Nevezano za Zahiragica ali eto kad je vec spomenuo
Taj ICTY centar u Vijecnici,
izgleda stvarno super, ima i kopija sudnice i ima kao jedna mini muzejska postavka sa sve racunarima koji se mogu koristiti.
I to je super, MEDJUTIM
ono sto se prica o toj arhivi i sl, fizicki arhive tu nema, sve sto vi mozete (a sto vam zapravo jedino i treba) jeste da preko tih kompjutera pristupite arhivi ICTY koja je inace i dostupna svima, ne znam sto se poteze ta prica bespotrebno
drugi dio kritike tog dijela Vijecnice je nazalost nas karakterni amaterizam, tacno se vidi da to vodi javno preduzece i da se zaposljava preko ne znam ni ti ja cega ali preko znanja ne
vodio sam par puta grupe srednjoskolaca tu... i crvenio se kada zaposleni bruda ne zna izgovoriti ime ratnog zlocinca, o hagu ne zna nauciti 5 recenica nego (mucajuci) cita sa papira
imas tako nesto i ne znas ga pravilno iskoristiti niti predstaviti svijetu
nazalost to se desi kada uhljebe postavis tamo gdje se zapravo treba raditi i reklamirati (sto eto npr ne organizuju jedan cas za svaku skolu u Sarajevu, da djeca vide stvarno originalni seting necega sto nam je bitno kada uce historiju ili ako su u srednjoj neku simulaciju napraviti sto da ne)
helem, oprostite na upadu
nastavite
s obje strane