Novak20 wrote: ↑13/03/2021 13:10
Cassius Longinus wrote: ↑13/03/2021 11:44
A Novače kako odgovara hrvatskoj politici? Na papiru imamo 33% a u zbilji nas hoće svesti na lovačko društvo i postoje šanse za to..Osim toga, teško mi možemo u Federaciji ako je cca 70-72% Bošnjaka nezadovoljno do razine teške frustracije i žele nam sve najgore. Federacija koliko sam shvatio ne funkcionira, Ustavni sud se zaobilazi. 2022. se najavljuje kao prijelomna.
Treba se dogovoriti da ponešto odstupimo a oni da sjašu i da si međusobno damo neke garancije.
Slažem se.
Ne treba čekati ni kolovoz 2021. sa ovakvim izbornim zakonom. Nisu samo Bošnjaci frustrirani jer su Hrvati izgubili puno više od njih i to u miru, a mogu izgubiti sva politička prava koja su svojim žrtvama izborili. Treba biti teška budala pa čekati nečiju dobru volju.
A od dogovora i potpisa izgleda nema ništa. Sve je to otezanje i laganje dok se žaba ne skuha.
Ma nisu bosnjaci frustrirani, vec stranke, jer ne mogu sami rasporedjivati budzete, moraju dijeliti sa hdz, u parlamentu imaju vise mandata a isto uticaja,
S jedne strane ko je kriv bosnjacima/strankama sto su se gurali u federaciju sa hrvatima, a sa druge ko je kriv za isto hrvatima/strankama/hdz, sto nisu ranije mislili da ce mujo kud svi hrvati, ja ne vidim kako mogu sprijeciti da se sutra svi iz sda izjasne u sbk/hnk kao hrvati I izaberu dovoljno svojih u klub hrvata u dom naroda fbih
I bosnjaci I hrvati su samo zrtve ovog budzetarijata I trauma iz rata, u medjuvremenu mladi odose, ostaju penzioneri kojima ce se jos dugo brojati krvna zrnca, iako eto vidimo da nas od populacione propasti ne bi spasilo ni clanstvo u eu, hrvatska se isto prazni, rupu popunjavaju iz bih hrvati, slicno I srbija
Stvarno je zalosno koliko su svi ginuli za ova brda/njive sad nikome ne trebaju
Gledam onaj senadov intervju oko niksica, pa satlera, petrica, ne moze ovo na dobro, vlastodrsci se nadigli, eu/sad se zabavili o svom jadu, rusija ko piroman dijeli sibice(tenkove/avione) vucicu, a sirotinja se platit ceh, naravno bosnjaci najveci, kao I prosli puta
Sto kaze sirotinjo I bogu si mrska