Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Dinostula

#32301 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Cossack wrote: 11/03/2021 16:12 Šta ti je konkurencija 8-)
Pa ovo mu je zadnji voz klub doveo 2 napadaca + Ahmetovic znaci da na njega nisu nesto specijalno racunali za sljedecu sezonu.Siguran sam da bi ova polusezona bila posljednja za Handzica.Sad je do njega da li ce gristi svaku ili ce ga klub nogirati. :D
al-em

#32302 Re: Utakmice.

Post by al-em »

TheTraveler wrote: 11/03/2021 13:01 Pise raja falio Bilbija bla bla, a nama nisu falili Hebob i Fanimo u Subotu. Ahmu da ne spominem. Dobro napisa @F&N , nije PES.
I šta su uradili hebib i fanimo juče?
mirza_15

#32303 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

F&N wrote: 11/03/2021 12:52 A valjda je neko zasluzan i za taj karakter ekipe mater mu j.b.m. Valjda neko i upravlja ovim igracima. Ispade Vinko samo nako stoji sa strane igraci sve sami rade.
Bezveze placamo trenera kad mogu igraci sami.
Jes al u qrcu.
Pojedini ljudi ovdje pisu kao da je stvarni fudbal PES.
Milion puta se desi da ekipa koja ostane sa igracem manje bude dominantnija da pobijedi. Psiholoski nekad crveni ubije ekipu nekad im dadne jos vecu snagu.
Po mom misljenju u utakmici koju smo izgubili od zrinjskog, crveni karton nam je samo otezao stvari.

Jakirevic je dobar trener za sada. Iskreno najjaca i najozbiljnija ekipa koja je igrala na Kosevu je ovaj Zrinjski.
Koliko dugo ce izdrzati ovim tempom. Da li ce doci do pada "bordbene gotovosti" ekipe vidjecemo.

Btw Zrinjski je doveo igrace na posudbu iz Rijeke i Osijeka koje mi ne bi mogli placati a koji ni Zrinjski ne bi mogao placati. Igrace koji bi sigurno bili pojacanja u svakoj ekipi kod nas. .
Nisi ti to dobro shvatio. Imali smo preko 400 dana bez poraza zato što imamo super ekipu. Vinko samo statira i njegov uticaj je nikakav. I tako sve do njegovog prvog poraza na klupi Sarajeva u domaćim takmičenjima. Onda je on jedini krivac (sada ima neki uticaj). Možeš misliti izgubio utakmicu?! Hej ba! Izgubio utakmicu! Kako je to moguće? To ti je kataklizma, raspad, gasimo se. Vinko neznalica.
GandalfSivi

#32304 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Imali smo mi i dosta jacih ekipa, pa smo opet ovaj put sve rekorde oborili. Ali iebiga, nikad dosta...
Dinostula

#32305 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

al-em wrote: 11/03/2021 17:14
TheTraveler wrote: 11/03/2021 13:01 Pise raja falio Bilbija bla bla, a nama nisu falili Hebob i Fanimo u Subotu. Ahmu da ne spominem. Dobro napisa @F&N , nije PES.
Hebib pogodio precku i imao najjaci potez na tekmi kad je dvojicu izbacio fintom ponestalo mu snage za zavrsni sut.Uglavnom opasniji od Krleta 5 puta. Fanima imao isto onaj dobar sprint za dlaku mu Jakovljevic skinuo loptu.Uglavnom bili opasni obojica. :D
Leopard_SA

#32306 Re: Utakmice.

Post by Leopard_SA »

Predstavljali konstantnu opasnost za odbranu Zrinjskog i u svakom trenutku vezali barem 2 igrača za sebe što je ostalima otvorilo prostor. Da ne govorim o tome koliko su energije potrošili igračima Zrinjskog.
TheTraveler

#32307 Re: Utakmice.

Post by TheTraveler »

Evo odgovorise ti ljudi, nije fudbal i pes isto. Sta je Bilbija uradio u subotu? Nije dao go? Znaci, kad jr izaso, Zrinjski je trebao biti bolji.
last mohicans

#32308 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Dinostula wrote: 11/03/2021 21:31
Hebib pogodio precku i imao najjaci potez na tekmi kad je dvojicu izbacio fintom ponestalo mu snage za zavrsni sut.Uglavnom opasniji od Krleta 5 puta. Fanima imao isto onaj dobar sprint za dlaku mu Jakovljevic skinuo loptu.Uglavnom bili opasni obojica. :D
Heba meni liči na Rahmana,iako su drugačiji tip igrača. Do dolaska Tatara Heba je bio naše najbolje krilo,uprkos tome sto su ga gurali na beka. Zna proturiti,prodati fintu, a i zabiti,jos je brz. Fani je opasan kao gepard, i da ne zna dati gola, a zna, onaj njegov trk s loptom u trans baca odbrane. S njima dvojicom skroz drugu dimenziju imamo. Pidro i Oremuš jos nisu u formi, kad dođu,bit ce top. Malo je i odbrana nesigurnija,ali nadoci ce. I, svidjelo mi se sa dva napadača, Haris i Mešanovic su ih baš razvlačili.. Mi cemo top formu dostici tek nakon 5 kola, isti slučaj od jesenas.
al-em

#32309 Re: Utakmice.

Post by al-em »

TheTraveler wrote: 11/03/2021 23:02 Evo odgovorise ti ljudi, nije fudbal i pes isto. Sta je Bilbija uradio u subotu? Nije dao go? Znaci, kad jr izaso, Zrinjski je trebao biti bolji.
E jesu mi odgovorili.
Imao fanimo sprint i heba precku sa 16 metara iz slobodnog. Kakvo ucesce u igri. Zavide nam krila barselone na ovim fudbalskim velemajstorima.

Heba i fanimo kod pravog trenera mogu biti izuzetno korisni igraci, fanimo je i u derbiju bio nevidljiv osim onog levatskog primanja lopte kod njihovo gola.

Vise je krste uradio za pola sata na kosevu nego ova dvojica u dvije utakmice.

Pogledaj rezultate zrinjskog sa i bez bilbije.
2+3

#32310 Re: Utakmice.

Post by 2+3 »

Malo si prjetjerao drug sa svojim komentarima za Fanima i Hebiba. U pravu si za Vinka sto ih ne forsira u pocetnoj postavi jer bi se oni uvezali i bili bi ubice na krilima. Moraju se uigrati sa ekipom, da se zna kad se igra na njih dvojicu i slicno, do tada ce biti ovako kao sa svinjskim na momente ce mo gledati njihove poteze za koje su talentovani. Danas se cjeni brzina i reagivanje u tom momentu sto obadvojica imaju to e sad sto nemas igraca da ih pratis to se treba pitati strucni stab zajedno sa Vinkom.
TheTraveler

#32311 Re: Utakmice.

Post by TheTraveler »

Hebibovic je odradjivao suspenziju, Fanimo imao povredu, kako da ih forsira?

Onaj zapeo za Bilbiju, pa de mi reci sta je uradio u subotu na Kosevu? Nista, imao jednu priliku. Posmatras igru plitko, gledas samo golove i asistencije, fudbal je puno vise od toga.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#32312 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Kada imas 2 krila kakva imas Hebu i Fanima, imas i njihove bekove koji ne izlaze previse... Tu se vidjela razlika od subote i srijede Krile i Heba. U prvoj utakmici Pidru i Krleta su satrali po nasoj lijevoj strani zasto je Krle spor u kontri i ne predstavlja nikakvu opasnost. Druga utakmica druga prica. Da li je pidro bio bolji ili je mogao biti bolji jer je imao manje pritiska od beka i krila to je pitanje.
Fanimo jeste ofanzivno nesto slabiji ali koliko se puta vracao i uzimao lopte, koliko puta se vracao i zatvarao njihove bekove i krila. A da ne govorim o tome da ti jedan fanimo veze igrace na sebe koji ne smiju puno izaci zbog kontre.

Ovo je isto kao sto se rafalno pljuvalo po Handzicu iako je Handzic sve vrieme radio dobro za ekipu. I uvoj utakmici se vidio njegov uticaj bez lopte i s loptom kad je okrenut ledjima. Ali vrijedi li uopste o tome pricati s ljudima koji ucinak fudbalrea gleda samo kroz gol/asistencija.

Handzic da ga nije zabio opet bi bio najgori pitarima a covjek je odradio odlicnu utakmicu.

E sad se isto tako i primjenjuje na Hebu i Fanima.

Sreca samo pa Vinko to drugacije gleda i vidi znacaj i ucinak svakog igraca u ekipi sa i bez lopte.
Karikaturist

#32313 Re: Utakmice.

Post by Karikaturist »

Zamisli koliko bi tek golova i asist dao Fani da je dobar ofanzivno.
ZonFon

#32314 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

Mi smo navikli od Benje kao krila da dosta ucetvuje u igri vraca se po loptu, otvara, ulazi u sredinu jednostavno hoce da igra, dok to nemamo vise sa Fanimom i Hebibom. Nadao sam se da ce Fanimo odlaskom Benje dobiti tu slobodu u igri ali izgleda da nije taj tip igraca. Mi cemo morati dosta promjeniti nacin igre u odnosu na proslu sezonu i uzimati dosta vise tekmi na misice nego na neku kombinatoriku, ljepotu i sl.
Raigor Stonehoof

#32315 Re: Utakmice.

Post by Raigor Stonehoof »

cuj "pljuvalo" se po Handzicu, ono ko nezasluzeno. Ti ko da nisi gledao derbi. Jedini razlog sto nije dobio i vise, je sto nije on kriv sto je bio prva opcija, nego uprava koja nije omogucila kvalitetnijeg napadaca.

Handzic je na vrhuncu karijere bio igrac za 20 minuta u timu tipa Sarajeva. Sad nije ni to. Jedna utakmica ne cini proljece :D

to sto je ponikao u Sarajevu ne mijenja cinjenice
East_side

#32316 Re: Utakmice.

Post by East_side »

Eto Cmiljanić napokon registrovan. Hvala @Logovan za info :thumbup:

I on sada ulazi u roster a Vinko dobija na širini i automatski ima više opcija.

Samo me i dalje čudi što Zinedin nije dobio ni minute do sada. Na pripremama je čak i riješio jednu utakmicu svojim golom, protiv Triglava ako se ne varam...

Nadam se u nastavku da će svi dobiti šansu, i Zinedin i Dal i Cmiljanić. Moramo koristiti širinu koju imamo jer krupan zalogaj je pred nama.
Logovan

#32317 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

al-em wrote: 11/03/2021 07:58 Ovaj iz zrinjskog. Covjeku se prije i u toku utakmice povrijede 3 igraca, od toga 2 najbolja iz prosle utakmice (bilbija i todorovic).
Sa igracem manje nas totalno nadigrao, nismo dva pasa sastavili. Cuvamo vrijeme kod kornera na kosevu sa igracem vise pri vodstvu. Ulazi nam adukor umjesto tina da stane na loptu i smiri izbijanja.
Nista mi nismo odigrali osim dva pasa prema handzicu iz kojih je pao go i crveni. Smijesno je vinka spominjati u bilo kakvom kontekstu.

Osim hanzica u prvoj, dobar potez iako smo doveli dva igraca na njegovoj poziciji, eto koliko se vjeruje tom istom handzicu (koji svakako moze biti igrac za zadnjih 20 minuta kad ganjamo go).

Smijesni su komentari da nam je ispodprosjecna ekipa, najbolja je u drzavi ubjedljivo ali sa ispodprosjecnim trenerom.
Pa ti reče da ću vidjeti da je Jakirović bolji trener, pa ne vidjeh da je bolji. Kao što je on ostao bez dvojice-trojice igrača, tako smo i mi igrali bez Fanima, Miličevića i Hebibovića. Igrali su toliko dobro da nisu poštene šanse napravili, možda eto jednu. :D Prvi šut u okvir gola tamo nekad oko 80 minute.

Ako mi nismo odigrali ništa osim dva pasa koja spominješ (nije baš ovako), šta onda reći za Zrinjski. :D
yasaq

#32318 Re: Utakmice.

Post by yasaq »

Logovan wrote: 12/03/2021 13:16
al-em wrote: 11/03/2021 07:58 Ovaj iz zrinjskog. Covjeku se prije i u toku utakmice povrijede 3 igraca, od toga 2 najbolja iz prosle utakmice (bilbija i todorovic).
Sa igracem manje nas totalno nadigrao, nismo dva pasa sastavili. Cuvamo vrijeme kod kornera na kosevu sa igracem vise pri vodstvu. Ulazi nam adukor umjesto tina da stane na loptu i smiri izbijanja.
Nista mi nismo odigrali osim dva pasa prema handzicu iz kojih je pao go i crveni. Smijesno je vinka spominjati u bilo kakvom kontekstu.

Osim hanzica u prvoj, dobar potez iako smo doveli dva igraca na njegovoj poziciji, eto koliko se vjeruje tom istom handzicu (koji svakako moze biti igrac za zadnjih 20 minuta kad ganjamo go).

Smijesni su komentari da nam je ispodprosjecna ekipa, najbolja je u drzavi ubjedljivo ali sa ispodprosjecnim trenerom.
Pa ti reče da ću vidjeti da je Jakirović bolji trener, pa ne vidjeh da je bolji. Kao što je on ostao bez dvojice-trojice igrača, tako smo i mi igrali bez Fanima, Miličevića i Hebibovića. Igrali su toliko dobro da nisu poštene šanse napravili, možda eto jednu. :D Prvi šut u okvir gola tamo nekad oko 80 minute.

Ako mi nismo odigrali ništa osim dva pasa koja spominješ (nije baš ovako), šta onda reći za Zrinjski. :D
ma pusti ga, Jakirović sahranio ekipu za tu jednu utakmicu. i ja sam se čudio kako ljudi lete po terenu onih 30-tak minuta kad ono počeše dijelovi otkazivati. Boriće se on za Evrope i to da Bog da !
al-em

#32319 Re: Utakmice.

Post by al-em »

Pa dobro, recimo onda da je jakirovic manje los trener u usporedbi njih dvojice.

Ne znam kako neko moze opravdavati vinka, mi akcije nemamo za dvije godine njegovog treniranja, a utakmica kao sto je bila onaza vikend sa zrinjskim ima hejbet, i to sa rahmanovicem i tatarom u ekipi uglavnom. Kuci tuzla, velez, borac nam je zabio go i napadao sa igracem manje, sloboda strepili do zadnjeg minuta, buducnost ocaj, derbi drugo poluvrijeme nula
U gostima tuzla sa igracem vise ocaj, derbi ocaj, mladost bez 10 igraca 2-2 preocajna utakmica....

Prvi smo jer imamo odlicne igrace za ovu ligu, da je trener agim nikolic imali vi isto, mozda cak i vise golova.
Leopard_SA

#32320 Re: Utakmice.

Post by Leopard_SA »

al-em wrote: 12/03/2021 14:15 Pa dobro, recimo onda da je jakirovic manje los trener u usporedbi njih dvojice.

Ne znam kako neko moze opravdavati vinka, mi akcije nemamo za dvije godine njegovog treniranja, a utakmica kao sto je bila onaza vikend sa zrinjskim ima hejbet, i to sa rahmanovicem i tatarom u ekipi uglavnom. Kuci tuzla, velez, borac nam je zabio go i napadao sa igracem manje, sloboda strepili do zadnjeg minuta, buducnost ocaj, derbi drugo poluvrijeme nula
U gostima tuzla sa igracem vise ocaj, derbi ocaj, mladost bez 10 igraca 2-2 preocajna utakmica....

Prvi smo jer imamo odlicne igrace za ovu ligu, da je trener agim nikolic imali vi isto, mozda cak i vise golova.
Ne znas kako neko moze opravdavati Vinka. Evo ja cu ti reci zasto ga “opravdavam”
U pitanju je jedan jednostavan razlog, a to je sto iza njega stoje rezultati. Ako mislis da je sve sto je postignuto zadnjih godinu ipo pod Vinkovim vodstvom puka sreca i individualni kvalitet, varas se
TheTraveler

#32321 Re: Utakmice.

Post by TheTraveler »

Jah, Jesic je imao i bolju ekipu od ove, samo ga je sreca zajebala...
molotovljev

#32322 Re: Utakmice.

Post by molotovljev »

Dobro je citati izmedju redova. Najcesce tamo najvise pise.

Malo je ruzno osporavati rad i rezultate Marinovica, samo iz razloga jer je Musemic u dvije
utakmice nadigrao i matirao Osima.
al-em

#32323 Re: Utakmice.

Post by al-em »

TheTraveler wrote: 12/03/2021 15:10 Jah, Jesic je imao i bolju ekipu od ove, samo ga je sreca zajebala...
Mi od rata nismo imali bolju ekipu od ove koja je na okupu zadnje 2,5 godine. To pokazuju i trofeji.
TheTraveler

#32324 Re: Utakmice.

Post by TheTraveler »

al-em wrote: 12/03/2021 15:31
TheTraveler wrote: 12/03/2021 15:10 Jah, Jesic je imao i bolju ekipu od ove, samo ga je sreca zajebala...
Mi od rata nismo imali bolju ekipu od ove koja je na okupu zadnje 2,5 godine. To pokazuju i trofeji.

A to je samo do igraca ili ima nesto i do trenera? Malo si kontradiktoran.
al-em

#32325 Re: Utakmice.

Post by al-em »

Malo do uprave, malo do emira, malo do husrefa, do vinka nimalo.
Post Reply