Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

foxlife

#8976 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

u-pet-deka wrote: 12/03/2021 11:35 Mojih deset (10) prstiju na rukama.
ok prstima uzmes a ko ih spremi da bi tvojih 10 prstiju uzelo?
Tesla Edison

#8977 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tesla Edison »

Pošto sam, u jednu ruku laik, što se tiče ZKP-a, mota mi je jedna misao po glavi.

Naime, ako tužilaštvo završi istragu, ako podigne optužnicu protiv n.n. osoba za zataškavanje istrage, te protiv n.n. osoba za ubistvo, kakva je šansa, i da li ona uopšte postoji, da predsjednica tog sudskog vijeća, ili članica sudskog vijeća, koji će voditi postupak, bude Dalida Burzić? Znam da je luda zamisao ali ona je sutkinja Suda BiH, i nešto kontam, sve je moguće u ovoj zemlji.

Kave i koliko su šanse za ovakav scenarij?
Billy The Pljuc

#8978 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

JThomas wrote: 12/03/2021 08:25
Billy The Pljuc wrote: 12/03/2021 01:24
Znači njima na KUM-u je trebalo pola sata od dovoženja Dženana Memića za pregled istog a Alisu Mutap su pregledali 7 minuta nakon dovoženja, ista je dovežena na KUM 10 minuta kasnije od Dženana Memića?

Nekad davno sam imao ozljedu na poslu u večernjim satima i kolega me dovezao na KUM jer nije htio čekati hitnu, ludnica je bila to veče ali su pacijente obrađivali u zavisnosti od stepena povreda. Uredno sam sačekao sa otvorenom ranom i neznatnim krvarenjem jer sam uspio isto zaustaviti, ne mogu se zakleti da sam čekao duže od desetak minuta, obradili me, zašili i otpustili vrlo brzo.

Ne mogu vjerovati da je došlo do ovakvih "propusta" u tretmanu Dženana Memića sa težim tjelesnim povredama i urgentnosti po pitanju Alise Mutap sa lakšim tjelesnim povredama.

Šta se uistinu odigralo na KUM-u????
još sumnjivije od svega vezanog za samu hitnu je šta je bilo do zvanja hitne. alisa i dženan su se po svim našli oko 9 sati. "nesreća" po tužilaštvu se dešava malo iza pola 11, a hitna dolazi oko 11. najmanje jedan školski čas ima neobjašnjen. u toku kojeg je vjerovatno momak umirao, a oni kontali "šta ćemo" i "zvali ljude"...
Ma to mi je jasno od ranije, nisu snimci nestajali tek tako, sama rekonstrukcija događaja bi bila mnogo lakša da se isti imaju na uvid. Ovo mi je zastrašujuće, gdje se izgubi pola sata prije nego se uopšte pregledao Dženan Memić?

Koje su radnje izvršene i da li su uopšte izvršene prije samog pregleda?

Ne mogu da vjerujem da je neko ostavio evidentno teško povrijeđenog da čeka na pomoć pola sata ili da se isti "vozao" tamo-amo u poštivanju nekih procedura ili vršenju nekih radnji. Logično je da se ne može niko tretirati prije nego se uopšte izvrše određene radnje ali da se neko sa teškim tjelesnim povredama ili povredom "pregleda" nakon pola sata od dovoženja je horor za koji neko mora odgovarati.

Ko god je prošao kroz KUM zna o čemu pišem, prije same intervencije stručnog lica izvrše se određene radnje, ukoliko je potrebno snimanje i slično isto se obavlja u vrlo kratkom vremenskom periodu. Gdje se izgubilo tih pola sata od dovođenja Dženana Memića na KUM?

Mene kad se lično dovezlo na isti, odmah je pristupilo stručno lice i izvršilo vizuelni pregled povrede i provjerilo komunikativnost tj. moje generalno stanje, ustanovilo da povreda nije teže prirode i da se osjećam generalno dobro kao i da mi se može pružiti pomoć i da mogu sačekati jer je bilo "težih" slučaja nego moj. Svojim očima sam vidio kako brzo obrađuju pacijente, za one kojima nisu mogli pomoći (dva slučaja su bila takva, jedan je već bio u toku a drugog su dovezli nakon mene) su vrlo brzo završili sve potrebne radnje i upućivali dalje. Kad je došao red na mene, odradili su i rendgen i obradili mi povredu u vrlo kratkom roku nakon čega su me otpustili.

Iskreno, na osnovu tog svog iskustva koje se desilo prije nekih 15-ak godina, ja imam samo riječi hvale za KUM. E sad, u međuvremenu se dosta toga promijenilo, pretpostavljam da isti ljudi odavno nisu tamo, zaprepašten sam podatkom da se negdje zagubilo pola sata u pružanju pomoći teško povrijeđenom Dženanu Memiću.

Naravno da se isto treba istražiti do u detalje i prozvati na odgovornost svakog ko je učestvovao u istom i Feraget sa Murizom ima potpuno pravo da zahtjeva odovojenu istragu o ovome.

Sad što se konkretno tiče eventualne "trgovine" ovim slučajem nisam sklon vjerovanju da se od žuto-riđeg govneta pokušava ucjenom nešto ishoditi, mogao bih povjerovati u to jedino u slučaju da je isti bio gost u Budnjinom hotelu iste večeri kad je Dženan napadnut pa da ga se eventualno skriva kao korisnika usluga u nekom lancu prostitucije koje se često pominje vezano za Budnjine hotele. Meni lično ta ljiga od čovjeka ne ostavlja takav utisak ali poznato je da matori panjevi opijeni moći vole "mlado meso" pa ću ostaviti ono čuveno "nikad ne reci nikad" po ovom pitanju.

Mislim da se ovdje ipak radi o poslovičnoj nesposobnosti institucije koju predstavlja likom i djelom Gordana Tadić, slučaj sam po sebi je preobiman i njima se teško izboriti sa istim pa stoga imamo kao rezultat sporost u djelovanju i rješavanju istog. O gospođi nemam baš neko pozitivno mišljenje jer je ista u određenom momentu i došla na poziciju ponajviše trgovinom na relaciji SDA-HDZ a manje svojom sposobnošću što na kraju i govore rezultati rada institucije koju ista predstavlja. Ako je i do sada predstavljala poslušnika ove dvije zločinačke organizacije (oni su meni isti) pa odjednom odlučila da radi po savjesti i slovu zakona i ne dozvoli daljnji uticaj istima ja bih joj lično halalio sve do sada, pogotovo ako izgura konkretno ovaj slučaj do kraja. Ne tvrdim da sam u pravu, možda i griješim po pitanju mnogo toga, jedino što znam za sebe lično jeste da porodica Memić od mene ima apsolutnu podršku i odazvaću im se na svaki poziv u borbi protiv nepravde ma gdje nas ovo sve vodilo.
uglavnomja

#8979 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ima na onom audio snimku i to
hitna javlja centrali da su stigli na kum
a onda poslije nekog vremna neki izgubljeni glas kaze jos smo na kumu, i jos nesto, ne sjecam se tacno
dzolix

#8980 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić rekla je večeras, gostujući u Dnevniku BHT1, da je Tužilaštvo koje vodi radilo u skladu sa zakonom u slučaju smrti Dženana Memića, te izjavila da neće podnijeti ostavku.

"Upućen je zahtjev za moju smjenu, ali ja o tome ne odlučujem", kazala je Burzić.

Tužiteljica je, uoči sutrašnjih protesta na godišnjicu stradanja Dženana Memića, navela da ne odsustaje od službene kvalifikacije krivičnog djela prema kome se već sudi za smrt Dženana Memića, a to je krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa sa smrtnim ishodom.

"Na početku istrage je bila to saobraćajna nesreća, sve je ukazivalo na to. Onog trenutka kada su došla dva nova dokaza, otvorena je istraga po nepoznatom izvršitelju za ubistvo. Imali smo velikih problema u istrazi, čak se činilo u jednom trenutku da se vodi paralelna istraga. Kada smo utvrdili sve dokaze potvrdili smo optužnicu. Utvrdit ćemo odgovornost onoga ko je ugrozio proces", navela je Burzić.

Ona je kritizirala Skupštinu kantona Sarajevo jer su tokom rasprave o slučaju Memić javno objavljeni podaci koji su ugrozili istragu. Također, istragu su ugrozile i rasprave na društvenim mrežama na kojima je vršen direktan pritisak na učesnike u procesu.

"Društvene mreže mogu uticati na istragu, jer vještaci na suđenju su pod pritiskom. Vještaci su izloženi pritiscima prije dolaska na sud i to nije dobro. To je sve pritisak na rad suda", naglasila je tužiteljica Burzić.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BiH
Muriz Memić
Dalida Burzić je stisla šake i demonstrirala mi kako je Dženan ubijen
08/02/2019

Otac ubijenog mladića Muriz Memić, gostovao je kod Mime Šahinpašića u emisiji Vox Populi

Dženan Memić ubijen je na današnji dan prije tri godine. “Saobraćajna nesreća” u kojoj je stradao desila se 8. februara 2016. godine, a podlegao je sedam dana kasnije, 15. Njegovo ubistvo do dan danas nije riješeno ni rasvijetljeno.

Otac ubijenog mladića Muriz Memić, gostovao je kod Mime Šahinpašića u emisiji Vox Populi

Dženan je, kaže, ubijen, a kako je to učinjeno zna Dalida Burzić.

“Ona je to meni demonstrirala u martu 2016. godine, stisla šake preda mnom, i rekla mi: “Nije on njega htio ubiti, to je bilo naguravanje koje je eskaliralo”, ona je morala od nekog imati te podatke, Alisa je bila živi svjedok”, objašnjava otac ubijenog mladića.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ili Memićeva konstrukcija da mu je tužilac Dalida Burzić reklanije bilo namjere da ga ubije” i pri tome pokazivala “stisnutim šakama” da je vozać “držeći volan vozila” pokušavao da izbjegne “udar”. Memić je i to okrenuo onako kako je u njegovoj “osvetničkoj glavi” i protumačio kao da je to “simulacija dvije šake koje nekoga udaraju”. Dakle, očigledno da Memić svjesno, bezobzirno koristi sve da bi se “hranio” i da bi se “svetio”.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.ins.ba/bs/article/7436/memi ... punio-dusu
Član Predsjedništva BiH Komšić izrazio je podršku Dragičeviću i Memiću u njihovoj borbi za pravdu.

Nakon konsultacija s advokatom Dragičevića i Memića, Komšić će uputiti pismo predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

Dragičević i Memić su zahvalili članu Predsjedništva BiH Komšiću na prijemu.

Davor i Muriz su poslije sastanka za portal Radiosarajevo.ba kazali da im je Željko Komšić "napunio dušu".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://ba.n1info.com/Vijesti/a285822/co ... nzkom.html
Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana Memića, po drugi put se sastao sa visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini, Valentinom Inzkom. Dobio je obećanje da će visoki predstavnik učiniti ono što je u njegovoj nadležnosti kako bi se ovaj slučaj rasvijetlio.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-https://www.zenit.ba/muriz-memic-trazi- ... -pritisak/
Muriz Memić traži pomoć Ambasade SAD: Molim vas učinite nešto, vrši se ogroman pritisak
------------------------------
A Mutap ima teku i usb ,mozes mislit.
Last edited by dzolix on 12/03/2021 15:34, edited 6 times in total.
JThomas

#8981 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

:thumbup: ako je boldirano mora da je tako i nikako drukčije.

:( zaista šta ta javnost radi, od čistog predmeta napravi farsu... :(
u-pet-deka

#8982 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

foxlife wrote: 12/03/2021 12:11
Mojih deset (10) prstiju na rukama.
DonieBrasco

#8983 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DonieBrasco »

Nisam ulazio na ovu temu dvije - tri sedmice pa da pitam ima li sta konkrento da se desilo, evo vec pola marata ovi su idalje u privtvoru ?

Sta se radi ili sta se vise ceka sa ovim slucajme ?
foxlife

#8984 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

u-pet-deka wrote: 12/03/2021 14:10
foxlife wrote: 12/03/2021 12:11
Mojih deset (10) prstiju na rukama.
ko ti dostavi sastojke?
td_maajka

#8985 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Evo novosti

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/63 ... ta-zlocina

Polako, zalba na pritvor je odbijena, tek smo na mjesec i po od hapsenja ove dvojice, ima vremena...
Nije se nadleznima zurilo 5 godina, ne zuri se ni Memicima sad. Na tenane, ali kako treba, isplivat ce sve na povrsinu.
YouAreMyDestiny

#8986 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Koliko vidim, ovo polako ide na bolje.
dzolix

#8987 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

ovo svjetlo na istragu baca i pojava videosnimka u koji je novinar „Avaza“ imao uvid, a koji je skinut s video nadzora džamije u Lužanima, a na njemu se u 21.28 sati vidi BMW plave boje koji ide u pravcu Velike aleje, a kojim upravlja Dženan, a na mjestu suvozača sjedi Alisa. Ovaj snimak potvrđuje da su Dženan i Alisa već u 21.30 sati bili na mjestu gdje se napad dogodio, a ne sat kasnije.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po cemu snimak sa dzamije u Luzanima "bas" potvrdjuje da su oni bili na mjestu nesrece u vrijeme 21.30 h. Dok su dosli do hotela proslo je neko vrijeme i ko zna gdje su jos vozili.
Parkirali su kod Crystal hotela ,ko zna koliko su se tu zadrzali kod na parkingu ,ako su lagano setali alejom moglo je biti to onda i 22.30(25) h.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slijedeću nelogičnost nalazimo u izjavi policijskog službenika PU Ilidža Velibora Ristivojevića, a on je kritične prilike neposredno prije mjesta ubistva Dženana zaustavio, kontrolisao i vratio nazad Golf 2,
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Da ne bude zabune zbog ovog novinarsko napisanog.. Policajac je zaustavio i vratio nazad golf sivi nakon nesrece jer je bio zabranjen prolaz zbog nesrece.
td_maajka

#8988 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Jesil‘ ti mozda taj zasticeni svjedok :D

Malo, malo, ti nesto sto bi samo neko ko je bio na licu mjesta znao ili neko ko je bio ukljucen u istragu, tvrdis kao da su to cinjenice. Te „nekoliko kombija“ kod Seferovica bilo, te ti sad tacno znas kad je i kako zaustavljen golf. Znas li nam rec i ko je sjedio u tom golfu? Jel Vehbija Seferovic stariji, mladji, sa zenom, bez zene, ili je bio u kombiju kod Ljube... A mozda nije uopce bio? Hm. :shock:
dzolix

#8989 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

td_maajka wrote: 12/03/2021 20:32 Jesil‘ ti mozda taj zasticeni svjedok :D

Malo, malo, ti nesto sto bi samo neko ko je bio na licu mjesta znao ili neko ko je bio ukljucen u istragu, tvrdis kao da su to cinjenice. Te „nekoliko kombija“ kod Seferovica bilo, te ti sad tacno znas kad je i kako zaustavljen golf. Znas li nam rec i ko je sjedio u tom golfu? Jel Vehbija Seferovic stariji, mladji, sa zenom, bez zene, ili je bio u kombiju kod Ljube... A mozda nije uopce bio? Hm. :shock:
Imam izjave svjedoka, spise sa sudjenja,cijela oba sudjenja ,kompletno sudjenje i po tome se ravnam. To sto govore Seferovici mi nije sigurno ,uzimam ih sa rezervom jer mijenjaju svoje iskaze, muljaju. A nije ni cudo da muljaju kakva se hajka odvija. Imam svjedocenje, iskaz za golf. Sto se tice onoga oko vise kombija sto sam napiso to je moje licno saznanje od 2016 .Imam dokaze(foto) ,znam ih donekle znam sta sam vidio, pamtim ,i drugi mogu posvjedociti(komsiluk) jer znam lokaciju ,evo ti inf,,nije u SAr.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Znas li nam rec i ko je sjedio u tom golfu? Jel Vehbija Seferovic stariji, mladji, sa zenom, bez zene, ili je bio u kombiju kod Ljube...
Svjedok Seferović Vehbija izjavi da je 08.02.2016 godine u večernjim satima oko 9 bio u kući u
Blažuju te je odatle krenuo prema sestri da joj donese djecu, da je nakon toga krenuo prema Koloniji
i ušao u Veliku Aleju, da je vozio Golf 4 sive boje, da je sa njim bila supruga Mina Bošnjaković i
15dijete od dvije godine, da kada su došli u Koloniju kupili su hranu za djecu i ostavili kući, te kada se
kretao prema kući a kada je ušao u aleju sreli su kombi sa kojim su se mimoišli, da je kombi bio kao
boja trave,te mu je poznato da je Ljubo Seferović imao takav kombi, dalje je naveo da je otišao kući i
vratio se u aleju nakon 15-20 minuta te je vidio policiju kod fijakera, prišao autom, otvorio vrata i
izašao te je primjetio farove slomljene na cesti i na desnoj strani momka kako leži nakon toga se
okrenuo sa autom i otišao u pravcu Šerifove kuće, okolo je išao, da tu noć nije vidio Ljubo
Seferovića nikako, da mu je poznato od naroda da je Ljubo bio u Banja Luci gdje je i prije živio. Na
unakrsna pitanja branioca potvrdi da se sa kombijem križao kod hotela „Kaza Grande“, da je kombi
išao iz pravca Vrela Bosne, da je kombi zelene boje, da su mu oba svjetla radila te da se kretao malo
brže te da je kao dugo svjetlo bacio na njega.
Last edited by dzolix on 12/03/2021 22:09, edited 1 time in total.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#8990 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Gerro »

dzolix wrote: 12/03/2021 20:50
td_maajka wrote: 12/03/2021 20:32 Jesil‘ ti mozda taj zasticeni svjedok :D

Imam izjave svjedoka, spise sa sudjenja,cijela oba sudjenja ,kompletno sudjenje i po tome se ravnam. To sto govore Seferovici mi nije sigurno ,uzimam ih sa rezervom jer mijenjaju svoje iskaze, muljaju. A nije ni cudo da muljaju kakva se hajka odvija. Imam svjedocenje, iskaz za golf. Sto se tice onoga oko vise kombija sto sam napiso to je moje licno saznanje od 2016 .Imam dokaze(foto) ,znam ih donekle znam sta sam vidio, pamtim ,i drugi mogu posvjedociti(komsiluk) jer znam lokaciju ,evo ti inf,,nije u SAr.
Znaci odajes po javnom forumu ono sto si vidio i o cemu bi trebao da sutis ?

Svaka cast.
uglavnomja

#8991 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

posto je ovo tekst o istrazi o istrazi veika je vjerovatnoca da su svi ovi novi svjedoci vezani samo za poslove ove dvojice koja su u zatvoru, a nikakve veze nemaju sa dz. i a. niti su bili ocevici u aleji

a zasticeni su jer je dupovac (bio) mocan, a ni mutapu ocito nije neka dobrica bez veza
dzolix

#8992 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Znaci odajes po javnom forumu ono sto si vidio i o cemu bi trebao da sutis ?

Svaka cast.
Spisi sa sudjenja su javni ,otvoreni za javnost,ja nisam stranka u postupku niti oficijelni svjedok,niti imam neki pro.interes ko doticni.
Imam pravo da napisem istinu koju znam.Niko me ne moze obavezati na sutnju.
JThomas

#8993 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

:thumbup: jabi volijo pročita ti još više da pišeš svoim riječima, a ne samo citate.
dzolix

#8994 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

JThomas wrote: 12/03/2021 21:25 :thumbup: jabi volijo pročita ti još više da pišeš svoim riječima, a ne samo citate.
Zar ti citas sta ja napisati. Stavljam citate jer je medijska hajka na jednoj strani . Nisam tolki idealista da rulji nesto puno objasnjavam. Jasno.
JThomas

#8995 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

:( užasno je šta ta rulja radi, ali bitno je da ima još drukčijih, onih koji razmišljaju svojom glavom :thumbup:
td_maajka

#8996 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

A, ne znam, ja koliko vidim iz svjedocenja (obje presude), Elvedin Boja je taj koji je rekao da je zaustavio Golf u kojem su sjedila dva muskarca, a ne Ristivojevic Velibor. Al‘ dobro, mozda mi je promaklo fakat.

Sto se tice kombija kod Seferovica, to ti cak i vjerujem sve sto si napisao. Pa i da imas slike iz 2016. tih kombija. Upravo to i rekoh. :)
dzolix

#8997 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Hoce novinari , mediji slagati , to je postalo pravilo . Dali je ovo tacno iskaz svjedoka , znaci padala je kisa:
Napomenuo je da je pored njega i Boje bio i dežurni
rukovodni pomočnik komandira Nermin Halilović iz razloga što je padala kiša pa su
prozvali Halilovića da dođe da im donese kartonske kutije kako bi adekvatno
obezbjedili sve tragove koji su na lica mjesta.
foxlife

#8998 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

dzolix wrote: 12/03/2021 23:00 Hoce novinari , mediji slagati , to je postalo pravilo . Dali je ovo tacno iskaz svjedoka , znaci padala je kisa:
Napomenuo je da je pored njega i Boje bio i dežurni
rukovodni pomočnik komandira Nermin Halilović iz razloga što je padala kiša pa su
prozvali Halilovića da dođe da im donese kartonske kutije kako bi adekvatno
obezbjedili sve tragove koji su na lica mjesta.
hoce novinari slagati al ovi iz stranke sudstva policije osoblja hotela nece?
dzolix

#8999 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Hoce slagati advokati,osteceni,optuzeni,istrazioci,istrazioci istrazioca,pravosudje,svjedoci,narod,hoce i mikrocip slagati,,ali novinari pogotovo jer opisuju nesto sto se njih direktno ne tice.I otkud ja sad mogu znati sigurno da je bas ovako izjavio advokat ili neko drugi a da novinar nije nesto izvrno i napravio poluistinu.Jedino pogledati video sa izjavom me moze uvjeriti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U međuvremenu su se pojavili novi navodi teorije slučaja koje Tužilaštvo BiH provjerava, a tiče se kretanja pojedinih sigurnosno interesantnih osoba i vozila kojima su upravljali kritične noći kada je Dženan zadobio povrede, koje će se kasnije ispostaviti kao smrtonosne.

Kako nezvanično saznajemo istražitelji iznova provjeravaju detalje snimka koji je skinut s videonadzora Kuvajtske rezidencije za 8. februar 2016. godine. Tu se vidi Golf 4 sive boje koji tačno u 22.17 sati ide iz pravca Vrela Bosne prema hotelu „Casa Grande“ i mjestu, gdje je povrijeđen Dženan.

Isto vozilo se u 22.37 ponovo vraća u pravcu Vrela Bosne, i na istom snimku se u 22.31 vidi kombi koji se kreće u pravcu Vrela Bosne i skreće u ulicu Jasike. Informacija koja je šokantna, a koju provjerava Tužilaštvo BiH je da na ovoj kameri nije bilo podešeno zimsko vrijeme?

Advokat Ifet Feraget, koji zastupa porodicu Memić kazao nam je da je fizički nemoguće da se jedna osoba u istom momentu nalazi u tri različita vozila.

Potpuni kuršlus

- To sam ja naveo u završnoj riječi pred Kantonalnim sudom u Sarajevu. Time je do apsurda dovedena navodna istraga sarajevskog tužilaštva. Prema izjavi svjedoka Vehbije Seferovića zvanog Cakani i njegove supruge Emine Bošnjaković, kritične noći su se vozili u Golfu 4 sive boje. Slijedeću nelogičnost nalazimo u izjavi policijskog službenika PU Ilidža Velibora Ristivojevića, a on je kritične prilike neposredno prije mjesta ubistva Dženana zaustavio, kontrolisao i vratio nazad Golf 2, u kojem su bila dva muškarca romske nacionalnosti, otac i sin, koji imaju isto ime i prezime, odnosno Vehbija Seferović, a nakon toga je saznao od kolege Elvedina Boje, također policajca PU Ilidža, koji je tada s njim bio na licu mjesta, da on lično poznaje Vehbiju Seferovića zvanog Cakani – pojasnio je Feraget.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Zasto se u ovom novinarskom tekstu spominje citiram: u kojem su bila dva muskarca , zasto novinar nije napiso da je bila i zena to jest mati tog djeteta.Zasto se u novinarskom tekstu spominje Golf 2 kad je bio G4. Evo sa svjedocenja:
Svjedok Bošnjaković Emina, je izjavila da poznaje optužene, da su rođaci od njenog supruga Vehbije
Seferovića, da je u večernjim satima dana 08.02.2016 godine krenuli sa Blažuja, ostavili djecu kod
zaove Alme, i krenuli po hranu u pekaru i tada su se križali sa autom Seferović Ljuba, da su oni bili u
Golfu 4 a on je imao neki kombi boje tinte, da je to bilo tačno kod hotela Grand, da su oni išli u
pravcu Otesa a Ljubo je došao sa Vrela Bosne i da su vidjeli da je njegovo auto usporilo, te su otišli
kada su se vratili vidjeli su policiju i momka kako leži na boku na desnoj strani te su pitali treba li
pomoć,
Izjava sa svjedocenja skraceno:
Svjedok Boja Elvedin je izjavio da je zaposlen u V policijskoj upravi Ilidža, na mjestu policajca,
Svjedok je dalje naveo da što se tiče vozila da su samo jedno
zaustavili, u pitanju je vozilo Golf kojem nisu dali da prođe, da je u tom vozilu bila dva lica, dva
muškarca
.,,,,,,,,,, Dali je svjedok detaljno zagledo ko se sve nalazi u golfu.Koliko je bio udaljen od golfa.
Last edited by dzolix on 13/03/2021 09:43, edited 9 times in total.
MrMuradif

#9000 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MrMuradif »

Kada je u pitanju odluka Vrhovnog suda FBiH po zalbi Kantonalnog tuzilastva Sarajevo, nisam vidovit, niti imam "pouzdane" informacije, pretpostavljam da ce potvrditi presudu Kantonalnog suda u Sarajevu da "nije dokazano", samo zato sto vise ne smiju cjepidlaciti zbog javnosti. A vjerujem, da ovaj slucaj nije dobio ovakve dimenzije, da bi presudu ponovo ukinuli i predmet ponovo vratili na ponovno sudjenje.

"Ja, i?" Da se zapitamo poput Sabijinog supruga.

Nista. Kantonalno tuzilastvo zatvara predmet. Dakle, slucaj je za njih za drzavu zavrsen. Nece otvoriti nikakvu novu istragu jer je za njih to ostala nedokaziva optuznica koja je pravosnazno odbijena, a nece istrazivati ubistvo jer ne smatraju da je to bilo ubistvo.

A istraga Drzavnog tuzilastva?

Drzavna tuziteljica Gordana Tadic je isforsirano i gotovo nezakonito (radi se iskljucivo o entitetskoj nadleznosti, a drzavna nadleznost se isforsirala uz "malu pomoc prijatelja" i pravnickih trikova i sirokog tumacenja) uletila u ovo nakon 11 mjeseci kako bi po nalogu Covic&Dodik mentora uzdrmala federalnu politicku bosnjacku scenu, uzdrmala i oslabila politicki bosnjacki SDA vrh u nastavku trgovine oko izbornog zakona i ostaloga sto je Covic&Dodiku potrebno iskamciti od jarana Bakira.

Razvlacice istragu, usputno praviti predstavu za javnost, i kada iscijede iz ovog slucaja sve sto se moze iskoristiti u tu svrhu, onda ce ono sto ostane, poput ostatka iscijedjenog limuna, baciti ("dostaviti na dalje nadlezno postupanje") Kantonalnom tuzilastvu Sarajevo da nadlezno "nastave" postupanje jer se svakako radi o djelima iz njihove entitetske kantonalne nadleznosti

Nazalost, nece se nikada zvanicno, "sa pecatom", utvrditi sta se to dosta desilo sa Dzenanom, jer ce Kantonalno tuzilastvo na ovaj slucaj i na ono sto im dobaci Drzavno tuzilastvo staviti tacku, naravno ne odmah i ne naglo zbog javnosti... "Psi laju, a karavane prolaze"...
Locked