Nije dobar primjer. Bolji bi bio da se nekom kome je neko stradao od pijanog vozaca hvalis kako si pijan vozio novo auto 120 km/h.
Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- joint union
-
Naslovnica
#2002 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
A od koga su mogli dobiti informaciju o matematici? O maternjem jeziku?beautyfool wrote: ↑11/03/2021 09:51 Vjerovatno ima onih roditelja koji su pohadjali skolu prije rata i u ratu pa tako i znaju da informaciju o zimzelenom drvecu si mogao dobiti samo od nastavnika/ucitelja u skoli ili preporuku koju knjigu da kupis da naucis vise o tome.
Danas o zimzelenom drvecu mozes naci hiljadu clanaka, videa, knjiga, dakle dostupnost informacija se promjenila, samim tim potreba za klasicnim skolovanjem je manja.
Danas su nastavnici potrebni da usmjeravaju ucenike sta trebaju nauciti a nemaju vise taj status da su jedini koji znaju sve i da samo od njih mozemo nesto nauciti.
Sve se mjenja, pa tako i skolovanje.
Ništa ni približno kvalitetno ne može zamijeniti školsku klupu, tablu, kredu i živu riječ nastavnika.
Ovo sve što ti spominješ je nadogradnja.
-
laik1981
#2003 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
I buknulo samo u Sarajevu dok u nekim kantonima sva djeca, bez izuzetka, idu u i u osnovne i u srednje skole onako kako su isli i prije korone i nema nikakve buktinje.. Zanimljivo..emmir1 wrote: ↑11/03/2021 09:28 Svi su zagovarali povratak u škole.
Svako gleda samo svoju situaciju, ne gleda šire.
Šta je sa onim majkama koje imaju djecu u školi a trudnice su.
Znači u riziko grupi.
Šta je sa onima koji imaju člana domaćinstva da je bolestan.
I Efendic načelnik Novog Grada je našao neko uporiste da se i on treba oglasiti pa je i on za medije počeo da priča da se treba vratiti u školu.
A onda je korona pokazala svoju nepredvidljivost i buknulo je u Sarajevu.
Sreća pa doktori i struka ne poslušaše rumenka.
Imali bi sada veći haos
-
Trappist
#2004 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Znaci sad uporedjujes dijete koje je otislo u skolu sa tipom koji pjan vozi novo auto 120 km/h. TU je to negdje sto jest jest.joint union wrote: ↑11/03/2021 10:22Nije dobar primjer. Bolji bi bio da se nekom kome je neko stradao od pijanog vozaca hvalis kako si pijan vozio novo auto 120 km/h.
-
emmir1
#2005 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nivelacija wrote: ↑11/03/2021 09:50 Drastično smanjenje u odnosu na jucer. 100 manje pozitivnih i duplo manje umrlih.
Vidi se i po guzvama kako cujem da je jucer duplo manje raje..
Ako i sutra se zadrzi na 500 znaci nema vise rasta.
Ne baš dramatično smanjenje.
Ogroman je broj i dalje.
Jutros redovi u Covid odjeljenima kao i juće, znači dosta manji nego početak sedmice.
Testovi koji pristižu još danas i sutra su presjek tog stanja, odnosno rekao bih da je pik bio vikend i početak sedmice.
Za 2 dana bi rekao da idemo sa brojkom ispod 400
Naredne sedmice ispod 300
No broj u BIH će se dramatično pojačavati, slijedi ovo što je bilo u Saraievu
- joint union
#2006 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nisi skont'o, ne dijete, ne odlucuje ono tu nista, pogotovo ovi najmanji. To auto voze ovi koji donose mjere a pogotovo roditelji koji bolesnu djecu svjesno dovode u skolu. Upravo takvu situaciju sa dovodjenjem bolesnog djeteta sa temperaturom imam kod moje curice u razredu, tako da znam o cemu pricam.Trappist wrote: ↑11/03/2021 10:23Znaci sad uporedjujes dijete koje je otislo u skolu sa tipom koji pjan vozi novo auto 120 km/h. TU je to negdje sto jest jest.joint union wrote: ↑11/03/2021 10:22Nije dobar primjer. Bolji bi bio da se nekom kome je neko stradao od pijanog vozaca hvalis kako si pijan vozio novo auto 120 km/h.
![]()
-
emmir1
#2007 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
laik1981 wrote: ↑11/03/2021 10:23I buknulo samo u Sarajevu dok u nekim kantonima sva djeca, bez izuzetka, idu u i u osnovne i u srednje skole onako kako su isli i prije korone i nema nikakve buktinje.. Zanimljivo..emmir1 wrote: ↑11/03/2021 09:28 Svi su zagovarali povratak u škole.
Znači u riziko grupi.
I Efendic načelnik Novog Grada je našao neko uporiste da se i on treba oglasiti pa je i on za medije počeo da priča da se treba vratiti u školu.
Imali bi sada veći haos
Koliko vidim svi kantoni obustavljaju nastavu zbog rasta slučajeva.
Iz bolnice u Zenici govore da moraju pacijente slati u druge gradove jer više nemaju mjesta u bolnici.
Takodje Hercegovina, USK....
-
palermo
#2008 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
To Udruzenje aam sppmenuo samo zbog toga jer se.stice utisak da iza njih stoje svi roditelji i citavo drustvo a protiv samo par ludih glavesina. A to nije istina, jedina je istina da.su oni bukaci. A danas je najvaznije biti bukac iliti galamdzijaJohnnyS wrote: ↑11/03/2021 10:21Ne gurnemo pod tepih. Ne ubijaju djeca, virus ubija. Priče o bioteroristima koje je Alemka Markotić lani govorila prije nego je počela mise voditi ne pridonose normalizaciji koja je prijeko potrebna nego samo stavljaju teret na djecu.palermo wrote: ↑11/03/2021 10:12I onda rijesimo to na nacin da gurnemo pod tepih. Od dnaa nema corone.JohnnyS wrote: ↑11/03/2021 10:05 Na djecu se stavlja ogroman pritisak. Svugdje se spominje kako dijete se zarazi u školi pa donese bolest doma pa nena umre. Forumi, televizije, razgovori po kući. Kao da su djeca kriva ako se zaraze. Btw, pokretačka snaga epidemije gripe su vazda bile škole i vrtići, i od gripe su nene umirale, ali takav psihički pritisak na djecu nikad nije bio kao zadnjih godinu dana. Kad sve ovo prođe za godinu dana, posljedice onog što su "odgovorni" uradili propagandom osjećat ćemo desetljećima. To psiholozi i psihijatri već govore, ali to nitko ne sluša...
By the way, posto si mi zemo, ona saopstenja i djelovanja one udrugw roditelja je meni ogavno citati, a.jos gavnija mi je podrrska koji dobijaju od.medija npr. hercegovina. info
Nemam ništa s udruženjem roditelja iako znam neke od tih ljudi, ali ne bih komentirao jer načelno podržavam svaki građanski aktivizam. Danas počinje cijepljenje u bolnicama što je po meni pogrešno, mi u bolnicama imamo full opremu i ne znam koliko se uopće medicinskog osoblja zarazilo na poslu ako slijede pravilnu zaštitu (a slijede). Treba zaštiti nastavno osoblje prvo. I ne mogu se škole prve zatvoriti. Radi Golden, radi Taboo, ali škole prvo treba zatvoriti. Škole se treba zadnje zatvoriti.
Ostalo sto si spomenuo je avakako za raspravi i svakako ima elemenata sa kojim se.mogu sloziti
-
BadBoy
#2009 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Izvini al' u cijeloj državi nema možda 20 dobrih nastavnika/profesora matematike. Više i bolje ćeš naučiti gledajući Khan Academy na YouTube nego od velike većine nastavnika matematike u BiH. Fakt.Naslovnica wrote: ↑11/03/2021 10:22A od koga su mogli dobiti informaciju o matematici? O maternjem jeziku?beautyfool wrote: ↑11/03/2021 09:51 Vjerovatno ima onih roditelja koji su pohadjali skolu prije rata i u ratu pa tako i znaju da informaciju o zimzelenom drvecu si mogao dobiti samo od nastavnika/ucitelja u skoli ili preporuku koju knjigu da kupis da naucis vise o tome.
Danas o zimzelenom drvecu mozes naci hiljadu clanaka, videa, knjiga, dakle dostupnost informacija se promjenila, samim tim potreba za klasicnim skolovanjem je manja.
Danas su nastavnici potrebni da usmjeravaju ucenike sta trebaju nauciti a nemaju vise taj status da su jedini koji znaju sve i da samo od njih mozemo nesto nauciti.
Ništa ni približno kvalitetno ne može zamijeniti školsku klupu, tablu, kredu i živu riječ nastavnika.
-
laik1981
#2010 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Jesu li obustavili nastavu u ZHK? Kako se nastava odvija u RS-u? Nisam nesto upratio..emmir1 wrote: ↑11/03/2021 10:27laik1981 wrote: ↑11/03/2021 10:23I buknulo samo u Sarajevu dok u nekim kantonima sva djeca, bez izuzetka, idu u i u osnovne i u srednje skole onako kako su isli i prije korone i nema nikakve buktinje.. Zanimljivo..emmir1 wrote: ↑11/03/2021 09:28 Svi su zagovarali povratak u škole.
Znači u riziko grupi.
Imali bi sada veći haos
Koliko vidim svi kantoni obustavljaju nastavu zbog rasta slučajeva.
Iz bolnice u Zenici govore da moraju pacijente slati u druge gradove jer više nemaju mjesta u bolnici.
Takodje Hercegovina, USK....
- beautyfool
#2011 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja jedino sto smatram da je bitno u skoli je usmjeravanje nastavnika i interakcija/socijalizacija djece s drugom djecom. Ne smatram nastavnike “jedinim izvorom znanja”kao sto je bilo prije rata kad nisu postojali drugi izvori, samim tim ovi sto porede da skola treba da bude ista kao prije 30 godina ne mislim da su upravu.Naslovnica wrote: ↑11/03/2021 10:22A od koga su mogli dobiti informaciju o matematici? O maternjem jeziku?beautyfool wrote: ↑11/03/2021 09:51 Vjerovatno ima onih roditelja koji su pohadjali skolu prije rata i u ratu pa tako i znaju da informaciju o zimzelenom drvecu si mogao dobiti samo od nastavnika/ucitelja u skoli ili preporuku koju knjigu da kupis da naucis vise o tome.
-
Naslovnica
#2012 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Daj, molim te, kakva je to sada priča, pusti šuplju.BadBoy wrote: ↑11/03/2021 10:28Izvini al' u cijeloj državi nema možda 20 dobrih nastavnika/profesora matematike. Više i bolje ćeš naučiti gledajući Khan Academy na YouTube nego od velike većine nastavnika matematike u BiH. Fakt.Naslovnica wrote: ↑11/03/2021 10:22A od koga su mogli dobiti informaciju o matematici? O maternjem jeziku?beautyfool wrote: ↑11/03/2021 09:51 Vjerovatno ima onih roditelja koji su pohadjali skolu prije rata i u ratu pa tako i znaju da informaciju o zimzelenom drvecu si mogao dobiti samo od nastavnika/ucitelja u skoli ili preporuku koju knjigu da kupis da naucis vise o tome.
Čuj u cijeloj državi ima 20 dobrih nastavnika matematike.
Hajde onda da ukinemo nastavnike matematike, koji će na Q, i da damo djeci da gledaju Khan Academy na YT?
Moja djeca imaju odlične nastavnike matematike, i imali su petice, ali sada više nemaju i imaju velikih problema.
Moram ih slati na instrukcije.
Jednostavno, nastava matematike uživo i ono preko Teamsa su kao nebo i zemlja.
Nemojte me ubjeđivati da nije tako.
-
emmir1
#2013 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
laik1981 wrote: ↑11/03/2021 10:30Jesu li obustavili nastavu u ZHK? Kako se nastava odvija u RS-u? Nisam nesto upratio..
Nisam ni ja upratio.
Vidim po medijima naslove obustavlja se nastava
-
Naslovnica
#2014 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ne kažem da škola treba da bude ista kao prije 30 godina u svim aspektima.beautyfool wrote: ↑11/03/2021 10:31Ja jedino sto smatram da je bitno u skoli je usmjeravanje nastavnika i interakcija/socijalizacija djece s drugom djecom. Ne smatram nastavnike “jedinim izvorom znanja”kao sto je bilo prije rata kad nisu postojali drugi izvori, samim tim ovi sto porede da skola treba da bude ista kao prije 30 godina ne mislim da su upravu.Naslovnica wrote: ↑11/03/2021 10:22A od koga su mogli dobiti informaciju o matematici? O maternjem jeziku?beautyfool wrote: ↑11/03/2021 09:51 Vjerovatno ima onih roditelja koji su pohadjali skolu prije rata i u ratu pa tako i znaju da informaciju o zimzelenom drvecu si mogao dobiti samo od nastavnika/ucitelja u skoli ili preporuku koju knjigu da kupis da naucis vise o tome.
Mada je ona škola i znanje koje su učenici nosili bila itekako kvalitetnija od ovoga danas.
Ja imam pravo da mislim da moja djeca trebaju naučiti stepenovanje, korjenovanje, trigonometriju, itd. - u školi, a ne preko YT
-
mali_balon
#2015 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa zato imaju roditelji da djeci objasne situaciju....ako roditelji ne rade svoj posao djaba 1000 psihologa skola i psihijataraJohnnyS wrote: ↑11/03/2021 10:05 Na djecu se stavlja ogroman pritisak. Svugdje se spominje kako dijete se zarazi u školi pa donese bolest doma pa nena umre. Forumi, televizije, razgovori po kući. Kao da su djeca kriva ako se zaraze. Btw, pokretačka snaga epidemije gripe su vazda bile škole i vrtići, i od gripe su nene umirale, ali takav psihički pritisak na djecu nikad nije bio kao zadnjih godinu dana. Kad sve ovo prođe za godinu dana, posljedice onog što su "odgovorni" uradili propagandom osjećat ćemo desetljećima. To psiholozi i psihijatri već govore, ali to nitko ne sluša...
-
emmir1
#2016 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moja djeca idu OS Čengic Vila
Nastavnik matematike Said tako dobre prezentacije ima da sam totalno zadovoljan
Ja inače sam osvojio dosta medalja na takmičenjima iz matematike i stava sam da taj nastavnik izuzetne časove ime.
Ekran bude kao tabla gdje piše i objašnjava zadatke.
Tako dobro objasni lekcije da je zaista teško da se ne shvati.
Onda im posalje sve prezentacije lekcije i zadaću.
Mislim da bi teško bolje bilo i da su u učionici
Na djeci primjetim da shvataju i da rješavaju sami zadatke
Nastavnik matematike Said tako dobre prezentacije ima da sam totalno zadovoljan
Ja inače sam osvojio dosta medalja na takmičenjima iz matematike i stava sam da taj nastavnik izuzetne časove ime.
Ekran bude kao tabla gdje piše i objašnjava zadatke.
Tako dobro objasni lekcije da je zaista teško da se ne shvati.
Onda im posalje sve prezentacije lekcije i zadaću.
Mislim da bi teško bolje bilo i da su u učionici
Na djeci primjetim da shvataju i da rješavaju sami zadatke
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2017 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Skola nije samo ucenje nastavnog gradiva pobogu si brate, ovdje ko da niko nije isao u skolu.
- beautyfool
#2018 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da imas pravo, ja sam samo uporedila obrazovanje prije i Ono sad jer vjerovatno ima dosta onih koji ne znaju kako je prije funkcionisalo.Naslovnica wrote: ↑11/03/2021 10:35Ne kažem da škola treba da bude ista kao prije 30 godina u svim aspektima.beautyfool wrote: ↑11/03/2021 10:31Ja jedino sto smatram da je bitno u skoli je usmjeravanje nastavnika i interakcija/socijalizacija djece s drugom djecom. Ne smatram nastavnike “jedinim izvorom znanja”kao sto je bilo prije rata kad nisu postojali drugi izvori, samim tim ovi sto porede da skola treba da bude ista kao prije 30 godina ne mislim da su upravu.Naslovnica wrote: ↑11/03/2021 10:22
A od koga su mogli dobiti informaciju o matematici? O maternjem jeziku?
Mada je ona škola i znanje koje su učenici nosili bila itekako kvalitetnija od ovoga danas.
Ja imam pravo da mislim da moja djeca trebaju naučiti stepenovanje, korjenovanje, trigonometriju, itd. - u školi, a ne preko YT
Problem kod starijih generacija je sto rijetko ko radi na nadogradnji znanja i metoda, to mozemo vidjeti i po starinskom sistemu obrazovanja, od knjiga, ucionica, organizacije nastave itd.
-
emmir1
#2019 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Da, no fokus je na učenju._BataZiv_0809 wrote: ↑11/03/2021 10:44 Skola nije samo ucenje nastavnog gradiva pobogu si brate, ovdje ko da niko nije isao u skolu.
Primarno je da se uči nastavno gradivo i na tu tematiku sam se osvrnuo jer je ista bila tema.
-
laik1981
#2020 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Za ostalo tu je tik tok i youtube. Sta se sikiras.._BataZiv_0809 wrote: ↑11/03/2021 10:44 Skola nije samo ucenje nastavnog gradiva pobogu si brate, ovdje ko da niko nije isao u skolu.
- JohnnyS
#2021 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Pa neka buče i ovi koji ne žele da im djeca idu u školu. Najgore je šutati, šutnja je dovela do toga da smo jedini u Europi bez ijednog kupljenog cjepiva, da meni dolazi danas mail da se ne bojim cijepiti jer je Vučić obećao i dozu za revakcinaciju, eto ovisimo o milosti despota s istoka jer vlast boli kurac kad znaju da neće nitko ni prstom maknuti niti ne daj bože glasat za nekog drugog.palermo wrote: ↑11/03/2021 10:27To Udruzenje aam sppmenuo samo zbog toga jer se.stice utisak da iza njih stoje svi roditelji i citavo drustvo a protiv samo par ludih glavesina. A to nije istina, jedina je istina da.su oni bukaci. A danas je najvaznije biti bukac iliti galamdzijaJohnnyS wrote: ↑11/03/2021 10:21Ne gurnemo pod tepih. Ne ubijaju djeca, virus ubija. Priče o bioteroristima koje je Alemka Markotić lani govorila prije nego je počela mise voditi ne pridonose normalizaciji koja je prijeko potrebna nego samo stavljaju teret na djecu.
Nemam ništa s udruženjem roditelja iako znam neke od tih ljudi, ali ne bih komentirao jer načelno podržavam svaki građanski aktivizam. Danas počinje cijepljenje u bolnicama što je po meni pogrešno, mi u bolnicama imamo full opremu i ne znam koliko se uopće medicinskog osoblja zarazilo na poslu ako slijede pravilnu zaštitu (a slijede). Treba zaštiti nastavno osoblje prvo. I ne mogu se škole prve zatvoriti. Radi Golden, radi Taboo, ali škole prvo treba zatvoriti. Škole se treba zadnje zatvoriti.
Ostalo sto si spomenuo je avakako za raspravi i svakako ima elemenata sa kojim se.mogu sloziti
Btw, nisam odgovorio u prethodnom upisu, ekstremističke portale poput Hercegovina info izbjegavam u širokom luku, ne znam jesu li gori oni ili klijentela im u komentarima
-
Medobrundo25
#2022 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
E vidis nije ti dobar primjer. A gdje ti je individualna odgovornost? Citavo vrijeme se prebacuje loptica na druge, klasicno nase razmisljanje. Drugi su krivi, nisam ja. Ja hocu da hodam po kafanama, po trznim centrima i zivim nornalan zivot , ali ako se zarazim drugi su krivi a nisam ja sam. Rizik menadzment vam je slaba strana.Kad bi svi poceli od sebe, kolektivna odgovornost bi bila logican i prirodan slijed. Ali jok, svi su krivi osim mene.joint union wrote: ↑11/03/2021 10:22Nije dobar primjer. Bolji bi bio da se nekom kome je neko stradao od pijanog vozaca hvalis kako si pijan vozio novo auto 120 km/h.
-
BadBoy
#2023 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
To je izuzetak, a ne pravilo. Znam i ja da nije isto nastava uživo i online, ali i sam znaš da je matematika kod nas uvijek bila i ostala bauk predmet a to je najvećim dijelom uzrokovano lošim nastavnim kadrom iz te oblasti.Naslovnica wrote: ↑11/03/2021 10:32Daj, molim te, kakva je to sada priča, pusti šuplju.BadBoy wrote: ↑11/03/2021 10:28Izvini al' u cijeloj državi nema možda 20 dobrih nastavnika/profesora matematike. Više i bolje ćeš naučiti gledajući Khan Academy na YouTube nego od velike većine nastavnika matematike u BiH. Fakt.Naslovnica wrote: ↑11/03/2021 10:22
A od koga su mogli dobiti informaciju o matematici? O maternjem jeziku?
Čuj u cijeloj državi ima 20 dobrih nastavnika matematike.
Hajde onda da ukinemo nastavnike matematike, koji će na Q, i da damo djeci da gledaju Khan Academy na YT?
Moja djeca imaju odlične nastavnike matematike, i imali su petice, ali sada više nemaju i imaju velikih problema.
Moram ih slati na instrukcije.
Jednostavno, nastava matematike uživo i ono preko Teamsa su kao nebo i zemlja.
Nemojte me ubjeđivati da nije tako.
Da nije tako ne bi Softa i ostali instruktori tolike pare zaradili (ovo sve prije pandemije).
Znam da i ti znaš da je tako.
- joint union
#2024 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Ja mislim da si ti pogresno citirao post, jer ovaj na koji se pozivas upravo i govori ono sto navodis u svom. Da pojednostavim, umjesto auta stavi da se npr hvalis prijatelju kojem je neko stradao od korone kako svako vece ides u kafanu. Sta je to nego individualna krivica ili glupost.Medobrundo25 wrote: ↑11/03/2021 10:49E vidis nije ti dobar primjer. A gdje ti je individualna odgovornost? Citavo vrijeme se prebacuje loptica na druge, klasicno nase razmisljanje. Drugi su krivi, nisam ja. Ja hocu da hodam po kafanama, po trznim centrima i zivim nornalan zivot , ali ako se zarazim drugi su krivi a nisam ja sam. Rizik menadzment vam je slaba strana.Kad bi svi poceli od sebe, kolektivna odgovornost bi bila logican i prirodan slijed. Ali jok, svi su krivi osim mene.joint union wrote: ↑11/03/2021 10:22Nije dobar primjer. Bolji bi bio da se nekom kome je neko stradao od pijanog vozaca hvalis kako si pijan vozio novo auto 120 km/h.![]()
-
Medobrundo25
#2025 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Nije bitno, vjerovatno sam pigresan post citirao, ali ovo sto sam napisao stoji.joint union wrote: ↑11/03/2021 10:53Ja mislim da si ti pogresno citirao post, jer ovaj na koji se pozivas upravo i govori ono sto navodis u svom. Da pojednostavim, umjesto auta stavi da se npr hvalis prijatelju kojem je neko stradao od korone kako svako vece ides u kafanu. Sta je to nego individualna krivica ili glupost.Medobrundo25 wrote: ↑11/03/2021 10:49E vidis nije ti dobar primjer. A gdje ti je individualna odgovornost? Citavo vrijeme se prebacuje loptica na druge, klasicno nase razmisljanje. Drugi su krivi, nisam ja. Ja hocu da hodam po kafanama, po trznim centrima i zivim nornalan zivot , ali ako se zarazim drugi su krivi a nisam ja sam. Rizik menadzment vam je slaba strana.Kad bi svi poceli od sebe, kolektivna odgovornost bi bila logican i prirodan slijed. Ali jok, svi su krivi osim mene.joint union wrote: ↑11/03/2021 10:22
Nije dobar primjer. Bolji bi bio da se nekom kome je neko stradao od pijanog vozaca hvalis kako si pijan vozio novo auto 120 km/h.![]()