Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cLo

#7251 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by cLo »

ultima_palabra wrote: 09/03/2021 19:16
cLo wrote: 09/03/2021 19:13
Point. wrote: 09/03/2021 10:24

Bez obzira, uvijek imas mogucnost izbora da se ne vakcinises i time svjesno siris zarazu.
Ali ako se ja npr. ne vakcinisem, a svi se oko mene vakcinisu, kako ja mogu siriti zarazu vakcinisanim osobama? Zar vakcina tebe vakcinisanog ne stiti od mene nevakcinisane i zar onda nevakcinisani ne prenose medjusobno jedni drugima covid, dok vakcinisani kuliraju i smijulje se sto su pametno postupili?
Mozes prenijeti vakcinisanom, on nece imati simptome ili ce imati blage, ali ce moci dalje siriti zarazu.
Ahaaaaa sad kontam, tako to ide :D, hvala na odgovoru. Nisam znala da su onda i vakcinisani opasni, i uvijek potencijalni prenosnici, uuuuu, sad je jos zeznutije to sve u mojoj glavi :D
Point.

#7252 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Point. »

spinel_ wrote: 09/03/2021 14:58 Zanemarite Pointa. Njemu su svi trumpovci ko god ne misli kao on :thumbup:
Tako da, ne vrijedi.
Ne, nego ste ti i Sveti Mirsad okorjeli Trumpovci, stoga i ne čudi što pušite ovu ublehašku priču o covid zavjeri svega i svačega.
spinel_

#7253 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Point. wrote: 09/03/2021 20:01
spinel_ wrote: 09/03/2021 14:58 Zanemarite Pointa. Njemu su svi trumpovci ko god ne misli kao on :thumbup:
Tako da, ne vrijedi.
Ne, nego ste ti i Sveti Mirsad okorjeli Trumpovci, stoga i ne čudi što pušite ovu ublehašku priču o covid zavjeri svega i svačega.
Jesam. I pripadnik sam Q. :thumbup:
spinel_

#7254 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

cLo wrote: 09/03/2021 19:19
ultima_palabra wrote: 09/03/2021 19:16
cLo wrote: 09/03/2021 19:13

Ali ako se ja npr. ne vakcinisem, a svi se oko mene vakcinisu, kako ja mogu siriti zarazu vakcinisanim osobama? Zar vakcina tebe vakcinisanog ne stiti od mene nevakcinisane i zar onda nevakcinisani ne prenose medjusobno jedni drugima covid, dok vakcinisani kuliraju i smijulje se sto su pametno postupili?
Mozes prenijeti vakcinisanom, on nece imati simptome ili ce imati blage, ali ce moci dalje siriti zarazu.
Ahaaaaa sad kontam, tako to ide :D, hvala na odgovoru. Nisam znala da su onda i vakcinisani opasni, i uvijek potencijalni prenosnici, uuuuu, sad je jos zeznutije to sve u mojoj glavi :D
Znas li mozda da proizvodjac vakcine konkretno Pfeizer u slucaju bilo kakve ne daj boze nezeljene posljedica nije odgovoran za bilo sta. I to trazi od svake drzave da potpise. Pa bujrum.
JohnnyS

#7255 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by JohnnyS »

Pa što je tu čudno, većina lijekova ima nuspojave, trebaju se prezentirati ljudima, ako se čovjek odluči prihvatiti rizik i cijepiti onda snosi i rizik da će imati nuspojave. Ako država naredi cijepljenje, onda je država ta koja treba snositi odgovornost za posljedice, jer ne nameće te Pfizer cijepljenje nego država.
spinel_

#7256 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

User987 wrote: 09/03/2021 17:24
Point. wrote: 09/03/2021 13:49 Sramota je i bezobrazluk da ti i chip kompanija pisete gluposti vec mjesecima i aktivno se opirete protiv struke.
STRUKA SE BRUKA. Malo je onih koji vjeruju u teorije zavjere, čipovanje i sl. Sve je više onih koji ne vjeruju struci jer struka luta, ne snalazi se, griješi, dovodi u zabludu itd. Mediji su na drugom mjestu u stvaranju histerije i panike. Sve skupa je ovaj cirkus koštao života mnoge koji nisu oboljeli od korone. Bitna je jedna činjenica: Zbog relativno malog broja zaraženih i malog broja umrlih, okrenuli su planetu naopako. Epidemiolozi, virusolozi i mediji napravili su nam veliku štetu svojom nekompetentnošću i neznanjem, a naravno nevjerovatne su zarade na virusu. Biznis cvjeta.
Prava struka i posteni doktori, naucnici su cenzurirani. Uopste nemas nikakvi debatu povodom ovih vakcina narocito mRNA pa da se cuje i drugo misljenje. Mediji samo furaju i prenose sta kaze ublehas Fauci i slicni njemu. I naravno narod pusi tu foru jer nemaju mozak da sagledaju stvar iz vise uglova. I samo za napomenu nisam nikakav antivakser ali u ovom slucaju nauka se vodi nekim visim interesima. A to nije nauka.
saint_mirad

#7257 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by saint_mirad »

JohnnyS wrote: 09/03/2021 20:50 Pa što je tu čudno, većina lijekova ima nuspojave, trebaju se prezentirati ljudima, ako se čovjek odluči prihvatiti rizik i cijepiti onda snosi i rizik da će imati nuspojave. Ako država naredi cijepljenje, onda je država ta koja treba snositi odgovornost za posljedice, jer ne nameće te Pfizer cijepljenje nego država.
Već su se ogradili od posledica i države i farmaceutske kompanije. Da milion ljudi umre od posledica vakcina, nikom ništa.

Sam taj fakt da svi unapred peru ruke od potencijalne odgovornosti je veliki red flag.
spinel_

#7258 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

JohnnyS wrote: 09/03/2021 20:50 Pa što je tu čudno, većina lijekova ima nuspojave, trebaju se prezentirati ljudima, ako se čovjek odluči prihvatiti rizik i cijepiti onda snosi i rizik da će imati nuspojave. Ako država naredi cijepljenje, onda je država ta koja treba snositi odgovornost za posljedice, jer ne nameće te Pfizer cijepljenje nego država.
Ne govorim za nuspojave vec za trajne posljedice kojih ima a cini se narocito kod Pfeizera. Za sada nisam nigdje nisam nasao da npr ruska vakcina je problematicna.
JohnnyS

#7259 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by JohnnyS »

saint_mirad wrote: 09/03/2021 20:54
Već su se ogradili od posledica i države i farmaceutske kompanije. Da milion ljudi umre od posledica vakcina, nikom ništa.

Sam taj fakt da svi unapred peru ruke od potencijalne odgovornosti je veliki red flag.

Za kompanije mi je OK da se operu, jebiga, nema ništa što je sto posto sigurno, ima ljudi na sunce su alergični. Ali država, ako ti nameće direktno ili indirektno obvezu cijepljenja, onda ona mora preuzeti rizik za ugrožavanje zdravlja svojih građana.
Last edited by JohnnyS on 09/03/2021 20:58, edited 1 time in total.
JohnnyS

#7260 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by JohnnyS »

spinel_ wrote: 09/03/2021 20:56
Ne govorim za nuspojave vec za trajne posljedice kojih ima a cini se narocito kod Pfeizera. Za sada nisam nigdje nisam nasao da npr ruska vakcina je problematicna.

Kako se pobogu može znati da postoje trajne posljedice, ako je cjepivo na tržištu par mjeseci? Ne trčim se ni ja cijepiti, pogotovo ne bih trčao prvih pet godina primati mRNA cjepiva, ali moramo biti i malo objektivni u raspravi.
spinel_

#7261 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

JohnnyS wrote: 09/03/2021 20:57

Kako se pobogu može znati da postoje trajne posljedice, ako je cjepivo na tržištu par mjeseci? Ne trčim se ni ja cijepiti, pogotovo ne bih trčao prvih pet godina primati mRNA cjepiva, ali moramo biti i malo objektivni u raspravi.
Sada ima nuspojava (na ovom forumu su pisali o tome ko je primio), ali kazem ne znamo sta ce se desiti kroz par godina s organizmom. Zamisli da svake godine primas 2x tu vakcinu. Mislim, hajmo malo ukljuciti i mozak i odluciti za sebe da li je pametno nesto novo sto nikad nije prije koristen ubaciti u sebe.
JohnnyS

#7262 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by JohnnyS »

Sve se slažem osim onog na što sam replicirao, mi ne znamo postoje li trajne posljedice od cjepiva, izuzev doduše smrtnih slučajeva.
ultima_palabra

#7263 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

Ne znamo ni sta ce se desiti za pet godina nekome ko je prelezao Covid, zar ne?
JohnnyS

#7264 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by JohnnyS »

Kakva je atmosfera stvorena, nismo sigurni hoće li itko dočekati pet godina nakon covida
cLo

#7265 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by cLo »

spinel_ wrote: 09/03/2021 20:46

Znas li mozda da proizvodjac vakcine konkretno Pfeizer u slucaju bilo kakve ne daj boze nezeljene posljedica nije odgovoran za bilo sta. I to trazi od svake drzave da potpise. Pa bujrum.
Ma e, ne pitaj me molim te o tim odvratnim, navratnanos, otrovnim vakcinetinama, ja sam toliko skepticna prema njima, nemo's bilivit :roll:. Bukvalno me panika hvata pri samoj pomisli da bi mi taj otrov ubrizgali, ne znam kako bih to psihicki podnijela, eto kako god se to sad protumacilo, jer me zavjere ne zanimaju u zivotu ni bocu. Samo, toliko pazim kako se hranim, kako zivim, gledam da je sve sto vise prirodno, mrzim hemiju, kazem ti, strah me je te hemije uzas. I sada dodje ova vakcinetina sto se mora :roll: . Jos trenutno predajem u skoli djeci od 3 do 9 razreda, dolaze iz izolacije, roditelji fasovali, dolazim u kontakt svakodnevno, sva sreca pa nisam jos zakacila. Ali ako bude ova prisilna vakcinacija, ne znam, ne'am pojma. Bas mi nije svejedno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7266 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Velkoski »

dobio sam vakcinu prije tri sedmice, jutros kad sam se probudio pričao sam tečni mandarinski :-)
spinel_

#7267 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

cLo wrote: 09/03/2021 21:12
spinel_ wrote: 09/03/2021 20:46

Ma e, ne pitaj me molim te o tim odvratnim, navratnanos, otrovnim vakcinetinama, ja sam toliko skepticna prema njima, nemo's bilivit :roll:. Bukvalno me panika hvata pri samoj pomisli da bi mi taj otrov ubrizgali, ne znam kako bih to psihicki podnijela, eto kako god se to sad protumacilo, jer me zavjere ne zanimaju u zivotu ni bocu. Samo, toliko pazim kako se hranim, kako zivim, gledam da je sve sto vise prirodno, mrzim hemiju, kazem ti, strah me je te hemije uzas. I sada dodje ova vakcinetina sto se mora :roll: . Jos trenutno predajem u skoli djeci od 3 do 9 razreda, dolaze iz izolacije, roditelji fasovali, dolazim u kontakt svakodnevno, sva sreca pa nisam jos zakacila. Ali ako bude ova prisilna vakcinacija, ne znam, ne'am pojma. Bas mi nije svejedno.
Razumijem i postujem takav stav :thumbup: Nazalost na forumu te odmah proglase svakakvim ako imas i trun sumnje u nesto novo.
Eto navodno dobrovoljno je sve. Ali cim krene uslovljavanje znamo cemu to vodi. Diskriminaciji. Ako bas budes morala onda ne znam, ali ja bih svakako gledao da americke izbjegnem pod svaku cijenu.
BiBi911

#7268 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by BiBi911 »

spinel_ wrote: 09/03/2021 21:02
JohnnyS wrote: 09/03/2021 20:57

Sada ima nuspojava (na ovom forumu su pisali o tome ko je primio), ali kazem ne znamo sta ce se desiti kroz par godina s organizmom. Zamisli da svake godine primas 2x tu vakcinu. Mislim, hajmo malo ukljuciti i mozak i odluciti za sebe da li je pametno nesto novo sto nikad nije prije koristen ubaciti u sebe.
Svaki put kada udahnes kisik te "ubija" spaljuje ti organizam pa opet dises, pijes aspirin I ako ti razrijedjuje krv, razne tablete protiv bolova koje kljukas unistavaju ti mogicnost nerava da prenose info, jedes banana a one radiokativne :D, pijes vodu koja se hlorise odokativno,

Sada ukljuci malo glavu I skontaj da je ova vakcina ko sto kontas to 5G sta vec, zamisli koliko novinara, agencija bi do sada dobilo pulitzera da nadju to nesto sto spominjes. Ona iz spigela dobije pulitzera jer je otkira da SAAB u Indiji u zeljazari koristio od 2002-2005 2% vise kalciuma I kao to izazvalo pomor ribe.
trotecnr1

#7269 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by trotecnr1 »

BiBi911 wrote: 09/03/2021 22:46 Svaki put kada udahnes kisik te "ubija" spaljuje ti organizam pa opet dises, pijes aspirin I ako ti razrijedjuje krv, razne tablete protiv bolova koje kljukas unistavaju ti mogicnost nerava da prenose info, jedes banana a one radiokativne :D, pijes vodu koja se hlorise odokativno,

Sada ukljuci malo glavu I skontaj da je ova vakcina ko sto kontas to 5G sta vec, zamisli koliko novinara, agencija bi do sada dobilo pulitzera da nadju to nesto sto spominjes. Ona iz spigela dobije pulitzera jer je otkira da SAAB u Indiji u zeljazari koristio od 2002-2005 2% vise kalciuma I kao to izazvalo pomor ribe.
Bukvalno veću količinu gluposti ne pročitah odavno. Faza zabijanja glave u pijesak.

Ali znalo se da će ovo uslijediti od ljudi koji su spremni besplatno učestvovati u najvećem medicinskom eksperimentu ikad. :roll:
Q_Line

#7270 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Q_Line »

Gasi SpaceX, moraj satelite, čupaj baterije iz Tesle... :D :D :D

"Elon Musk je iz Republike Srpske"
spinel_

#7271 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

D I S K R I M I N A C I J A
Smart kartice kao potvrde o cijepljenju: 'Razgovaramo da se koriste i za prelazak granice'

https://www.24sata.hr/news/smart-kartic ... ice-749663
Point.

#7272 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Point. »

spinel_ wrote: 09/03/2021 20:43
Point. wrote: 09/03/2021 20:01
Tako da, ne vrijedi.
Jesam. I pripadnik sam Q. :thumbup:
Vjerujem da jesi.

Ps. Zemlja nije ravna ploča.
Point.

#7273 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Point. »

Najjači su ovi likovi kad krenu sa pričom oni kao sagledavaju stvari sa više uglova :mrgreen:

Iz ugla logike i jednostavne matematike se da vidjeti da su mnogo veći gubitci avio kompanija, svjetskog turizma, hotela itd od moguće zarade ovih što proizvode vakcinu (a svakim danom ih je sve više i više) ali izgleda uz tog ugla ne gledaju stvari. Najinteresantniji ugao je da vjeruju ruskoj vakcini a ne američkoj. Ko biva oni se ne vode profitu kao Pfizer npr. Ti isti imaju i interesantnu retoriku naspram Bidena i Trumpa. Nije teško sabrati dva plus dva da vidiš iz kojeg pravca ili bolje reći ugla pušu neke stvari.
saint_mirad

#7274 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by saint_mirad »

Point. wrote: 10/03/2021 10:22 Najjači su ovi likovi kad krenu sa pričom oni kao sagledavaju stvari sa više uglova :mrgreen:

Iz ugla logike i jednostavne matematike se da vidjeti da su mnogo veći gubitci avio kompanija, svjetskog turizma, hotela itd od moguće zarade ovih što proizvode vakcinu (a svakim danom ih je sve više i više) ali izgleda uz tog ugla ne gledaju stvari. Najinteresantniji ugao je da vjeruju ruskoj vakcini a ne američkoj. Ko biva oni se ne vode profitu kao Pfizer npr. Ti isti imaju i interesantnu retoriku naspram Bidena i Trumpa. Nije teško sabrati dva plus dva da vidiš iz kojeg pravca ili bolje reći ugla pušu neke stvari.
Ono što ti ne razumeš jeste da se u toku plandemije dešava preraspodela novca. Bogati postaju još bogatiji, puca njima tuki što će uništiti hiljade drugih biznisa i ostaviti milione bez posla.
Mate_Miso_Kovac

#7275 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mate_Miso_Kovac »

Bogatima treba neko ko će trošiti pare... Ne treba im 7 milijardi sirotana. Al je lakše palamuditi. Soroš, Vatikan, Bezos, gušteri, Gejts, Kinezi, Marsovci...
Post Reply