Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post Reply
salik79

#1576 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 09/03/2021 18:00
salik79 wrote: 09/03/2021 17:51
jeza u ledja wrote: 09/03/2021 17:42 Nisam ih izmislio i tebi je to jasno jer bi u protivnom rekao da oni jesu kritike Izraela koje si trazio.

Sad trazis objasnjenja i kontekste. :D Ne. Dovoljne su te dvije recenice da opovrgnu ono sto si prvobitno napisao. Ti to ne zelis da priznas i cao. Time si sam sebi jos jednom skocio u usta, tj. slagao.

Cim priznas da je to kritika Izralea koju si trazio ja cu ti postaviti koji clan/clanica trenutnog Bidenovog kabineta je to izjavio/izjavila. Gdje, kada, u kom kontekstu, sa sve linkovima. :wink:

Kazem opet siguran sam da mogu naci jos toga, upecatljivijeg i boljeg, da se malo vise potrudim. Ali ovo je dovoljno. No sa propagandnim demagogom diskusija je uzaludna.
Bujrum, postavi... Ostalo je sve trla baba lan i rekla kazala. Dokazi svima da si u pravu, boli te briga sta ja mislim i sta cu misliti.

Ne postoji niko, Jevrej, ili nejevrej, ko je ikada bio, a tesko da ce ikada i biti, dio rezima, a da je kritican prema Izraelu. I to je i budali jasno.
Tacno, mogu komotno i izmisljat izjave da bi dokazao isto. :lol:

Cim uopste ostavljas mogucnost da ovakve izjave nisu dovoljne jer po tebi ovise od konteksta, dokazujes da to bi uradio za bilo sta sto ti se postavi kao dokaz.

Pokazao si da si nedosljedan i da se ne drzis vlastitih rijeci. :wink:

Cuj da dokazem svima...nikom drugom nije bitan ovaj nas razgovor vjeruj mi. :D Svi znaju ko si ti.
Znaci, nista.... Dovidjenja.
jeza u ledja

#1577 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 09/03/2021 18:06
jeza u ledja wrote: 09/03/2021 18:00
salik79 wrote: 09/03/2021 17:51

Bujrum, postavi... Ostalo je sve trla baba lan i rekla kazala. Dokazi svima da si u pravu, boli te briga sta ja mislim i sta cu misliti.

Ne postoji niko, Jevrej, ili nejevrej, ko je ikada bio, a tesko da ce ikada i biti, dio rezima, a da je kritican prema Izraelu. I to je i budali jasno.
Tacno, mogu komotno i izmisljat izjave da bi dokazao isto. :lol:

Cim uopste ostavljas mogucnost da ovakve izjave nisu dovoljne jer po tebi ovise od konteksta, dokazujes da to bi uradio za bilo sta sto ti se postavi kao dokaz.

Pokazao si da si nedosljedan i da se ne drzis vlastitih rijeci. :wink:

Cuj da dokazem svima...nikom drugom nije bitan ovaj nas razgovor vjeruj mi. :D Svi znaju ko si ti.
Znaci, nista.... Dovidjenja.
Tako je. Znaci da utvrdimo jos jednom kako si ponovo uhvacen u lazi:
jeza u ledja wrote: 09/03/2021 15:28
salik79 wrote: 08/03/2021 21:22

Da osudjuje fasisticko-aparhejsko ponasanje i zlocine cionistickog rezima.

Demantuj me i povlacim sve sto sam rekao.
,
jeza u ledja wrote: 08/03/2021 22:07

"Ima toliko toga oko cega se moze biti razocaran, cak uzasnut. Stotine, mozda cak hiljade, neduznih gradjana je ubijeno i hiljade drugih je ostalo bez krova nad glavom. Izbjegavanja, cak i lazi izraelske vlade...."

ili recimo:

"Izraelci svih politickih boja ulaze u novu godinu osramoceni nakon masakara prosle sedmice nad nevinim ljudima..."

Jel moze to?

salik79 wrote: 08/03/2021 21:22 Istrgnutim citatom odnekle nista ne dokazujes,
jeza u ledja

#1578 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

Ovdje covjek detaljno objasnjava razliku izmedju zakona kojeg ce potpisati danas Demokrate (American Rescue Plan) i kojeg su progurali Republikanci kad je Trump dosao na vlast (Tax Cuts and Jobs Act):

Bloo
Globalna šefica

#1579 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by Bloo »

lissaly_manny wrote: 08/03/2021 23:13
ultima_palabra wrote: 08/03/2021 22:56
Challenger_ wrote: 08/03/2021 22:48

Zašto ubacuješ Srebrenicu i Markale, Aušvic? Zar si toliko bez argumenata da su ti potrebne laži? Izgleda jesu.
To je taj narativ, jednom kad tim putem krenes nema povratka.

Neki dan gledam jedan spomenik zrtvama 9/11, citam imena i sjetim se one idiotarije kako nema Jevreja medju zrtvama :-)
dobar ti narativ...jel uz taj narativ ide kokarda subara i odnekud americka plata?

narativ u kome su pecinski ljudi napali i pogodili najzasticenije nebo na svijetu?

ako si "nas" bas mi je zao sto nisi zavrsio u hali ili razcopan na markalama umjesto sto su pokusali od tebe napraviti covjeka

btw.... pogledaj eto onako film Mauritanac...ja pogledo i uglavnom je "narativ" teorija zavjera potvrdjen..... a nama je americkim "blagoslovom" nabacena kosulja nemoguce i propale drzave...

fuj.....
Ban do 1.6.2021.
zilog

#1580 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by zilog »

GOP struggles to define Biden, turns to culture wars instead

https://apnews.com/article/joe-biden-me ... 7390ac1305

“There’s just not the antipathy to Biden like there was Obama. He just doesn’t drive conservative outrage,” said Alex Conant, a longtime GOP operative, who worked for the Republican National Committee in 2009 as they labored to undermine then-President Barack Obama.

Sto li im je Obama bio laksi za mrziti? :mrgreen:
uglavnomja

#1581 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by uglavnomja »

ne znam gdje da stavimm

porodica georgea floyda dobila 27 MILIONA dolara odstete
mishic

#1582 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by mishic »

Da kojim slučajem neko od obićnih građana izgovori antidržavne i nacističke parole koje kompletna porodica predsjedavajućeg Predsjedništva BiH gotovo u horu svakodnecno pjeva, odmah bi se našao iz brave. Dok se to godinama svakodnevno ponavlja glavna državna tužiteljica kojoj nacizam očito ne smeta kao što joj ne smeta ni antidržavno djelovanje, izmišlja i umišlja da se neko na nju okomio pa hapsi i zatvara one koji je preteknu na putu, one koje samo ona vidi kao potencionalnu opasnost po nju i njenu sigurnost. Umjesto državne ona se pretvorila u svoju privatnu tužiteljicu za što je država (svi mi) debelo plačamo.

Ni od kasnih tridesetih do četrdesetih godina prošlog stoljeća nije se ovako slobodno i komotno razmahivao nacizam, nisu ncisti bili ovako i ovoliko zaštićeni i nije se moglo otvoreno, slobodno, privatno, porodično i institucionalno djelovati protiv osnovnih ljudskih prava, protiv države i njenih institucija, djelovati na otvorenom širenju nacističkih ideja i ideologije i uz sve to, za to biti debelo plaćen i paralelno s tim otvoreno pljčkati, krasti, bahatiti se i svojom samovoljom mimo svih pravnih, moralnih, političkih i bilo kojih drugih načela i principa, ugrožavati mir, narode, države i čitav region.

Ako to za truhli Balkan i jeste normalno i prihvatljivo začuđujuće je kako međunarodna zajednica koja je toliko uložila u ove prostore šuti, mirno gleda i čeka da plane kako bi se onda snebivala kako nema rješenja za takvu situaciju. A potom se opet neće znati ko je kriv, ko je zakuhao i započeo sukobe i krvoprolića, ko posijao mržnju, ko je u pravu a ko u krivu, ko je dželat a ko žrtva? To žmirenje na ovu situaciju je izravno saučesništvo u zloćinu.

Kada još jednom vlade SAD, Engleske, Fracuske, Njemačke i drugih zemlje pred svojom i međunarodnom javnošću budu morale spašavati obraz usljed nemoći da efikasno stanu u kraj posljdicam nacizma poniklog na temeljima truhlog kompromisa napravljenog u Dejtonu govorit će o visokoj cijeni koju moraju platiti kako u novcu tako i u ljudskim životima i ni na kraj pameti im neće biti da je to u stvari cijena zakašnjenja i nepravovremene reakcije.

Nakaradni Dejtonski kompromis dodatno oskrnavljen srpskom opstrukcijom provođenja Aneksa 7 ohrabrio je Srbe da shvate da se tromoj i neefikasnoj međunarodnoj zajednici komotno može podvaljivati, da je njihov princip pravde suviše rastegljiv i da se na kraju "stranama u sukobu" nametne, po međunarodnu zajednicu i vlade velikih sila, najbezbolnije rješenje usljed koga dželat profitira a žrtva dodatno bude kažnjena.

30. kadrovski centar koji nikada nije ni prestao funkcionirati sada se samo proširuje i pored vojski prenosi se na infrastrukturu, obrazovanje i druge oblasti života tako da se maskira nastajanje Velike Srbije i to uz svestranu pomoć Dragana Ćovića i njegovog HDZ-a. Sljepilo koje pokazuje Ćović doći će do izražaja tek kada njegov HDZ i Dodikov SNSD postanu susjedi koji jedan drugog zaslužuju. No tada će Dragan i Milorad u "zasluženu" penziju a glava će boljeti one koji se danas prave da to ne vide.

Danas nije pet do dvanaest, danas je dvanaest i pet, i ako se HITNO ne reaguje cijena koja će se morati platiti biće višestruko veća. Na žalost, neće je plačati samo oni koji su što činjenjem što nečinjenjem doprinijeli ovoj situaciji nego će je, kao i uvijek, plačati i oni koji ničim nisu doprinijeli ovakvom stanju. Njima bi se jedino moglo prigovoriti na tome što ne vrište nego šute i gledaju a potpuno im je jasno kuda ovo vodi.
DonerKebab

#1583 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by DonerKebab »

uglavnomja wrote: 12/03/2021 20:28 ne znam gdje da stavimm

Gdje je odsteta za milione nevinih na bliskom istoku?
Amerikanci, Izrael, Saudija i GB pokazuju sta misle o ostatku svijeta nedajuci vakcinu ostatku svijeta.
EU i ostatak svijeta bi se trebali okrenuti Rusiji i Kini.
Mi u BiH bi se trebali dogovoriti sa Srbijom jer ce nas Amerikanci opet zrtvovat.
zilog

#1585 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by zilog »

DonerKebab wrote: 12/03/2021 23:28 Amerikanci, Izrael, Saudija i GB pokazuju sta misle o ostatku svijeta nedajuci vakcinu ostatku svijeta.
Osvrnucu se samo na ono sto ima veze sa temom. Ostatak ti isto nema blage veze, ali necemo ovdje o tome.

Samo mi reci, da je kojim slucajem Biden naredio da se dio vakcina, koje je Amerika narucila i kupila za svoje gradjane, isporuci nekim drugim drzavama, kakva bi reakcija Republikanaca bila?
ultima_palabra

#1586 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by ultima_palabra »

zilog wrote: 13/03/2021 00:34
DonerKebab wrote: 12/03/2021 23:28 Amerikanci, Izrael, Saudija i GB pokazuju sta misle o ostatku svijeta nedajuci vakcinu ostatku svijeta.
Osvrnucu se samo na ono sto ima veze sa temom. Ostatak ti isto nema blage veze, ali necemo ovdje o tome.

Samo mi reci, da je kojim slucajem Biden naredio da se dio vakcina, koje je Amerika narucila i kupila za svoje gradjane, isporuci nekim drugim drzavama, kakva bi reakcija Republikanaca bila?
Ne bih rekao da je ovo besmislica. Zasad Biden, osim retorike, ne nudi Evropi i ostatku svijeta nesto vise od Trumpa. EU se ne snalazi u ovoj situaciji i polako se okrece Rusiji i Kini, sto bi bio ogroman geopoliticki promasaj.

Razumijem da je korona dovela i do povecanog izolacionizma, ali Amerika treba biti ta koja ce izaci iz tog kruga. A obaziranje sta ce reci republikanci je garantovan put u propast.
zilog

#1587 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by zilog »

ultima_palabra wrote: 13/03/2021 01:54

Ne bih rekao da je ovo besmislica. Zasad Biden, osim retorike, ne nudi Evropi i ostatku svijeta nesto vise od Trumpa. EU se ne snalazi u ovoj situaciji i polako se okrece Rusiji i Kini, sto bi bio ogroman geopoliticki promasaj.

Razumijem da je korona dovela i do povecanog izolacionizma, ali Amerika treba biti ta koja ce izaci iz tog kruga. A obaziranje sta ce reci republikanci je garantovan put u propast.
Prema najavama do sredine maja ce Amerika dobiti vakcine za cijelu svoju populaciju. Tada se od ove administracije moze ocekivati da, sto se korone tice, pocne djelovati na globalnom planu. Da pocne bilo sta raditi prije toga, GOP i trumpisti bi im se na glavu popeli. Najbolje po forumu vidis kakva je situacija. Trazi mu se dlaka u jajetu...

Rusija i Kina su diktature i nemaju problema koristiti vakcine za sirenje uticaja po svijetu, iako kod sebe nisu vakcinisali ni svu najugrozeniju populaciju. Neka neko zucne ako smije...

Ne mora Biden ponuditi Evropi nista spektakularno. Dovoljno je da se vratio u Pariski sporazum i sto ce zaustaviti razgradnju NATO-a. Ostalo ce doci samo po sebi. Zaustavice se bespotrebni trgovacki ratovi, koje je Trump pokretao samo da bi ispalo da nesto radi za MAGA ublehu.

Uostalom mnogo sam mirniji kada znam da, u slucaju da Mile i Vucko nesto pokusaju, u WH ne sjedi Trump. Nije cudo sto mitomani s obje strane Drine za njim liju krokodilske suze.
ultima_palabra

#1588 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by ultima_palabra »

zilog wrote: 13/03/2021 03:23
ultima_palabra wrote: 13/03/2021 01:54

Prema najavama do sredine maja ce Amerika dobiti vakcine za cijelu svoju populaciju. Tada se od ove administracije moze ocekivati da, sto se korone tice, pocne djelovati na globalnom planu. Da pocne bilo sta raditi prije toga, GOP i trumpisti bi im se na glavu popeli. Najbolje po forumu vidis kakva je situacija. Trazi mu se dlaka u jajetu...

Rusija i Kina su diktature i nemaju problema koristiti vakcine za sirenje uticaja po svijetu, iako kod sebe nisu vakcinisali ni svu najugrozeniju populaciju. Neka neko zucne ako smije...

Ne mora Biden ponuditi Evropi nista spektakularno. Dovoljno je da se vratio u Pariski sporazum i sto ce zaustaviti razgradnju NATO-a. Ostalo ce doci samo po sebi. Zaustavice se bespotrebni trgovacki ratovi, koje je Trump pokretao samo da bi ispalo da nesto radi za MAGA ublehu.

Uostalom mnogo sam mirniji kada znam da, u slucaju da Mile i Vucko nesto pokusaju, u WH ne sjedi Trump. Nije cudo sto mitomani s obje strane Drine za njim liju krokodilske suze.
Ne znam koliko je pametno cekati do maja/juna... neki dan je administracija narucila dodatnih 100 miliona J&J vakcina koje ce vjerovatno biti visak, pa ce valjda onda ici drugim zemljama. Nakon 4 godine potrebno je vise od retorike da bi se popravili odnosi USA-EU.

A Biden je naucio lekciju od Obame, pa je novi korona-zakon donio ekspresno i bez obaziranja na GOP. Tako treba i nastaviti.
jeza u ledja

#1589 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

Da li se uopste odobrava, pravi, isporucuje bilo kakva americka vakcina vani? Nisam fakat upucen.

I ako ima, da li je to samo u EU i Izraelu, ili?
sinuhe

#1590 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by sinuhe »

To su globalne kompanije, nisu americke, kod kojih novac ne priznaje nacionalne granice. Bijela kuca -nema izvoza :D
Mada najvise vakcina sigurno da su i plasirali u druge krajeve svijeta.
DonerKebab

#1591 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by DonerKebab »

Amerikanci su svoju marionetu GB natjerali na Brexit, svojim ratovima na Bliskom istoku pokrenuli migrantske valove kojih ce jos biti i sad su direktan krivac za hiljade mrtvih u Evropi jer blokiraju izvoz vakcina dok se iz EU vakcine, namjenjene za izvoz izvoze.
E sad sta ti jos treba, direktna objava rata?

I nas su u govna uvalili, obecali (Warren Zimmermann i.o) da nas ne smije niko napast a ovako si izgubio ljudski resurs, izgubio si kontrolu nad pola drzave, izgubili su i najveci su gubnici ratova na balkanu i Srbi pored nas. Samo i jedni i drugi to nebi priznali radi nekog ponosa.
Gdje je obecana RBIH i buducnost za narode u BiH?
Zato kazem amerikancima nevjerujem, nadam se da moja sumnja u njih nije opravdana.
zilog

#1592 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by zilog »

DonerKebab wrote: 13/03/2021 07:41

Amerikanci su svoju marionetu GB natjerali na Brexit, svojim ratovima na Bliskom istoku pokrenuli migrantske valove kojih ce jos biti i sad su direktan krivac za hiljade mrtvih u Evropi jer blokiraju izvoz vakcina dok se iz EU vakcine, namjenjene za izvoz izvoze.
E sad sta ti jos treba, direktna objava rata?

I nas su u govna uvalili, obecali (Warren Zimmermann i.o) da nas ne smije niko napast a ovako si izgubio ljudski resurs, izgubio si kontrolu nad pola drzave, izgubili su i najveci su gubnici ratova na balkanu i Srbi pored nas. Samo i jedni i drugi to nebi priznali radi nekog ponosa.
Gdje je obecana RBIH i buducnost za narode u BiH?
Zato kazem amerikancima nevjerujem, nadam se da moja sumnja u njih nije opravdana.
Ovo ko ti je rekao te dobro slagao. Niko to nije obecao.
Point.

#1593 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by Point. »

DonerKebab wrote: 12/03/2021 23:28
uglavnomja wrote: 12/03/2021 20:28 ne znam gdje da stavimm

Gdje je odsteta za milione nevinih na bliskom istoku?
Amerikanci, Izrael, Saudija i GB pokazuju sta misle o ostatku svijeta nedajuci vakcinu ostatku svijeta.
Mi u BiH bi se trebali dogovoriti sa Srbijom jer ce nas Amerikanci opet zrtvovat.
Image
jeza u ledja

#1594 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

sinuhe wrote: 13/03/2021 06:59 To su globalne kompanije, nisu americke, kod kojih novac ne priznaje nacionalne granice. Bijela kuca -nema izvoza :D
Dobro ali gdje i kome? I da li se te vakcine proizvode i vani, tj. gdje i kada? Zanima me konkretno jer ocigledno postoji vakcinaski diplomatski rat trenutno gdje se Kina i Rusija hvale potpisivanjem sporazuma sa raznim zemljama o izvozu i proizvodnji njihovih vakcina.

Naravno da ne izvozi BK ali moze kontrolirati ili blokirati eventualni izvoz, sto se donekle i radi. Jasno je da je u tom smislu asimetricno porediti Ruse, Kineze, sa Amerima jer u americkom slucaju prodaja i izvoz istih nema veze sa drzavom. Doduse, ova Moderna a mescini i J&J vakcine su razvijene uz pomoc vladinog programa tako da nisu bas te kompanije odvojene od obaveza drzavi.
sinuhe

#1595 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by sinuhe »

jeza u ledja wrote: 13/03/2021 14:44
sinuhe wrote: 13/03/2021 06:59 To su globalne kompanije, nisu americke, kod kojih novac ne priznaje nacionalne granice. Bijela kuca -nema izvoza :D
Dobro ali gdje i kome? I da li se te vakcine proizvode i vani, tj. gdje i kada? Zanima me konkretno jer ocigledno postoji vakcinaski diplomatski rat trenutno gdje se Kina i Rusija hvale potpisivanjem sporazuma sa raznim zemljama o izvozu i proizvodnji njihovih vakcina.

Naravno da ne izvozi BK ali moze kontrolirati ili blokirati eventualni izvoz, sto se donekle i radi. Jasno je da je u tom smislu asimetricno porediti Ruse, Kineze, sa Amerima jer u americkom slucaju prodaja i izvoz istih nema veze sa drzavom. Doduse, ova Moderna a mescini i J&J vakcine su razvijene uz pomoc vladinog programa tako da nisu bas te kompanije odvojene od obaveza drzavi.
Dakle spor je oko izvoza vakcine AstraZenece koja se ne koristi u SAD, upotreba jos nije odobrena, a imaju ih desetine miliona.
Navodno Bidenova administracija ne odobrava izvoz.
jeza u ledja

#1596 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

sinuhe wrote: 13/03/2021 15:37

Dakle spor je oko izvoza vakcine AstraZenece koja se ne koristi u SAD, upotreba jos nije odobrena, a imaju ih desetine miliona.
Ne kontam?

AstraZeneca je britansko-svedska kompanija. Koliko znam to je jedina vakcina iz Evrope za sada. (Mada je Pfizer radio u saradnji sa njemackom BioNTech). Znam da se vrti neka vijest zadnjih par dana da AstraZenecina vakcina ne fukncionise bas najbolje...
Ali ja sam govorio o americkim vakcinama na stranom trzistu, ne obratno.
zilog

#1597 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by zilog »

sinuhe wrote: 13/03/2021 15:37

Zabranu je u decembru uvela Trump-ova administracija...
sinuhe

#1598 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by sinuhe »

Proizvodi se AZ i u SAD ali jos nije odobrena upotreba. Ne kazem da je neko kriv nego mi je zanimljivo sa te pozicije globalne trgovine.
Cak su vakcine razvijene medjunarodnom saradnjom u multinacionalnim kompanijama a ne zato sto je neka administracija ulozila par milijardi da kao nesto ubrza.

Sad vidim da je EU izvezla van unije 34 miliona vakcina a vakcinisala 60 miliona dok za SAD ne nalazim podatke(povlacim ono ranije napisano :D )
https://www.theguardian.com/world/2021/ ... u-concedes
Last edited by sinuhe on 13/03/2021 16:29, edited 1 time in total.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#1599 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by Hame_ »

DonerKebab wrote: 12/03/2021 23:28 Gdje je odsteta za milione nevinih na bliskom istoku?
Image
jeza u ledja

#1600 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

sinuhe wrote: 13/03/2021 16:18 Proizvodi se AZ i u SAD ali jos nije odobrena upotreba. Ne kazem da je neko kriv nego mi je zanimljivo sa te pozicije globalne trgovine.
Cak su vakcine razvijene medjunarodnom saradnjom u multinacionalnim kompanijama a ne zato sto je neka administracija ulozila par milijardi da kao nesto ubrza.

Sad vidim da je EU izvezla van unije 34 miliona vakcina a vakcinisala 60 miliona dok za SAD ne nalazim podatke(povlacim ono ranije napisano :D )
https://www.theguardian.com/world/2021/ ... u-concedes
Mislim da sto se tice drzavne pomoci nije toliko pitanje samog razvitka vakcine vec proizvodnje, materijala, skracenog procesa odobravanja i onda distribucije.

Da li ijedna zapadna vakcina dostupna u zemljama Latinske Amerike, Azije, Afrike, istocne Evrope, trenutno?

Ima li gdje o tome malo detaljnijih info? Ja sam kratko trazio ali ne nadjoh.

Mislim pretpostavljam da naravno ima ili da je u planu vrlo skoro, ali eto da vidimo konkretno.
Post Reply