Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Analiticarr

#526 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Analiticarr »

Charuga wrote: 11/03/2021 11:56 Dobro je ljudi više, samo ga prizivate takvim pisanjem!

Ima li šta o temi?
PS sad vidim da je neko izbrisao sve komentare pa i moje dokaze :D i izvinjenje onom travelu.
LSD

#527 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

Šta mu se izvinjavaš toliko ? ko neki covjek :per:
Raigor Stonehoof

#528 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Raigor Stonehoof »

LSD wrote: 11/03/2021 15:08 Šta mu se izvinjavaš toliko ? ko neki covjek :per:
Nego sta nam kaze glavni forumski autoritet za zelju, treba li osim kupiti prnje? :D
LSD

#529 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

Raigor Stonehoof wrote: 11/03/2021 15:15
Nego sta nam kaze glavni forumski autoritet za zelju, treba li osim kupiti prnje? :D
Inace, tebi jako stalo do mišljenja željovaca :mrgreen:

Ne treba i nece kupiti prnje, znamo da bi vi to najviše htjeli, da ode vaš najveći nabijač kompleksa - al evo vam :izet: :D
Analiticarr

#530 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Analiticarr »

Treba ali nece iz 2 razloga.
Prvo, zbog tuzbe koju je prosla uprava pokrenula protiv njega a on je obistavio kada im je oteo klub.
Drugo, zbog lazne sudske nagodbe koju je u ime Zelje potpisao njegov prvi rodjak Siljak a po kojoj on, Amar, od Zelje uzima ogromne novce koje nije zasluzio i za koje nema osnove
LSD

#531 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

:lol: :lol:
Analiticarr

#532 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Analiticarr »

LSD wrote: 11/03/2021 15:50:lol: :lol:
Nije to smijesno prijatelju. Vise je zalosno
Raigor Stonehoof

#533 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Raigor Stonehoof »

LSD wrote: 11/03/2021 15:34
Inace, tebi jako stalo do mišljenja željovaca :mrgreen:

Ne treba i nece kupiti prnje, znamo da bi vi to najviše htjeli, da ode vaš najveći nabijač kompleksa - al evo vam :izet: :D
Insalah neka ga tu jos jedno 20 godina minimum :thumbup:

Ne kontam ove sto ga tjeraju, sta kontaju, neko ceka iza ugla da uleti milione cim ode Amar? Pajel
Plunkett

#534 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plunkett »

Pa logično da ga ne trebaju tjerati.
Prošle su otjerali jer nisu nikog pet tekmi zaredom dobili pa im se obilo o'glavu. Zato sad nikog ne tjeraju, naučili lekciju :D
alberto_tomba

#535 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by alberto_tomba »

Puna podrska Amaru. Bilo bi neozbiljno da jednu takvu velicinu otjera saka placenih forumasa, i to na stoljetnicu kluba.
Analiticarr

#536 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Analiticarr »

Kad malo bolje razmislim, mi Pitari bi trebali uciniti sve sto je u nasoj moci da Amar ostane u Zelji.
Otkako se on vratio Sarajevo je osvojilo sve moguce trofeje. Nijedan drugi klub od povratka Brke nije osvojio ni prvenstvo ni kup :izet: :izet:
Pitarski Amar :lol: :lol: :lol: :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#537 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

Analiticarr wrote: 11/03/2021 19:24 Kad malo bolje razmislim, mi Pitari bi trebali uciniti sve sto je u nasoj moci da Amar ostane u Zelji.
Otkako se on vratio Sarajevo je osvojilo sve moguce trofeje. Nijedan drugi klub od povratka Brke nije osvojio ni prvenstvo ni kup :izet: :izet:
Na zalost u pravu si :(
alberto_tomba

#538 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by alberto_tomba »

Analiticarr wrote: 11/03/2021 19:24 Kad malo bolje razmislim, mi Pitari bi trebali uciniti sve sto je u nasoj moci da Amar ostane u Zelji.
Velika bi steta bila da se nije vratio. Otisao je kao heroj, ali je i nogama i rukama kopao da se vrati po monstruoznu porciju batina, koju je zasluzio brutalnim stimanjem i lopovlucima u prethodnom mandatu.

Nasi dragi Emir i Sabrina su bili spremni, docekali su ga domacinski punim u usta i poslali na smetljiste istorije gdje i zasluzuje biti ❤️
hrasno38

#539 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

alberto_tomba wrote: 11/03/2021 21:32
Velika bi steta bila da se nije vratio. Otisao je kao heroj, ali je i nogama i rukama kopao da se vrati po monstruoznu porciju batina, koju je zasluzio brutalnim stimanjem i lopovlucima u prethodnom mandatu.

Nasi dragi Emir i Sabrina su bili spremni, docekali su ga domacinski punim u usta i poslali na smetljiste istorije gdje i zasluzuje biti ❤️
Kad Pitar nekom kaze da je stimao onda jednostavno nemas izbora nego se grohotom smijati do suza.
perscitus

#540 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by perscitus »

hrasno38 wrote: 11/03/2021 19:35
Riba smrdi od glave, ali od repa se čisti! Gospodine iz Hrasnog, pokušat ću sa vama biti ozbiljan po prvi put na ovoj temi. Vi vidite Senada , stadion, borbu za titulu, Amarovo neznanje da izabere prvih 11 :shock: . Ja vidim lihvare, kamatare, Misimovića, Bugarsku mafiju, Nogometni savez , grčku logistiku od pola miliona, terene po Albaniji i Gruziji, Ceste Company, Omeragića, Peru Pecirepa, Kiseljak, HDZ, Čovića, kabinet Predsjedništva, športske prijatelje iz Lištice, drenažu, Megamixa i opet Misimovića! Gospodine ogromne pare su u pitanu! Ko će to da plati!? Bosna je na moju i tvoju žalost sitni kriminal, nepotizam, klijentelizam, nerad, javašluk, grabež, lopovluk i banditizam! Gospodine iz Hrasnog, uz dužno i nužno poštovanje, fudbal odavno nije fudbal, fudbal je biznis. A čemu sve to? Što vam to treba? Upecali su vas na priče o titulama, o nekoj konkurentnosti sa velikanima sa Koševa, a fino smo vam govorili, nemojte se laktati, nemojte se gurati, još ste mali, nemojte se sa nama zajebavati, teška i i suviše je gruba ruka Diva za vaše i suviše nježno lice. ;-)
90minut

#541 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by 90minut »

A prvo je par godina bilo ismijavanje kad je Tan došao nije bilo titule odma i to pa kad se osvojila bilo je narednu osvajate za 7 godina opet jer vi ni pare ne pomažu..

Međutim kako se stabilizovalo i ne idu igraci nakon pola godine ima konstantnosti mnogo više u odnosu na ostalo danas imamo to što imamo..

S druge strane oni ocekuju da se igraci bore za sveti plavi dres iako nisu plate primili bog zna koliko mjeseci.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#542 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by F&N »

@hrasno38
Ja se ne sjecam da je Zeljeznicar ikad igrao play off ijednog UEFA takmičenja... Dok smo mi igrali 3... Vi ste igrali 3. pretkolo LP sa New Castleom mi sa Dinamo Kijev.
hrasno38

#543 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

F&N wrote: 11/03/2021 23:14 @hrasno38
Ja se ne sjecam da je Zeljeznicar ikad igrao play off ijednog UEFA takmičenja... Dok smo mi igrali 3... Vi ste igrali 3. pretkolo LP sa New Castleom mi sa Dinamo Kijev.
Hahahahah znas li sta je polufinale Kupa UEFA??? To ti je otprilike minimalno da danas prodjes grupne faze Evropa lige. I ja sam napisao "KO JE DALJE DOSAO U EVVROPI"...mozete uloziti i kviska! I bolan nebio halo vi ste klub koji nema aposlutno nikavih problema za razliku od vecine klubova u BiH, imate milajredra na celu kluba a najveci uspjeh vam je play off u kojem fasujete osmice....za 10 godina vi niste stigli dalje od play offa.
90minut

#544 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by 90minut »

:D šta drugo
East_side

#545 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by East_side »

Zanimljivo da se već godinama ponavljaju isti postovi, priča se vrti u krug i tako u nedogled. Sve je divno, krasno dok neko nekoga ne isprovocira i onda krene obostrano bombardovanje maksimalističkim teorijama gdje su 'naši najbolji' u svakom smislu a 'njihovi najgori', i obratno.

@hrasno38

Evo ja prvi ne smatram da smo ikakvi divovi. Biti div u ovom prknu gdje živimo, meni lično i nije neka pretjerana satisfakcija. Pjesma je fina, lijepo zvuči, jedno simpatično i emotivno sanjarenje ali realno, riječ "divovi" i nema baš mnogo smisla kada je naš sport u globalu u pitanju.

Istina je da smo trenutno u najboljoj poziciji u BiH, boljoj nego što smo ikada bili od osamostaljenja BiH ali ni to (još uvijek )nije vrijedno nekog aman ponosa i prkosa jer, bez uvrede, biti bolji od Željezničara, Zrinjskog, Borca... ne znači automatski biti i div jer pobrojani (i ostali, koje nisam spomenuo) nisu nikakvo mjerilo, niti kvalitetna baza za usporedbu ako želiš neki značainiji iskorak. Evo prvi susjedi nam bježe 100 godina i za Dinamo i Zvezdu se može reći da su divovi u regionalnom smislu, čak i malo šire. Hoćemo li ikada i mi izrasti u tako nešto, sve i da hoćemo, sumnjam da će se to desiti tako brzo. A svi zajedno zaostajemo sve više...

A kada je prošlost u pitanju, kao što rekoh, tu će uvijek svako subjektivno navlačiti u svoju korist, ponavljat će se ista priča a mi svi zaostajemo pa zaostajemo...

Ti recimo pričaš o jadnom i oštećenom klubu s Grbavice, kako ga je u prošlosti handrio ko je stigao a onda se u istoj rečenici pohvliš stadionom kojeg imate a mi nemamo. Jesi li svjestan kontradiktornosti u ovoj priči???

Ne možeš istovremeno biti 'jadničak' kojeg je bivša država 'gazila kako je stigla' i 'gigant' koji ima svoj stadion, izgrađen u istoj toj državi u kojoj bez odobrenja nisi mogao 'ekser zakucat u zemlju'. Odaberi jedno, ne ide nikako oboje. Istina je zapravo između. Nit ste giganti, nit vas je ko gazio. Sve preko toga je mitologija.

Spominješ ondašnje proširenje lige (za koje se unaprijed znalo tokom te sezone) a ne spominješ afere I.Osim & M.Smajlović.

Spominješ polufinale kupa UEFA a ne spominješ osminu finala kupa šampiona kad smo ukupnim rezultatom 1:2 ispali od Man.Utd. koji je tada i postao šampion Evrope, po prvi put u svojoj historiji. Ne postoji adekvatan mehanizam da se 'izvaga' šta je 'teže' od ovo dvoje. Šta bi bilo da se nismo u toj fazi takmičenja odmah sreli sa Man.Utd., ili šta bi bilo da ste se vi, npr. U 1/16 finala sreli sa tadašnjim osvajačem kupa UEFA, Realom iz Madrida. To nikad nećemo saznati ali činjenica je da su oba ova dometa vrijedna pohvale.

A o "kupljenim titulama" i o tome da smo "navijački jad" u odnosu na vas (ili kako već reče), ne želim uopšte komentarisati jer je komično.
90minut

#546 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by 90minut »

Ma pjesmica ja super, a mi smo karine ne divovi. :D

Definitivno idemo u pravom smjeru da budemo divovi naše lige što je nama zagriženim itekako važno.

Zeljo dobro si napisao osvajali u najcrnjem vremenu ove lige kad su malverzacije pratile Amara na svakom koraku, ne kazem da je Zeljo konkretno placao sudije i slicno niti mislim da je to iko u ligi aktivno radio mozda nekad poslije rata samo..

Amar Osim se pokazao ko je i šta je prvo navijacima Zeljeznicara što je došao samo da bi mu otplatili dug koji su mu duzni, a drugo pokazao da je nikakav trener u vremenima kad se može pobjediti u gostima i desno i lijevo.

Vecinski dio Sarajeva ima milijarder u svom dzepu istina samo što nije nikad otvorene ruke bio vec su to samo mrvice, a mrvice u našoj ligi ti znace mnogo.

Naravno za te mrvice bi vi danas ne znam ti ni ja šta uradili, al' nema osuđeni ste na to da vam dokazana ubleha iz Londona pokušava naci investitora ilitiga vlasnika samo ako mislite da je to onako lagano napraviti itekako se varate.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#547 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

Imal kakve sanse da se prekine prvenstvo poslije ovog kola, tad ce biti da je igrao svako sa svakim
TheTraveler

#548 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by TheTraveler »

plain vanilla wrote: 12/03/2021 09:15 Imal kakve sanse da se prekine prvenstvo poslije ovog kola, tad ce biti da je igrao svako sa svakim

Ja sam za, samo me strah da Hrasno ne strefi kap ako se to desi :mrgreen:

Ali sreca on nije navijac, on je samo simpatizer manjeg sarajevskog kluba, kojeg je gazio sistem, a u isto vrijeme im poklonio stadion....

Jebeno je kad pocnes vjerovat u mitove i bajke.
Blixen

#549 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Blixen »

perscitus wrote: 11/03/2021 22:24
hrasno38 wrote: 11/03/2021 19:35
Riba smrdi od glave, ali od repa se čisti! Gospodine iz Hrasnog, pokušat ću sa vama biti ozbiljan po prvi put na ovoj temi. Vi vidite Senada , stadion, borbu za titulu, Amarovo neznanje da izabere prvih 11 :shock: . Ja vidim lihvare, kamatare, Misimovića, Bugarsku mafiju, Nogometni savez , grčku logistiku od pola miliona, terene po Albaniji i Gruziji, Ceste Company, Omeragića, Peru Pecirepa, Kiseljak, HDZ, Čovića, kabinet Predsjedništva, športske prijatelje iz Lištice, drenažu, Megamixa i opet Misimovića! Gospodine ogromne pare su u pitanu! Ko će to da plati!? Bosna je na moju i tvoju žalost sitni kriminal, nepotizam, klijentelizam, nerad, javašluk, grabež, lopovluk i banditizam! Gospodine iz Hrasnog, uz dužno i nužno poštovanje, fudbal odavno nije fudbal, fudbal je biznis. A čemu sve to? Što vam to treba? Upecali su vas na priče o titulama, o nekoj konkurentnosti sa velikanima sa Koševa, a fino smo vam govorili, nemojte se laktati, nemojte se gurati, još ste mali, nemojte se sa nama zajebavati, teška i i suviše je gruba ruka Diva za vaše i suviše nježno lice. ;-)
Auuuuu pa ovo je bas nogom u glavu :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#550 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

TheTraveler wrote: 12/03/2021 09:27
plain vanilla wrote: 12/03/2021 09:15 Imal kakve sanse da se prekine prvenstvo poslije ovog kola, tad ce biti da je igrao svako sa svakim

Ja sam za, samo me strah da Hrasno ne strefi kap ako se to desi :mrgreen:

Ali sreca on nije navijac, on je samo simpatizer manjeg sarajevskog kluba, kojeg je gazio sistem, a u isto vrijeme im poklonio stadion....

Jebeno je kad pocnes vjerovat u mitove i bajke.
nama bi dobro doslo ko budali samar :mrgreen:
Post Reply