Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
u-pet-deka

#326 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by u-pet-deka »

Ozimician wrote: 08/03/2021 23:47
u-pet-deka wrote: 07/03/2021 01:48 Ali i ja sam naivna osoba, jer istinski šta očekivati ​​od zemlje u kojoj značajan broj ljudi vjeruje u priče poput: nebeski narod i kako je bog nekad davno negdje kod Talina iz neba spustio dansku zastavu. I opet, mi super prolazimo zbog boje koži.

AfD u Njemačkoj će u bliskoj budućnosti preuzeti moć, prvo indirektno a poslije direktno. I opet ćemo vidjeti neke uvode kao što su se dogodili davnih 1930-ih.
Brate, ja vjerujem u sve ovo što si rekao, samo mi nije jasno kako nakon svega toga možeš živjeti u jednom tako bolesnom društvu?

Imam i nekih rođaka u Švedskoj koji pričaju slične priče, dok imam i druge rođake koji pričaju suprotne priče, tako da od njih ne znam kome bih vjerovao.

Svakako ukoliko postoji i najmanja šansa da se preseliš u BiH, ja ti toplo preporučujem i iskreno ne znam šta te sprječava u tome? Problemi sa zakonom, krediti u Danskoj...šta već? Ako ti već ne možeš, možda da pokušaš ovamo prebaciti kako porodicu. Ukoliko ti treba pomoć u tome da prebaciš porodicu iz Danske ovamo, obrati se u pp pa da organizujemo nešto.
Davno mi je bilo 25, a niti sam sam. Niko nije mogao predvidjeti tako drastičan protu-stranci politički val.
Ako bi neko ponudio ukloniti sve strance, osim ljudi iz Bosne, mislim da bi čak i krajnja desnica prihvatila dogovor. Nismo cilj, ali dio smo statistike koja se koristi za oblikovanje politike. To je problem.

Kakva Bosna (gledano pozitivno i negativno), da ima standard Monaka ili Ruande nije problem koliko je što ja a i drugi brojni osim kratkog posjeta nemamo svakodnevnu povezanost sa istom već pune tri decenije.

Pustimo sad ove koji su na socijalnoj penziji pa kradu bogu dane i tako provode pola godine u BiH a pola u Danskoj, i ako im nije dopušteno duže od dva puta po 30 dana u kalendarskoj godini boraviti izvan države.
hadzinicasa

#327 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by hadzinicasa »

meni nije jasno koja ja poenta tvog pisanja ovdje!?

ne valja ti Danska, a ne bi bas ni nazad u Bosnu i Hercegovinu, rdjavom... i tako.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#328 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by Truba »

Ja sam s djecica sisao prvo u istocnu ilidzu pa onda na ilidzu pa u grad
Kajlkve sam sve neugodbosti dozivljavao dok se nisam uvalio trebalo mi je 25 godina od povratka u bosnu iz hercegovine :D
Mogu misliti kako jr vama gore tesko

Jbg farbajte dlacice mijenjajte imena i nemojte se suncati
belfy

#329 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by belfy »

u-pet-deka wrote: 09/03/2021 00:30
u-pet-deka wrote: 07/03/2021 01:48 Ali i ja sam naivna osoba, jer istinski šta očekivati ​​od zemlje u kojoj značajan broj ljudi vjeruje u priče poput: nebeski narod i kako je bog nekad davno negdje kod Talina iz neba spustio dansku zastavu. I opet, mi super prolazimo zbog boje koži.

AfD u Njemačkoj će u bliskoj budućnosti preuzeti moć, prvo indirektno a poslije direktno. I opet ćemo vidjeti neke uvode kao što su se dogodili davnih 1930-ih.
Brate, ja vjerujem u sve ovo što si rekao, samo mi nije jasno kako nakon svega toga možeš živjeti u jednom tako bolesnom društvu?

Imam i nekih rođaka u Švedskoj koji pričaju slične priče, dok imam i druge rođake koji pričaju suprotne priče, tako da od njih ne znam kome bih vjerovao.

Svakako ukoliko postoji i najmanja šansa da se preseliš u BiH, ja ti toplo preporučujem i iskreno ne znam šta te sprječava u tome? Problemi sa zakonom, krediti u Danskoj...šta već? Ako ti već ne možeš, možda da pokušaš ovamo prebaciti kako porodicu. Ukoliko ti treba pomoć u tome da prebaciš porodicu iz Danske ovamo, obrati se u pp pa da organizujemo nešto.
Davno mi je bilo 25, a niti sam sam. Niko nije mogao predvidjeti tako drastičan protu-stranci politički val.
Ako bi neko ponudio ukloniti sve strance, osim ljudi iz Bosne, mislim da bi čak i krajnja desnica prihvatila dogovor. Nismo cilj, ali dio smo statistike koja se koristi za oblikovanje politike. To je problem.

Kakva Bosna (gledano pozitivno i negativno), da ima standard Monaka ili Ruande nije problem koliko je što ja a i drugi brojni osim kratkog posjeta nemamo svakodnevnu povezanost sa istom već pune tri decenije.

Pustimo sad ove koji su na socijalnoj penziji pa kradu bogu dane i tako provode pola godine u BiH a pola u Danskoj, i ako im nije dopušteno duže od dva puta po 30 dana u kalendarskoj godini boraviti izvan države.
nemoj biti ljubomoran. ako se potrudis mozes i ti kao i oni... :oops: :mrgreen:
u-pet-deka

#330 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by u-pet-deka »

belfy wrote: 09/03/2021 20:38
u-pet-deka wrote: 09/03/2021 00:30

nemoj biti ljubomoran. ako se potrudis mozes i ti kao i oni... :oops: :mrgreen:
Ne hvala, pa da brojim svaku krunu pet puta prije nego što je potrošim. Više od pola radi na crno ili šverca, jer od iste nisu u stanju živiti. Kojeg kurca su tražili socijalnu penziju.
u-pet-deka

#331 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by u-pet-deka »

Black swan wrote: 09/03/2021 13:36 Ja sam s djecica sisao prvo u istocnu ilidzu pa onda na ilidzu pa u grad
Kajlkve sam sve neugodbosti dozivljavao dok se nisam uvalio trebalo mi je 25 godina od povratka u bosnu iz hercegovine :D
Mogu misliti kako jr vama gore tesko

Jbg farbajte dlacice mijenjajte imena i nemojte se suncati

Meni nije teško osim što moram skoro svaki dan slušati kako stranci su krivi za sve, te imati kolege koji otvoreno govore da mrze strance. Priznajem, ovi crnci i Arapi svi zajedno nisu vrijedni niti koliko je crno za noktom i potpuno razumijem Dance. Ali nažalost naši ljudi izgleda uživaju u tome da ih poistovjećuju sa kojekakvim plemenima koja se ponašaju kao da su sa grane sišla.

Meni na živice najviše ide pasivnost kod naših ljudi, mislim ovdje. Blago reći ali velika većina je bez motivacije. Jednostavno postalo je bolesno gledati i slušati iste te ljude.

A ovi koji su na račun braka došli (iz BiH), su posebna sorta. Zašto, pitam se. Njima ništa ne valja ovdje. Ovdje može čovjek živit fino ali treba raditi, i nije to 35 sati sedmično nego nekih 50.
Last edited by u-pet-deka on 09/03/2021 23:28, edited 1 time in total.
Truba

#332 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by Truba »

Motivacija za sta?
Pasa sunce se gasi za 5 milijardi godina
Svemir ce jednom zaustaviti sirenje pa ce se krenuti skupljati
Sto je bilo prije velikog praska?
Zasto je nemoguce razumjeti teoriju relativnosti
Sto nam porucuje pozadinsko zracenje u svemiru
Zasto je pluton bio planeta a ostalih 200 slicnih tijela nisu

Eto ti motivacije :D

Kakva ba motivacija za sto?
u-pet-deka

#333 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by u-pet-deka »

Black swan wrote: 09/03/2021 23:26 Motivacija za sta?
Pasa sunce se gasi za 5 milijardi godina
Svemir ce jednom zaustaviti sirenje pa ce se krenuti skupljati
Sto je bilo prije velikog praska?
Zasto je nemoguce razumjeti teoriju relativnosti
Sto nam porucuje pozadinsko zracenje u svemiru
Zasto je pluton bio planeta a ostalih 200 slicnih tijela nisu

Eto ti motivacije :D

Kakva ba motivacija za sto?
Ma da, samo ležati, srati i jesti, kao govedo, to je život. Ne hvala.
moonca

#334 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by moonca »

u-pet-deka wrote: 09/03/2021 23:22 Meni nije teško osim što moram skoro svaki dan slušati kako stranci su krivi za sve, te imati kolege koji otvoreno govore da mrze strance. Priznajem, ovi crnci i Arapi svi zajedno nisu vrijedni niti koliko je crno za noktom i potpuno razumijem Dance. Ali nažalost naši ljudi izgleda uživaju u tome da ih poistovjećuju sa kojekakvim plemenima koja se ponašaju kao da su sa grane sišla.

Meni na živice najviše ide pasivnost kod naših ljudi, mislim ovdje. Blago reći ali velika većina je bez motivacije. Jednostavno postalo je bolesno gledati i slušati iste te ljude.
Zarazio si se s istom boleschu. :zoka:
u-pet-deka

#335 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by u-pet-deka »

moonca wrote: 10/03/2021 00:19
u-pet-deka wrote: 09/03/2021 23:22 Meni nije teško osim što moram skoro svaki dan slušati kako stranci su krivi za sve, te imati kolege koji otvoreno govore da mrze strance. Priznajem, ovi crnci i Arapi svi zajedno nisu vrijedni niti koliko je crno za noktom i potpuno razumijem Dance. Ali nažalost naši ljudi izgleda uživaju u tome da ih poistovjećuju sa kojekakvim plemenima koja se ponašaju kao da su sa grane sišla.

Piše se bolešću.
moonca

#336 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by moonca »

u-pet-deka wrote: 10/03/2021 01:12

Piše se bolešću.
Potvrdio si.. :)
u-pet-deka

#337 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by u-pet-deka »

moonca wrote: 10/03/2021 01:32
u-pet-deka wrote: 10/03/2021 01:12

Piše se bolešću.
Potvrdio si.. :)
Nisam ništa potvrdio.
Zakalwe
Grijem se na: struju

#338 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by Zakalwe »

Prvo pravilo u Svedskoj: ne druziti se sa nasim ljudima. Zaraze te odma crnilom, pricom o socijali, religijom, nekim "nepravdama" i ostalim balkanskim pricama. Ko hoce da radi, ima posla. Ako nemas skole i ne znas jezik, nema posla (barem na bijelo). Onda si na zalost na istom nivou kao prosjecni Somalijac i niko te ne treba. Jos nisu toliko ostri prema takvim kao u Danskoj, ali i to dolazi. Valja se prilagoditi, nauciti jezik i raditi. I to pravo, ne ono socijalisticki...(/doduse moze i to ako radis u drzavnim ustanovama, ali to ipak treba jezik).
Truba

#339 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by Truba »

A zasto svedska prima te somalijce
Ako nikome ne trebaju
Je li to neka bolesna socijala da lijece neke komolekse
Ili je politicka elita otudjena od glasaca
Il je to sve zacarani krug
Zakalwe
Grijem se na: struju

#340 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by Zakalwe »

iz istih razloga zasto primaju bosance. White guilt? Naivnost? Humanitarnost? Ko zna...
u-pet-deka

#341 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by u-pet-deka »

I ovdje ima i Somalijaca samo manje od Bosanaca. Ako gledamo satistiku u vezi s kriminalom nisu ništa bolje ili gore od naših. Zapravo obe strane su na dnu te statistike i gotovo nikada nisu meta u medijima po tom pitanju. Po negativnom pitanju Somalijci znaju biti meta, jer kod njih broj žena nad 40 godina starosti u radnom odnosu je manji od 1 %. Oni žive od jednog prihoda i doplatka na djecu. Bosanci opet najviše zbog socijalnih penzija. Zadnja brojka je govorila kako naših između 18 i 67 godina starosti je čak 58 % na socijalnoj penzije. U samom smo vrhu. Samo su Kurdi gori. Tu je kriva Danska a naši se nisu sramili.

I svake godine oko 50 Somalijaca se odluči na povratak odnosno u Somaliland odakle 99,99 % njih dolazi. Dok Bosanaca oko 40 do 60 godišnje.

Problem su ovi iz Eritreje, Nigerije, Konga... traže državu u državi; npr. pijani voze auta, ili bez vozački, ženskaroši teški (međusobno), ne zna se više ko koga, a djecu ostavljaju samu. Kod njih kad je razvod izgleda djeca idu na cestu.

Isto Palestinci i Marokanci (Zapadna Sahara) pogotovo druga generacija. Go kriminal, ali onaj sitni.

Južno istočni azijati su totalno asocijalna grupa. Vrlo mali broj njih uopšte radi bilo gdje drug osim unutar porodice. Zabavili se sami o sebi.

I ima problema sa Poljacima, Rumunjima i Bugarima ali tu je riječ o klasičnom balkanskom mentalitet problemu. Ad-hoc solucije i slično.
NelsonM

#342 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by NelsonM »

U Njemackoj stanje nije bas toliko anti-stranci osim na istoku. Ovdje je vec 10 miliona ljudi sa migrantskim porijeklom, i ima tona mjesovitih brakova u kojem ima puno vise djece nego sto imaju cistokrvni njemacki parovi (svabice-arapi, svabice-latinosi, svabice-centralna afrika, svabe-filipinke, svabe-kineskinje, svabe-latinosi, i onda sve moguce varijante slavena). Mislim da Afd i ojaca, Njemacka je postala nesto kao SAD, osim nekim genocidom ne mogu promijeniti sastav stanovnistva.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#343 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by _BataZiv_0809 »

hadzinicasa wrote: 09/03/2021 13:18 meni nije jasno koja ja poenta tvog pisanja ovdje!?

ne valja ti Danska, a ne bi bas ni nazad u Bosnu i Hercegovinu, rdjavom... i tako.
Zar nakon toliko forumskog staza nisi prepoznala onog cije se ime ne spominje :D
u-pet-deka

#344 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by u-pet-deka »

Ovdje ima deportacije i oduzimanja državljanstva (međutim, gotovo je nemoguće vise steći pravo na isto - mislim da je preostalo samo još mjesta tražiti promjenu imena, inače kriteriji su boli glava, zašto uopće truditi se nuditi ga bilo kome.) i na kraju ako dobrovoljno ne napuste zemlju slijedi doživotni zatvor odnosno robija u centru bez gotovo nikakvih prava.

Sada će slijediti deporti Sirijca natrag, najvjerojatnije uz pomoć Izraela. Prije sedmicu su Kurz i naša bili izmeđuostalog zbog Covid-a u posjeti Netanyahuu.
Last edited by u-pet-deka on 10/03/2021 16:38, edited 3 times in total.
u-pet-deka

#345 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by u-pet-deka »

_BataZiv_0809 wrote: 10/03/2021 16:04
hadzinicasa wrote: 09/03/2021 13:18 meni nije jasno koja ja poenta tvog pisanja ovdje!?

Zar nakon toliko forumskog staza nisi prepoznala onog cije se ime ne spominje :D
Malo sam po ovom forumu pogledao. Vas vuče čežnja za nekim polupismenim likom(vima), koji navodno živi(e) u Danskoj. Niti poznajem kojeg vi spominjete svako malo tj. Zviza, niti poznajem Insomnia.

Na Youtube ga imate (?)

detroit-mercy

#346 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by detroit-mercy »

Ispade Cemerika mila majka za ove socijalisticke zemlje :mrgreen:.
u-pet-deka

#347 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by u-pet-deka »

Za očekivati je bilo da će tako te države (Skandinavija, Austrija, Velika Britanija, Nizozemska i dr.) jednog dana okrenuti ploču (stranu)). U Bosni migrantu su samo u prolazu pa vidite koliki je problem a sada zamislite da ostanu tu stalno. Budimo realni, kapu dole Zapadu za toleranciju ali sve ima svoj kraj.
hadzinicasa

#348 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by hadzinicasa »

_BataZiv_0809 wrote: 10/03/2021 16:04

ajoj... ne pratim ti ja pobozno ko je kad sta pisao, ni nickove ne pamtim, pola ih mijesam jedino ako neko iskoci iz mase zapazim...
fino mi tako, udjem na forum rekreativno i k'o zlatna ribica, obrnem jedan krug i sve mi novo :lol:

neozbiljna sam znam :D :run:

al' imas pravo... cinimise.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#349 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by _BataZiv_0809 »

Uvijek ista prica kad ga provalimo. Lafo ne zna on ko je Zviz ali je provjeravao :D
hadzinicasa

#350 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by hadzinicasa »

_BataZiv_0809 wrote: 10/03/2021 17:07 Uvijek ista prica kad ga provalimo. Lafo ne zna on ko je Zviz ali je provjeravao :D
e znam za neki dug. to sam upratila :D
Post Reply