Kad polusvijet krene u tranziciju, i stane na pola puta...avenija wrote: ↑12/03/2021 17:44 Forto debilcic misli neko naivan pa ocekuje da umjesto njega vlada FBIH snosi troskove njegovog kantona Sarajevo tj mi svi van tog kantona ako Federacija uradi ono sto on hoce.
Kad je bilo navlacit prije 15 dana na Bascarsiju stotine autobusa iz SRB I HRV onda se nisu pare dijelile po Zenici i Tuzli
Proglasio si lockdown gledaj u svoj kanton i ne laprdaj i snosi sam ljudima troskove.
Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
high_volume
#2201 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#2202 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Kad se SDA botovi upale protiv jednog obrazovanog gospodina Forte znas koliko je sati
-
miop
#2203 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nego šta bi sa ovim provjerama biografija "gospodina Forte" i Vranića, gdje je zapelo??6 days ago — ... AstraZeneca provjerava biografije ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića i kantonalnog premijera Edina Forte
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#2204 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Tko provjerava ? SDA botovi ? Siguran sam da ce rezultat tih provjeravanja biti pravo relevevantan kako bi se dao neki sud.
- dječak sa šibicama
#2205 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Zeleni su legende, nakon svih afera premijera Novalica i ekipe, nakon sto za godinu dana Novalic i Sebija nisu nabavili i napravili nista, vakcine ce ko zna kada, umire nam narod ko muhe, oni sad skocili na Fortu zbog dvodnevnog zatvaranja kafana.
Kako sebe u ogledalo pogledaju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2206 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Koliko samo moras nemati obrazadječak sa šibicama wrote: ↑12/03/2021 18:05 Zeleni su legende, nakon svih afera premijera Novalica i ekipe, nakon sto za godinu dana Novalic i Sebija nisu nabavili i napravili nista, vakcine ce ko zna kada, umire nam narod ko muhe, oni sad skocili na Fortu zbog dvodnevnog zatvaranja kafana.
-
Iker C
#2207 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nenadic je imao autoritet, covjek nas je zatvoriio na 30 dana a mi smo mu vjerovali i uvazavali. Komsic je dobroo opisao Nenadica . Forto zabrani rad kafica 2 dana i vec mu se ljulja stolica, sve je stvar autoriteta ili ga imas ili nemas. Da je Zahiragic recimo premijer KS, Topa i kompanija ne bi smjeli pisnuti cak i da im zabrani rad do ljeta.
- hadzinicasa
#2208 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Jesi ti ozbiljno OVO napisao?Iker C wrote: ↑12/03/2021 18:20 Nenadic je imao autoritet, covjek nas je zatvoriio na 30 dana a mi smo mu vjerovali i uvazavali. Komsic je dobroo opisao Nenadica . Forto zabrani rad kafica 2 dana i vec mu se ljulja stolica, sve je stvar autoriteta ili ga imas ili nemas. Da je Zahiragic recimo premijer KS, Topa i kompanija ne bi smjeli pisnuti cak i da im zabrani rad do ljeta.
Pa ja ne znam bil‘ se smijala il‘ bi plakala...
-
aldinjo
#2209 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
-
User987
#2210 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ne bih ja stalno potencirao Novalića. Uradio je on i dobrih stvari. Glavni naš problem su bračni par Sebija i Bakir. Mislim da bi bez njih konačno prodisali. Taj bračni par nam nanosi štetu po više osnova, uništava nas, srozava, bruka, ponižava itd. Oko njih nema niti jednog intelektualca visokih perfomansi, nema vrhunskih stručnjaka. Šta oni misle o svom narodu kada im je najuži krug saradnika sastavljen od Prevljaka, Sarajlića, Memića i ponekog hodze. Denis Zvizdić nije loš, ali to je čovjek koji nema nikakvu karizmu, obični arhitekta koji se uspeo u stranačkoj ljestvici. Bruka i sramota na koji nas nivo doveli bakir I Sebija._BataZiv_0809 wrote: ↑12/03/2021 18:14Koliko samo moras nemati obrazadječak sa šibicama wrote: ↑12/03/2021 18:05 Zeleni su legende, nakon svih afera premijera Novalica i ekipe, nakon sto za godinu dana Novalic i Sebija nisu nabavili i napravili nista, vakcine ce ko zna kada, umire nam narod ko muhe, oni sad skocili na Fortu zbog dvodnevnog zatvaranja kafana.
Kako sebe u ogledalo pogledaju.![]()
-
aldinjo
#2211 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Tako je. Možda mu je krivo što su samo oni zatvorili kanton i niko više, pa mu Novalić kriv?avenija wrote: ↑12/03/2021 17:44 Forto debilcic misli neko naivan pa ocekuje da umjesto njega vlada FBIH snosi troskove njegovog kantona Sarajevo tj mi svi van tog kantona ako Federacija uradi ono sto on hoce.
Kad je bilo navlacit prije 15 dana na Bascarsiju stotine autobusa iz SRB I HRV onda se nisu pare dijelile po Zenici i Tuzli
Proglasio si lockdown gledaj u svoj kanton i ne laprdaj i snosi sam ljudima troskove.
- zubi
#2212 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa nista, adekvatno ga onda oslovljavaj
-
laik1981
#2213 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Evo ja nisam zeleni. Glasac sam Nase Stranke od kada ona postoji i otvoreno vam mogu reci da sve vise pocinjete zvucati poput tih zelenih.._BataZiv_0809 wrote: ↑12/03/2021 18:14Koliko samo moras nemati obrazadječak sa šibicama wrote: ↑12/03/2021 18:05 Zeleni su legende, nakon svih afera premijera Novalica i ekipe, nakon sto za godinu dana Novalic i Sebija nisu nabavili i napravili nista, vakcine ce ko zna kada, umire nam narod ko muhe, oni sad skocili na Fortu zbog dvodnevnog zatvaranja kafana.
Kako sebe u ogledalo pogledaju.![]()
Ovo potenciranje samo kafana i da su samo zeleni protiv toga samo ide u prilog tome. Kafane su samo jedan od stotina biznisa koji su zatvoreni. Danas mi je obrisan post u kojem sam samo nabrojao neke od tih biznisa. To je prvi moj post koji je obrisan na ovom forumu, a nikog nisam uvrijedio, niti sam napisao nesto sto nema veze sa ovim topicom. Ok, zasmetalo nekom. Postujem i to, mada ne vidim zasto.
Ako cemo o politici i na ovoj temi onda cu otvoreno reci da liberalna politicka opcija u ovoj drzavi veceras od 20h prestaje da postoji i u teoriji. I vjerujte da ja, kao neko ko je iskreno vjerovao u tu ideju, najvise zalim zbog toga.
A sad slobodno i mene nazovite zelenim. Vise nije ni bitno. Kada se izda ideja i princip onda boje i lica iza tih boja postaju u potpunosti nevazni..
Last edited by laik1981 on 12/03/2021 19:17, edited 2 times in total.
- Osim_13
#2214 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Klaster Brajlović za 14 dana.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#2215 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Bas krenuo da napisem da je poslan od strane SDA botova da širi virus i zarazu
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2216 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Bolje nismo ni zasluzili 
- Osim_13
#2217 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Shvatila raja ozbiljno ovo da mora vitrina pasti, možda mu i ogradu odnesu.
- MorningStar
#2218 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Samo medu da ne pojedu 
- Osim_13
#2219 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Daj im Sejo makar suha hljeba, gladna raja jebote.
-
akcija007
#2220 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moralo se nesto uraditi. Danas 800 novih slucajeva. Neko je postavio status infektologa Baljica s Koseva koji je rekao da od ovih 800 ce okvirno 13% zahtijevati bolnicku pomoc a od ovih 100 cak 2/3 kiseonicku podrsku a 1/3 intezivnu - respirator .
Svakodnevno se prosiruju bolnicki kapaciteti ali do kojih granica to moze ici.
Mozemo mi napraviti jos par izolatorika bolnica i sl... ali nema speicalista pulmologa infektologa i anesteziologa da rade. Toga nema na birou. Na birou ima dr medicine ali on nije aneatezilog. A te su specijalizacije 4-6 godina. Sada da im plate specijalizacije za 4-6 god ce biti specijalisti a do tada ce proci ova pandemija (samo je pitanje hoce li nas biti).
Ja licno smatram da su glavna zarista kafane. Pa brat bratu ima ih po.100 unutra. I dovoljno je jedan da bide asimptomatki u tom zatvorenom prostoru gdje se pusi i dimi i da zarazi pola kafane .
Naravno ovim lockdown mi je zao malih zanata, cvjecara gdje nema guzve svakako...
Mislim da je ovdje sve politika i da smo mi dezauvisani sa retorikom .
Da je i sda u ks na vlasti morali bi ovo uraditi jer ni jedan sistem ne moze ove brojeve izdrzati. Vidite i srbija da se vikendima zatvara . Sami nas masovna vakcinacija moze spasiti .
Svakodnevno se prosiruju bolnicki kapaciteti ali do kojih granica to moze ici.
Mozemo mi napraviti jos par izolatorika bolnica i sl... ali nema speicalista pulmologa infektologa i anesteziologa da rade. Toga nema na birou. Na birou ima dr medicine ali on nije aneatezilog. A te su specijalizacije 4-6 godina. Sada da im plate specijalizacije za 4-6 god ce biti specijalisti a do tada ce proci ova pandemija (samo je pitanje hoce li nas biti).
Ja licno smatram da su glavna zarista kafane. Pa brat bratu ima ih po.100 unutra. I dovoljno je jedan da bide asimptomatki u tom zatvorenom prostoru gdje se pusi i dimi i da zarazi pola kafane .
Naravno ovim lockdown mi je zao malih zanata, cvjecara gdje nema guzve svakako...
Mislim da je ovdje sve politika i da smo mi dezauvisani sa retorikom .
Da je i sda u ks na vlasti morali bi ovo uraditi jer ni jedan sistem ne moze ove brojeve izdrzati. Vidite i srbija da se vikendima zatvara . Sami nas masovna vakcinacija moze spasiti .
-
meridiyan
#2221 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nismo vala ni za cega drugoga nego za sadake.
-
aerodinamika
#2222 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
a sta je to porgesno napisao?hadzinicasa wrote: ↑12/03/2021 18:23Jesi ti ozbiljno OVO napisao?Iker C wrote: ↑12/03/2021 18:20 Nenadic je imao autoritet, covjek nas je zatvoriio na 30 dana a mi smo mu vjerovali i uvazavali. Komsic je dobroo opisao Nenadica . Forto zabrani rad kafica 2 dana i vec mu se ljulja stolica, sve je stvar autoriteta ili ga imas ili nemas. Da je Zahiragic recimo premijer KS, Topa i kompanija ne bi smjeli pisnuti cak i da im zabrani rad do ljeta.![]()
![]()
htijeli to priznati ili ne, sda ima odredenu dozu drskosti i hrabrosti- da donosi odluke-koje mozda nisu popularne ali su neophodne, ne volim ih ni ja, ali zamisli da je rat, da smo napadnuti od cetvrte sile u evropi (kao sto smo i bili) i zamisli cetvorku na celu sa fortom ili vladu predvodenu sda iza koje bi se organizovao narod
liderstvo znaci biti odlucan
-
Login7777
#2223 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Forto misli da je još uvijek opozicija. Kritikuje druge i kad je sam vlast dok donosi retardirane mjere. Ostatak KS vlasti mudro šuti i pušta da se Forto blamira, a neki i skoknu na crnu kafu u I.Sarajevo.aldinjo wrote: ↑12/03/2021 18:34Tako je. Možda mu je krivo što su samo oni zatvorili kanton i niko više, pa mu Novalić kriv?avenija wrote: ↑12/03/2021 17:44 Forto debilcic misli neko naivan pa ocekuje da umjesto njega vlada FBIH snosi troskove njegovog kantona Sarajevo tj mi svi van tog kantona ako Federacija uradi ono sto on hoce.
-
Naslovnica
#2224 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ovih 48 sahata društvostaja u KS je smijurija.
Ništa se neće promijeniti niti će ta mjera pomoći bilo čemu, pogotovu što od ponedjeljka nastavljamo po starom.
Samozavaravanje.
Ništa se neće promijeniti niti će ta mjera pomoći bilo čemu, pogotovu što od ponedjeljka nastavljamo po starom.
Samozavaravanje.
- hadzinicasa
#2225 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Bas nam je valjala SDA i u ratu, a posebce poracu. Nema.aerodinamika wrote: ↑12/03/2021 19:29a sta je to porgesno napisao?hadzinicasa wrote: ↑12/03/2021 18:23Jesi ti ozbiljno OVO napisao?Iker C wrote: ↑12/03/2021 18:20 Nenadic je imao autoritet, covjek nas je zatvoriio na 30 dana a mi smo mu vjerovali i uvazavali. Komsic je dobroo opisao Nenadica . Forto zabrani rad kafica 2 dana i vec mu se ljulja stolica, sve je stvar autoriteta ili ga imas ili nemas. Da je Zahiragic recimo premijer KS, Topa i kompanija ne bi smjeli pisnuti cak i da im zabrani rad do ljeta.![]()
![]()
htijeli to priznati ili ne, sda ima odredenu dozu drskosti i hrabrosti- da donosi odluke-koje mozda nisu popularne ali su neophodne, ne volim ih ni ja, ali zamisli da je rat, da smo napadnuti od cetvrte sile u evropi (kao sto smo i bili) i zamisli cetvorku na celu sa fortom ili vladu predvodenu sda iza koje bi se organizovao narod
liderstvo znaci biti odlucan