali su ga u Kanadi.
Dalje, u video prikazuju tetku koja je hajde barem stala pred kamere ali je pokrila lice da je eto nebi tko prepoznao. Vidis li u ova dva slucaja neke slicnosti? Jos cudnije od toga je da tetka koja zivi u Nizozemskoj vise od 10 godina i za "dokumentarac" Nizozemske produkcije koja je prvenstveno namjenjena nizozemskim govornicima razgovara na engleskom jeziku. Stvarno cudno. Pogotovo kada svi ostali Nizozemci u video daju intervju na nizozemskom. Tu je jos i brat koji u svemu ovom izgleda izgubljeno. Uvjerljiv je onaj dio kada iz Kenije idu s njim u posjetu majci u Somaliju pa se izgubi na dva sata trazeci nju i vraca se i kaze jebiga nece ona dati izjavu (al' dajte vi meni oni 100 eurica sto ste mi obecali). :D

To je znaci to sto imamo. Nema majke, nema oca koji je isto tako odbio i sestru ne spominju. To za sestru je jako cudno. Mozda im se ne uklapa u narativ jer kako ce pobogu opravdati i obrazloziti to da je sestra odlucila doci kod nje u Nizozemsku i tu ziviti.
Evo sta joj sestra pise u pismu koje je Ayaan dala na uvid New York Times-u nedugo nakon premijere dokumentarca:

"Your husband in Germany is looking for you," the letter reads, "and the whole search is being coordinated by father here... Practically all the Osman Mahamud in that area are looking for you everywhere. Be warned."

Sljedece je iz pisma sto joj je otac poslao kada je molila za oprost:

"Dear Deceitful Fox," her father replied. "You do not need me and I do not need you. I just invoked Allah to disgrace you, as you have disgraced me. Amen! "This is the last message you will receive from me, as your letter was the last message I will accept from you. Go to hell! And the devil be with you. "May Allah punish you for your deception," his letter ended. "Amen! Yours, The Fool."

Vise mi ovaj "dokumentarac" djeluje kao neka propaganda anti-imigracijska i anti-feministicka koja se pokusava provuci kroz neki veo istine i pravde jer je lagala da dobije azil, mozes mislit lagala je.

Pravo si mi emotivno ulozen u ovu diskusiju. Koji je razlog moze li se znati? Jesi li ti jedan od onih sto su pokusavali opravdati odrubljenje glave francuskom profesoru nedavno?
nego sa cime konkretno potkrijepljuje svoje stavove o korelaciji izmedju seksualnog nasilja i povecane migracije?
ima li neka socioloska studija sa relevantnim statistikama na koje se oslanja ili je ipak u pitanju njen standarni lap dog talk za zapadnu desnicarsku fasisticku publiku i prosto pitanje zasto je ta osoba uopste relevantna?
Upravo o tome je rijec u knjizi, da vlade nisu transparentne u statistikama kriminala i da na svakakve nacine pokusavaju prekriti pozadinu pocinitelja zlocina.
Kada vec insistiras https://www.tandfonline.com/doi/full/10 ... 20.1868681

Sweden has witnessed an increase in the rates of sexual crimes including rape. Knowledge of who the offenders of these crimes are is therefore of importance for prevention. We aimed to study characteristics of individuals convicted of rape, aggravated rape, attempted rape or attempted aggravated rape (abbreviated rape+), against a woman ≥18 years of age, in Sweden. By using information from the Swedish Crime Register, offenders between 15 and 60 years old convicted of rape+ between 2000 and 2015 were included.

A total of 3 039 offenders were included in the analysis. A majority of them were immigrants (n = 1 800; 59.3%) of which a majority (n = 1 451; 47.8%) were born outside of Sweden.

We could furthermore show that first- and second-generation immigrants constituted the majority of the rape+ offenders.

Our findings are of particular importance for crime preventive efforts. Very little, however, is known about the association between rape+ and different contextual factors among immigrants in Sweden. More studies are needed in order to both understand the causes of this overrepresentation and majority status in rape+, and whether there are any differences among various demographic groups so that appropriate crime preventive measures can be taken.

Kao sto vidis, jako su darezljivi u zakljucku. Potrebno je jos studija da se razumije kontekst zasto je to tako da je toliko imigranata. To je to sto fanatici uvijek koriste i pomjeraju golove. Da nije do ekonomski prilika? Mozda je glavni uzrocnik sto je domicilno stanovnistvo ksenofobno? Mozda je do stupnja edukacije?
Tko ce znati. Eto neka istraze, u cemu je problem? Samo treba biti transparentniji ali i prihvatiti da se rezultati mozda nece sviditi svakome.
U svakom slucaju, meni je poprilicno jasno da ces ti uvijek pomjerati golove, sto vidim iz posljednje prepise sa saint miriadom. Cini mi se da je svaki pokusaj diskusije sa tobom uzaludan.
The 51st State

#16656 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

More biti da je uzalodno diskutovati, posebno kad dobijes povratnu informaciju koja ti rusi koncept.
Bijela rasa spala na to da je spasava opetovani lazov i prevarant. Breivik je u njoj izmedju ostalih nasao insipiraciju, a ona jos iznjeka razumjevanje kroz relativizaciju za njegov cin, pa ti kontaj.
Sto se tice svedske ili svake druge zapadne zemlje, hoce zapadnjaci komforno da jedu, piju i jebu sto bi reko ilija, a to kosta.
konoplja

#16657 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

The 51st State wrote: 13/03/2021 11:17 More biti da je uzalodno diskitovati, posebno kad dobijes povratnu informaciju koja ti rusi koncept.
Bijela rasa spala na to da je spasava opetovani lazov i prevarant. Breivik je u njoj izmedju ostalih nasao insipiraciju, a ona jos iznjeka razumjevanje kroz relativizaciju za njegov cin, pa ti komtaj.
Sto se tice svedske ili svake druge zapadne zemlje, hoce zapadnjaci komforno da jedu, piju i jebu sto bi reko ilija, a to kosta.
Skomtao san da mije uzalodno sveovo. Nece ugloovu ijebajiga ma koliko got ja iznjekao fakti ono nece kad drugi nekomtaju djaba diskitovati. Bijela rasa je naj vece zlo, isami su si krivi ko sto bi rekla jelena veljacka!
The 51st State

#16658 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

konoplja wrote: 13/03/2021 11:32
The 51st State wrote: 13/03/2021 11:17 More biti da je uzalodno diskitovati, posebno kad dobijes povratnu informaciju koja ti rusi koncept.
Bijela rasa spala na to da je spasava opetovani lazov i prevarant. Breivik je u njoj izmedju ostalih nasao insipiraciju, a ona jos iznjeka razumjevanje kroz relativizaciju za njegov cin, pa ti komtaj.
Skomtao san da mije uzalodno sveovo. Nece ugloovu ijebajiga ma koliko got ja iznjekao fakti ono nece kad drugi nekomtaju djaba diskitovati. Bijela rasa je naj vece zlo, isami su si krivi ko sto bi rekla jelena veljacka!
Bice bolje, drago mi je da sam ti malo humora omogucio kroz typose.
murga225883

#16659 Re: Danasnji "feminizam"

Post by murga225883 »

Image
MarlboroGold

#16660 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Superstraight, iako prvobitno zamišljeno kao zajebancija, kad se to pogleda fakat ima smisla :mrgreen:
AleksoMKD

#16661 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

The 51st State wrote: 13/03/2021 07:14

https://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_vi ... rpetrators

28 percent of the suspects for crimes associated with rape were first generation immigrants while second generation immigrants formed a little less than 1 percent. The number of crimes per immigrant who lives in Finland is almost eight times as high as that of native Finns when looking at rape related crimes. It was also stated that the immigrants originating from Africa and Middle East commit the highest levels of crimes, with the level being seventeen times as high as that of native Finns. The offenses committed by the immigrant groups most often target the natives of the area.[24]
The 51st State

#16662 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

AleksoMKD wrote: 15/03/2021 10:40
The 51st State wrote: 13/03/2021 07:14

https://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_vi ... rpetrators

28 percent of the suspects for crimes associated with rape were first generation immigrants while second generation immigrants formed a little less than 1 percent. The number of crimes per immigrant who lives in Finland is almost eight times as high as that of native Finns when looking at rape related crimes. It was also stated that the immigrants originating from Africa and Middle East commit the highest levels of crimes, with the level being seventeen times as high as that of native Finns. The offenses committed by the immigrant groups most often target the natives of the area.[24]
whatever..., ti "crni/braun" ljudi nisu neprijatelji ovim zapadnim konzervativcima, naprotiv to su im jedini saveznici preostali dok im njihov bijeli covjek razara drustvo i proklamovane tradicionalne vrijednosti, ali to je sljepcima tesko vidjeti.
AleksoMKD

#16663 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

The 51st State wrote: 15/03/2021 11:13 whatever..., ti "crni/braun" ljudi nisu neprijatelji ovim zapadnim konzervativcima, naprotiv to su im jedini saveznici preostali dok im njihov bijeli covjek razara drustvo i proklamovane tradicionalne vrijednosti, ali to je sljepcima tesko vidjeti.
Nije bas whatever ako od 10.000 Finaca ima 3,3 a od 10.000 Avganistanaca 138 sexualnih napadaca.

So se tice ostalog donekle se slazem. Liberalni "woke" deo zapadnih drustava je ZA uvoz ljudi iz nekompaktibilnih kultura delom zato jer su konzervativci protiv.
The 51st State

#16664 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

AleksoMKD wrote: 15/03/2021 12:33
The 51st State wrote: 15/03/2021 11:13 whatever..., ti "crni/braun" ljudi nisu neprijatelji ovim zapadnim konzervativcima, naprotiv to su im jedini saveznici preostali dok im njihov bijeli covjek razara drustvo i proklamovane tradicionalne vrijednosti, ali to je sljepcima tesko vidjeti.
Nije bas whatever ako od 10.000 Finaca ima 3,3 a od 10.000 Avganistanaca 138 sexualnih napadaca.

So se tice ostalog donekle se slazem. Liberalni "woke" deo zapadnih drustava je ZA uvoz ljudi iz nekompaktibilnih kultura delom zato jer su konzervativci protiv.
a druze, socioloska slika tih migranata je sigurno inkompatibilna sa danasnjim zapadnim sistemima, vecina tih po prirodi migracije su na marginama i u tkz. zaostalijim drustvima pa onda usljed tog vjerovatnog kulturnog soka sve devijacije isplivaju, no to je dio imigracijske kvake 22, zapadu treba svjeza krv ali po njihovom ukusu i modulaciji, a to nije realno. ono sto je problematicno je koristenje ovih momenata za hard core desnicarsku propagandu i generalnu rasnu ksenofobiju i ti ljudi se u principu nadju izmedju dvije vatre kao sto si rekao.
zapadni konzervativci ako zele da ostanu relevantni i preserviraju drustva na nacin koji su zamislili moraju malo paradigmu izmjeniti ako zele da imaju iole sansi za uspjeh, a to je uspostavljanje veza i sire saradnje sa vec etabliranim imigrantskim zajednicama koje vecim dijelom takodjer bastine te tradicionalne vrijednosti bez predrasuda i straha.
AleksoMKD

#16665 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

The 51st State wrote: 15/03/2021 13:03
a druze, socioloska slika tih migranata je sigurno inkompatibilna sa danasnjim zapadnim sistemima, vecina tih po prirodi migracije su na marginama i u tkz. zaostalijim drustvima pa onda usljed tog vjerovatnog kulturnog soka sve devijacije isplivaju, no to je dio imigracijske kvake 22, zapadu treba svjeza krv ali po njihovom ukusu i modulaciji, a to nije realno. ono sto je problematicno je koristenje ovih momenata za hard core desnicarsku propagandu i generalnu rasnu ksenofobiju i ti ljudi se u principu nadju izmedju dvije vatre kao sto si rekao.
zapadni konzervativci ako zele da ostanu relevantni i preserviraju drustva na nacin koji su zamislili moraju malo paradigmu izmjeniti ako zele da imaju iole sansi za uspjeh, a to je uspostavljanje veza i sire saradnje sa vec etabliranim imigrantskim zajednicama koje vecim dijelom takodjer bastine te tradicionalne vrijednosti bez predrasuda i straha.
Ma jasno, generalno se slazem sa tobom, no te imigrantske zajednice isto tako trebaju raditi na integraciji i adaptaciji vrednosti drustava u koja dolaze.
The 51st State

#16666 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

AleksoMKD wrote: 15/03/2021 13:13
The 51st State wrote: 15/03/2021 13:03
Ma jasno, generalno se slazem sa tobom, no te imigrantske zajednice isto tako trebaju raditi na integraciji i adaptaciji vrednosti drustava u koja dolaze.
trebaju, no nije to lak zadatak, non stop se nesto moraju pravdati i braniti, tako da to suzava prostor za saradnju, evo jedan primjer muslimanska zajednica je protestvovala protiv lgbt propagande u osnovnom obrazovanju u velikoj britaniji, sta mislis jeli im se iko pridruzio iz tkz. bijelacke konzervativne zajednice, naravno da nije, a prostora je na pretek za kooperaciju jer su pod istim napadima principijelno.
AleksoMKD

#16667 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

The 51st State wrote: 15/03/2021 13:17 trebaju, no nije to lak zadatak, non stop se nesto moraju pravdati i braniti, tako da to suzava prostor za saradnju, evo jedan primjer muslimanska zajednica je protestvovala protiv lgbt propagande u osnovnom obrazovanju u velikoj britaniji, sta mislis jeli im se iko pridruzio iz tkz. bijelacke konzervativne zajednice, naravno da nije, a prostora je na pretek za kooperaciju jer su pod istim napadima principijelno.
Opasno je pridruziti se tom protestu ako si belac konzervativac, za cas te raspnu na drustvenim mrezama pa izgubis posao. A realno tu bi se trebali sloziti sa muslimanima 100%.
WRecker

#16668 Re: Danasnji "feminizam"

Post by WRecker »

Samo pogledati ovaj video i sve ce vam biti jasno sta zapadni desnicari misle o muslimanima i Islamu generalno
https://youtu.be/KHJlZyFxp88
The 51st State

#16669 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

idemo dalje

MarlboroGold

#16670 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

:-)
vaučer

#16671 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vaučer »

Nowicki wrote: 12/03/2021 22:32 Kako ovo tumačiš?
https://www.theguardian.com/world/2006/ ... a.marktran
Šta tu imam tumačiti?
Naravno da postoji ogroman raskorak u pravima i percepciji žena u zapadnoj i tradicionalno islamskoj kulturi. Da li njegove riječi mogu opravdati zločni u glavi nekog od njegovih sljedbenika - svakako. I to nije ni poželjno ni dobro. Ali po meni prebacivanje loptice da su 'migranti i neasimilirani glavni motor seksualnog zlostavljanja i silovanja' je baš providno pranje ruka. Čak i da jesu glavni akteri u spolnom uznemiravanju i silovanju - problem broj jedan je zakonsko procesuiranje ovih zločina i apsolutno nikakve kazne. Ovdje mislim na sve od spolnog uznemiravanja na ulici ili na poslu, silovanja, obiteljskog nasilja do internet shaminga objavom privatnih fotografija i klipova. Iako nominalno nije tako, u praksi se procesuiranje ovih nedjela svodi na 'nije on takav, sigurno si ti nešto napravila'. Počinitelji su rijetko izopćeni iz društva i javno obilježeni - prije da su žene te koje nose stigmu.

Dakle kako sam rekao ranije, rasprava o boji kože i kulturi silovatelja je besmislena kad je sudstvo, policija i opća kultura takva da bez obzira na boju kože i kulturu muškarci prolaze s 'packom po ruci' za činove koji nekome unište život.
The 51st State

#16672 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

Nije klerik puno pogrijesio, zene su se same seksulano objektificirale kroz feministicko kapitalistikc liberalnu tradiciju.
vaučer

#16673 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vaučer »

Neka su.
Imaju potpuno pravo da se seksualno ispoljavaju i šepure koliko god hoće.
Slobodno su nositi šta god žele, spavati s kim god žele bez da ih neki neizjebani babun siluje i zlostavlja.
The 51st State

#16674 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

pa cemu onda halabuka? neko manje neko vise kontrolise nagone, logicno da ce isti biti pobudjeni kad hodas ulicom kao sa revije viktorije street.
vaučer

#16675 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vaučer »

Ne razumijem? Koja halabuka?
Misliš na ove zadnje proteste u UK oko ubojstva Sare Everard ili?
Nadam se da nisi upravo rekao 'čemu halabuka kad dobiju što su tražile'.
Nadam se.
Post Reply