Da u pravu si. Vratiti dokumentaciju i neka dopune MIP ko ih j..e kad nisu sve dostavili. Mi imamo vremena da čekamo. Bas lijepo razmišljanje. Jebo ljudske živote bitan je pečat. Kako si naporan lik nije normalno.Naslovnica wrote: ↑14/03/2021 10:14 Radio sam sa sličnim procedurama i nosio ih na potpis odgovornima.
Dođe firma, preda papire na pregled, kontaju sve OK, biće odobreno.
Ja pregledam sve, i tamo nema MIP obrasce za zadnja 3 mjeseca, nego ima za zadnja 2, ili ima 3 mjeseca ali nisu zadnja 3 mjeseca nego od prije 6 mjeseci.
Vratiš da se dokumentacije dopuni i to je to.
Zove klijent, konta da su odobreni. Kažem, vraćeno, dokumentacija nepotpuna.
I to je to.
Postoji zakonska procedura.
Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
- animus
#4426 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4427 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja imam osjecaj, i da je sve u redu sa papirima, da bi ovdje neko kočio nabavku. Puno je takvih primjera. Jednostavno, ovdje postoje snage koje ce uredno sabotirati svaki potencijslni napredak, u bilo cemu, samo da se gurne prst u oko drugome..i da se pokazuje politicko siledzijstvo...
-
Naslovnica
#4428 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ma jok, trebalo bi ko respiratore da nabave.animus wrote: ↑14/03/2021 10:29Da u pravu si. Vratiti dokumentaciju i neka dopune MIP ko ih j..e kad nisu sve dostavili. Mi imamo vremena da čekamo. Bas lijepo razmišljanje. Jebo ljudske živote bitan je pečat. Kako si naporan lik nije normalno.Naslovnica wrote: ↑14/03/2021 10:14 Radio sam sa sličnim procedurama i nosio ih na potpis odgovornima.
Dođe firma, preda papire na pregled, kontaju sve OK, biće odobreno.
Ja pregledam sve, i tamo nema MIP obrasce za zadnja 3 mjeseca, nego ima za zadnja 2, ili ima 3 mjeseca ali nisu zadnja 3 mjeseca nego od prije 6 mjeseci.
Vratiš da se dokumentacije dopuni i to je to.
Zove klijent, konta da su odobreni. Kažem, vraćeno, dokumentacija nepotpuna.
I to je to.
Postoji zakonska procedura.
Jedini ko je ovdje naporan si ti i slični tebi koji opravdavaju kršenje zakonskih procedura
Neka lijepo dopune dokumentaciju kako zakon nalaže i siguran sam da će Pehar to potpisati u roku od 24h.
Ne znam zašto bi bio problem dostaviti adekvatnu dokumentaciju ako je sve kako treba?
-
Naslovnica
#4429 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pa debela je imala priliku da prije 3 mjeseca dobijemo Sputnik V, pa odbila.konektovan wrote: ↑14/03/2021 10:39 Ja imam osjecaj, i da je sve u redu sa papirima, da bi ovdje neko kočio nabavku. Puno je takvih primjera. Jednostavno, ovdje postoje snage koje ce uredno sabotirati svaki potencijslni napredak, u bilo cemu, samo da se gurne prst u oko drugome..i da se pokazuje politicko siledzijstvo...
-
high_volume
#4430 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Radi se o vanrednoj situaciji, o vanrednim okolnostima, o pandemiji i postupku vlasti u BiH na zaštiti zdravlja njenog stanovništva. U ovakvim situacijama ne treba da vrijede standardna pravila ponašanja, birokratije i administracije, sve treba da se rješava u izuzetno hitnom postupku, da se predmet što prije pusti u realizaciju,a dokumentacija i slični birokratska procedura neka se obavlja poslije.
Nabavka vakcina protiv infekcije coronavirusom trenutno je najhitniji predmet u Bosni i Hercegovini na svim nivoima, u svim institucijama, nema prečeg!!!
Nabavka vakcina protiv infekcije coronavirusom trenutno je najhitniji predmet u Bosni i Hercegovini na svim nivoima, u svim institucijama, nema prečeg!!!
- red evil
#4431 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Samo su bitni papiri, neka je to uredno pa kad dođe, za 5 godina bit će to ok. Odobriti to i reći ima rok mjesec dana da dostavi potrebnu dokumentaciju ili u suprotnom ga kazniti a sad neka nabavi vakcine. Sam proces oko odobravanja vakcina je išao ubrzano, sigurno nisu svi dostavili apsolutno sve moguće papire ali se malo kroz prste progledalo. Ovo je političko pitanje a ne nekakvo zakonsko, on ko biva pošten pa ne bi on prekršio koji zakon, ma kakvi. 
-
Naslovnica
#4432 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Slažem se.high_volume wrote: ↑14/03/2021 10:53 Radi se o vanrednoj situaciji, o vanrednim okolnostima, o pandemiji i postupku vlasti u BiH na zaštiti zdravlja njenog stanovništva. U ovakvim situacijama ne treba da vrijede standardna pravila ponašanja, birokratije i administracije, sve treba da se rješava u izuzetno hitnom postupku, da se predmet što prije pusti u realizaciju,a dokumentacija i slični birokratska procedura neka se obavlja poslije.
I sve to lijepo zvuči i ima logike.
Ali se onda donese posebna zakonska odredba i regulišu se odnosi.
Pa nije Pehar siso veslo da mu ovi nabacuju na potpis nešto što ni oni ne bi potpisali, posebno kada se nakon afere Respiratori sve gleda kroz lupu transparentnosti i zakonitosti.
A ja opet pitam: u čemu je problem dostaviti tražene papire u ponedjeljak? Pa ako ne potpiše, da onda zaista imamo konkretan razlog ovolike hampe na Pehara.
-
high_volume
#4433 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ima i uporište u Zakonu. Mislim onaj o zdravstvenoj zaštiti stanovništva, i još nekim oko Civilne zaštite, čini mi se. Na snazi je pandemija...Naslovnica wrote: ↑14/03/2021 11:03Slažem se.high_volume wrote: ↑14/03/2021 10:53 Radi se o vanrednoj situaciji, o vanrednim okolnostima, o pandemiji i postupku vlasti u BiH na zaštiti zdravlja njenog stanovništva. U ovakvim situacijama ne treba da vrijede standardna pravila ponašanja, birokratije i administracije, sve treba da se rješava u izuzetno hitnom postupku, da se predmet što prije pusti u realizaciju,a dokumentacija i slični birokratska procedura neka se obavlja poslije.
-
Naslovnica
#4434 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pa ako zaista ima uporište u zakonu onda mu ja lično jebem mater zato što ne potpisuje.
A ako nema onda se mora po zakonu.

A ako nema onda se mora po zakonu.
-
ja71
#4435 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pehar priželjkuje da ga izmajoriziramo
- MorningStar
#4436 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Dobro je da ti se cini. Na snazi je pandemija ? - sta ti to znaci ? Gdje to imas u zakonu ? Mozes proglasiti stanje elementarne nepogode (mislim da i nemamo vanredno stanje na nivou federacije u zakonu) a koliko znam nije ni to proglaseno.high_volume wrote: ↑14/03/2021 11:05Ima i uporište u Zakonu. Mislim onaj o zdravstvenoj zaštiti stanovništva, i još nekim oko Civilne zaštite, čini mi se. Na snazi je pandemija...Naslovnica wrote: ↑14/03/2021 11:03Slažem se.high_volume wrote: ↑14/03/2021 10:53 Radi se o vanrednoj situaciji, o vanrednim okolnostima, o pandemiji i postupku vlasti u BiH na zaštiti zdravlja njenog stanovništva. U ovakvim situacijama ne treba da vrijede standardna pravila ponašanja, birokratije i administracije, sve treba da se rješava u izuzetno hitnom postupku, da se predmet što prije pusti u realizaciju,a dokumentacija i slični birokratska procedura neka se obavlja poslije.
Sve je to super i ja se prvi slazem da se vakcine nabave (nadam se da nece stic sta za gripu hh) pa taman da k kradu a nek poslije se trazi.
Medjutim mislim da coJ'k nece u zatvor posle.
-
high_volume
#4437 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Demagogija je karakteristična za slabo obrazovane ljude i za njihov psihološki poremećaj u tom kontekstu 
-
Naslovnica
#4438 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Slažem se.high_volume wrote: ↑14/03/2021 11:58 Demagogija je karakteristična za slabo obrazovane ljude i za njihov psihološki poremećaj u tom kontekstu![]()
To se jasno da uočiti na nekoliko prethodnih stranica.
- ćiribiribela
#4439 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Evo ljudi 2 sedmice nakon druge doze Pfizera povukla se i urtikarija, kontam da mi se imunitet napokon skulirao
Jos uvijek razmisljam hocu li se vakcinisati sljedece godine ako se bude moralo.
Jos uvijek razmisljam hocu li se vakcinisati sljedece godine ako se bude moralo.
-
MMM1977
#4440 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ma da, ti se vakcininisala a nama šuhvu vežešćiribiribela wrote: ↑14/03/2021 12:17 Evo ljudi 2 sedmice nakon druge doze Pfizera povukla se i urtikarija, kontam da mi se imunitet napokon skulirao![]()
Jos uvijek razmisljam hocu li se vakcinisati sljedece godine ako se bude moralo.![]()
-
Naslovnica
#4441 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
A zašto razmišljati kada je sastav mRNA vakcine u principu isti kao sastav bakinog kolača, već više puta ponovljeno.ćiribiribela wrote: ↑14/03/2021 12:17 Evo ljudi 2 sedmice nakon druge doze Pfizera povukla se i urtikarija, kontam da mi se imunitet napokon skulirao![]()
Jos uvijek razmisljam hocu li se vakcinisati sljedece godine ako se bude moralo.![]()
BTW, pundara u Srbiji jutros primila drugu dozu kineske. Prvu u lijevo rame, jutros u desno (pogledali joj u kartonu prije vakcinacije). Prvu nije ni osjetila, nadam se da će i sa drugom proći bez problema.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#4442 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pobuna nezadovoljnih distribucijom
agencije"Šest EU pobunjenika" kreću u napad: Kurz, Plenković, Janša i drugi traže hitan EU summit o distribuciji cjepiva - Jesu li neke EU zemlje pustile druge niz vodu dogovarajući nabavu cjepiva direktno kod proizvođača?
Iako se problemi kod AstraZeneca cjepiva gomilaju već neko vrijeme stižu i novi - proizvođač navodi kako Europska unija može očekivati nova kašnjenja u isporuci (iako već poprilično kasne i prethodne narudžbe). Iz AstraZenece tvrde kako su razlozi problemi kod proizvodnje, ali i restrikcije na izvoz. "Nažalost, izvozne restrikcije će smanjiti isporuku u prvom kvartalu, a vjerojatno će utjecati i na isporuke u drugom kvartalu", navodi se u izjavi. Pritom se očito misli na restrikcije koje je sama EU uvela na izvoz cjepiva prema drugim zemljama dok njene narudžbe ne budu namirene.
I dok EU nastoji izvršiti pritisak na proizvođače cjepiva AstraZeneca u isto vrijeme sve je veći pritisak i od strane EU članica na sam vrh EU-a. Naime, tijekom jučerašnjeg dana šest EU članica poslalo je otvoreno pismo EU komisiji i Europskom vijeću u kojem zahtijevaju organizaciju hitnog summita i raspravu po pitanju "nepoštene" distribucije cjepiva. Među tih 6 zemalja je i Hrvatska, a ostale su Austrija, Češka, Bugarska, Slovenija i Latvija.
Zahtjev su poslali Andrej Plenković, Sebastian Kurz iz Austrije, Andrej Babiš iz Češke, Janez Janša iz Slovenije, Bojko Borisov iz Bugarske i Arturs Krišjanis Karinš iz Latvije.
Austrijski kancelar Sebastian Kurz - koji je, čini se, lider ove "šestorke" - poručio je kako se doze ne dostavljaju jednako po zemljama članicama iako je dogovoreno da će doze dostavljati sukladno populaciji pojedine zemlje članice Europske unije.
Nadalje, poručio je kako EU tijelo, a možda i same članice, direktno pregovaraju s proizvođačima cjepiva i sklapaju neke nove ugovore mimo konzultacija s ostalim zemljama članicama.
- Challenger_
#4443 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Prvu veću sistemsku slabost Brisel je demonstrirao tokom migrantske krize a drugu tokom Korone.
-
akcija007
#4444 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Prije ce hrvatska nabaviti 1-2 mil.doza nego mi ovih 350 000 Sputnika V.
Evo rusi poslali dokumentaciju za ovjenu Hr agencije za lijekove
Evo rusi poslali dokumentaciju za ovjenu Hr agencije za lijekove
- Challenger_
#4445 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Hrvatska je članica EU koja sve želi da reguliše preko COVAX mehanizma. EU ima mehanizme pritiska na manje i siromašnije članice, a to je novčana pomoć, tako da Hrvatskoj i Srbiji koja nije članica, nije isto posezati izvan uspostavljenog EU mehanizma.
Ali, tu postoje očigledni problemi te zato "Šestorka" traži hitan sastanak: Da se konačno utvrdi ide li se zajednički i ravnopravno ili svako igra za sebe.
- sinuhe
#4446 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Sestorka sve losi djaci ili Balkanci. 
-
Trappist
#4447 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Kod nas ovi sto su primali AZ su vise muskarci imali nuspojave, temperatura, slabost itd. Zene su puno bolje prošle.Naslovnica wrote: ↑14/03/2021 13:00A zašto razmišljati kada je sastav mRNA vakcine u principu isti kao sastav bakinog kolača, već više puta ponovljeno.ćiribiribela wrote: ↑14/03/2021 12:17 Evo ljudi 2 sedmice nakon druge doze Pfizera povukla se i urtikarija, kontam da mi se imunitet napokon skulirao![]()
BTW, pundara u Srbiji jutros primila drugu dozu kineske. Prvu u lijevo rame, jutros u desno (pogledali joj u kartonu prije vakcinacije). Prvu nije ni osjetila, nadam se da će i sa drugom proći bez problema.
- klixoris
#4448 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Tako je i sa klasicnim bolovanjem Korone. Dosadasnje statistike su pokazale da se zene puno bolje nose sa COVID-om nego muskiTrappist wrote: ↑14/03/2021 14:18Kod nas ovi sto su primali AZ su vise muskarci imali nuspojave, temperatura, slabost itd. Zene su puno bolje prošle.Naslovnica wrote: ↑14/03/2021 13:00A zašto razmišljati kada je sastav mRNA vakcine u principu isti kao sastav bakinog kolača, već više puta ponovljeno.ćiribiribela wrote: ↑14/03/2021 12:17 Evo ljudi 2 sedmice nakon druge doze Pfizera povukla se i urtikarija, kontam da mi se imunitet napokon skulirao![]()
-
high_volume
- ćiribiribela
#4450 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Radi urtikarije.Naslovnica wrote: ↑14/03/2021 13:00
A zašto razmišljati kada je sastav mRNA vakcine u principu isti kao sastav bakinog kolača, već više puta ponovljeno.