Jmbg ima isti algoritam za bivsu Jugu. Vjerovatno jedan od najboljih identifikacionih sistema na svijetu.beni-bu-man wrote: ↑09/03/2021 17:33Malo mi je njihov clanak ne logican u vezi JMBG-abanjaluka078 wrote: ↑09/03/2021 17:21Regularan portal, s deskom i novinarima. Znam da su forumaši pisali da planiraju u Srbiju na vakcinisanje, zato sam postavila link. Probajte ih kontaktirati, da ne odete džaba. I javite ako šta saznate.beni-bu-man wrote: ↑09/03/2021 17:09
Mene su zvali radi termina i idem za koji dan.
Ne znam koliko je ovaj portal buka mjerodavan
I ne kontam sto bi na njihovom zvanicnom site-u nudili opciju da nisi drzavljanin Srbije
"Naime, BiH i Srbija imaju isti algoritam za JMBG, pa prilikom unosa matičnog broja na sajt euprave Srbije, sistem ne prepozaje da se radi o stranom državljaninu."
A na zvanicnom site-u https://imunizacija.euprava.gov.rs/#novaprijava
Odaberite opciju : Starni Drzvaljanin bez boravaka u RS
Zasto sistem ne bi mogao prepoznati ako si predhodno izabrao Starni Drzvaljanin bez boravaka u RS i unio svoj JMBG.
Mislim da nisu tu opciju tek tako stavili jer im je dosadno![]()
I ovo mi je teski absurd
"Ipak, sagovornik BUKE iz Ministarstva zdravlja koji nije dozvolio da navedemo njegovo ime kazao je kako Srbija NIKADA nije vakcinisala strance i da bi u tom slučaju platila kazne koje su minimalno 40 miliona dolara."
Ja licno poznajem 4 covjeka koja su otisla i vakcinisali se a nisu drzavljani Srbije
Ali, isto ima sistem da se brojevi ne preklapaju. 17 je recimo broj za region Sarajeva pocetnih zadnjih 6 brojeva.
Sumnjam da su u Srbiji to nesta mijenjali. Na kraju, vjerovatno i Vucic ima jmbg sa BiH brojem.
Tako da jmbg nije pokazatelj je li neko drzavljanin. Kod nas i stranci dobijaju jmbg, a nisu drzavljani.