Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
TESLA_EDISON wrote: ↑15/03/2021 11:34
Ja evo upravo gledam i SD je. I Hayat na 7-ci je SD. Na DVB-C mreži su uredno oba kanala u HD.
Govorim o EON smart aplikaciji.
Nemam pristup EON Smart TV aplikaciji, ali sam upravo provjerio i putem EON box-a unazad ide HD verzija, kao i putem EON web-a, gdje se emituje stream rezolucije 1920x1080.
TESLA_EDISON wrote: ↑15/03/2021 11:34
Ja evo upravo gledam i SD je. I Hayat na 7-ci je SD. Na DVB-C mreži su uredno oba kanala u HD.
Govorim o EON smart aplikaciji.
Nemam pristup EON Smart TV aplikaciji, ali sam upravo provjerio i putem EON box-a unazad ide HD verzija, kao i putem EON web-a, gdje se emituje stream rezolucije 1920x1080.
E ne znam onda. Neka još neko provjeri smart aplikaciju. Nemam uvid u tačne parametre prikaza slike jer toga nema na aplikaciji ali vidna je razlika između Aljazeere i Hayata kada se prabaci sa DVB-a na EON Smart app.
fusion_ba wrote: ↑15/03/2021 12:21
Evo sad je i kod mene HD
Da ne bude da lažem, kad se vrati unazad na recimo 10:30 onda je SD, tako da je stvarno bilo jedno vrijeme u SD.
Niko to nije rekao. Fakat u 10:30 je bila SD slika na Al Jazeeri.
fusion_ba wrote: ↑15/03/2021 12:21
Evo sad je i kod mene HD
Da ne bude da lažem, kad se vrati unazad na recimo 10:30 onda je SD, tako da je stvarno bilo jedno vrijeme u SD.
Niko to nije rekao. Fakat u 10:30 je bila SD slika na Al Jazeeri.
@telemach
Već sam pisao, međutim niko me još nije kontaktirao niti se oglasio o ovome. Otkad je pusten Eon connect tj od testnog pauziranja interneta na tv uređaju ako se ne varam, imam ogromne probleme sa Smart tv aplikacijom do neupotrebljivosti.Na nekim programima izbacuje da nemam pravo gledanja na odabranoj mreži( tv je spojen na telemach wifi), na nekim uopće nema slike a na ovim što rade često prekida.
Hvala
Al su zakržljali što se tiče ponude TV kanala. Gledam tamo na stranici zadnja izmjena prije pet i po mjeseci kad su ubacili onaj Dorcel umjesto Brazzersa. Mjesec dana prije toga SK4 prebačen u HD. Zadnja malo ozbiljnija izmjena prvog jula prošle godine:
Ako idemo još malo dalje, nekoliko kanala prebačeno u HD rezoluciju i dolazimo do januara 2020 kad su ubacili onaj Cinestar i HGTV, a izbacili hrpu Discovery kanala.
Doduše malo bolji posao je rađen što se tiče video kluba, mada to može još bolje. Internet je isto poboljšan, ali je potrebno dodatno raditi na uploadu.
Nejasno da nema sekunde truda da se nešto uradi nakon izbacivanja Arena.
typeOnegative wrote: ↑15/03/2021 12:59
@telemach
Već sam pisao, međutim niko me još nije kontaktirao niti se oglasio o ovome. Otkad je pusten Eon connect tj od testnog pauziranja interneta na tv uređaju ako se ne varam, imam ogromne probleme sa Smart tv aplikacijom do neupotrebljivosti.Na nekim programima izbacuje da nemam pravo gledanja na odabranoj mreži( tv je spojen na telemach wifi), na nekim uopće nema slike a na ovim što rade često prekida.
Hvala
Zdravo @typeOnegative,
Izvinjavamo se zbog čekanja na poziv i povratne informacije.Zahtjev za provjeru proslijedili smo kolegama u Timu za tehničku podršku. Kolege će Vas pozvati u najkraćem roku.
@telemach
Hvala
Zdravo @typeOnegative,
Izvinjavamo se zbog čekanja na poziv i povratne informacije.Zahtjev za provjeru proslijedili smo kolegama u Timu za tehničku podršku. Kolege će Vas pozvati u najkraćem roku.
@telemach
Hvala
Zdravo @typeOnegative,
@telemach
Hvala
Zdravo @typeOnegative,
Zdravo @warzone,
Ubrzo ćete biti kontaktirani, proslijedili smo na urgenciju. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.
Da li svatko ima pravo na jedan od ovih modema koji podržavaju Connect. Ja imam neki stari koji je mozda i 5 godina kod mene. Nisu ga promijenili ni kad sam prelazio na jace pakete.
Imam Eon full duo paket.
Ovaj modem me je uvijek mucio sa brzinom preko WiFi-a ali do sad nisam vidio da imaju i ove bolje modeme u ponudi.
Modem koji trenutno imam je EPC3928sV2. Ako je dobar dan imat cu download preko WiFi-a oko 15mbps, sto mislim da je malo s time da imam 150mbps preko etherneta.
Slim97Shady wrote: ↑15/03/2021 14:42
Da li svatko ima pravo na jedan od ovih modema koji podržavaju Connect. Ja imam neki stari koji je mozda i 5 godina kod mene. Nisu ga promijenili ni kad sam prelazio na jace pakete.
Imam Eon full duo paket.
Ovaj modem me je uvijek mucio sa brzinom preko WiFi-a ali do sad nisam vidio da imaju i ove bolje modeme u ponudi.
Modem koji trenutno imam je EPC3928sV2. Ako je dobar dan imat cu download preko WiFi-a oko 15mbps, sto mislim da je malo s time da imam 150mbps preko etherneta.
Zdravo @Slim97Shady,
Zahvaljujemo Vam se na javljanju. Molimo Vas da nam u inbox dostavite korisničke podatke i kontakt telefon. Kolege će Vas pozvati kako bi Vam dostavili sve potrebne informacije vezano za korištenje EON Connect aplikacije. Također, kolege iz odjeljenja tehničke podrške će Vas pozvati vezano za brzinu interneta i detaljnu provjeru servisa. Stojimo Vam na raspolaganju.
@telemach
Hvala
Zdravo @typeOnegative,