Corona cjepivo/vakcina - News

Moderator: O'zone

Locked
emmir1

#4076 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by emmir1 »

Od početka pandemije držim do onoga šta kažu Švabe.

Prosle godine kada u BiH nije bilo ni 1 zaražen, u Italiji par stotina, u Njemackoj 10 slučajeva.

Merkel je rekla da će se zarazit 70 posto svjetske populacije.
Meni je tada izgledalo šokantno i nevjerovatno, no bila je u pravu.

Evo sada Švabe kažu, čeka nas težak period ali nakon vakcinacije se nazire kraj ovoga.
spreca

#4077 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spreca »

emmir1 wrote: 11/03/2021 14:42
spreca wrote: 11/03/2021 14:41 17eura za dozu je previse, znaci za dve doze 34 eura ...u decembru mjesecu odnosno 29 decembra cije za obje doze sputnika je bila manje od 20 dolara,izgleda opet se neko planira ugraditi,ko uopste dozvoli Fadilu da se mijesa u ovo ,odnosno u nabavku vakcina jebo mu pas mater,shpku se sudi za iste malverzacije i opet Fadil jebo svoje pleme....treba traziti info kolika je cijena u rusiji + koliko uvoznik trazi marzu + koliko ce iznositi transport,jedino tako cemo vidjeti koliko su planirali da se ugrade rzani fadili

Ljudi umiru, koga više briga za cijene.

Neka je plate 100 eura neka je samo nabave.
Znaci neka fadil sa svake doze mazne bar 60eura...bravo i odmah ga osloboditi i od prosle optuzbe i za nagradu mu napisati cek na 50 miliona eura...ove sto u ovakvim situacijama pokusavaju da kradu i da na hitnosti maximalno dignu marzu ,treba streljati bez suda
jagugu

#4078 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by jagugu »

jagugu wrote: 11/03/2021 14:32
Čovjek koji će nabaviti vakcine za FBiH osuđivan zbog utaje poreza

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, najavio je danas da će Vlada potpisati dva ugovora o nabavci vakcina.

“Četiri kompanije su poslale pet ponuda, a poredale su ih po brzini isporuke, što je nama ključno, kao i po cijenama. Zanimljivo je da su sve cijene iste i iznose 17 eura po dozi”, kazao je Novalić.

Dodao je da će se potpisati dva ugovora za ruski Sputnik V i to sa kompanijom MGM Farm Kakanj.

Drugu ponuda je od Krajinagroup.

Iako je Novalić najavljivao transparentnost tokom procesa nabavke, sam izbor kompanije izaziva sumnju.

Posebno se to odnosi na kompaniju MGM iz Kaknja.

Naime, suvlasnik ove kompanije je Mensur Mušija. On je poznat kao investitor i glavni čovjek fudbalskog kluba Mladost iz Doboja kod Kanja, ali i po tome da je osuđivan za utaju poreza.

Naime, kantonalni sud u Zenici početkom 2016. godine osudio je Mensura Mušiju kao odgovorno lice i suvlasnika firme “MGM Farm” na godinu dana zatvora zbog izbjegavanja plaćanja poreza na dobit.

U presudi Kantonalnog suda u Zenici navedeno je da je Mušija od dobavljača tražio da novac od premija, umjesto na račun u BiH, uplaćuju na račun firme otvoren u Sloveniji. Ukupan iznos uplaćenih premija iznosio je više od 7,7 miliona maraka.

“Ovaj oporezivi prihod nije proveden u poslovnim knjigama pravnog lica „MGM Farm“ d.o.o. Kakanj izbjegavši obračun plaćanja poreza na dobit u iznosu od 1.006.868,85 KM, na koji način je za sebe i ostale suosnivače pribavio imovinsku korist u navedenom iznosu, oštetivši budžet Zeničko-dobojskog kantona za iznos od 1.006.868,85 KM”, navedeno je obrazloženju presude Kantonalnog suda.

Mensur Mušija priznao je krivicu i platio milion maraka poreza.
Mučka u najavi sudeći po ovoj slici na kojoj se spominje njegova nabavka vakcina

Image
Last edited by jagugu on 11/03/2021 15:00, edited 2 times in total.
palermo

#4079 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by palermo »

spreca wrote: 11/03/2021 14:47
spreca wrote: 11/03/2021 14:41 17eura za dozu je previse, znaci za dve doze 34 eura ...u decembru mjesecu odnosno 29 decembra cije za obje doze sputnika je bila manje od 20 dolara,izgleda opet se neko planira ugraditi,ko uopste dozvoli Fadilu da se mijesa u ovo ,odnosno u nabavku vakcina jebo mu pas mater,shpku se sudi za iste malverzacije i opet Fadil jebo svoje pleme....treba traziti info kolika je cijena u rusiji + koliko uvoznik trazi marzu + koliko ce iznositi transport,jedino tako cemo vidjeti koliko su planirali da se ugrade rzani fadili

Znaci neka fadil sa svake doze mazne bar 60eura...bravo i odmah ga osloboditi i od prosle optuzbe i za nagradu mu napisati cek na 50 miliona eura...ove sto u ovakvim situacijama pokusavaju da kradu i da na hitnosti maximalno dignu marzu ,treba streljati bez suda
imaš pravo, bolje je i ne nabavljati nego da neko nešto možda i ukrade.

rekoh ja, sreća naša da interneta ne bi u ratu, ne bi mi puške vidjeli......
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4080 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by _BataZiv_0809 »

...a ovako smo ih mogli kupiti od Šaja i Čengića :D
Ma.Le.Na

#4081 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Ma.Le.Na »

Cime se turci vakcinisu? Kojom vakcinom?
palermo

#4082 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 11/03/2021 14:59 ...a ovako smo ih mogli kupiti od Šaja i Čengića :D
pa da od Šaje i Čengića, ta nisi je mogao od mene kupiti.....jebo ga ja, u kojem vi univerzumu živite, pa neće pošten čovjek nabaviti oružje, vakcije, ne bavi se krijumčarenjem, trgovinom, vezama......pošteni ljudi idu na posao od 8 do 4 onda u bašticu okopavaju krompir ili naprduju po forumu.....
naravno da će neko zaraditi na vakcinama, kao što su zaradili na puškama.....sada je samo pitanje,trebaju li nam vakciene ili kao što nekad pitanje bilo jesiu li nam trebale puške...i hoće li nam taj što će zaraditi zaista isporučiti to što tražimo
spinel_

#4083 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spinel_ »

Ma.Le.Na wrote: 11/03/2021 15:04 Cime se turci vakcinisu? Kojom vakcinom?
Ruskom i kineskom mislim.
spreca

#4084 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spreca »

palermo wrote: 11/03/2021 14:55

U rusiji vakcina kosta manje od 20 dolara za obje doze,informacija od samog pocetka kad su je registrovali ,poslednja info od 29 decembra je manje od 20 dolara znaci cijena je konstantna,od kud sad ovolike cijene Fadilove,masalah opet lopovu dali da broji pare,Fadil da je htio posteno,mogao ih je nabaviti u decembru prosle godine,ali zna Fadil i ekipa kad se najlakse i najvise moze ukrasti,umjesto da sjedi u cuzi on opet se bavi istim poslom.Ako Fadil treba da nas spasva po svaku cjenu onda treba da pocrkamo ko gnjide na mrazu, bolje nismo ni zasluzili,jos nasao onog lopova iz Kaknja koji je inace bio sudjen za razne utaje i malverzacije
Ma.Le.Na

#4085 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Ma.Le.Na »

:thumbup:
Ruska it is
spreca

#4086 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spreca »

Ma.Le.Na wrote: 11/03/2021 15:04 Cime se turci vakcinisu? Kojom vakcinom?
Nece Bakir takvih,ima u njima svinjetine,nisu Halal :lol: ...ja mislim da imaju osim Kineskih,ruskih i drugih vakcina
laik1981

#4087 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by laik1981 »

Tacno ne znaju i nece, a da ne ukradu. Pored toliko mogucnosti oni izabrali onu gdje je suvlasnik presudjivani perac novca i utajivac poreza.. Pa dokle vise. Ne znam bi li se smijao ili plakao :-)

Nova afera zagarantovana u samom startu. E sad se nemoj zapitati da li je sva ova furtutma i histerija iz zadnjih deset dana samo pripremanje terena za novi kriminal..
Naslovnica

#4088 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Naslovnica »

jagugu wrote: 11/03/2021 14:54
Čovjek koji će nabaviti vakcine za FBiH osuđivan zbog utaje poreza

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, najavio je danas da će Vlada potpisati dva ugovora o nabavci vakcina.

“Četiri kompanije su poslale pet ponuda, a poredale su ih po brzini isporuke, što je nama ključno, kao i po cijenama. Zanimljivo je da su sve cijene iste i iznose 17 eura po dozi”, kazao je Novalić.

Dodao je da će se potpisati dva ugovora za ruski Sputnik V i to sa kompanijom MGM Farm Kakanj.

Drugu ponuda je od Krajinagroup.

Iako je Novalić najavljivao transparentnost tokom procesa nabavke, sam izbor kompanije izaziva sumnju.

Posebno se to odnosi na kompaniju MGM iz Kaknja.

Naime, suvlasnik ove kompanije je Mensur Mušija. On je poznat kao investitor i glavni čovjek fudbalskog kluba Mladost iz Doboja kod Kanja, ali i po tome da je osuđivan za utaju poreza.

Naime, kantonalni sud u Zenici početkom 2016. godine osudio je Mensura Mušiju kao odgovorno lice i suvlasnika firme “MGM Farm” na godinu dana zatvora zbog izbjegavanja plaćanja poreza na dobit.

U presudi Kantonalnog suda u Zenici navedeno je da je Mušija od dobavljača tražio da novac od premija, umjesto na račun u BiH, uplaćuju na račun firme otvoren u Sloveniji. Ukupan iznos uplaćenih premija iznosio je više od 7,7 miliona maraka.

“Ovaj oporezivi prihod nije proveden u poslovnim knjigama pravnog lica „MGM Farm“ d.o.o. Kakanj izbjegavši obračun plaćanja poreza na dobit u iznosu od 1.006.868,85 KM, na koji način je za sebe i ostale suosnivače pribavio imovinsku korist u navedenom iznosu, oštetivši budžet Zeničko-dobojskog kantona za iznos od 1.006.868,85 KM”, navedeno je obrazloženju presude Kantonalnog suda.

Mensur Mušija priznao je krivicu i platio milion maraka poreza.
Mučka u najavi sudeći po ovoj slici na kojoj se spominje njegova nabavka vakcina

Image
Očito jope ista šema, otvara firmu u Švici, ovdje ne plaća porez.
Da nije žalosno bilo bi smiješno.
Ma.Le.Na

#4089 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Ma.Le.Na »

Ako erdoganu valja, valjace i baketu
Samo nek krenu
I sto su se turci usutili, sto oni koju ne posalju :-?

Vezano za cijenu
Pitajte svakoga kome je neko u bolnici bil sao 1000 za vakcinu da ne ode u bolnicu...bi
Bice kradje al dajte da o tome poslije milion doza raspravljamo
Zakasnili smo vec..
laik1981

#4090 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by laik1981 »

palermo wrote: 11/03/2021 15:05
_BataZiv_0809 wrote: 11/03/2021 14:59 ...a ovako smo ih mogli kupiti od Šaja i Čengića :D
pa da od Šaje i Čengića, ta nisi je mogao od mene kupiti.....jebo ga ja, u kojem vi univerzumu živite, pa neće pošten čovjek nabaviti oružje, vakcije, ne bavi se krijumčarenjem, trgovinom, vezama......pošteni ljudi idu na posao od 8 do 4 onda u bašticu okopavaju krompir ili naprduju po forumu.....
naravno da će neko zaraditi na vakcinama, kao što su zaradili na puškama.....sada je samo pitanje,trebaju li nam vakciene ili kao što nekad pitanje bilo jesiu li nam trebale puške...i hoće li nam taj što će zaraditi zaista isporučiti to što tražimo
Ili kao sto je, ne tako davno, pitanje bilo trebaju li nam respiratori koji se i dan danas ne koriste..
Naslovnica

#4091 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Naslovnica »

Pa zašto bi se dopustilo da se nabavlja po cijenama koje su višestruko više od komercijalnih?
:?
Iker C

#4092 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Iker C »

Nek nabave vakcine transparentno, mi zaposleni cemo platiti sebi vakcinu a penzionerima , nezaposlenim i radnicima na minimalcu nek drzava besplatno podijeli vakcine .
spreca

#4093 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spreca »

laik1981 wrote: 11/03/2021 15:10 Tacno ne znaju i nece, a da ne ukradu. Pored toliko mogucnosti oni izabrali onu gdje je suvlasnik presudjivani perac novca i utajivac poreza.. Pa dokle vise. Ne znam bi li se smijao ili plakao :-)

Nova afera zagarantovana u samom startu. E sad se nemoj zapitati da li je sva ova furtutma i histerija iz zadnjih deset dana samo pripremanje terena za novi kriminal..
Tako je,zna se dobro da se ovo moglo odraditi i prije 2 mjeseca polako i bez hice,ali banda zna da se u frtutmi najlakse krade,treba ih pustiti da nabave i odmah pohasiti,za malverzacije i za to da su docekali da narod pocne umirati pa tek onda da pocnu nabavljati, imas ovdje onih koji kazu nabavljaj nepitaj postoje a niko ih nepita niti je pitao zasto to vec davno niste uradili.
spreca

#4094 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spreca »

Naslovnica wrote: 11/03/2021 15:13

Pa zašto bi se dopustilo da se nabavlja po cijenama koje su višestruko više od komercijalnih?
:?
:thumbup:
Ovo me podsjeca na onu ,podpisuj Alija da je ko Avlija a sad kazu moglo je to i drugacije
Ma.Le.Na

#4095 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Ma.Le.Na »

Jarane Naovnice, bil ti radije pristao da neko ukrade (mada poslije cemo se kusurat, ja ne vjerujem da nece biti revizija i sl) ...da nisi prosao kroz sta si prosao, a jos si dobro prosao
Ljudski zivot za mene nema cijene
Kupite i vakcinisite a poslije cemo sravnit racun
Svaki dan umiru desetine
Ja da mogu evo sve bih privatno platila za porodicu, da je doza 100 a ne 30
Samo ih donesite da vise ne strepim hocu li nekome dzenazu organizovat
palermo

#4096 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by palermo »

laik1981 wrote: 11/03/2021 15:12
Ili kao sto je, ne tako davno, pitanje bilo trebaju li nam respiratori koji se i dan danas ne koriste..
trebaju li nam vakcine......ako ne trebaju, ili ako će svatko ko ih pokuša nabaviti biti u startu lopov (osim naravno ako ne dolazi iz naše političke opcije, tada sve valja) da se barem odmah kaže.....

ne bi vam bog ugodio, i onda se postavlja pitanje što sve stoji.....pa stoji zato što je lakše, isplatnije i manje stresno ništa ne raditi nego se baviti ovakvim stvarima......a para će se već namaknuti na nekim drugim manje vidljivim poslovima
jagugu

#4097 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by jagugu »

Naslovnica wrote: 11/03/2021 15:11
jagugu wrote: 11/03/2021 14:54

Image
Očito jope ista šema, otvara firmu u Švici, ovdje ne plaća porez.
Da nije žalosno bilo bi smiješno.
Ništa ne treba da nas čudi...
klixoris

#4098 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by klixoris »

Eno kazu da se ne smije cugati alkohol 42 dana kod ove Sputnik vakcine.
Kako ce sada SDA mumini na pivu poslije dzume ? :mrgreen:
Naslovnica

#4099 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Naslovnica »

E ovo je NAJVEĆI problem!

SPUTNIK V
Glavna vakcina za imunizaciju u FBiH traži uzdržavanje od alkohola dva mjeseca

:gunjastajl: :gunjastajl: :gunjastajl:
Ma.Le.Na

#4100 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Ma.Le.Na »

Taman ide ramazan 8-)