ultima_palabra wrote: ↑12/03/2021 20:44Sta je sad frka sa Roddickom, frajer ima pozitivan h2h sa Novakom

Da nije imao ocajan match-up protiv Rogera, da ne govorim malo srece na WB 2009. uzeo bi jos koji Slam. Bezveze mi je i to sprdanje sa Baghdatisom, i on je bio odlican igrac koji bi u nekoj drugoj eri mozda uzeo 1-2 GS.
Gonzalez sa AO 2007. bi pobijedio bilo koga u bilo kojoj eri, Rogeru nije uzeo ni set u finalu. Safin na AO 2005. je morao igrati jedan od najboljih meceva ikad da ga dobije. To sto oni nisu uzeli vise trofeja ne znaci da je bila slaba konkurencija, naprotiv.
Imali su i Federer i Rafa pozitivan H2H sa Novakom prije nego se povampirio.

Pročitaj šta je taj isti Roddick nedavno izjavio, odnosno, šta ga je natjeralo u penziju.
Baghdatis bi uzeo Slam samo ako bi igrao u eri sa Rosewallom i Laverom i to tako da mu daju moderni reket, a njih dvojicu ostave sa
drvenim. A i tu bi bilo upitno.
I opet, uopšte me i vrijeđa da pokazujem i ponavljam zašto je igrati protiv Rafe, Đokovića ili Murraya teže nego protiv Roddicka, Baghdatisa, Bjorkmana, neozbiljnog Nalbandiana i zašto je Federer uprkos tome što je napredovao i postajao kompletniji kao igrač uspio od 2008. do dana današnjeg uzeti duplo manje GS-ova od dva najveća rivala. Ili treba da postavljamo pitanje kako bi Roddick, Baghdatis, Gonzalez prošli u finalima Wimbledona 2014. i 2015, USO-a 2015. i ostalim Slamovima gdje su ga Rafa i Novak skidali.
Mislim, inteligentan si, poznaješ tenis, ne vrijeđaj ni mene ni sebe sa ovakvim antilogičkim postavkama.