Slučaj Dženan Memić
-
zijancer
#9026 Re: Slučaj Dženan Memić
S tim da je osoba x do sada imala dovoljno vremena da Alisu sravni sa zemljom, svi bi to pripisali linču, možda čak i porodici Memic.
Oprostite za dramatizaciju upravo sam gledala svjedocenja sa suđenja Turkoviću.
-
suspect_zero
#9027 Re: Slučaj Dženan Memić
uglavnomja wrote: ↑13/03/2021 14:23 amnezija je prica iz spanskih sapunica![]()
ali meni tu samo jedna stvar nije jasna
ako je sve smisljeno, planirano, ona nekog stiti ...
zasto nije pokazala prstom na ljubu, imala ga na tanjiru, vasvijene izjave o palici, ... ma sve![]()
sto ifeta ga ne spasilo
Nije mogla pokazati prstom na Seferovića kada ima amneziju
Vjerovatno su se vodili razmišljanjem da će se ovo sve brzo zaboraviti, da Muriz neće puno talasati i oni svi nastaviti svoje kriminalne živote....onako kao u bajkama, do kraja života.
- uglavnomja
#9028 Re: Slučaj Dženan Memić
suspect_zero wrote: ↑13/03/2021 14:35uglavnomja wrote: ↑13/03/2021 14:23 amnezija je prica iz spanskih sapunica![]()
ali meni tu samo jedna stvar nije jasna
ako je sve smisljeno, planirano, ona nekog stiti ...
zasto nije pokazala prstom na ljubu, imala ga na tanjiru, vasvijene izjave o palici, ... ma sve![]()
sto ifeta ga ne spasilo
Nije mogla pokazati prstom na Seferovića kada ima amneziju....pala bi ta priča odmah, ničeg se ne sjeća samo zna da je Ljubo.
Vjerovatno su se vodili razmišljanjem da će se ovo sve brzo zaboraviti, da Muriz neće puno talasati i oni svi nastaviti svoje kriminalne živote....onako kao u bajkama, do kraja života.
pa sjetila se odjednom
postoje razne vrste amnezije, neko je stavio dobar tekst nedavno, ima svega, ima trajnih, prolaznih, potpunih, djelimicnih ...
-
YouAreMyDestiny
-
dzolix
#9030 Re: Slučaj Dženan Memić
Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memić je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentarisao ovaj snimak koji je izazvao buru reakcija u javnosti.
“Današnji snimak je šokirao javnost. Ovo je nažalost potvrda da je sve ono što mi govorimo u ovih pet godina tačno. Tužno je i da je Dalida Burzića imala ovaj snimak i ništa nije uradila”, kazao je Muriz.
On ističe da se vidi i kroz sva dešavanja u posljednjem periodu da Tužilaštvo BiH hoće da radi i da će slučaj biti doveden do kraja.
“Kada se posluša snimak koji je danas objavljen vidi se da hitna nije pozvana na vrijeme, samo me zanima kako su imali vremena da uslikaju Dženana, a nije pozvana hitna.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svjedok optužbe Nebojša Veljović, je izjavio da je zaposlen u Direkciji za koordinaciju policijskih
tijela, na obezbjeđuju rezidencije i ambasada,
Svjedok je naveo da su telefonom pozvali
njihovog dežurnog operativnog koji je nazvao MUP i hitnu, da je MUP došao za deset minuta a hitna
pomoć nakon pola sata
Na direktno pitanje tužioca Kreštalice kakvi su bili vremenski uslovi tu noć svjedok je
odgovorio da je bilo oblačno, da se očekivala kiša te da nije bilo nešto pravo osvjetljeno
Naveo je da je zaustavljao saobračaj da se ne bi
oštetilo mjesto te da je svojim službenim telefonom slikao položaj tijela u slučaju da hitna odnese da
se zna u kojem je bio položaju
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prvo je javio centrali da se zovne hitna, nakon toga je fotografiso.
“Današnji snimak je šokirao javnost. Ovo je nažalost potvrda da je sve ono što mi govorimo u ovih pet godina tačno. Tužno je i da je Dalida Burzića imala ovaj snimak i ništa nije uradila”, kazao je Muriz.
On ističe da se vidi i kroz sva dešavanja u posljednjem periodu da Tužilaštvo BiH hoće da radi i da će slučaj biti doveden do kraja.
“Kada se posluša snimak koji je danas objavljen vidi se da hitna nije pozvana na vrijeme, samo me zanima kako su imali vremena da uslikaju Dženana, a nije pozvana hitna.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svjedok optužbe Nebojša Veljović, je izjavio da je zaposlen u Direkciji za koordinaciju policijskih
tijela, na obezbjeđuju rezidencije i ambasada,
njihovog dežurnog operativnog koji je nazvao MUP i hitnu, da je MUP došao za deset minuta a hitna
pomoć nakon pola sata
Na direktno pitanje tužioca Kreštalice kakvi su bili vremenski uslovi tu noć svjedok je
odgovorio da je bilo oblačno, da se očekivala kiša te da nije bilo nešto pravo osvjetljeno
Naveo je da je zaustavljao saobračaj da se ne bi
oštetilo mjesto te da je svojim službenim telefonom slikao položaj tijela u slučaju da hitna odnese da
se zna u kojem je bio položaju
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prvo je javio centrali da se zovne hitna, nakon toga je fotografiso.
-
td_maajka
#9031 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja kad sam pricala o ljudima koji stoje uz Muriza, nisam pricala o politicarima niti nekim tamo desetim ljudima. Pricala sam o njegovoj porodici i prijateljima. Tu ne treba nikakva „podrska sa strane“, nikakvi „stranci“ niti „politicke partije i njeni lideri“. I mislila sam iskljucivo, ako se doista slucaj ne dovede do kraja pravnim putem u BiH.
Sto se ove teorije o prikrivanju automafije tice, mislim da to nije bas realna teorija.
Ne, istragase ne vodi zato sto su ova dvojica prikrivala svoje druge kriminalne radnje, vec se vodi za prikrivanje ubistva, a Dupovac i Mutap su na osnovu dokaza o njihovoj umjesanosti u isto u pritvoru. Sta su bili njihovi motivi da se u to upustaju je sasvim druga prica, ali i nesto sto ne stoji na putu daljoj istrazi, nego bas suprotno - olaksava istraziteljima.
Na kraju ce mnogi zavrsiti iza resetaka, a nekima Zenica svakako nije nepoznat pojam.
Sto se ove teorije o prikrivanju automafije tice, mislim da to nije bas realna teorija.
Ne, istragase ne vodi zato sto su ova dvojica prikrivala svoje druge kriminalne radnje, vec se vodi za prikrivanje ubistva, a Dupovac i Mutap su na osnovu dokaza o njihovoj umjesanosti u isto u pritvoru. Sta su bili njihovi motivi da se u to upustaju je sasvim druga prica, ali i nesto sto ne stoji na putu daljoj istrazi, nego bas suprotno - olaksava istraziteljima.
Na kraju ce mnogi zavrsiti iza resetaka, a nekima Zenica svakako nije nepoznat pojam.
-
td_maajka
#9032 Re: Slučaj Dženan Memić
Ali, ti si slusao snimke iz Hitne pomoci, jel‘ tako?
I znas da ovako kako je opisao na sudu nije bilo, jel‘ da?
Mislim, cudilo bi me da ti je to promaklo.
-
dzolix
#9033 Re: Slučaj Dženan Memić
njihovog dežurnog operativnog koji je nazvao MUP i hitnu. ,,,,,,Oni su pozvali ,Veljovic njihovog dezurnog u ambasadi da bi on iz ambasade pozvo hitnu . Pa kasnije u svjedocenju stoji da je fotografiso. Ne pise nigdje da je prvo fotografiso pa nakon toga zvao (li) hitnu.Na snimku je ambasada i hitna.
S terena mi patrola javlja ,dole Velika Aleja Ilidza,, jeste oonnaj na pocetku aleje je djevojka udarila s vozilom ooonnnaj u drvo.
-
zijancer
-
uvijekIInikadI
#9035 Re: Slučaj Dženan Memić
Jesi li slušao snimke iz HP? - citaš li šta te kolegica sprašujedzolix wrote: ↑13/03/2021 16:42Svjedok je naveo da su telefonom pozvali
njihovog dežurnog operativnog koji je nazvao MUP i hitnu. ,,,,,,Oni su pozvali ,Veljovic njihovog dezurnog u ambasadi da bi on iz ambasade pozvo hitnu . Pa kasnije u svjedocenju stoji da je fotografiso. Ne pise nigdje da je prvo fotografiso pa nakon toga zvao (li) hitnu.Na snimku je ambasada i hitna.
S terena mi patrola javlja ,dole Velika Aleja Ilidza,, jeste oonnaj na pocetku aleje je djevojka udarila s vozilom ooonnnaj u drvo.
-
denden
#9036 Re: Slučaj Dženan Memić
Zanimljivo je kako svaki njegov medijski nastup ima tacno odredjen unaprijed pripremljen protokol koji obavezno sadrzi, cak i kad iskace iz konteksta, tacku "SDA stoji iza svega". Mozda to i jeste poetska pravda da ih narod zamrzi zbog neceg sa cim nemaju nikakve veze kad su vec uspjeli izbjeci odgovornost za tone i tone kriminala. Ali je svejedno degutantno. Ipak je u pitanju otac koji je izgubio dijete i to jeste lesinarenje tih koji mu spremaju nastupe.
- GAU8
#9037 Re: Slučaj Dženan Memić
Ali SDA stoji iza svega, pogotovo u KS... Rastakali su godinama sve sto je valjalo, pa tako i tuzilastvo, policiju, zdravstvo, ....denden wrote: ↑13/03/2021 17:33![]()
Zanimljivo je kako svaki njegov medijski nastup ima tacno odredjen unaprijed pripremljen protokol koji obavezno sadrzi, cak i kad iskace iz konteksta, tacku "SDA stoji iza svega". Mozda to i jeste poetska pravda da ih narod zamrzi zbog neceg sa cim nemaju nikakve veze kad su vec uspjeli izbjeci odgovornost za tone i tone kriminala. Ali je svejedno degutantno. Ipak je u pitanju otac koji je izgubio dijete i to jeste lesinarenje tih koji mu spremaju nastupe.
-
denden
#9038 Re: Slučaj Dženan Memić
Ubistvo je pocinio Ljubo Seferovic i politika u istragu ulazi tek sa politickom opcijom koja je stala iza teorije zavjere, a u kojoj opciji je Arijana Memic.
Pratio sam temu, pitas zasto Muriz Memic ne identifikuje navodnog ubicu. Pa identifikovao ga je.
- JThomas
#9039 Re: Slučaj Dženan Memić
-
denden
- JThomas
#9041 Re: Slučaj Dženan Memić
-
denden
- JThomas
#9043 Re: Slučaj Dženan Memić
ne mogu.
-
denden
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#9045 Re: Slučaj Dženan Memić
SDA je rak rana naseg drustva
- JThomas
#9046 Re: Slučaj Dženan Memić
a padobranci padaju mahsuz da kažu da oni misle sve najgore o sda, ali da samo sa ovim nemaju ništa, da se treba fokusirati na veće stvari i pravi kriminal... 
-
dzolix
#9047 Re: Slučaj Dženan Memić
Otac ne moze da prihvati da mu je sin strado bezveznim nesrecnim slucajem bez nekog smisla razloga. On je uvijek u nekoj kombinaciji razloga uzroka i posljedica,njegov mentalni sklop je takav da umislja da iza svega stoji neciji plan iz pozadine. Za njega su svi uvezani nekom zavjerom .On je vozac, sofer po zanimanju vjerovatno ne moze prihvatiti da mu je sin strado u saobracaju. U njegovoj profesiji.
- JThomas
#9048 Re: Slučaj Dženan Memić
-
dzolix
#9049 Re: Slučaj Dženan Memić
Zasto si onda dvolican. Te tvoje parole djeluju sarkasticno. Zasto ne pokusas rijesiti slucaj ,ukazati na nepravdu i lazi.
- JThomas