Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Naslovnica

#40526 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

shbc wrote: 05/03/2021 07:13 Fascinantno je da su ljudi fakat ubijedjeni da nam neke stvari poput skijalista nisu dosle glave. Jeste li svjesni da se u ovom trenu desava enormno visoki rast oboljelih? Jeste li svjesni da su bolnice pune? Da mnogi nazalost nece moci dobiti njegu koja im je potrebna i koja im zivot znaci jer za to jednostavno nema uslova?

Pitajte doktore po domovima zdravlja, privatnim klinikama, bolnicama kakvo je stanje. To sto se nikome vasem nije desilo da je obolio ili teze obolio ne znaci da nema takvih ljudi. Pitajte ljude koji jesu kako im je. Pitajte njihove porodice kako im je dok im se najmiliji bore za zivot. Pitajte porodice onih koji su izgubili borbu kako im je.

Nema takvih puno kada gledamo siru sliku i ukupni broj stanovnika, ali to ne znaci da su oni samo brojka i da su zanemarivi. Na 30 umrlih nekidan je 200 ozaloscenih. To je samo za jedan dan. Gdje su ostali... Nema ih puno gledajuci onako hladno, statisticki. Ima ih i previse gledajuci ljudski.

Grozno na sta smo spali kao drustvo. Toliki manjak empatije prema drugima, neodgovornost prema najranjivijim pripadnicima populacije...
Skijališta su otvorena od početka decembra, 3 puna mjeseca se skija, najbolja sezona do sada što se tiče snijega.
Tvrditi da su nam skijališta "došla glave" je ludost.
Itekako imam empatiju, ali mi ne pada na pamet da okrivljujem skijaše. :-)
red evil

#40527 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by red evil »

shbc wrote: 05/03/2021 09:11 Tacnije empatija obicnog covjeka kojem se otac trenutno bori za zivot. Ali vama na dusu
Bit će to dobro, samo razmišljajte pozitivno. :thumbup:
Naslovnica

#40528 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

shbc wrote: 05/03/2021 09:11 Tacnije empatija obicnog covjeka kojem se otac trenutno bori za zivot. Ali vama na dusu
Bori se i prvi rođak moje supruge, pa šta bih sada ja trebalo da radim?
Ili šta bi drugi trebalo da rade?!
Ne znam šta hoćeš da postigneš ovim postovima?
BadBoy

#40529 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Naslovnica wrote: 05/03/2021 09:47
shbc wrote: 05/03/2021 07:13 Fascinantno je da su ljudi fakat ubijedjeni da nam neke stvari poput skijalista nisu dosle glave. Jeste li svjesni da se u ovom trenu desava enormno visoki rast oboljelih? Jeste li svjesni da su bolnice pune? Da mnogi nazalost nece moci dobiti njegu koja im je potrebna i koja im zivot znaci jer za to jednostavno nema uslova?

Pitajte doktore po domovima zdravlja, privatnim klinikama, bolnicama kakvo je stanje. To sto se nikome vasem nije desilo da je obolio ili teze obolio ne znaci da nema takvih ljudi. Pitajte ljude koji jesu kako im je. Pitajte njihove porodice kako im je dok im se najmiliji bore za zivot. Pitajte porodice onih koji su izgubili borbu kako im je.

Nema takvih puno kada gledamo siru sliku i ukupni broj stanovnika, ali to ne znaci da su oni samo brojka i da su zanemarivi. Na 30 umrlih nekidan je 200 ozaloscenih. To je samo za jedan dan. Gdje su ostali... Nema ih puno gledajuci onako hladno, statisticki. Ima ih i previse gledajuci ljudski.

Grozno na sta smo spali kao drustvo. Toliki manjak empatije prema drugima, neodgovornost prema najranjivijim pripadnicima populacije...
Skijališta su otvorena od početka decembra, 3 puna mjeseca se skija, najbolja sezona do sada što se tiče snijega.
Zavisi šta smatraš skijalištem. Samo skijanje kao skijanje je totalno sigurno, isto kao i sjesti na otvorenom u Mećavu ili Benetton na čaj/kafu/pivu. Problem je navečer kad se zalomi u zatvorenim prostorijama, a vjeruj da svaku noć piće derneci...
Naslovnica

#40530 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

BadBoy wrote: 05/03/2021 10:14

Zavisi šta smatraš skijalištem. Samo skijanje kao skijanje je totalno sigurno, isto kao i sjesti na otvorenom u Mećavu ili Benetton na čaj/kafu/pivu. Problem je navečer kad se zalomi u zatvorenim prostorijama, a vjeruj da svaku noć piće derneci...
Zna se šta je skijalište.
Eto moja djeca koja su skijala kriva što je nečiji otac na respiratoru?!
Što se tiče sjedanja u Mećavu ili Benetton (uutra), to je slično kao i sjedanje u Vatru u Bingu ili bilo koji kafić u gradu.
Sješće onaj ko hoće, (ne)svjestan eventualnog rizika.
Tako je od početka pandemije, nosiš masku napolju i uđeš u novi Bingo (ili bilo koje drugo mjesto), sjedneš u kafe bar i skineš masku. Apsurdno da ne može biti apsurdnije.
U zatvorenim prostorijama će zalomiti onaj ko hoće da zalomi i da derneči.
Moj dedo ili nečiji otac sigurno neće zalomiti nego će se paziti koliko može.
Naravno da nisam za derneke i "zalamanje" na ovakvom vremenu, ali treba razdvojiti skijališta (i skijaše) od bruda i fufica koji idu na planine samo da bi se slikali za insta i tiktok.
Last edited by Naslovnica on 05/03/2021 10:30, edited 1 time in total.
shbc

#40531 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by shbc »

Naslovnica wrote: 05/03/2021 09:50
Da bar na par ljudi pokusam da uticem. Da se bar neko osvijesti i mozda time ne dovede nekog drugog u tu situaciju. A ne da se ponasamo kao da se nista ne desava. Da mi ovdje neko soli pamet kako su ljudi odgovorni, kako se pridrzavaju mjera dok mi na svakom cosku neko dise za vrat, bez maske.

Ove mjere bi bile glupost da smo odgovorni kao stanovnistvo (i ne samo mi). Obzirom da nismo, da se ljudi ponasaju kao da je ovo samo zavjera, da nece da se pridrzavaju najosnovnijeg, a to je drzanje distance i nosenje maske, i nismo nista bolje zasluzili od represivnih mjera. Da ne pricam o punim kafanama i privatnim dernecima.

Eto sta hocu da postignem. Ako bar kod jedne osobe se sprijeci moja situacija zbog ovog pisanja, onda ima neke koristi. Ali da sutim dok se ovdje pojedinci sprdaju sa "brnjicari" i ostale, mnogo gore stvari... Eh taj film neces gledati.

Ti se uvrijedio sto ti je neko barnuo u skijanje. Kao da je ono problem. Problem jesu skijalista, puhanje jedno drugom za vrat dok se ceka u redu na lift, pune kafane u toku i poslije skijanja. Kao da neko prica o samom cinu skijanja. De se uozbilji.
Last edited by shbc on 05/03/2021 10:33, edited 1 time in total.
BadBoy

#40532 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Naslovnica wrote: 05/03/2021 10:29
Što se tiče sjedanja u Mećavu ili Benetton, to je slično kao i sjedanje u Vatru u Bingu ili bilo koji kafić u gradu.
Tako je od početka pandemije, nosiš masku napolju i uđeš u novi Bingo (ili bilo koje drugo mjesto), sjedneš u kafe bar i skineš masku.
Naravno da nisam za derneke i "zalamanje" na ovakvom vremenu, ali treba razdvojiti skijališta (i skijaše) od bruda i fufica koji idu na planine samo da bi se slikali za insta i tiktok.
Govorim o sjedenju na otvorenom koje nije rizično tj. rizik je minimalan.

A neće tvoj dedo zalomiti ali hoće stati u pošti pored momka koji je dernečio negdje do sabaha. Shvataš kako ide lanac zaraze?
BadBoy

#40533 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

shbc wrote: 05/03/2021 10:30
Da bar na par ljudi pokusam da uticem. Da se bar neko osvijesti i mozda time ne dovede nekog drugog u tu situaciju. A ne da se ponasamo kao da se nista ne desava. Da mi ovdje neko soli pamet kako su ljudi odgovorni, kako se pridrzavaju mjera dok mi na svakom cosku neko dise za vrat, bez maske.

Ove mjere bi bile glupost da smo odgovorni kao stanovnistvo (i ne samo mi). Obzirom da nismo, da se ljudi ponasaju kao da je ovo samo zavjera, da nece da se pridrzavaju najosnovnijeg, a to je drzanje distance i nosenje maske, i nismo nista bolje zasluzili od represivnih mjera. Da ne pricam o punim kafanama i privatnim dernecima.

Eto sta hocu da postignem. Ako bar kod jedne osobe se sprijeci moja situacija zbog ovog pisanja, onda ima neke koristi. Ali da sutim dok se ovdje pojedinci sprdaju sa "brnjicari" i ostale, mnogo gore stvari... Eh taj film neces gledati
Samo gore od brnjičara je ona idiotska šala "pale bagere". Fuj.
Naslovnica

#40534 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

shbc wrote: 05/03/2021 10:30

Eto sta hocu da postignem. Ako bar kod jedne osobe se sprijeci moja situacija zbog ovog pisanja, onda ima neke koristi. Ali da sutim dok se ovdje pojedinci sprdaju sa "brnjicari" i ostale, mnogo gore stvari... Eh taj film neces gledati
Rijetko ko se ponaša kao da se ništa ne dešava, barem u Sarajevu.
U Hercegovini, prema pričama koje čujemo i vidimo, ljudi se zaista ponašaju kao da se ništa ne dešava. I, koji je rezultat toga kako se ljudi ponašaju u Hercegovini?
O kakvom ba držanju distance i nošenju maski govorimo?!
Evo prije minut sam napisao, nosiš masku vani, uđeš u kafić i skineš masku. Jedno na drugom.
Vani te kažnjava sa 500-1500KM ako ne nosiš masku, ali u Vatri možeš sjediti serbez bez maske. O gužvi da ne govorim.
Kažnjava li ko Vatru&co?!
Moja mati je starija žena, ne ide po kafićima. Neki dan joj bio rođendan, mi joj odnijeli poklon na vrata, ništa ljubljenje, ovo-ono. Žena se pazi i to je to.
Šta sada treba, da život i sve stane zbog moje majke?!
Bezveze pišemo, i ti i ja.
Da i ja editujem, kada si već ti...znači, tebi su i oni na skijalištima problem jer "pušu jedno drugom za vrat"?
Naslovnica

#40535 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

BadBoy wrote: 05/03/2021 10:31

Što se tiče sjedanja u Mećavu ili Benetton, to je slično kao i sjedanje u Vatru u Bingu ili bilo koji kafić u gradu.
Tako je od početka pandemije, nosiš masku napolju i uđeš u novi Bingo (ili bilo koje drugo mjesto), sjedneš u kafe bar i skineš masku.

A neće tvoj dedo zalomiti ali hoće stati u pošti pored momka koji je dernečio negdje do sabaha. Shvataš kako ide lanac zaraze?
Slabo koji dedo mora stajati u redu u pošti, pogotovu sa mlađim ljudima. Ako dedo vidi da je gužva, može doći u neko drugo doba dana, ili neki drugi dan. Mlađi ljudi sve što se može platiti online - plaćaju online i telefonom, nemaju vremena za čekanja u redovima.
U pošti (i općenito u redovima u zatvorenim prostorima) se valjda nose maske?! Barem ja nisam primijetio da se ne nose.
Eto trebalo je zatvoriti skijališta zbog dede u redu u pošti.
BadBoy

#40536 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Naslovnica wrote: 05/03/2021 10:44
BadBoy wrote: 05/03/2021 10:31

Slabo koji dedo mora stajati u redu u pošti, pogotovu sa mlađim ljudima. Ako dedo vidi da je gužva, može doći u neko drugo doba dana, ili neki drugi dan. Mlađi ljudi sve što se može platiti online - plaćaju online i telefonom, nemaju vremena za čekanja u redovima.
U pošti (i općenito u redovima u zatvorenim prostorima) se valjda nose maske?! Barem ja nisam primijetio da se ne nose.
Eto trebalo je zatvoriti skijališta zbog dede u redu u pošti.
Što imam osjećaj da nekako fulaš poentu. Uhvatio se jednog primjera i rastavljaš ga na faktore. Činjenica je da ljudi dolaze u kontakt u situacijama kada MORAJU izaći bila to pošta, komunalije, konzum, itd.

Apsurd je da te kažnjava za nenošenje maske na otvorenom a ti onda odeš u Vatru UNUTRA i sjedeš. Ali to je ono što ja govorim, nemoj ići u zatvoreni kafić, strpi se ili traži da sjedeš vani u baštu. Neće nikome ništa biti ako preskoći jednu kafu ili sjede u baštu.

I da ponovim još jednom, skijališta i skijanje kao aktivnost na otvorenom nije problem.
Naslovnica

#40537 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Ja ne idem po kafićima i kafama, nisam od tog posla.
Ali volim pojesti i volim otići u, recimo, Mamas Burger.
Trebalo bi da osjećam grižu savjesti zato što sam pojeo burger u SCC, pa stao u red sa dedom?!
Karikiram, ali na to se svodi.
Evo odoh do Binga, možda pokupim covid-19 između polica ili u redu na kasi (iako se drži distanca), ili preko novčanice. Možda mi kasirka prenese.
Pa odoh do pošte, garant će biti neki dedo ili nana.
Jedino rješenje je da zatvore kafiće skroz, ali će virus opet naći put.
Evo gledam u parku stari igraju šaha, ima ih 20, jedan ima masku na bradi, jedan kako treba, a ostali niko ništa.
A neko bi da zatvara skijališta.
Jedino rješenje je zaštita ugroženih kategorija (da se oni čuvaju i izbjegavaju gužve, i da se vakcinišu).
Ovo sa zatvaranjima nije rješenje.
A većina ljudi nema uslova niti želi da stavi svoj život na standby dok se stari ne vakcinišu.
I ja ih potpuno razumijem.
Naslovnica

#40538 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Evo me u TC Džananović u Zenici, došao na klopu.
90% ljudi ili nema masku ili je ne nosi kako treba.
Mjesto (Superiore) popunjeno 1/3, prosjek godina ovih koji sjede 50-60.
Koji će Q oni na kafama u ova vremena?!
Zatvorite skijališta, škole ste već zatvorili ima godinu dana!
:evil:
Mea_parvitas

#40539 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mea_parvitas »

Molim Vas hitno je, koliko se ceka na nalaz testa na covid. Osoba je iz drugog kantona gdje joj se vodi zdravstveno, a boravi u Sarajevu. Kako je najbrze najlakse, najjeftinije, da li se moze testirati kod kuce gdje je trenutno, jer osoba je bas lose vec 3 dana, ne moze da hoda, povraca, kaslje, temperatura, itd. da bi otisla negdje na lice mjesta, a i nema cime? Hvala
BadBoy

#40540 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Naslovnica wrote: 05/03/2021 11:10 Ja ne idem po kafićima i kafama, nisam od tog posla.
Trebalo bi da osjećam grižu savjesti zato što sam pojeo burger u SCC, pa stao u red sa dedom?!
Evo odoh do Binga, možda pokupim covid-19 između polica ili u redu na kasi (iako se drži distanca), ili preko novčanice. Možda mi kasirka prenese.
Evo gledam u parku stari igraju šaha, ima ih 20, jedan ima masku na bradi, jedan kako treba, a ostali niko ništa.
Jedino rješenje je zaštita ugroženih kategorija (da se oni čuvaju i izbjegavaju gužve, i da se vakcinišu).
A većina ljudi nema uslova niti želi da stavi svoj život na standby dok se stari ne vakcinišu.
Gdje sam napisao da sam ja za zatvaranje skijališta?
Drugo, ne bi trebao da osjećaš grižnju savjest, volim i ja pojesti i popiti pa naručim dostavu i nemam grižnje savjesti. Ali ja sam spreman na taj mali ustupak i modifikaciju svog ponašanja barem dok nadolazi novi val.

Posebno mislim da ti nije ok ovakvo ismijavanje:
"Evo odoh do Binga, možda pokupim covid-19 između polica ili u redu na kasi (iako se drži distanca), ili preko novčanice. Možda mi kasirka prenese.
Pa odoh do pošte, garant će biti neki dedo ili nana."
Naslovnica

#40541 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mea_parvitas wrote: 05/03/2021 11:37 Molim Vas hitno je, koliko se ceka na nalaz testa na covid. Osoba je iz drugog kantona gdje joj se vodi zdravstveno, a boravi u Sarajevu. Kako je najbrze najlakse, najjeftinije, da li se moze testirati kod kuce gdje je trenutno, jer osoba je bas lose vec 3 dana, ne moze da hoda, povraca, kaslje, temperatura, itd. da bi otisla negdje na lice mjesta, a i nema cime? Hvala
Nazovi privatne poliklinike Atrij, Prolab, AlTawil, Eurofarm, Alea, Sanasa, i vidi da li izlaze na teren.
Mislim da su cijene PCR testa uglavnom iste i da budu gotove isti dan (ako se uzorak uzme ujutro).
Naslovnica

#40542 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

BadBoy wrote: 05/03/2021 11:56
Naslovnica wrote: 05/03/2021 11:10 Ja ne idem po kafićima i kafama, nisam od tog posla.
Drugo, ne bi trebao da osjećaš grižnju savjest, volim i ja pojesti i popiti pa naručim dostavu i nemam grižnje savjesti. Ali ja sam spreman na taj mali ustupak i modifikaciju svog ponašanja barem dok nadolazi novi val.

"Evo odoh do Binga, možda pokupim covid-19 između polica ili u redu na kasi (iako se drži distanca), ili preko novčanice. Možda mi kasirka prenese.
Nisi ti napisao, napisao je forumaš iznad tebe.
Nije nikakvo ismijavanje ba, samo ti podastirem činjenice.
Evo 3 reda, dvije banke i BH Telecom.
50% ovih u redu ne poštuje nikakve preporuke.
Meščini jedini ja nosim masku kako treba.
Prosjek godina 60.
Ja stvarno ne znam o čemu više pričamo?!
BadBoy

#40543 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Naslovnica wrote: 05/03/2021 12:00
BadBoy wrote: 05/03/2021 11:56

Nisi ti napisao, napisao je forumaš iznad tebe.
Nije nikakvo ismijavanje ba, samo ti podastirem činjenice.
Evo 3 reda, dvije banke i BH Telecom.
50% ovih u redu ne poštuje nikakve preporuke.
Meščini jedini ja nosim masku kako treba.
Prosjek godina 60.
Ja stvarno ne znam o čemu više pričamo?!
Znači mjere treba ukinuti zato što ih niko ne poštuje. Da tom logikom ukinemo i kaznu za nepropisno parkiranje?
Naslovnica

#40544 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Ne znači.
Znači da ja ne mogu zaštiti stare ako se oni ne brinu za sebe.
Zatvorene škole godinu dana, kafane otvorene, pun tramvaj starkelja, evo ih i sjede po kafićima, stoje u redovima, ne poštuju nikakve preporuke.
Ali zato moja djeca ne mogu u školu.
Zatvoriti skijališta.
ITD...
BadBoy

#40545 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Naslovnica wrote: 05/03/2021 12:07 Ne znači.
Zatvorene škole godinu dana, kafane otvorene, pun tramvaj starkelja, evo ih i sjede po kafićima, stoje u redovima, ne poštuju nikakve preporuke.
Zatvoriti skijališta.
ITD...
To jeste, slažem se. Trebamo SVI skupa djelovati... ali u našem društvu gdje je sebičnost najvrijednija karakteristika, teško da ćemo izaći na zelenu granu.
Naslovnica

#40546 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

BadBoy wrote: 05/03/2021 12:36
Zatvoriti skijališta.
ITD...
To jeste, slažem se. Trebamo SVI skupa djelovati... ali u našem društvu gdje je sebičnost najvrijednija karakteristika, teško da ćemo izaći na zelenu granu.
Drug, znaš da sam pregurao COVID-19, i pazim se i sada i poštujem mjere kao i u martu prošle godine (lažem, prošle godine sam 3 mjeseca nosio i rukavice, više ih ne nosim).
Gledaju me kolege na poslu blijedo, ko, ono, što ti nosiš masku, ti si prebolovao?!
Kažem, želim da budem uzor. Džaba. Niko ne jebe živu silu, kakve maske i bakrači. Nije u stanju ruke oprati kada piša, inžinjer.
Fakat nikoga ne ismijavam niti pokušavam nekakvu propagandu širiti, defetizam, bilo šta.
Samo jedno mi je jasno - godinu dana nakon početka pandemije mi smo još uvijek tamo gdje smo bili, nismo odmakli ni milimetra.
Ja sam kivan i ljut što moja djeca ni kriva ni dužna ispaštaju ne pohađajući normalnu nastavu, ja ko budala nosim masku na otvorenom, izlazim da bacim smeće i nosim masku bojeći se da me neki redar u civilu ne presretne i ne kazni 500-1500 KM, okolo mene svi oni ugroženi ne jebu živu silu, fakat mi je pun Q svega ba.
BadBoy

#40547 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Naslovnica wrote: 05/03/2021 12:45
BadBoy wrote: 05/03/2021 12:36
Zatvoriti skijališta.
ITD...
Drug, znaš da sam pregurao COVID-19, i pazim se i sada i poštujem mjere kao i u martu prošle godine (lažem, prošle godine sam 3 mjeseca nosio i rukavice, više ih ne nosim).
Gledaju me kolege na poslu blijedo, ko, ono, što ti nosiš masku, ti si prebolovao?!
Kažem, želim da budem uzor. Džaba. Niko ne jebe živu silu, kakve maske i bakrači. Nije u stanju ruke oprati kada piša, inžinjer.
Fakat nikoga ne ismijavam niti pokušavam nekakvu propagandu širiti, defetizam, bilo šta.
Samo jedno mi je jasno - godinu dana nakon početka pandemije mi smo još uvijek tamo gdje smo bili, nismo odmakli ni milimetra.
Ja sam kivan i ljut što moja djeca ni kriva ni dužna ispaštaju ne pohađajući normalnu nastavu, ja ko budala nosim masku na otvorenom, izlazim da bacim smeće i nosim masku bojeći se da me neki redar u civilu ne presretne i ne kazni 500-1500 KM, okolo mene svi oni ugroženi ne jebu živu silu, fakat mi je pun Q svega ba.
Isto druže, fakat isto. Pun mi je klinac više i pandemije i mjera i svega i konstantne brige jesam li šta prenio roditeljima... Ali šta ću, moramo izdržati i predeverati ovo. A upravo to što si ti napisao je meni najporaznije od svega, što određene kategorije ispaštaju zbog običnog sebičluka, a ne mora biti tako.

Tebi svaka čast; ti se paziš ali tebe SU zarazili DRUGI, nisi se ti sam zarazio. To je meni grozno.
aldinjo

#40548 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

cassius wrote: 05/03/2021 06:45
spinel_ wrote: 04/03/2021 23:03

:izet:
:lol:

Strasno kakvi idioti dobijaju prostor za izjavit misljenje
Za tebe i sličnim tebi su svi idioti koji ne misle kao vi. :skoljka: :run:
Q_Line

#40549 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Q_Line »

Hvala Bakiru, hvala Miletu, hvala Draganu, hvala Fadilu...

Hvala što brinete o nama :oops: :? :oops:

Bolje biti majmun u Americi, nego živjeti u Bosni i Hercegovini
Medobrundo25

#40550 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

Naslovnica wrote: 05/03/2021 11:36 Evo me u TC Džananović u Zenici, došao na klopu.
90% ljudi ili nema masku ili je ne nosi kako treba.
Mjesto (Superiore) popunjeno 1/3, prosjek godina ovih koji sjede 50-60.
Koji će Q oni na kafama u ova vremena?!
Zatvorite skijališta, škole ste već zatvorili ima godinu dana!
:evil:
:thumbup: ja to od pocetka govorim, najugrozeniji najmanje vode racuna o svemu a ovdje se svako mladji od 30 predstavlja kao bio terorista. :run:
Locked